Quote du Jour | Kooien vol met kinderen

Inside an old warehouse in South Texas, hundreds of children wait in a series of cages created by metal fencing. One cage had 20 children inside. Scattered about are bottles of water, bags of chips and large foil sheets intended to serve as blankets.

One teenager told an advocate who visited that she was helping care for a young child she didn’t know because the child’s aunt was somewhere else in the facility. She said she had to show others in her cell how to change the girl’s diaper.

2018. Land of the brave. Home of the free.

 1. 1

  En wanneer je denkt dat het gewoon niet erger kan.

  “On Saturday, the president tweeted: “Democrats can fix their forced family breakup at the Border by working with Republicans on new legislation, for a change! This is why we need more Republicans elected in November … ”

  Wat zoals gewoonlijk erg ver bezijden de waarheid ligt. En verdacht duidelijk impliceert dat deze mensonterende activiteiten niet alleen bedoeld zijn als afschrikmiddel maar ook als manier om Democraten onder druk en bepaalde voorwaarden/beoogd doel (?) om de tafel te krijgen.

 2. 2

  @1: Hoezo impliceert? Lijkt me gewoon openlijke chantage. Wordt tijd dat er aan die kant van de plas iemand zich die oude Amerikaanse stoere frase “We don’t negotiate with hostage takers” herinnert.

 3. 4

  @2 Natuurlijk. Excuses voor de verwarring, ik heb de neiging om een beetje cynisch te worden als ik boos en gefrustreerd ben

  Dank @3.

 4. 6

  @5 Jep. Maar of het iets uithaalt?

  “Yet despite rising anger, it remains unclear whether the President is willing to risk the personal embarrassment, and potentially a backlash from his base, that a change of course might stir.
  Trump’s uncanny connection with his loyal voters has been highlighted time and again over immigration and his core promise to introduce a much tougher policy — even if it has grave humanitarian consequences that critics and outsiders see as immoral.
  It would not be surprising if the President feels that any shift in his line under rising media pressure and liberal fury makes it impossible for him to climb down.”

  https://www.cnn.com/2018/06/18/politics/immigration-trump-congress-family-separation/index.html

 5. 9

  Ik voorspel geen verandering in het beleid van Trump tot minstens 3 januari 2019. En zelfs dan, als er een nieuw Huis van Afgevaardigden is, is het twijfelachtig of er verandering komt. De Senaat lijkt stevig in de handen van de Republikeinen: van de 33 te verkiezen zetels zijn er 8 in handen van de Republikeinen, 23 Democraat en 2 Onafhankelijk: er zijn veel zetels te verliezen en weinig te winnen, al is de huidige verdeling 51/49 (zelfs bij 50/50 moet de Vice-president zijn stem uitbrengen. Verwacht maar dat die op de hand van Trump is).

  @5
  Bleeding heart conservative. Het is dat ze weet dat ze zelf ook een immigrant en gehecht is aan haar zoon, anders horen we niks van haar. Dan mag ze gewoon bij evenementen op komen dagen als Trumps zoveelste trophy wife. Hoezeer ik ook medelijden voor haar voel, uiteindelijk heeft ze geen probleem met alles wat Trump haar flikt (laat staan de rest van de VS), daar ben ik niet over te spreken. Ik zou haar erbuiten laten: zij is haar man niet, dus haar moet je niet aanrekenen wat hij doet. Maar ook: op welke grond zou ik me wél iets aantrekken van haar mening? Ze heeft geen invloed, en wil het ook niet.

 6. 10

  Niets is zeker. Trump zou zich binnenkort ook zomaar uit kunnen roepen tot de president die de kinderen vrijlaat die door Obama zijn opgesloten. De propaganda-kanalen en andere beroepsleugenaars zullen het kritiekloos overnemen.

