Quote du Jour | Wilders wel bestrafbaar

SargQdJ09“Uit studies naar de dynamiek van etnische zuiveringen is inmiddels wel bekend, dat politici een cruciale rol spelen in de ontketening van geweld tegen minderheden. Wanneer politici dat geweld niet krachtig veroordelen, maar in plaats daarvan hun hetze voortzetten, voelen daders zich gelegitimeerd om te discrimineren en leden van de als ‘vijand’ aangemerkte groepering(en) met fysiek geweld te bedreigen en verdrijven”.

Prediker onderbouwt op het vrijdenkersblog Frontaal Naakt waarom Geert Wilders nu juist wél voor de rechter moet worden gebracht. Omdat -zo stelt Prediker- journalisten, opiniemakers en politici er maar niet in slagen bloot te leggen dat Wilders niet alleen sprookjes voor waarheden verkoopt, maar daarbij ook nog eens zwaar over de schreef gaat, door onder het mom van ‘islamkritiek’ moslims keer op keer collectief verdacht te maken. Met deze stellingname roeit Prediker tegen de stroom in want inmiddels is vriend en vijand het erover eens dat het proces tegen Wilders niet gepast is. Maar die bovenstaande quote, daar is geen speld tussen te krijgen zeg nou zelf?

 1. 1

  Er is geen speld tussen te krijgen. Behalve dat er in zo’n stukje, naast gefilosofeer, ook altijd even naar de wetsartikelen moet worden verwezen waarin dat allemaal ook staat. Want mensen horen, in dit land, niet ‘bestraft’ te worden op basis van gelul in de ruimte.

 2. 4

  De quote heeft het over politici die geweld tegen minderheden zouden moeten veroordelen.

  Het stukje daaronder heeft het over Wilders die voor de rechter moet komen omdat journalisten e.d. er niet in slagen bloot te leggen dat hij sprookjes voor waarheden verkoopt?

  Ik zie de link niet tussen deze 2 alinea’s.

  Heeft Wilders in het verleden geweld niet veroordeeld?

 3. 5

  Beste Hasan, gezien uw nick neem ik aan dat u een islamitische achtergrond heeft, insallah. Iemand als u zou beter op de hoogte moeten zijn wat haatredes uitgesproken door politici kunnen aanrichten. Hier, lees de kickstart van de genocide op moslims op de Balkan eens:

  Milosevic’s 1989 speech in Gazimestan, the Field of Black Birds (or Kosovo Polje)
  http://www.hirhome.com/yugo/bbc_milosevic.htm

 4. 7

  De uitlatingen van Wilders zien als een opmaat naar etnische zuiveringen is nogal prematuur. Daar is nogal wat meer voor nodig. Dat geweld tegen minderheden oogluikend wordt toegestaan en helemaal onbestraft blijft.
  In een beschaafd land moet je onzin mogen verkondigen zonder voor het gerecht gedaagd te worden.

 5. 9

  @7: dat is juist de kracht van de rechtsstaat. Als je je tekort gedaan voelt of beschadigd voelt dan is daar altijd de hogere macht die dit onafhankelijk beoordeeld. Het proces tegen Wilders vindt ik goed, ongeacht de uitkomst.

 6. 10

  @Carlos, ik reageer op de quote-de-jour, daarin wordt verwezen naar deze studie http://www.nvmp.org/010101.html

  in dat stuk wordt niet direct verwezen naar de term politici.
  Enkel de term de staat (regeringen, overheden, regimes, politieke elites of individuele besluitvormers in het geval van totalitaire regimes)
  Vervolgens komt er vrij algemene opsomming van factoren die kunnen bijdragen aan genocide.
  Selectieve elementen uit die redenatie kunnen echter op elke zwart-wit tegenstelling ons land wordt toegepast

  Op Wilders vs de Islam
  Op Duisenburg/Rabbae/Danen vs Israel
  Op de PvdA vs Bulgaren/Polen

  Je kan het zo invullen om het voor je politieke karretje te zetten. Ik prijs me echter wel gelukkig met een van die conclusies van die “studies”

  “Ze (de staat) is volgens hem niet in staat om in een evenwichtige samenleving een genocide te plegen.”

