Quote du Jour – …

Quote du Jour “…”

Dit is de reactie Geert Wilders: internationaal handelaar in angst, op de talloze uitnodigingen om in debat te gaan over zijn uitlatingen over de islam. Wilders reageert niet. Iedereen die tot nu toe Wilders vroeg om een gesprek, waaronder diverse moslimorganisaties kreeg nul op het rekest (Volkskrant).
Vaak neemt zijn ondemocratisch bestuurde partij: de PVV niet eens de moeite om te antwoorden op de uitnodigingen. Mogen wij hieruit concluderen dat Wilders een stijlloos lafbekje is of hoort het allemaal bij zijn sluwe perpetuum mobile van haatzaaierij? Stelling + poll: het wordt hoogtijd dat andersom de rest van de wereld ook niet meer reageert op Wilders.
[poll=128]

 1. 4

  Tsja, volgens jullie eigen waan-van-de-dag-link had Wilders ook weinig met de publiciteit van doen en wordt de publiciteit vooral door anderen dan hemzelf gevoed.

  Zoals een aantal hoogleraren vanochtend in de NRCnext al stelden: verbieden en debatteren kun je pas doen als je weet waar die bloody film over gaat. Ik zou zeggen: leg deze post weer op de plank en haal hem van stal als Wilders na de vertoning nog steeds nergens op in gaat. hij moet aanspreekbaar zijn op zijn daden, maar die zijn er vooralsnog niet.

 2. 7

  Iedereen die tot nu toe Wilders vroeg om een gesprek, waaronder diverse moslimorganisaties kreeg nul op het rekest

  Dit is aantoonbaar niet waar.
  iedereen heeft het toch altijd over die aflevering van “hard talk” waar ie wel goed werd aangepakt.
  En die gek is toch ook al meerdere keren bij NOVA geweest?

 3. 9

  Op het moment dat Wilders in debat gaat, verwordt zijn hele verhaal, partij en misschien ook wel leven, tot een niet te verdedigen verzameling van drogredenen, dubieuze gevolgtrekkingen en simpele haat. Het goede nieuws is dat een debat dit snel aan zal tonen. Het slechte nieuws is dat Wilders dit ook weet en dus niet in debat zal gaan.

  De vraag is: hoe lang gaan we door met het opbouwen van een momentum waarin iedereen een mening heeft over een niet te verdedigen standpunten en angst over de gevolgen van die standpunten regeert over het nuchtere verstand.

 4. 10

  Uit hetzelfde stuk van de volkskrant:
  “Op de vraag waarom de PVV-leider niet met moslims in debat wil, laat Wilders per sms weten: ‘Na de film ga ik met hen in gesprek, daarvoor niet.'”

  Lijkt me duidelijk?

 5. 11

  Wilders duikt al maandenlang weg voor het debat, na de film heeft hij weer andere smoesjes. Hij kiest zijn publieke optredes heel zorgvuldig en zal niet naar bijeenkomsten gaan waar hij het risico loopt als verliezer uit de bus te komen.

 6. 12

  @7 Niemand behalve een paar links, bloggende grachtengordel salonsocialisten (wij) kennen dat programma. Ik moet het zelf nog zien omdat het alleen in realplayer-format te zien was op de BBC site.

  Daarnaast komt Wilders bij voorkeur niet bij de publieken. hij heeft een paar keer bij NOVA gezeten, maar die blinken de laatste tijd ook niet bijster uit in hun gasten van repliek voorzien als daar aanleiding toe is. Buitenhof; dat zou pas een mooie zijn.

 7. 13

  @Carlos 11 … dat is al een stuk genuanceerder “Hij kiest zijn publieke optredes heel zorgvuldig en zal niet naar bijeenkomsten gaan waar hij het risico loopt als verliezer uit de bus te komen.” ipv “Iedereen die tot nu toe Wilders vroeg om een gesprek, waaronder diverse moslimorganisaties kreeg nul op het rekest”.

