1. 1

  Wil je me er voortaan wel even voor waarschuwen dat ik deze man niet nuchtere-maag-proof is? Ik heb verdomme nog geeneens geen koffie gehad niet!

 2. 2

  Ik zie gelukkig ook heel veel Amerikanen her en der op de internets reageren op dit filmpje die hier kotsmisselijk van worden. In feite vecht deze reactionaire idioot een achterhoede gevecht, maar goor blijft het wel.

 3. 3

  Zelfs tijdens de koffie voel ik de behoefte om deze man met otters en schildpadden dood te gooien. KOTS

  (Ik ben wel benieuwd hoe de daily show hier de spreekwoordelijke draak mee zal steken, *grimlach* )

 4. 4

  @3: Uitzenden in plaats van the Colbert Report? Het lijkt in ieder geval een directe kloon ervan, maar dan met een andere komiek.

 5. 6

  Tja, je vraagt je af of ze ’t ook echt menen, he ? Eerst denk je van wel, maar dan bedenk je weer dat Jerry Springer ook dikke fake was. Sommige mensen vinden dit gewoon leuk. En als je gaat klagen over de invloed die dit soort mensen uitoefenen: Youp van ’t Hek heeft ook een biermerk om zeep geholpen met een enkele oudejaarsconference.

 6. 7

  God help us all, laat dergelijke onbeschofte achterlijkheid nooit de dagelijkse standaard in de Europese media worden.

  Dat is allang zover hoor.
  Je moet gewoon wat beter kijken

  @KJ
  Er heeft hier onlangs een discussie plaatsgevonden of er toevallig iets gebeurde op de TV. Het antwoord was nee. Dus dit soort dingen is vooropgezet. En dan is het geen humor. Die spat er ook niet vanaf. Wordt ook niet zo gebracht. Bloedserieus dus.

 7. 8

  @qwerty; maar als ik het goed begrijp is het dus geen humor als het spontaan is, en ook geen humor als het vooropgezet is. Dat bestrijdt ik niet – ik vind het ook niet leuk. Maar het gaat natuurlijk helemaal niet over vooropgezet of spontaan; het gaat erom of dit werkelijk ’s mans mening is, of dat hij het maar zegt om te trollen. Ik vermoed het laatste, en dan, als je het niet leuk vind, zoals ik, rest maar een ding: niet op reageren. Geen reactie vertonen, want daar is het hem om te te doen, tenslotte. De mensen die het leuk vinden, vinden het ook leuk om twee redenen: 1) het is absurd. Hun eigen mening, maar dan iets uitvergroot en 2) de verontwaardigde reacties van de ‘overkant’.

 8. 9

  Ach @KJ, wat krom geformuleerd. Dit soort uitingen zijn wellicht trollen op TV maar absurdistische humor daar geloof ik niet in. Wel de uitvergrote mening en het vooropgezette is dan van belang. Daarmee krijgt de mening een medium voor haar volgers en de mening wordt steeds extremer.

  Geen reactie ben ik wel met je eens, je moet het niet groter maken dan het is, maar vooral ook niet bagatelliseren.

  En denk zeker niet dat we in Nederland gevrijwaard zijn van dit soort manipulaties (want dat zijn het natuurlijk wel).

 9. 11

  @KJ
  Ja, maar de onderliggende boodschap niet.

  Als je een boodschap ziet tenminste en daar twijfel ik eigenlijk aan bij jou. Jij lijkt het dus te zien als leeg absurdistisch theater zonder enig effect of uitstraling. Dat mag.

 10. 14

  Wellicht ten overvloede: absurdistisch != absurd. En dit filmpje is volgens mij geen van beide, deze man is walgelijk. Ik heb erg mijn best gedaan om dit als absurd te interpreteren, maar het lukt me niet. Fascinerend als een ontstoken wond, dat wel. Onderbuik. Brrrrrrr, eng hoor.