Quote du Jour | Walgelijk

Quote du Jour

I am disgusted at the way May has been speaking. The EU nationals living in the UK came here legally and they have protected rights.

Brexit snoepje van de dag. Theresa May, de meest waarschijnlijke nieuwe premier van het vooralsnog Verenigd Koninkrijk, wil niet garanderen dat burgers van andere EU-landen in het VK mogen blijven, zolang ze niet zeker weet dat het omgekeerde ook geldt. Walgelijk, vindt Nigel Farage (die met een Duitse getrouwd is).

 1. 1

  Wat is disgusting vind is we gaan praten over retro-nationalisten en ratten als we Farage en Johnson bedoelen. De is politiek gezien uitgeschakeld door z’n teamgenoot, de ander vertrekt over twee jaar van het toneel en heeft nationaal gezien helemaal geen invloed.
  Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het lijkt er wel op alsof de leiders met elkaar hebben afgesproken karaktermoord te gaan plegen. Eerst Rutte al, met z’n spelletje en dit ineenstorting van de Britse economie. Wat een boelshit allemaal. En dat komt nog wel van de man die zei: iedereen 1000 euro erbij, geen geld naar de Grieken, geen machtsoverdracht naar Brussel et cetera. Die man ziet politiek zelf als 1 groot spel

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/harde-kritiek-op-vertrek-ratten-farage-en-johnson-in-europees-parlement~a4333806/

 2. 3

  Als alle buitenlanders vertrekken dan ligt Engeland binnen de kortste keren op zijn gat. Niet alleen wordt bijna de gehele werkvoer gerund door Oostblokkers, ook de banken melkkoe in Londen draait voornamelijk op buitenlanders. Theresa May en de ander kandidaten zijn kanonvoer van de Tory partij. Als de Brexit tegenvalt of niet door gaat, zijn ze makkelijk vervangbaar.

  Overigens geld voor met buitenlanders getrouwde ingezetenen meestal aparte regels, de vrouw van Farage zal dus weinig problemen krijgen.

 3. 4

  @1: Iedere Crisis in Europa heeft er tot nog toe voor gezorgd dat iedere Nationale Democratie afnam en Junker voelt zich daar steeds sterker bij worden .
  Het Super Nationalisme van Brussels Europa kent geen grenzen .

 4. 5

  [img]https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13620867_1220697971303447_5751823290771466162_n.png?oh=4667646350ebf77b106c8e7ce57d25e9&oe=57F3AACB[/img]

 5. 6

  @5 Dat ging in WW2 om de deportatie naar Arbeit macht Frei kampen die gaskamers bleken te zijn.
  Ze zullen de moslims en immigranten heus niet vergassen zoals de Nazi uit duitsland ooit met de joden gedaan hebben

 6. 10

  @8 Context doet er nogal toe. Uitdrukkingen als ‘de ratten verlaten het schip’ of ‘dit zijn moderne rattenvangers van Hamelen’ zijn niet racistisch of antisemitisch. Het betreft immers een kritiek op gedrag. Niemand gaat populistische politici vergassen of in werkkampen stoppen.

  Er gaan echter wel stemmen op om EU-burgers en moslims massaal te deporteren. Met het gedwongen uitzetten van EU-burgers zal het wel loslopen. Maar de voortdurende hetze tegen moslims, en het bespreekbaar maken van het moslimvraagstuk, zou een gewetensvol mens daadwerkelijk zorgen moeten baren.