Quote du Jour | My Very Muslim Christmas

Serie:

SargQdJ09

Our cultural identity is transitioning from a large white majority to a more mocha-shaded complexion. The non-Latino white majority (63% in 2012) has been decreasing every year. Four states—Hawaii, New Mexico, California and Texas—already have non-white majorities. By 2050, more than 25% of the population will be Latino. The African-American population, currently at about 13%, or 42 million, is also increasing faster than the white population. The fastest-growing ethnic group is of Asian descent, which increased from 10.2 million to 16 million from 2000 to 2013. By 2050, it will likely increase to 34.3 million. In true melting-pot tradition, America is becoming less white and less Eurocentric. According to the U.S. Census, by 2044 the white population will be in the minority.

In zijn kerstoverdenking schetst voormalig basketbalspeler Kareem Abdul-Jabbar de staat van morele verwarring waarin de VS op dit moment in verkeert, en spreekt de hoop uit dat kerstmis dit jaar kan fungeren als moreel ankerpunt om het goede in anderen, ook de vreemdeling en de ontheemde, en ook het goede in onszelf weer te leren ontdekken.

Ik denk dat we allemaal wel op onze vingers kunnen natellen hoe dat zal lopen. Na de feestdagen begint het circus van de demagogie en de online haat gewoon weer opnieuw!

Reacties (7)

#1 Bismarck

En toch, hij heeft het over (min of meer) raciale groepen, waarvan alle niet blanken dan blijkbaar groeien. Er klinkt in het verhaal een blijven segregatie door, die ik niet associeer met een melting pot.

 • Volgende discussie
#2 ed

Een geïntegreerde Moslim die bij mij verderop in de straat woont heeft de multi color kerstverlichting die ik hem vorig jaar heb gegeven dit jaar voor zijn raam gehangen . Hij is dan wel één van de derde generatie hier geboren Marokkaanse Moslims . Het kan dus wel !
Maar gaat niet zomaar vanzelf . Ik ben nog steeds van mening dat er te veel islamitische moslims deze kant uitkomen met extremistische ideen en dat ze zsm een zekere groepstherapie en of psychologische begeleiding nodig hebben . Vrijwilligers willen ze wel helpen ,maar kunnen dat niet .Willem Alexander heeft zojuist zijn slechtste troonrede ooit gegeven ,door te verkondigen dan we bang zijn .De Nederlandse overheid weet totaal niet wat er leeft onder de bevolking

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Analist

@1: nouja verschil erkennen is niet meteen segregatie?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Krekel

te veel islamitische moslims

En te weinig christelijke en joodse moslims?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 beugwant

@2, @4: Een troonrede met kerst wekt ook al enige bevreemding.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Olav

Kheb de toespraak van Wimpie niet gehoord. Moet ik ‘m nog lezen, m.a.w. was het de moeite, of kan ik aan het kerstdiner?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 McLovin

@2: Echte integratie is er pas als we het suikerfeest en weet ik wat voor Joodse en Hindoe en [vul in] feestdagen opnemen in de officiële vrije dagen kalender en die met z’n allen gaan vieren met alle toeters en gebruiken cq dan wel respecteren dat anderen dat doen. Het idee dat enkel de buitenstaander zich maar aan ons moet aanpassen (met de door ons gegeven prullaria) riekt naar nep-integratie en vooral naar paternalisme. Maar buiten dat, als nog een fijne kerst allemaal.

 • Vorige discussie