 7. 12

  @Hassan, nee gelukkig kan genocide in een evenwichtige samenleving niet plaatsvinden. Maar vindt jij de Nederlandse samenleving nog zo evenwichtig de laatste jaren? Genocide verloopt in fasen, het is hier al vaak bediscussieerd maar de NL samenleving vertoont aspecten van fasen 1 t/m 3 misschien al wel 4:
  http://www.genocidewatch.org/aboutgenocide/8stagesofgenocide.html
  Wat niet wegneemt dat deze ontwikkeling ook weer gekeerd kan worden, alles staat of valt bij het feit of we onze welvaart kunnen behouden, als die wegvalt dan is er ook geen sprake meer van een evnwichtige samenleving.

 8. 13

  @11: ik zie de link niet tussen het ventileren van tamelijk onbeschaafd geformuleerde islam-angst en het doodrijden van een tasjesdief.

 9. 14

  @13: heel veel mensen zien dat wel helaas, sla de fora er maar op na “alles ies koeltoer” …en sterker die geloven er nog in ook. Als de shit de fan gaat hitten is de nuance sowieso allang weg.

  maar goed, ik ga nu mijn strijkstok spekken want voordat de Apocalyps aanvangt moet ik mijn schaapjes in Patagonië op het droge hebben, adieu!

 10. 15

  Ik heb gister wonderland deel 1 en 2 zitten luisteren (meer dan kijken), en het wordt daarin veel te duidelijk dat elke vergelijking met nazi’s / facisme / genocide al zo misbruikt is, dat je hem gewoon niet meer kan gebruiken ook al is wel van toepassing. Ik weet niet hoe je dat dan wel moet doen.

 11. 16

  alsof nazi’s het historisch alleenrecht hebben op genocides?! je zou bijna een club oprichten voor erkenning van niet-nazistische genocide-plegers.

  …en nu echt adieu!

 12. 19

  Beste Bookie, onderbouw dat eens? Ik ben benieuwd.

  Graag ook even wat controleerbaar en kwantitatief inzicht in de politieke machtsverhoudingen tussen Europese islamisten en Europese anti-islam partijen (en gedoogpartners). En lees verder nog even mijn verstandige opmerkingen over welvaart als safeguard voor de rechtsstaat en de verschillende stages of genocide.

  De verhuturisering van de Rwandese samenleving was ook een mythe, maar uiteindelijk voltrok alles zich binnen enkele weken. Uiteraard hebben hebben ze in Afrika een stuk minder welvaart en rechtsstaat. En gelukkig zijn we in Europa immuun voor economische crisi, vertoont de rechtsstaat geen erosie en zijn we over het algemeen een stuk redelijker. Om met Groot Denker Rita Verdonk te spreken: “tolerantie zit ons in het bloed”.

 13. 21

  Er zijn dit jaar al meer dan 200 aanvallen (ja, hoe noem je dit eigenlijk, aanslag is ook overdreven) op moskeeën geweest. De angstige onderlaag van de bevolking zwijgt. Marokkanen schiet je door knieschijven, Bij hooligans in Hoek van Holland ga je achter de Burgemeester aan want dat is een moslim en daar miet je mee oppassen (Marco Pastors letterlijk). Er zijn culturen en er zijn achterlijke culturen en de lageropgeleiden die dit uit hun pen krijgen zijn natuurlijk zelf uniek, ze horen nergens bij (Zie Sickbok). All moslims zijn hetzelfde maar Serviers die genocide plegen zijn christenen tussen haakjes (zie Wilders de Movie). Asielzoekers krijgen zomaar een nieuw fiets en ik krijg zelf niets (aldus de ondankbare teef uit ‘de PPV in Spijk’ die verder niets meer had dan de door mij meegefinancierde AOW en huursubsidie).

  De onderklasse is dom genoeg voor een nieuwe Kristalnacht.

 14. 22

  Nee, Bookie is iemand die ook door heeft dat ‘politics of fear’ een spel is dat aan beide zijden van het politieke spectrum gespeeld wordt, op het moment. Of, hoe noemden we dat ook weer, een paar dagen geleden op deze website – ‘redelijkheid’ ?

 15. 23

  en KJ is iemand die de broodnodige redelijkheid inbrengt: Wilders wil moslims niet doodschieten hij wil ze enkel in de knieschijven schieten. Dergelijke zaken moeten bespreekbaar zijn, toch?