  Verder, volgt Geert “Zwelbast” Wilders waarschijnlijk simpelweg Sun Tzu 101 (iets met verstandig je gevechten kiezen).

  Carlos, kijk aub uit met iemand valselijk/ongenuanceerd beschuldigen; voor je het weet gaan mensen die het niet met hem eens zijn hem toch verdidigen (cf. het gedoe rond onze MP en die fillum).

 8. 14

  Ik begin heel stiekem ook een paar voordelen te zien aan Wilders geprut in de bodem, zijn plannetjes, het oproer, het rondrennen. Dus nee, ik stem tegen.

 9. 15

  Mag ik een antwoord uitstellen totdat we weten of en zo ja wat er in Libanon aan de hand is?

  Als daar wat staat te gebeuren heeft het grote potentie z’n filmpje internationaal onder te sneeuwen (zandstralen?) en kunnen we ons geheel overgeven aan de zo welkome negeer-campagne maar zo niet denk ik dat we ‘m toch enige significantie dienen toe te kennen, al is het niet in positieve zin.

 10. 16

  Karsa Orlong, u heeft helemaal gelijk. Deze QDJ is er een uit mijn persoonlijke snelpots Top 4. Iemand anders had vandaag eigenlijk de QDJ-taak, maar het bleef stil in Moskou, dus sprong ik maar (weer eens) in, dat doe ik overigens zonder te mopperen want met mijn hoofdredacteur salaris hoort u mij niet klagen.

 11. 17

  Zoals de Tegenpartij van Jacobse en van Es het al zo mooi konden brengen: “MOGE WIJ EEEVE OVERGEVE?!?!”

  Laat die Wilders nou maar zeggen over de Islam wat hij wil, maar zodra het te vergaat: beetpakken en vervolgen die vent. Fascisten horen gewoon achter de tralies. En volgens mij is het al zover, sommige opmerkingen kwamen de dicht bij wat de NAZI’s voor en tijdens WO2 deden tegen de Joden.

  De Tegenpartij over ONDEMOCRATISCH POPULISME:

  http://youtube.com/watch?v=Em_H5DTCbDc

 12. 18

  Ik moet zeggen dat ik door al dat geleuter, ik zo langzamerhand behoorlijk benieuwd ben naar die film. Zo moet ik ook nog steeds boer-zkt-vrouw en die uitzending van PeterR nakijken, omdat ik anders het idee heb dat ik echt niet meer mee kan praten.

  “Een aanslag is direct te wijten aan de terrorist, maar die heeft zijn legitimatie gevonden in hetgeen waar we nu over spreken.”, aldus Balkenende. Die terrorist vind zijn legitimatie dus mede doordat Balkenende er zelf zo’n ophef van maakt.

 13. 19

  @carlos … ik ben wel voor wat meer negeren (dat willen we toch ook van onze geassimileerde moslims, dat ze hun schouder ophalen over geert) … dus in dat negeer kader kan deze post ook wel ludiek gewist worden.

 14. 20

  Ik heb wel NEE gestemd in de poll, laten we die publieke discussie over religie enzo maar wel voeren.

  Om vooral tot de conclusie dat………….

  nja vul maar in. Weg met het Jodendom/Christendom/Islam

 15. 27

  @vosje

  Die dingen zijn zo gaar, die hoef je alleen maar goed te wassen, klein te snijden en op de kokende aardappelen te leggen.

 16. 29

  Weten jullie trouwens dat stampot afkomstig is van de Spanjaarden? Toen de Hollandse waterterroristen Naarden op de Spaanse troepen veroverden stond er nog een pot met stampot op het vuur, aldus de overlevering.

 17. 34

  Leuk zo’n topic waarvan je weet dat het verwijderd wordt. Bevrijdend om alles te kunnen typen zonder de dreiging van het olifantengeheugen van Google. Een beetje het virtuele equivalent van hoe het moet voelen als je weet dat die komeet over 4 uur inslaat en de aarde vernietigd is.

  Dus wat doe ik met m’n vrijheid?…..

  JOOOODEN!!! JOOODEEN!!

