Quote van de Dag: Arabische lente luidt einde islamofobie in

[qvdd]

De PVV kampt inmiddels met een onoplosbare tegenstelling. Jarenlang hebben zij niet zonder succes grote delen van het electoraat de stuipen op het lijf gejaagd over de islam. Uiteraard moet extremisme te vuur en te zwaard worden bestreden, maar slechts een kleine minderheid van de moslims kan als extreem worden aangemerkt. De grote meerderheid verafschuwt extremisme.

Oud-partijvoorzitter van het CDA Marnix van Rij denkt dat de Arabische lente het begin van einde kan inluiden van de Westeuropese islamofobie, en daarmee ook van het electorale succes van de PVV. Volgens Van Rij zou de PVV de Arabische revoluties moeten omarmen, maar is het niet voor niets oorverdovend stil bij de PVV:

Mensen die het vrijheidsideaal nastreven, maar wel op een positieve manier. Toch heeft de partij een probleem. Hoe kan de PVV nu aan de bang gemaakte kiezers in Nederland uitleggen wat er in Tunesië, Egypte en Libië gebeurt? Is dit de totalitaire revolutie van de islam die de essentiële waarden van de westerse democratie wil vernietigen?

 1. 1

  Nou, dat de door Westerse regeringen gesteunde dictators vervangen lijken te gaan worden door radicaal-islamitische dictators zou mij wel zorgen baren, eigenlijk.

 2. 2

  @1: en waar baseer je op, dat dat gaat gebeuren? Op je rotsvaste geloof in Gadaffi, die dat beweert? Kun je in de toekomst kijken, of hoop je, dat dat gaat gebeuren? Of ben je gewoon bang?

 3. 4

  @3: dat roepen mannen in het christelijke zuiden van Europa ook. Verder leuk artikeltje hoor. Erg genuanceerd voor DDS maatstaven. Ze noemen zelfs de oorzaak van het probleem (“een ongeletterde man zonder manieren”), maar zijn te dom, of verblind door hun eigen stokpaardjes, om daar de juiste conclusie uit te trekken. De misogynie wordt veroorzaakt door domheid door een gebrek aan opleiding en niet door een weloverwogen beredeneerde keuze voor een islamitische dictatuur. Hier in Nederland hebben de vrouwen ook voor hun rechten moeten strijden. Dat werd aanvankelijk ook totaal niet geaccepteerd door grote groepen mannen, van wie er niet een moslim was. Ook dat had meer met domheid dan met geloof te maken.

 4. 8

  Omdat de christendemocratie in Europa een mislukt expirement bleek te zijn betekent dat niet dat Islamieten er net zo’n potje van zullen maken