 16. 24

  Voor zowel het kalifaat als de genocidestaat is nodig:

  – 2/3 van de bevolking voor
  – Opzeggen alle internationale verdragen
  – Uit de EU
  – Weerstand bieden tegen VN interventie leger

  Beetje idioot dat ik er nog serieus op moet ingaan.

 17. 26

  Klopt natuurlijk weer weinig tot niets van. Ten eerste hebben we het hier over NE-DER-LAND! Land van individuen die zich niet zomaar iets wijs laten maken.

  Ten tweede is Wilders geheel NIET aansprakelijk voor bepaalde daden van idioten.

  Ten derde, als Wilders voor moet komen moet er nog een hele lijst aan ‘progressieve’ voor komen. Denk bijvoorbeeld aan haatzaaier Thomas v/d Dunk, Marcel van Dam maar ook Faizel Enait, stuk voor stuk personen die ook ZEER grievenden woorden hebben gesproken over Fortuyn,Wilders en zelfs de gehele blank bevolking van NEderland, de aboriginals zoals hij die noemt.

  Als laatste wil ik nog melden dat het mij erg opvalt dat sinds het Wilders proces verreweg de meeste haatzaaiende berichten komen van extreem) linkse figuren die bepaalde delen van de bevolking wegzetten als xenofoben en tokkies. Zelfs bepaalde internet sites wordt verweten dat ze haatzaaien……

 18. 27

  @Carlos; Ik ben het zonder meer met je eens dat de uitspraken die Wilders allemaal in die Nieuwnieuws columns (en later op zijn website, en in de kamer) gedaan heeft, hysterisch en onredelijk zijn, en een politicus onwaardig.

 19. 29

  Oja, Wilders heeft volgens mij meerdere malen gezegd dat hij geweld ABSOLUUT niet zit zitten.

  Bepaalde groepen wensen vurig dat hij dat wel gaat doen. Dit komt duidelijk naar voren als je kijkt naar de manier waarop zijn rassenrellen-en-de-eventuele-gevolgen-daarvan-uitspraak uit zijn context wordt getrokken.

  Ik heb het idee dat bepaalde extreme figuren het ware gezicht willen laten zien van Wilders; een gezicht dat alleen leefd in hun eigen gedachte.

 20. 31

  – 2/3 van de bevolking voor
  Verkeerde machthebbers doen het gewoon, die publieke opinie zal zeggen “de moslims hadden het er ook wel naar gemaakt met al die tasjesdieven en aanslagen”.

  – Opzeggen alle internationale verdragen
  Daar gaan we nu toch al mee beginnen?

  – Uit de EU
  De EU valt binnen 10 jaar vanzelf uit elkaar (zie opmerking safeguard welvaart)

  – Weerstand bieden tegen VN interventie leger
  De VN bestaat die nog?

  Let wel Nederland zal als middelgroot land dit niet haar eentje klaren, bij voldoende instabiliteit zullen de grote Europese landen de leiding nemen in foute stappen en de rest meesleuren. De structuur en opinie in NL is dan al voldoende bewerkt, met dank aan Fitna en alle andere haatspuiterij van Wilders en Co. Ook de Serven geloofden heilig in het feit dat de moslims hun kapot wilden maken. Voor de rest: http://www.youtube.com/watch?v=tH_v6aL1D84

  Neemt niet weg dat het ook nog allemaal teruggedraaid kan worden. Er is nog tijd, zolang de banken overeind blijven.

 21. 32

  @Henk
  Het profileren van Wilders-aanhangers als haatzaaiers en tokkies is natuurlijk uit den boze. Ik doe het alleen maar vanwege de vrijheid van meningsuiting. Verder vindt ik dat de haatzaaiers en de tokkies wat minder lange tenen moeten hebben, wat meer gevoel voor humor en natuurlijk aan zelfreflectie doen.

 22. 34

  @31
  Goh, laatst die Turkse minister gehoord? Europa moet meer multicultureel (=islamitischer) worden en Turkije meer monocultureel (=islamitischer). Hellup nog even en het kalifaat staat voor de deur.

  Sorry, het gaat beide niet gebeuren.

 23. 35

  Rustig aan jongens. Dat een blonde dwaas een cultuur van us versus them aanjaagt, betekent niet dat we ooit in een cultuur van us versus them zullen belanden.

  Fase 1 van Genocide watch: Bipolar societies that lack mixed categories, such as Rwanda and Burundi, are the most likely to have genocide.

  Nederland heeft zeer weinig eigenschappen van een bipolaire maatschappij. Ajax-fans die tegen een EDL betoging demonstreren, dat stelt mij gerust. Alle Hooligans en intellectuelen van het land zullen zich verenigen als de welvaart wegvalt en een genocide voorkomen.

 24. 36

  @ALO; Ok. Dan zie ik niks verkeerds. Tenzij jij zoiets hebt van: wie niet voor mij is, is tegen mij, dank ik dat het postje van Bookie, zoals ik al aangaf, het toonbeeld is van genuanceerdheid.

 25. 37

  @Carlos,

  adieu.

  (je gaat werkelijk nooit in op het punt van een postje maar gaat in op dingetjes die niet helemaal kloppen zoals mijn nogal grove gelijk schakeling van genocide en nazisme. Dit was eerder al over het gedicht van Komrij waar je eerste intepretaite nog voor geen centimter klopte, ik dat aankaartte en je over iets anders begon. Kijk alsjeblieft alle drie de delen wonderland nog eens om te begrijpen dat het gewoon heel moeilijk wordt om met behulp van een term als genocide een effectieve anti wilders strategie op te zetten; woorden als genocide zijn zo krachtig maar zo misbruikt dat ze kapot zijn. Dan was die jonge vrouw in het process tegen wilders met haar discriminatie verhaal een stuk beter

  NB je lijkt seven wel ;)

 26. 38

  het gaat er m.i. in deze post is of Wilders schuldig is of niet maar of er grond is om hem te vervolgen. Ik vind dat politici weldegelijk de verantwoordelijkheid hebben voor de veiligheid van mensen. Ook “het niet krachtig veroordelen” hoort daar mi bij. Ik zeg overigens niet dat dat de motieven van de aanklagers zijn. Inmiddels heeft door een niet juridische benadering het hele proces een andere lading gekregen, maar de juridische vraag en met name de verantwoordelijkheid van politici weegt voor mij zwaar. Daarom vind ik het voorstel van PVV en VVD voor de uitbreiding van de vrijheid van meningsuiting speciaal voor politici zo absurd, en, inderdaad, neigend naar fascistoide. Als een beroepsgroep ten alle tijde de maatschappelijke gevolgen van hun woorden zou moeten wegen en daar op aanspreekbaar zou moeten kunnen zijn, zijn het politici wel. Van mij moet alles gezegd kunnen worden, maar niet alles in elke situatie/rol.
  Kunstenaars hebben bijv. een andere rol . Politici zouden m.i. juist minder makkelijk iets moeten kunnen zeggen dan “de man in de straat”, wegens het dragen van verantwoordelijkheid.

 27. 39

  de quote is volkomen terecht, juist politici dragen extra verantwoordelijkheid en moeten nog meer op hun worden letten

  het bewijs kan je lezen bij geenstijl, de achterban van wilders gaat daar helemaal los

 28. 40

  Henk | 2 November 2010 | 11:46
  Klopt natuurlijk weer weinig tot niets van. Ten eerste hebben we het hier over NE-DER-LAND! Land van individuen die zich niet zomaar iets wijs laten maken.

  volgens vele europeanen zijn nederlanders naive schapen die teveel vertrouwen hebben in hun regering en alles over zich heen laten komen onder het mom van :het zal wel goed zijn als onze regering t zegt.

 29. 41

  AIVD vandaag :

  “In Nederland is de dreiging van extreem rechts en rechts-extremisme tegen de democratische rechtsorde gering.(…) Het ligt volgens de AIVD al met al niet voor de hand dat de dreiging van extreem rechts en rechts-extremisme in Nederland op korte termijn weer opleeft. Het is eerder voorstelbaar dat de dreiging verder zal afnemen, aldus de dienst in het rapport.” http://www.nu.nl/binnenland/2369420/dreiging-vanuit-extreem-rechtse-hoek-gering.html Dus Carlos, laat dat alarmniveau wat zakken, het gevaar is hoax nummer zoveel.
  (Links daarintegen..(volgens eerder aivd rapport is extreemlinks het grootste gevaar voor democratische rechtsorde, zo gebruikt AFA stelselmatig intimidatie & geweld.)

