Quote du Jour | Noodzaak

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09De noodzaak om terug te keren is in het belang van niet alleen ons maar vooral van het gezin zelf.

(Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers voor de microfoon van Nieuwsuur)

Tegenvallertje voor Bruin I, de rechterlijke macht heeft geoordeeld dat gezinnen met kinderen niet op straat geknikkerd mogen worden. De uitweg van Leers om kinderen dan maar te scheiden van de ouders door ze op te vangen in een pleeggezin en ma en/of pa alsnog op straat en het liefst over de grens te mikken is eveneens verboden door de rechtbank.

In Nieuwsuur geeft Leers een ontluisterend inkijkje in de nieuwe definitie van het gezin als hoeksteen van de samenleving. Die regel geldt voortaan “slegs vir blankes.” Heb je een ander kleurtje en vooral ben je hier niet geboren, ga dan weg. Ga terug en neem je al dan niet hier geboren kinderen mee. Doe het niet voor ons, doe het voor jezelf.

Hopelijk heeft Leers niet door welk somber perspectief hij hiermee schetst. Een land waarin het beter is voor vluchtelingen zelf dat ze oprotten. Wilders kan trots zijn op de man die in juni 2009 nog ferm stelling nam tegen de PVV.

Reacties (11)

#1 Bjorn

‘Slegs vir blankes’ vergelijken met ‘slechts voor niet-uitgeprocedeerden’: ook een manier om het leed van zwarten onder de apartheid in een nieuwe context te plaatsen.

 • Volgende discussie
#2 AntonB

Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten ook niet op straat, maar op het vliegtuig gezet worden. Helaas worden ze door louche clubjes en advocaten jarenlang voorgespiegeld dat als ze de boel maar blijven traineren alsnog mogen blijven. Voor deze gezinnen is het veel beter weer terug naar hun vertrouwde omgeving in hun geboorteland te gaan, dan hier jarenlang met valse hoop op een financieel florisante toekomst te blijven hangen. Ook is het beter voor de mensen die echt asiel nodig hebben vanwege oorlog of geweld, die hebben de opvang mogelijkheden en middelen harder nodig. Die laatste worden dan ook sneller door de bevolking geaccepteerd dan de mengeling van vluchtelingen en economische imigranten die we nu hebben, zelfs door PVV’ers.

We kunnen nu eenmaal niet de hele derde wereld in Nederland opvangen, zowiezo zijn de economische immigranten die hier geraken meestal niet de armsten uit die regio, maar mensen met genoeg geld voor peperdure vliegtickets e.d. Als we daar iets aan willen doen moeten we het lokaal oplossen, dan help je daar iedereen en niet alleen die het geluk en de middelen hebben hier te geraken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joop

In de Telegraaf is het al hot news. De PVV gaat vragen stellen. De reacties zijn zoals vanouds weer doorspekt met allemaal kreten uit kringen van hardwerkende belastingbetalers.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/8712999/__PVV_wil_spoeddebat_met_Leers__.html?p=2,3

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 troebel

Daadkrachtige beeldvorming over de het vluchtelingenaanpakken zijn met het autoriteitenramptoerisme naar Moerdijk door Opstelten en Schippers onderdelen van Rutte’s verkiezingscampagne. Over drie weken een ramp die je kunt linken aan PvdA en/of Islam: Elsevier/Telegraaf regelen vervolgens de bruine verkiezingsoverwinning..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 HPax

‘Ander kleurtje’, ‘slegs vir blankes’, de versleten taal ad nauseam intimiderend gehanteerd door onredelijke lui in reactie op wat redelijk en fatsoenlijk is.

De illusie dat ik ze met dit te schrijven overtuig, heb ik niet, maar ‘quod scribo scribo’, uit plichtsbesef. Zoals Pilatus.

Wel wil ik mensen als Kramer met hun hand in andermans portemonnaie een voorstel doen: doet zelf wat. Gaat collecteren voor ‘vluchtelingenkinderen’, neemt ze in huis inclusief hun ouders e.d., verdraagt ze, ondergaat ze, vraag niet om medelijden, laat spijtbetuigingen achterwege en betaalt alles zelf. Moet kunnen. En stopt met Nederland te beschadigen. In Godsnaam.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joop

@5.

Welk Nederland wordt beschadigd?

Democratie.

En God is allang dood. Trouwens jij zou die Jezus gezien zijn Bergrede niet recht in de ogen kunnen kijken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 HPax

@ ‘Trouwens jij zou die Jezus gezien zijn Bergrede niet recht in de ogen kunnen kijken’.

Jezus deed geen appel op de Overheid van zijn dagen (Romeins Praefect, Herodus) om goede dingen tot stand te brengen. Zijn beroep was persoonlijk. Niet de ander, niet de staat moeten goed doen en lijden. Jij!
In zijn Nederlandse editie is Jezus een sociale werker, een soort Obama die ook mensen wil helpen, bijv. aan een gratis ziekteverzekering, door anderen te betalen. Maar er zijn ook andere Christusbeelden, een Slavische, een Britse en nog wel meer denk ik. Betere.

Overigens neem ik aan dat jij Jezus wél recht de ogen kunt kijken. Hoe zou je je anders de aantijging hebben kunnen veroorloven dat ik dat niet kan? Waarna de volgende veronderstelling voorgeschreven lijkt, namelijk dat jij allang gratis onderdak pleegt te verlenen aan mensen die door de Nederlandse zijn verstoten. Natuurlijk geen honderden voor eeuwig, maar toch wel een stuk of wat, voor maanden en jaren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Petra

@7 Jezus staat er niet echt om bekend dat hij ook maar iets van de staatsgodsdienst van Herodus verwachtte.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 HPax

@ 8 Klopt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Joop

@7.

Inderdaad HPax ik heb mensen onderdak verleend die jij geen onderdak zou verlenen. En dat meen ik. Daarom ben jij een hypocriete christen met je stoere rechtse asociale praat. Ga lekker jouw Mammon godsbeeld aanbidden!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie