1. 1

  Ik heb er maar even een plaatje bij gezet, want dit moeten de mensen zien.

  Heel goed dat journalist Erdbrink aandacht schenkt aan hoe ons nieuws wordt gemaakt, broodnodig relativerend des Luyendijks tevens.

 2. 6

  Hijs goed! Vooral dat voetbalshirtje met antiekwaarde. Volgende vraag: Wie stuurt onze media? Onze sensatiehonger, onze overheid, of hun overheid?

 3. 7

  “The best I heard of Holland is you have freedom. You are free to think, free to have any opinion.”
  “So that’s what you think of Holland.”
  “And eh, you’re a little racist. That’s good.”

  GIDSLAND 2.0!

 4. 9

  Verbijsterend inderdaad. Maar Onze Man in Teheran zendt de laatste tijd wel meer van dit soort provocerende teksten, en nu dus ook filmpjes. Doet net alsof het dagelijks leven daar doodgewoon is. Haha…gaat toch fietsen Onze Man leuk geprobeerd, daar trappen wij niet in meneer van Stoffelen. Wishful Thinking Keep on Dreaming. Maar goed, zet desalniettemin aan tot nadenken. Want wat zou het mooi zijn nietwaar als studenten daar open en bloot met een buitenlander mogen praten. Onbegeleid. En dan die schoolkids, zoals wij die hier ook hebben, lijkt. Moslims met een modieus petje à lá Jamiroquai op een skate-board zeg…hahaha. En dan die bloemist: enkel mooie woorden over ons prachtige Bloemetjesland. Als ware Nederland een soort van Vrij Sprookjesbos. Haha, tis dat je mij niet kan foppen. Maar heel gek genoeg zat er zowaar een brok in me keel aan te komen. Oké oké, niet overdrijven want daar komt best nog wel wat meer voor kijken hij moest van ver komen nog…die brok…desalniettemin briljánt gedaan hoor Onze man, GA ZO DOOR.

  Het zou me niks verbazen als hij na de première van Fitna, verkleed als een soort van ophitsende oranje lawaaiprofeet, zélf vervolgens aan komt met een filmpje van een 20 tal “woeste” moslims die een Nederlandse vlag in top hijsen en met slippers op een foto van Balkenende staan te beuken.

  “Oranjegekte in Teheran”

 5. 10

  Over het op de voorpagina plempen:

  1) ik vind de post zo al genoeg opvallen
  2) ik heb JSK toegezegd dat Sargasso niks meer over Wilders post voordat de film uit is, deze post die de Wilders-hype relativeert vind ik niet onderhevig aan dit moratorium mar om er nu een voorpagina post van te maken…
  3) van die dingen

 6. 11

  @YP
  Wishful Thinking Keep on Dreaming.

  Hij zal binnenkort wel bij het NRC ontslagen worden wegens dagdromerij. Of is het al zo ver?

 7. 13

  Als ik de film goed begrijp onderschat Joustra de terreurdreiging!

  De Islamitische horden staan bij de grens reeds klaar om het land binnen te zwermen…..

  en bloemen en molens te komen bekijken…. Van Basten een hand te geven… enne… enne….

  Joustra mag van mij terug naar UWV…. als client!

 8. 14

  Dat Wilders voor van Basten gehouden wordt. Humor! Vroeger ging het in het buitenland inderdaad vaak over ons voetbal .. dat waren nog eens tijden … dat die maar weer mogen herleven.

 9. 18

  @Bismarck,
  Nee, dat zou wel heel racistisch zijn.

  Vond het interessant hoe racisme met uitingsvrijheid werd verbonden (zat wel duidelijk knip in filmpje) en vervolgens opmerkelijk met hoeveel respect die man het over ‘ons’ racisme had. Dat herkennen ZE daar juist wel natuurlijk: beetje opkomen voor je eigen cultuur mede obv wat ‘subtiel’ racisme.

 10. 19

  @18: Misschien bedoelde hij wel ethnisch racisme. Zoals #17 al aangeeft zien de Perzen zich verbonden met het blanke (Indo-Europese) “ras”. Het zou me niet verbazen als er daar mensen tussen zaten die minstens zozeer op arabieren neerkijken als sommige Wilders-aanhangers hier.

 11. 20

  @10.2: Ik weet niet of het een goed signaal is om aan te geven dat je je laat beinvloeden, als mensen maar hard genoeg ergens over zeiken.

 12. 21

  @19: Naja, ‘aryan’ is in die contreinen (zuid-west, zuid azië) een ordinaire ‘ethnische identiteit’, zoals afro-amerikaans in de V.S. Ik heb een Indiaase kennis die zich zonder enige arrogantie of zelfspot ‘aryan’ noemt.

  Weet jij trouwens waar die thread over prijzen in de EU is gebleven?

 13. 23

  @21: Ik kan hem niet opyahooen (Sargasso laat zich verdomd moeilijk opyahooen!). Was ook maar toeval dat ik vanmorgen een reactie zag op een post van me van een maand geleden, dat ik uit nieuwsgierigheid ff ging kijken.

 14. 26

  @22: Mja, dat filmpje is ook redelijk economisch met de waarheid. Een beetje in Teheran de corrupte jetset hielenlikkers van de Sjah filmen. Tegelijkertijd werd ook iedereen die democratische ideeen had gemarteld, of “verdween”, terwijl op het platteland iedereen nog in de 19e eeuw leefde.