 18. 37

  @Karsa #7

  Die internationale optredens hebben slechts 1 doel, een zo’n groot mogelijk deel van de Moslims in de wereld provoceren. Hij verdoet zijn tijd gewoon niet aan Nationale optredens, vanwege een te klein bereik.

 19. 39

  Domme mensen zijn het, deze “succesvolle, volledig geintegreerde hoog opgeleide Marokkaanse Nederlanders”.

  Daarom moet er een Wilders zijn: het wil maar niet doordringen tot de Moslims in Nederland, dat een groot deel van de bevolking ze liever vandaag nog eruit gooit. Het wil maar niet doordringen tot deze hoogopgeleide onnozelen, dat een deel van hun academisch gevormde collega’s ‘s-avonds hun woede op hen afkoelt via Stormfront. De onnozelen sluiten niet alleen zelf de ogen voor de werkelijkheid, maar voeren een campagne om de media te bewegen hetzelfde te doen.

  Als Geert Wilders vermoord wordt, of veroordeeld wordt, dan staat er binnen enkele maanden een nieuwe Wilders op, en als die ook verdwijnt komt er een tweede, en een derde… Niet Wilders de persoon is het probleem, en debat met hem heeft ook geen zin. Het probleem is het onvermogen van de Nederlandse samenleving om de Islam te verwerken, vooral omdat deze samenleving het niet wil verwerken.

  De Islam hoort niet thuis in Nederland, dat is een feit. Alle pogingen tot integratie en assimilatie zullen daarop stuk lopen. Geen decreet, geen beleid, kan dat veranderen. Het is nutteloos om op te roepen tot dialoog en debat, omdat dialoog de Islam niet Nederlands kan maken. Het is gewoon niet Nederlands, en als het Nederlands zou worden, dan zou het geen Islam zijn. Er is geen compromis mogelijk in deze. Of de Moslims vallen van hun geloof af, of de Europese landen worden intern verdeeld langs religieuze lijnen. Dat is de vorige keer niet goed gegaan.

  Alle kritiek op de persoon van Wilders slaat de plank mis, en zal ook niets veranderen. De film moet komen, omdat het historisch onafwendbaar is. Komt het niet, dan komt er waarschijnlijk iets ergers.

 20. 41

  Wilder stevent af op botsende beschavingen, en wel zo snel en hard mogelijk, want net als met eitje tikken heeft de tikker het voordeel boven degene die getikt wordt. Dat is je reinste neo-conservatisme, en dat is precies waar Wilders zijn inspiratie vandaan heeft.

  Wilders is net zo’n grote fundamentalist als al die groot-moefti’s waar hij zich tegen verzet, en net zo min als die groot-moefti’s in discussie gaan, doet Wilders dat. Het is zijn heilige geloof, en dat is dat. Maar je hoeft niet met iemand in debat om hem toch te ontmaskeren. Dus dat is wat we moeten doen: Wilders ontmaskeren als een man met een plan dat tot rampen leiden kan.

 21. 42

  @1: Maar deze dagen is het toch echt wel Zwelbastenweer… Gisteren hagel, vannacht sneeuw, daar komen problemen van, wat ik je brom!

 22. 43

  @ 39
  Welk groot deel van de bevolking heb jij het over?

  Als de Islam niet thuishoort in Nederland, hoor jij hier ook niet thuis. Het is spijtig voor je, maar helaas is de vrijheid van godsdienst een van de pijlers van onze maatschappij. Als je dat niet kan hebben, moet je maar in Pakistan of Bangladesh gaan wonen.

 23. 46

  @42
  De zwelbast is een bijzonder diertje waarde Otto. Het weer heeft daar slechts zijdelings mee te maken. Hij/zij groeit bij het voeden van bepaalde gevoelens. In geval van de oorspronkelijke zwelgje was dat boosheid of plezier. Slecht weer maakt hem/haar alleen wat neurotischer, in die zin heb je gelijk. Is Geert trouwens getrouwd? Of…

  Zwelbasten zijn wij allen min of meer.
  Wilders wat meer.
  En ook anders.
  Als u begrijpt wat ik bedoel.

