Lutz Bachmann is Duitslands nieuwste extreemrechtse populist

ACHTERGROND - In Duitsland lijkt zich een nieuwe extreemrechtse beweging te formeren, Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes (PEGIDA), aangevuurd door de kleine crimineel Lutz Bachmann, zo signaleert blogger K.

Het is op zich al omineus dat steeds meer mensen – slechts een paar honderd op 20 oktober in Dresden, al bijna 10.000 op 8 december in dezelfde stad naast een kleinere demonstratie elders – achter zo’n proleet met een strafblad aanlopen, zelfs nu zijn verleden van inbraken, toebrengen van lichamelijk letsel, drugshandel en gehussel in de rosse buurt al een tijdje in het nieuws is.

De aanhang lijkt vooralsnog Bachmanns pose van eerlijkheid over zijn fouten prachtig te vinden. Dat hij zaken heeft gedaan met de Hell’s Angels en een oplichter is (er klopt niets van zijn verhaal dat hij in Zuid-Afrika, waarheen hij was gevlucht na zijn eerste veroordeling, een universitaire opleiding tot grafisch vormgever heeft gevolgd), schrikt velen kennelijk evenmin af.

Tot Bachmanns eigen verbazing sloeg enorm aan wat begon als zijn Facebook-pagina gericht tegen vooral de Koerden van de PKK. Inmiddels mobiliseert hij dus een meute boze landgenoten, met de leuze: “Wir sind das Volk!” Het is gissen of PEGIDA vaste voet aan de grond krijgt.

Wat bij mijn weten nog niemand heeft opgemerkt: Bachmann plaatste op 7 oktober een reactie onder het item “Zou u vluchtelingen in huis nemen, althans een paar dagen” op een andere Facebookpagina, getiteld Für Familie, Volk und Heimat – Multikulti und Islamisierung stoppen, met als motto het vers “Das Volk steht auf, der Sturm bricht los” van de militante auteur Theodor Körner (1791-1813). Bachmann vraagt daar smalend: “Dieses Gelumpe aufnehmen?”

Nu leert Wikipedia dat uitgerekend Joseph Goebbels deze dreunende dichtregel in licht gewijzigde vorm – “Nun Volk, steh’ auf, und Sturm, brich los!” – gebruikte als slotzin van zijn beruchte Sportpalastrede (1943), waarin hij de “totale oorlog” afkondigde.

Tel daarbij op dat de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) dol is op de frase “Familie, Volk und Heimat” – zie ook hier. Plus dat bij het genoemde motto staat: “Deutschland wacht auf!” En het is overduidelijk dat het Bachmann heeft behaagd in een clubhuis met een vette neonazisignatuur vluchtelingen uit te schelden (“Gelumpe”, wil zoveel zeggen als rommel, troep, rimram, met de akelige bijklank van ‘lompen’, ‘schooiers’ en zelfs ‘mest’).

En hij deed dit – nu ik dit schrijf nog te zien in Google Cache (screenshot) – met als profielfoto bij zijn oprisping een zelfportret met een oude pet (leger of politie) uit de voormalige DDR. Dit hoofddeksel lijkt, afgezien van de ontbrekende Reichsadler en wat subtiele details, sterk op een Wehrmachtpet van de nazi’s.

Alles bij elkaar een verre van humoristisch inkijkje in ’s mans neofascistische denkraam.

Het volkse van de grof gebekte Bachmann doet een beetje denken aan de extremist Vincent Yayo van Nederland mijn Vaderland, maar dan ouder en sluwer geworden.

Er zijn overeenkomsten met de Tea Party in de VS (die minder grassroots is dan het lijkt, er zitten machtige financiers achter, bij Pegida blijkt zulks tot dusver niet). Verder past “Hancock” (Bachmanns bijnaam) in de rij van opmarcherende extreemrechtse hysterici in Europa, Rusland, Amerika en het Midden-Oosten – mensen als Beppe Grillo, Geert Wilders, Janusz Korwin-Mikke, Alexandr Doegin, Sergej Glazjev, Ned May, Sarah Palin, Michele Bachmann (aardig toeval) en Ted Cruz, om maar te zwijgen van Al Qaida en IS.

