1. 3

  Hoezo bruin feestje. Typisch links, andere meningen verketteren als zijnde bruin, extreem rechts, fascistisch. Zwak geneuzel.

 2. 4

  Die Franse partij en de SGP zijn een beetje buitenbeentjes in die EFD, maar met de rest (Lega Nord, UKIP, SNP) zit de PVV behoorlijk op een lijn. Ik denk zelfs dat UKIP en PVV perfect bij elkaar passen. Zelfde retoriek, zelfde aandachttrekkerij, Europees gezien dezelfde standpunten en alle twee een extreme fixatie op het bashen van sociaaldemocraten.

 3. 6

  @4: Niet de Scottisch National Party, maar die van Slowakije. Neem me niet kwalijk voor het (verkeerd) afkorten (goed zo straf mijn gemakzucht af!). Als ik dan in plaats van SNP SNS zeg, is het dan akkoord?

 4. 9

  Toetreding zou wel een eind maken aan de mogelijkheid van de PVV om tegen de islam te zijn vanwege homohaat, gezien de partijen waar ze zich mee inlaten. Van de andere kant kun je een partij die het heeft over de joods-christelijke cultuur en waarden daar toch al niet te serieus over nemen.

 5. 10

  Alle Nederlandse partijen zitten in een combinatie met vreemde andere partijen. Kijk eens naar het CDA met Berlusconi en Sarkozy, en de Poolse orthodoxen. Maar ook GroenLinks met Sinn Fein.

 6. 11

  De Poolse orthodoxen van Recht en Rechtvaardigheid zitten bij CU, LDD en de Britse conservatives in de ECR. Het Burgerplatform van premier Tusk zit wel in de EVP-fractie met het CDA.

  Dat Berlusconi en Sarkozy in de EVP zitten is niet heel vreemd, de seculier-conservatieven en christen-democraten vullen (vulden) in verschillende landen toch dezelfde niche, die van grote centrum-rechtse volkspartij.

  Ook dat Sinn Fein bij GroenLinks zit is niet echt vreemd, beide partijen zijn traditioneel behoorlijk links en hebben banden met een terroristische groep waarvan de afkorting eindigt op *RA. :-)

 7. 12

  @Anoniem; beide partijen zijn traditioneel behoorlijk links en hebben banden met een terroristische groep waarvan de afkorting eindigt op *RA. :-)

  Dat laatste doet pijn hoor, op dit blog. Dat mag je zeker niet zo stellig brengen. Dat geldt niet voor iedereen. Een paar rotte appels. Lang geleden. Dat werk. Hal! Hal! Kom eens kijken wat Anoniem hier zegt!

 8. 14

  @11 Sinn Feinn zit niet bij GroenLinks in de fractie, maar bij de SP. Voor de rest heeft GroenLinks alleen maar banden gehad met de RaRa in het hoofd van Peter Siebelt.