 30. 43

  @41: zo gebruikt AFA stelselmatig intimidatie & geweld

  Dezelfde AFA die jij als hoofdbron tegen Albayrak gebruikt? Ik heb het echt helemaal met je gehad.

 31. 44

  @17: Niet strafbaar, wel out of a job. Zelfs oer-conservatieve Republikeinen zouden niet weg kunnen komen met wat Wilders toch wel om de week in het parlement uitbraakt.

 32. 45

  @su
  De PVV kan je voor mij part gematigd populistisch noemen met een qua verzorgingsstaat redelijk linkse agenda (ww 2jr, aow gematigd laten stijgen, zorg, etc). Het valt echter in het geheel niet onder extreem rechts. Hoe graag oppositiekrachten dat ook roepen.
  Het gaat om groepen als socialist & SP stemmer Kusters met de linkse racistische NVU en de links anti-buitenlanders partij & de xenofobe dierenvrienden van Voorpost. (De term extreemrechts staat dus nog steeds los vd politieke kleur rechts, foutje van de geschiedenis zeg maar. http://www.meervrijheid.nl/?pagina=1199

 33. 50

  N.B. heeft revolutionair-links nooit het idee van de verzorgingsstaat gesteund omdat het slechts de scherpe kanten van het kapitalisme afneemt en het niet opheft. Sterk nationalistische partijen daarentegen zien er baat bij omdat het de samenwerking tussen klassen onderling bevordert. Wel stellen zij vaak eisen dat het alleen is bestemd voor de autochtone bevolking.

 34. 51

  extreemrechts is een definitiekwestie

  Vlaams Blok werd in Nederland altijd extreemrechts genoemd, en ik kan weinig (muv Vlaams nationalisme) verschillen vinden tussen agenda PVV en VB.

  bovendien weet de AIVD het zelf ook niet precies

  http://rechtennieuws.nl/3736/aivd-lonsdalejongeren-niet-rechts-extremistisch.html

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/528371/2010/11/02/Lonsdale-jeugd-in-Nederland-nagenoeg-verdwenen.dhtml

  hiermee beweer ik overigens niet dat extreemlinks wel frisse jongens zijn

  t Hitler was socialistisch is te kortzichtig om werkelijk op in te gaan
  Stalin, Mao en Pol Pot was socialistisch
  Hitler was fascistisch
  Saddam was een moslim
  en Idi Amin een neger
  doet er allemaal niet toe
  t waren allemaal massamoordenaars; dat lijkt me relevant

  elkaar met dat soort historische figuren vergelijken is anachronistisch en politieke retoriek voor mensen zonder argumenten

 35. 54

  deze discussie hebben we al tig keer gehad. Als je werkelijk meent dat alle minderheden beschermd moeten worden, dan zou je ook fascisten moeten beschermen tegen demoniseren. Dan had men niet Janmaat voor de rechter moeten dagen, maar de anti-fascisten die Janmaat in de hoek dreven.
  Maar het weerwoord is dan opeens: ja maar fascisten zijn gevaarlijk! Dat kun je evengoed beweren van de Islam of Islamisten.
  Als je zegt dat alle mensen met blond haar kakkerlakken zijn, dan heb je een punt. Maar wanneer gaat het kwartje nu eens vallen dat je wel degelijk mensen op standpunten of ideologie moet kunnen aanvallen, want dat doet links toch zelf ook?

 36. 61

  Beste GoedeMorgenDezeMorgen, dit weekend lijkt me wat snel, maar ik heb voor de duiding wat enthousiaste reacties op dit nieuws geplukt van Powned.tv De gretigheid druipt ervan af. Je kan alles wel redelijk downplayen maar de haat in de samenleving is heel groot, het Gesundes Volksempfinden snakt naar drastische daden:
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2010/11/duitse_teef_boos_op_moslimjong.html

  Drup, emmer, bijna vol… bijna vol…

  Kuk mal! Onze Oosterburen komen weer op stoom!
  *doet vreugdedansje*

  Zozo, als er daar een paar 180 graden draaien, doen ze het meteen ook allemaal.
  +1, Europa ontwaakt.

  nou kijk aan! we gaan los mensuh!

