Quote du Jour | Parijs is geen doel, maar een stapje

SargQdJ09

 

To my mind Paris isn’t a goal, but a step towards a goal.

Dat zei staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur & Milieu) over de 21e klimaatconferentie in december in Parijs zal plaatsvinden. Staatssecretaris Mansveld is samen met premier Rutte en ruim 70 bedrijven op handelsmissie in China.

In haar speech voor het ‘China Carbon Forum’ hekelde ze het feit dat elke klimaatconferentie weer, er zo oeverloos wordt onderhandeld. Gelijk heeft ze, na 21 klimaatconferenties zouden klimaat- en milieudoelen  bereikt moeten zijn en niet nog eens een kostbare debatclub behoeven. Bedoelde ze dat zo wel?

Nog een paar wapenfeiten bij Mansveld’s China Tour: Nederland gaat China aan schonere lucht helpen, onder andere door het aantal KLM-vluchten naar China uit te breiden.
‘Door deze nieuwe samenwerking gaan de Chinese en Nederlandse partners hun vooraanstaande positie in de wereldmarkt verder versterken,’ aldus Mansveld.

 1. 1

  To my mind Paris isn’t a goal, but a step towards a goal.

  Echt, zonder bijbedoelingen of instant godwin en zo maar ik dacht serieus dat dit bedoeld was als opstapje naar een of ander hitler-verhaal over wat hij bedoeld had met het veroveren van Parijs.

  Nee, gaat het over klimaat!

  Alsof iemand gedacht had dat er werkelijke overwinningen geboekt zouden worden daar in Parijs. Nooit. Niet toen en niet nu.

  Het klimaat is altijd de verliezer. Zeker in Parijs. Toen en nu.