Quote du Jour | Personeelsbeleid van anderen

Serie:

Partijen moeten zich niet met personeelsbeleid van anderen bemoeien.

Deze geprikkelde reactie van Mark Rutte komt nadat Gert-Jan Segers van de Christen Unie heeft gezegd niet meer met hem, maar nog wel met zijn partij te willen samen werken. Dezelfde Mark Rutte dus die een paar dagen lang ontkende over een ‘functie elders‘ voor Pieter Omtzigt te hebben gesproken met de verkenners voor de formatie van een nieuwe regering. Hoeveel boter heb je dan op je hoofd? De hele boterberg van de jaren ’60 en ’70?

 

Reacties (3)

#1 Co Stuifbergen

Als Rutte beweert dat hij niet over de functie van Omtzigt gesproken heeft, en vindt dat anderen niet over zijn functie spreken mogen, is hij wel consekwent.

Roos Vonk heeft de hypothese dat Mark Rutte niet met een verkenner over een functie elders sprak, maar wel met Wobke Hoekstra besproken heeft of Omtzigt minister worden kan.
https://joop.bnnvara.nl/opinies/rutte-loog-niet-hoekstra-wel

(Dan is hij net als het jongetje dat steeds “Wolf!” riep.
Toen hij de waarheid sprak, werd hij niet meer geloofd…)

  • Volgende discussie
#2 Hans Custers

Blijkbaar meent Rutte, met nog de nodige andere VVD-ers, dat het personeelsbeleid van de VVD gaat over de beslissing wie er minister-president mag worden. Dat noemen we nu de arrogantie van de macht. Des te meer reden voor andere partijen om op hun strepen te blijven staan, zou ik zeggen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 lmgikke

M.b.t. personeelsbeleid gesproken. Het is eindelijk helder waarom de VVD altijd voorstander is geweest van versoepeling van het ontslagrecht.

Men heeft ervaring met het geen afscheid kunnen nemen van een lastige VVD’er die vastgeroest zit op zijn plek, totaal disfunctioneert, incompetentie vertoont, geen visie heeft en aan geheugenverlies lijdt. (en het max salaris voor een overheidsfunctie op strijken!).

  • Vorige discussie