  Ik klets maar wat, dit wordt toch weggegooid ;)

 24. 47

  @vosje: vrijheid van godsdienst is helemaal geen pijler van onze maatschappij, maar een overbodig en misbruikt grondwetsartikel. Vrijheid van meningsuiting is voldoende en de echte pijler van onze maatschappij.

 25. 48

  @ace

  Het idee van botsende beschavingen is geen neoconidee. De neocons gaan of gingen er juist vanuit dat het Westerse denken superieur is en dat uiteindelijk iedereen op deze aarde zo zal denken.

  Huntington stelt nu juist in zijn boek ‘botsende beschavingen’ dat dat helemaal niet het geval is. Westerse mensen willen in een Westerse cultuur leven en Islamitische mensen in een Islamitische cultuur.

 26. 50

  Volgens mij heeft Wilders zich recent nauwelijks uitgelaten in de media. In de tweede kamer heeft ie hier en daar wel rare dingen gezegd die discussie behoeven. Maar dat was voor eind november. Sinds november is er een klimaat van roddels geschapen. Iedereen heeft het over Wilders en zijn film terwijl hij zelf eigenlijk nauwelijks iets nieuws te melden heeft.

  In deze periode in debat gaan lijkt me dan ook zeer onverstandig; het gaat toch alleen maar over roddels. Het zou de media, inclusief Sargasso, sieren als ze niet meer meegaan in deze hetze en rustig afwachten wat Wilders’ film te melden heeft. Vanaf dat moment zullen de media ook niet meer door roddels beheerst worden en vanaf dat moment zou Wilders WEL een serieus debat aan kunnen gaan.

  Doet ie dat dan niet, dan kunnen we dan concluderen dat het een lafbekje is. Gaan we daar nu over zeuren, dan horen we bij al die andere zeurende media die zich eigenlijk uitsluitend op roddels baseren en hem verwijten dat hij niet in debat wil met roddelmedia. Ik geef hem vooralsnog groot gelijk.

 27. 51

  Eigenlijk jammer dat dit postje om 17:00 uur vernietigd gaat worden. Het idee om raapsteeltjes door de omelet te doen gaat dan misschien verloren en dat zou toch verdomd (verduveld?) zonde zijn.

 28. 58

  Eigenlijk hoop ik op een soort Donorshow. Dat Wilders toegeeft dat zijn hele partij een kunstproject was om de Nederlandse Xenofoben een spiegel van hun eigen angst voor te houden, en hij eigenlijk een hele intelligente man is.

  Ik droom nog even verder.

 29. 61

  Nou vooruit pak aan dan, hier: recept voor Chili Con Carne:

  Hollandse bruine bonen (let op: niét uit blik of pot ik herhaal: NIET UIT BLIK OF POT, die zijn te week en te zoet), pittige of kruidige olijfolie (géén boter), draadjesvlees (rund, paard mag ook), rode peper, knoflook, tom.puree (miniblikje), veel ui, champignons, paprika rood/groen (wat peen, lente-uitje, maïs, afijn: alles mag zie zelf maar), chilikruiden, peper, zout, Ve tsin, sambal, en diverse andere kruiden (ook hier weer: ogen dicht, gooi er naar eigen smaak maar van alles in).

  Bak met knofl./ui/pepertje vlees gaar en bruin tot het draadjes worden. Kook ondertussen de ene helft bonen percies goed en de andere helft júist voorbij aangegeven gaartijd (denk erom: niét stukkoken). Hup, gauw naar een ander vuur. Daar alle groenten met olijfolie met kruiden beetgaar wokken. Ook hier geldt: op tijd in de juiste volgorde alles in de pan pleuren, dus éérst de ui, paprika…enz. Nou, dan aan het eind de hele pestkankerzooi bij mekaar tiefen met 3 a 4 eetlepels sambal op smaak erdoor geroerd, althans, tot het geheel reteheet is en de dag erna de anus doet schrijnen. Begrepen tot zover? En álles op liefde en gevoel hè denk erom, niet uit een boek of “het stond op het pak”, en ook nergens niks geen klokjes mee laten lopen.