 15. 27

  @24 & 25: Nee, alletwee niet (of JSK en ik hebben het niet over dezelfde draad). Ik bedoel iig die die je (niet) vindt als je binnen sargasso.nl yahoot op belgie uien en euro

 16. 29

  Pritt heeft het ook over Nee, vandaag nog lazen wij het verhaal over twee Iraanse vrouwen die wegens overspel ter dood zijn veroordeeld. Na de 99 zweepslagen worden Zohreh en Azar net zo lang gestenigd tot ze dood zijn.

  Even naar de bron kijken PrittStift: pakistan christianpost. Neem me even niet kwalijk: Pakistan en dan nog christelijk ook. Als je verwrongen nieuws wat geil op wilt kloppen dan heb je goed gescoord vandaag.

  Christelijk nieuws is per definitie niet te vertrouwen (biased heeft dat @Pritt) maar als het uit de islamitische wereld komt is de beer echt los. Misschien moet je dat in rekening brengen voordat je Erdbrink te grazen neemt.

  Ernstig staaltje van… ja van wat eigenlijk.

  Oh en voordat je nog verder gaat: nee, de Sharia staat mij geheel niet aan. Maar islamofobie nog minder.

 17. 31

  Als ze nou ballen hadden bij GeenStijl dan stuurden ze die cameraman van ze op pad om zelf een filmpje te maken in Iran.

  Sinds die Rutger met het Nederlandse leger op stap ging voor die advertorial hebben ze daar toch wel geld voor???

 18. 34

  Bij Femke Halsema vinden jullie alles van je gading. Steeph is er ook geweest. Smiley.

  Ze heeft een prijsvraag uitgeschreven n.a.v. het volgende comment :

  Een anoniem heeft het volgende ingezonden :

  Die prijsvraag winti ik , Fritzie !
  Willem heeft net als de Commissie Stiekum & Kassander & moi mijn sporen elders gevolgd in de Kerk van Google & vlg deze lezertjes heb ik gelijk.
  Het filmpje van land- en volksverrader Geert is nagenoeg uitsluitend samengesteld uit welwillend door de zionistische propaganda zender Memri TV aangeleverd beeldmateriaal,geplukt van palestijnse, arabische & iraanse zenders. Het filmpje is hoofdzakelijk bedoeld om door bedrieglijke stemmingmakerij de ware bedoelingen van het anti-joodse Zionisme te verbergen & de onderlinge haat tussen de soennieten & shi’iten & alevieten & yezidi aan te wakkeren. Aan het end van het filmpje van de proseliet Geert Wilders verandert het hoof van de Profeet (dzbfw) in een Grot-champignon. Voor de kop van de Mekkaanse sprookjesverteller wordt een bij onzemaninteheran.nl bekende afbeelding gebruikt die in het Nationaal Museum van Iran hangt. Een alevietiese striptekenaar heeft zijn smoel verbouwd tot een padden-stoel die in de grot van Osama zit. De randen van het filmpje zijn de groene randen van een Koran. De diverse filmpjes zie je ingekaderd in een verkoolde rand met kleine lekkende vlammetjes. Onderin beeld loopt in de NL-versie van rechts naar links de NL-tekst van het toepasselijke Koran-citaat en van links naar rechts de authentieke arabische tekst met zorgvuldig aangebrachte vliegenstrontjes en al. Voor de Turkse uitgave levert het turkish blog van memri zowel de turkse als de koerdische tekst. De diverse gruwelfilmpjes – nsfm – met de toepasselijke Koran-citaten zijn ingekaderd in de verkoolde rand van kleine lekkende vlammetjes. Het geheel wordt afgetiteld tegen een achtergrond van witte druiventrosjes met welgeteld 72 druiven. De ’72 Druiven’ dus waarvan zionistische taalkundigen beweren dat door vervuiling met vliegenstrontjes in de authentieke tekst de korannisten hiervan ’72 Maagden’ fabriceerden.
  Lagguh dus voor jou maar de 666 Kangals onder de 400.000 nederlandse turken zullen NIET toestaan dat 15 miljoen alevieten & half miljoen twaalvers & wat yezidies mogelijk te maken krijgen met progroms door die-hard islamisten onder de 55 miljoen soennieten. Nog in ’93 zijn in Sivas – de roots van Staats Albayrak (in NL : Roodvlag) – drie dozijn alevieten omgebracht door soennitisch islam-gepeupel. Zelfs onze Nederlandse anthropologe Kangal17 is mede verbrand, Fritzie.

  De Donmeh die nog steeds in het Groot-Kapittel van Turkije zit, heeft niets tegen het Oude Volk. Integendeel de Donmeh bestrijdt het verderflijke anti-joodse Zionisme dat door onder andere de ‘usefull idiot van Eretz-Yisrael’ a.k.a. Blonde Greet de Mossad-Hoer wordt gepredikt. Nuff said. Als je vannacht nog tijd hebt : kijk alle filmpjes : Zionism And Herzl: Part 1 tm 7 op YouTube van PlanetQuo dan weet je het antwoord op de vraag waarom een uit het geboorteland van Herzl afkomstige Krisztina – vette smiley – jouw & mijn land- en volksverrader Geert heeft gehuwd !

  Op http://tinyurl.com/386xnf zie rechts TE in aangename kout met die israelische nicht van Conny Mus die een afgedankt bontje draagt van een Zevendedagsadventiste met om zijn pols een haar van de Jumbo IV die nog persoonlijk door Benno is omgelegd. Zowel de Jumbo IV als het polsbandje dus