  En die duitsers hebben al es laten zien wat ze met ongewenste gasten kunnen…..

  Er staan trouwens nog wel wat ongebruikte treinstellen t.b.v. de uitzetting….

  Goh ze hebben er zin an in Deutschland, ben benieuwd of ze de moeite nog gaan nemen om het Canadees punten model te gaan gebruiken of dat gelijk de hele kliek Raus geht und sofort!

  Ze hebben vast nog wel ergens een kamer met een douche waarmee ze dit probleem kunnen oplossen!!!!

  Nou medelanders, u kunt vast beginnen met pakken. Lang kan het allemaal niet meer duren!

 37. 62

  KB, die salafisten moeten zeker in de gaten worden gehouden en dat gebeurt ook. Maar als Wilders het heeft over een miljoen moslims in Nederland die een bedreiging zouden vormen dan treft hij daar niet alleen de fascisten onder hen mee.

 38. 63

  @61 Carlos

  Die quotes zijn van hetzelfde niveau als moslimjongeren op maroc.nl die stellen dat alle joden dood moeten. Puberale stoerdoenerij.

 39. 64

  @61 zoiets?

  Hoezo herdenken? dat was de mooiste dag van me leven!!

  Theo rust zacht in de hel dikke zwijn .

  damm sommige hier doen alsof die roze speklap een soort Mahatman Ghandi is. sneu heur!

  Laat dat een les zijn,heb respect voor ander mans religiesen ga niet als een gillend speenvarken rond gillen en met bullshit verhalen aankomen

  http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3528776

  Brullen op internet.

 40. 65

  sjap, vergis je niet, er zullen ongetwijfeld pubers tussen zitten maar de gemiddelde reaguurder bij GeenStijl is 36,3 jaar oud, heeft minstens een VWO-diploma, een hypotheek, een vrouw van modale schoonheid, een salaris van 1,5x modaal en werkt met gemiddeld 7,3 kutcollega’s. Hij heet Bas of Michel en woont in de buurt van Utrecht.

 41. 67

  Henrik, er zit wel wat ironie in, ik sluit heus niet uit dat sommige GeenStijl reaguurders zijn blijven plakken aan een écht lelijk wijf. Maar bovenstaande cijfers zijn een redelijk nauwkeurige benadering van wat onderzoeken aantonen.

  Een veel voorkomende valkuil op het internet is dat als je domme meningen ziet staan je gelijk denkt dat de afzender ervan jonger is dan jij (want jong = geen ervaring, geen hersenen). En dat gebeurt dus constant met GS, dat wordt weggezet als irrelevant puberhonk, terwijl de backbone van de Nederlandse economie er leest en reaguurt.

 42. 70

  Dank je Henrik, het heeft ongetwijfeld met verzet tegen de voorgaande generatie te maken, maar het is te hopen dat het niet uit de bocht vliegt, als je daar op doelt?

 43. 71

  @70:

  nee, daar doelde ik niet op, maar als je Guy Debord leest zul je met me begrijpen dat verschijnselen romdom bijv. wilders in de media niets met de werkelijkheid te maken hebben, tot er geweld aan te pas komt.

  enfin, het is de plaats niet om dit uitgebreid te bespreken. de engelse vertaling is overigens beter, ik neem aan dat je geen frans leest ?

 44. 72

  Ja dat verschijnselen romdom Wilders in de media niets met de werkelijkheid te maken hebben dat had ik al in de gaten. En roepen om douchecellen en treinwagons is nog wel wat anders dan ze daadwerkelijk aanzetten/binnenrijden. Maar het zijn allemaal signalen van het oprekken van de ethiek en dat komt weer van pas op het moment dat er geweld aan te pas komt.

 45. 73

  @72:

  eens.

  voor een gebalanceerde blik is het verfrissend daarover Debord te lezen, hij gaat wat ver, maar ik kan het in grote lijnen met hem eens zijn.

  dat de edl-emo-demo zo’n lage opkomst had betekent inderdaad nog niet dat het geweld niet om de hoek ligt, als dat soort clubs de hakenkruizen inlevert voor minaretten-schiet-spelletjes betekent dat een kentering, de oorlog is voorbij, de koude oorlog is voorbij, dit is een onfris nieuw tijdperk.

 46. 75

  @72, degenen die dat roepen voelen zich gesterkt door wilders en ze weten ook dat wilders dat niet kan roepen ook al zou wilders dat willen, wilders doet niets anders dan dat vuurtje opstoken

  zodra er weer een moslim negatief in het nieuws is duikt prittSStift er weer rukkend boven op, met het publiceren van nieuws over een marokkaan die weer stout geweest is doe je niets strafbaars maar met het alleen publiceren van dit soort nieuws ben je wel stemming aan het kweken tegen een bepaalde bevolkingsgroep en dat is het spelletje wat wilders en consorten spelen

 47. 78

  @77:

  mango, ik denk dat het om innerlijke tweespalt gaat, het gebrek van de industriële mens aan verbondenheid met de dingen om hem heen en binnen zijn zelf, maar ik kan het niet beter zeggen dan Guy Debord:

  uit stelling 20:

  Het spektakel is de materiële reconstructie van de religieuze illusie. De spectaculaire techniek heeft niet de religieuze wolken verdreven waarin de mensen hun eigen, van henzelf losgemaakte vermogens hadden verlegd: zij heeft deze slechts verbonden met een aards fundament. Zo wordt het meest aardse leven ondoorgrondelijk en verstikkend. Het verwijst zijn absolute verwerping, zijn bedrieglijk paradijs niet langer naar de hemel, maar biedt het bij zichzelf onderdak. Het spektakel is de technische verwezenlijking van de verbanning van de menselijke vermogens naar een Jenseits; de voltooide scheuring binnen de mens zelf.

  wie het engels machtig is, lees die versie uit de links hierboven, die is iets beter.

  of kort gezegd: kijk Play Time van Jacques Tati.

 48. 84

  @ GMDM

  speciaal voor jou comment 51 in reprise

  extreemrechts is een definitiekwestie

  Vlaams Blok werd in Nederland altijd extreemrechts genoemd, en ik kan weinig (muv Vlaams nationalisme) verschillen vinden tussen agenda PVV en VB.

  bovendien weet de AIVD het zelf ook niet precies

  http://rechtennieuws.nl/3736/aivd-lonsdalejongeren-niet-rechts-extremistisch.html

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/528371/2010/11/02/Lonsdale-jeugd-in-Nederland-nagenoeg-verdwenen.dhtml

  hiermee beweer ik overigens niet dat extreemlinks wel frisse jongens zijn

  t Hitler was socialistisch is te kortzichtig om werkelijk op in te gaan
  Stalin, Mao en Pol Pot was socialistisch
  Hitler was fascistisch
  Saddam was een moslim
  en Idi Amin een neger
  doet er allemaal niet toe
  t waren allemaal massamoordenaars; dat lijkt me relevant

  elkaar met dat soort historische figuren vergelijken is anachronistisch en politieke retoriek voor mensen zonder argumenten

 49. 85

  is je het overigens opgevallen dat de Telegraaf helemaal los is qua haatzaaiing? Elke dag wel een voorpagina artikel waarin de woorden “links” en “slecht” dicht bij elkaar staan; of dat nou op een NL’se situatie van toepassing is of niet. Gisteren ging t geloof ik over Griekenland. ’t laffe vind ik dat ze nu ineens los durven gaan.

 50. 86

  ik vind Rob Riemen een hautaine, communicatief niet zo heel erg vaardige, man, maar hij heeft wel een punt.

  Overigens: dat ik Wilders dubieus vind, betekent niet dat ik vind dat ik de kiezers op Wilders dubieus vind of dat zij geen terechte onvrede hebben. Dat is namelijk de werkelijke discussie ipv defintiekwesties.

  De onvrede komt voort uit het feit dat de bestuurselite het heeft laten afweten en alleen nog maar economie heeft bedreven en geen politiek.

  Buitenlanders zijn makkelijke scapegoat. (betekent wederom niet dat ik problemen rond integratie ontken).

  Ook in dat opzicht zegt Riemen een aantal zinnige dingen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3664/VkGeschiedenis/article/detail/1044496/2010/11/02/Veel-parallellen-PVV-en-fascisme.dhtml