  Op oud bruin brood met salade of zo…

 30. 67

  @43: Vreemd hoe sommige mensen zich afsluiten van de werkelijkheid. Ga naar Dutch Faith Freedom bijvoorbeeld en daar vind je mensen die overtuigd zijn dat alle Moslims het land uit moeten juist omdat er hier vrijheid van godsdienst heerst. Als de Islam de Nederlandse waarden niet deelt dan hoort het in Nederland niet thuis…

  Maar goed, een serieuze opmerking hoort hier ook niet thuis, tussen de chili-recepten. Straks komt de film en kunnen we verder met de on-discussie.

 31. 68

  Hele luxe mensen gooien er ook een half flesje tantarellaolie van de Appie bij, maar dat vind ik persoonlijk zo ! vulgair, pronke met je cente.

 32. 72

  Aparte wereld, zo voor vijven. Beetje Koken met Kornuit, lijkt het ook op. Die is trouwens ook helemaal ingestort, wist je dat ?

 33. 74

  De aap komt frappant uit de moouw: allemaal metromannen hier die recepten aan het uitwisselen zijn. Bovendien vaak nog met gepaste bewondering voor het vrouwelijk geslacht in het algemeen en zonder viezeplaatjesfocus op het vrouwelijk geslachtsdeel in het bijzonder. Als er een site is waar de vrouwen gezellie mee kunnen beppen, over koken of politiek, dan is het Sargasso.nl wel. togh?!

 34. 75

  Nou! Zal ik dan maar eens heel vrouwelijk van mening veranderen en de pots toch maar niet vernietigen om 17.00?
  Of in ieder geval de comments sparen?

 35. 79

  Dat was @Carlos. Mooi blogexperiment, met z’n allen op naar die vervreemdende verdwijning. Kijken wat er nog vlak voor 1700’en uitgekraamd wordt….

 36. 81

  @Yevgeny Podorkin

  Beste Yevgeny Podorkin, wij hebben je altijd als een überhippe gozer/gozerin gezien dus dat jij zo’n kekke optische muis hebt verbaast ons helemaal niets.

 37. 90

  Ken je die film Almost Famous en dat ze van die rockgroep denken dat ze doodgaan omdat hun vliegtuig neerstort en dat ze dan alles aan elkaar opbiechten en dat de stille (bassist?) op ’t laatst opbiecht homo te zijn en dat dan het vliegtuig toch niet neerstoort. Zoiets.

 38. 92

  D66..om de hoek woontie en dan de speeltuin..vergadering hoe te onderhouden..op een gegeven moment..nie meer lullen zegt er een (ietwat bekakter), laten we gewoon de schommels om de week schoonmaken wie er dan komt komt.

 39. 93

  @89, Ook zoiets gehad op Interrail ’92 toen onze trein recht het spervuur van de Servische troepen inreed. Allemaal opbiechten hoe vaak we onszelf aftrokken, er was een vriend bij die zei het nooit te doen. Ongeloof en verbijstering. Later bleek het spervuur onweer te zijn. Arie B. is altijd een beetje het watje van gebleven.

 40. 103

  Jamaar…. ik krijg die chili con carne nooit voor 5 uur af! (En printjes na 5-en bewaren mag ook niet, toch?)

  Hu…huil…hoor… hoog krijst de wind… de zwelbast komt… het vollemaanskind!

 41. 104

  Komt een boel los met een simpel gerechtje…was even weg. Maar, samenvattend, voor de post geveegd wordt: je moet minimaal 1 Smulpapengerecht kunnen bereiden…áltijd voorbereid zijn…

 42. 107

  Huiveringwekkend mescaline,

  “The chimney sweeps. Talk to the sword. Shut up, you got a big mouth! Please help me up, Henry. Max, come over here. French-Canadian bean soup. I want to pay. Let them leave me alone.”