 7. 11

  Met alle kritiek, zelfs die half-wasse van de Republikeinen, voorspel ik dat Trump binnen afzienbare tijd met een antwoord komt–en wel de gebruikelijke Trumpiaanse: hij doet er nog fijn een schepje bovenop, qua wreedheid. Ik noem maar wat: misschien worden die ouders wier kinderen zijn weggenomen tewerkgesteld, wasknijpers maken, o.i.d. Of misschien mag Novartis wat nieuwe medicijnen testen. Een Trump laat zich tenslotte niet zomaar de les lezen.

 8. 12

  Serieus, waarom is in dat land niet allang de pleuris uitgebroken om wat die vent doet? En masse de Twitters volhuilen en de onafhankelijke pers schrijft over elke leugen vanuit het witte huis, maar je schiet er niks mee op, want het stopt Trump niet. Het remt hem zelfs niet af.

  Mark Rutte denkt dat het wel een fijn moment is om een vriendelijk bezoek te brengen. Relaties en zo. Echt.

 9. 14

  @12: Er gaat bijna geen dag voorbij of Trump doet iets of liegt iets om het bloed onder je nagels vandaan te halen. Zijn achterban maalt er niet om en de Republikeinse senators vrezen het doelwit van Trump te worden. In voorverkiezingen heeft hij al veel kritische Republikeinen weggetwitterd.
  De bevolking begint langzaam te wennen aan die permanente staat van terreur; demonstraties tegen kinderdetentie haalden maar een paar honderd deelnemers.

  De Democraten weten nog steeds niet hoe ze het tij moeten keren en Trump moeten pareren die nog dagelijks de Democraten en Obama de schuld geeft van alles wat fout gaat. Dus kijken ze hoopvol naar Hollywood, maar die levert steeds meer gefrustreerde liberalen op als Robert de Niro die niks beters weet te doen dan simpel te schelden naar Trump. Dan doe je meer schade dan goed voor de Democraten. Het gaat er steeds somberder voor ze uitzien in de November verkiezingen.

  https://www.huffingtonpost.com/entry/opinion-bardella-democrats-hollywood_us_5b26683de4b056b2263add77

 10. 15

  Het houdt niet op, niet vanzelf:
  “Volgens Trump is de criminaliteit in Duitsland fors toegenomen na de komst van de migranten. Uit criminaliteitscijfers van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat de opmerking van Trump niet klopt. Met 5,8 miljoen strafbare feiten in 2017 zijn de criminaliteitscijfers in 26 jaar niet zo laag geweest.”

  https://nos.nl/artikel/2237147-trump-onder-vuur-in-eigen-land-haalt-uit-naar-immigratiebeleid-eu.html

 11. 16

  @15: Hij die zogezegd het slachtoffer was van FAKE NEWS doet het zelf om bijvoorbeeld de Democraten de schuld te geven van zaken als dus het artikel hierboven of om Merkel een hak te zetten, of …. Die alternatieve waarheden gaat er als zoete koek in.

 12. 20

  @18

  1500 kinderen misbruikt in Rotherham door Britse Pakistanen

  Vergeet de Joden niet, die zo door die Duitsers zo slecht waren behandeld. Daar hoor je ze in deze Sargasso-draadjes over Donald Trump ook nooit over.

 13. 22

  Hypocriete mensen zoals Joop hebben het over politiek correcte politici (en media) die Rotherham zogenaamd doodzwijgen, terwijl hij met geen woord rept over hoe internationale politici Trump met alle hoffelijkheid blijven benaderen. Ook hier mag het van policor-Joop niet over Trump gaan.

 14. 23

  @18: Net geplaatst bij “Zondag” en al meteen te laat:
  “Ben trouwens benieuwd of je bij het volgende rondje “Rotherham” gaat fulmineren tegen de grootste en schandaligste schuldigen: de politie en bestuurders.”

  Het rondje is alweer gestart blijkbaar.
  Met o.a. de leugen dat het “heel normaal is”.
  Je maakt wel vooruitgang met “Britse Pakistanen”.
  Nu nog je aandacht naar de politie verleggen.

