Quote du Jour – Russisch terugneuken

Jarenlang schuimden Westerse journalisten door de post-Sovjet ravage die Rusland heette. Altijd wel een goed verhaal te vinden. Voor een paar honderd dollar per maand huurde je een dubbele kamer in hotel ‘Rossija’, in de Hungry Duck gebeurde alles wat God in Amsterdam al lang verboden had.

Die tijden zijn voorbij. Hotels zijn onbetaalbaar geworden en met 50 euro op zak krijg je amper een paar drankjes. De zonen en dochters van de Russische pers lopen ondertussen vrij rond in Belgie en zenden braaf terug wat het thuisfront wil lezen. Want in het Westen hebben ze het veel slechter dan wij thuis in Moskou! In Oostende maken Tsjetsjeense terroristen het leven van de hardwerkende Vlaming zuur en in Brussel slaan niet alleen de Nederlands- en de Duitstaligen (sic!) elkaar de hersens in, hun vrouwen en kinderen worden ook nog een verkracht door Arabieren. Twee citaten uit de Russische pers die ik u niet wil onthouden…

Daria Aslamova tussen het gespuis. 'Kijk nou moeder, al die tsjornie zhopie hier overal, wat een hel!!!'
Daria Aslamova – sterjournaliste – tussen Duitstalige negers die op Waalse socialisten stemmen. Originele bijschrift: ‘Daria in het Brusselse centrum. ‘Is dit de hoofdstad van Europa? Binnenkort waarschijnlijk van Arabie!’


Quote du JourHet is tijd dat Europese overheden open kaart spelen met hun burgers om uit te leggen hoeveel immigranten uit die gevaarlijke Russische Kaukasus naar Europa zijn gekomen” (Artikel in ’t Russisch: Google translate)

Ja! Dat tuig! Maar goed dat we d’r bij ons vanaf zijn. Maar het probleem is nog lang niet opgelost. Inmiddels maken die smerige seperatisten het nachtleven in Oostende onveilig. Volgens Ivan Aleksandrov van de Komsomolkaja Pravda niet zomaar een incident, maar een patroon dat zich door heel Europa kenmerkt. Met een overzicht van waar dit ‘lichtonvlambare bergvolk’ zich in Europa misdraagt. Retro-tip van uw correspondent: vervang het woord ‘Tsjetsjeen’ in ‘Jood’ en u leest Duitse agit-prop uit de late jaren ’30!

Quote du Jour“It’s hard to imagine that Belgian residents are ready to mix their ancient Christian blood with the Arabs,” I said emotionally. “And your nation’s heroes commanded the first and only successful Crusade and freed Jerusalem!” (deel 1 & 2)

Een sterk staaltje rascistisch gonzo van Daria Aslamova, wederom afgedrukt in de krant met de grootste oplage. Mevrouw Aslamova, naar eigen zeggen door Tsjetsjenen in haar apartement aangerand en bij het hotel in Brussel door een Arabier in het gezicht gespuugd, gaat op zoek naar het zijden draadje waaraan Belgie bungelt. Wat blijkt? Er wonen Arabieren en negers, die ook nog eens in restaurants werken!

 1. 1

  Tja, berichtgeving van tegenwoordig. De Israeli “Defence” Force was er gisteren ook als de pinken bij om een persjongen met Cambrige-Engels voor de camera te laten verklaren dat er sprake was van een terroristische aanslag en dat de terrorist was doodgeschoten door een militair en een politeman. Werd klakkeloos uitgezonden door de NOS.

 2. 2

  Er zijn dus ook Russische journalisten waarvoor we ons gelukkig geen zorgen hoeven te maken dat ze een acute loodvergiftiging oplopen in hun eigen portiek.

 3. 8

  Terugneuken is het enige woord dat nieuwsgierig maakt naar de context van emoties, pers/overheid, vijandbeelden/clichees in Rusland. Die is erg ingewikkeld.

  Onbegrijpelijk stuk daarom.

 4. 12

  Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat die Daria uit een andere wereld komt. Een enkele foute afbeelding kan nog maar deze context lijkt in niets op een sterjournaliste.

  Overigens: de Vlamingen lijken toch vaak wel af te stevenen op een nieuwe Gulden Sporenslag om hun onafhankelijkheid en ancient Christian blood veilig te stellen. In die zin heeft ze wel een punt: de Vlaams Leeuw is racistisch in hart.

 5. 13

  Als die palestijn een goede therapeutische behandeling had gehad , was dat drama niet gebeurd. nu noemt de media hem terorrist.
  tsk tsk tsk

 6. 14

  hoe zal ik ’t uitleggen, deze Daria is zo ongeveer de Heleen van Rooijen van Rusland. Met het verschil van ‘onze’ Heleen gelukkig niet de pagina’s van de Telegraaf volschrijft met *kuch* diepgravende onderzoeksjournalistiek…

 7. 15

  Daria!!! Mijn grote vriendin! Ja mensen, ik heb nog met Daria aan de toog gehangen in een duur hotel in Arbil, Noord-Irak. Daar vertelde ze me in geuren en kleuren over haar reportage over het homo duo in Noord- Groningen en hun seksfeesten waarbij bezoekers stiekem werden geinfecteerd met hiv. Erg objectief leek het me niet, al is het natuurlijk een bizar verhaal. “Nederland: Sodom en Gomorra! Jullie kennen geen god en jullie mannen zijn niet sexy!”, bezwoer ze me boven een glas cognac met een dik Russisch Engels accent. Altijd fijn om te horen.

  Daria is het type journalist dat alles net even op een andere manier bekijkt, blijkbaar zien ze in Rusland toch wat in haar stukjes, want ze reist de hele wereld over, in Iran is ze ook op bezoek geweest.

  Overigens, na het glas cognac bracht ik haar naar hotel, om er in de taxi achter te komen dat ze het adres daarvan vergeten was. Uren door een duister Arbil gereden, met een chauffeur die het ook allemaal niet meer wist. Uiteindelijk vonden we haar onderkomen, op 50 meter van waar we die avond in de taxi waren gestapt… Ik denk dat de Russen haar ook amusant vinden, althans ik hoop het.

 8. 18

  tsja carlos, dan zul je je zelf wat meer moeten marginaliseren.. misschien is het wel je lot om dik en gelukkig te worden.. niks aan te doen