 15. 27

  @26: Laat ik nou niet onder de indruk zijn. Klinkt als Nederlandse delegaties die in China mensenrechten bespraken. Altijd achter gesloten deuren. Waarom niet eens openbaar (ha, op Twitter?) even van leer trekken?

 16. 29

  Sommige van die kinderen worden “gerecycled” om door meerdere volwassenen gebruikt te worden om de grens over te komen

 17. 30

  @29 ah, dan is het niet erg. Ruk die baby van de borst van de moeder, stop de kinderen in een kooi, raak ze niet aan en sta ze niet toe dat ze elkaar knuffelen, geef ze geen speelgoed, want AltJohan heeft ergens gelezen dat ze gebruikt worden door volwassenen om de grens over te komen. Daarmee hebben die rotkinderen inderdaad al hun rechten verspeeld.

 18. 32

  In een week tijd het schandaal van gegijzelde kinderen, extra importheffingen op China en uit de VN mensenrechtenraad stappen.
  Trump’s approval ratings gingen de laatste tijd omhoog (dit was voor het kinderschandaal).

  Als het zo doorgaat gaat hij gewoon de 2 termijnen volmaken en zijn zoons klaarstomen om hem op te volgen.

 19. 34

  @29

  Sommige van die kinderen worden “gerecycled” om door meerdere volwassenen gebruikt te worden om de grens over te komen

  Hoeveel procent schat je? Twee procent? Vijf? Of zie jij 90% van alle vluchtelingen uit Honduras en Guatemala in staat om kinderen te ‘recyclen’? Laten we het op een hypothetische vijf houden, for the sake of argument. Dit is wat je dan zegt:

  Vijf procent van al die kinderen die door dit Trump-beleid van hun ouders gescheiden worden, zouden anders “gerecycled” worden om door meerdere volwassenen gebruikt te worden om de grens over te komen

  Ergo:

  Vijfennegentig procent van al die kinderen die door dit Trump-beleid van hun ouders gescheiden worden, waren niet bedoeld om “gerecycled” te worden om door meerdere volwassenen gebruikt te worden om de grens over te komen

  Had daar al zelf over nagedacht toen je met je argument kwam (en vond je dit beleid dus acceptabel), of open ik je ogen hier nu mee en heb je spijt van wat je gezegd hebt?

 20. 35

  @34
  Ik hoop dat het werkt wat je zegt.
  En dat @29 echt even na kan denken over wat hij nu eigenlijk echt zei. Misschien ook meteen over wat meer “meningen”.

 21. 36

  Sitalsing heeft er ook nog wel wat zinnigs over te zeggen.

  https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/een-van-de-vele-voordelen-van-opvang-in-de-regio-is-dat-je-de-sadistische-inhumane-en-wel-schrijnende-zaken-ook-in-de-regio-houdt~b65d4fa7/

  De verontwaardiging is meer dan terecht. Maar dat we hier met veel geld en via politieke deals met autoritaire regimes de ellende wat beter op afstand kunnen houden, maakt onszelf niet heel veel beschaafder en humaner.

 22. 38

  Ja, waarschijnlijk wel.
  Ook hier een mooie cursus:
  https://www.theguardian.com/us-news/2018/jun/19/border-separations-children-families-trump-supporters-defence-breitbart-fox-news

  @36
  Ja, hebt helemaal gelijk. Ook boter op het hoofd hier. Maar dat maakt het een niet minder kwalijk dan het ander. Zoals ik al eerder zwart en cynisch zei op een US stek:
  “Soo many places to take the kids from there parents. o/
  At least over here in Europe we let them drown.”

 23. 39

  @38: Een lichtpuntje aan deze affaire is wel dat de ratten rondom Trump nu boven komen drijven, ze laten nu hun echte gezicht zien.

  We denken dat alleen een Trump een gevoelloze idioot is, maar net zoals in oorlogen de sadisten komen bovendrijven, zie je nu dat de sadisten en mensenrechtenschenders zich in een positie rondom Trump hebben gemanoeuvreerd.