Alsof getroebleerde geesten uit onzalige tijden nieuwe gestalten aannemen. Dezer dagen krijg je het gevoel, dat zich wederom een zwart gat vormt in een markt van haat.

Aanvulling 14 december: Bachmann plaatste likes bij twee NPD-afdelingen. In de lijst “Gefällt mir”-Angaben van hoogstwaarschijnlijk een secundaire Facebook van hem zijn opgenomen de NPD, Bürgerbewegung Pro NRW die zeer verwant is met de NPD en Kein Fussbreit den Grünen Faschisten, een initiatief van een hater van de milieubeweging. Zie ook een video (leesbaar na klikken op HD in full screen) met screenshots van deze Facebook van Bachmann.

Via Ikje Ergens

 1. 5

  @4: Dresden ligt in Oost-Duitsland, daar gaat het net iets minder lekker. Daarbij heeft Gerhard Schroeder er een lagelonenland van gemaakt, niet iedereen profiteert ervan.

 2. 6

  @4: Dat ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Veel Duitsers leiden onder de extreme loonmatiging en harde uitkeringshervormingen, die mede de oorzaak zijn van de eurocrisis.

 3. 7

  En hij deed dit – nu ik dit schrijf nog te zien in Google Cache (screenshot) – met als profielfoto bij zijn oprisping een zelfportret met een oude pet (leger of politie) uit de voormalige DDR. Dit hoofddeksel lijkt, afgezien van de ontbrekende Reichsadler en wat subtiele details, sterk op een Wehrmachtpet van de nazi’s.

  Een DDR pet als bewijsstuk voor nazisme?

 4. 8

  Dit soort bewegingen zijn essentiele stuurmiddelen in een vitale democratie. Door hun toenemende invloed wordt de politiek gedwongen rekening te houden met de steeds grotere problemen van steeds meer gewone burgers.

  Het gekerm van de linkse bourgeoisie wat met dit proces gepaard klinkt de gewone burger als muziek in de oren.

 5. 9

  “Getroubleerde geest”, “grof gebekt”, “proleet”, “oplichter”, “neofascistisch” en de suggestie van verwantschap met de nazi’s – er wordt Lutz Bachmann in dit artikel weinig bespaard. Je zou bijna gaan denken dat het tegenstaan van islamisering in een kwaad daglicht moet worden gesteld.

 6. 10

  @9.

  Tja, de Koerden van de PKK horen ook bij de islamisering.

  En haal dat woordje ‘bijna’ maar weg, want aan je andere gewauwel te zien vind je dat helemaal.

 7. 14

  @13.

  Nog meer foutieve informatie, de PKK ken je dus ook niet. Leugens, leugens, … Met je islamisering, praat jij het nazi tuig maar goed hoor. Die zijn vast beter dan die bedachte ‘stalinistische-communisten’ van jou.

 8. 15

  @7: Wel goed lezen hè. Ik voer die pet op als mislukte poging tot humor (zie het zogenaamd komische zelfportret in kwestie) met een nare bijsmaak – omdat het bekend is dat die DDR-pet erg lijkt op een Wehrmacht-pet en Bachmann die ‘op zette’ toen hij op een neonazi-Facebook vluchtelingen uitschold.

 9. 18

  @16: Tja, het is wel tamelijk ironisch dat de strijd tegen de fascistische islam wordt ‘gesteund’ door fascisten van eigen bodem. Is er ook een mogelijkheid dat we noch door de kat, noch door de hond worden gebeten?

 10. 19

  @17: maar het feit dat extreem rechts zich aansluit bij de demonstraties van Pegida hoeft niet te betekenen dat de organisatie zelf niet deugt.

 11. 21

  @18: “De fascistische islam” is véél te kort door de bocht. Maar afgezien daarvan: het is inderdaad nu de kunst beide klippen – neofascisme en islamisme – te omzeilen. Wel bedenkend (zie het stuk van Hebel, Knaack en Sydow) dat omvang en dreiging van de islam in Europa door Pegida, Wilders c.s. enz. zeer worden opgeblazen. Onze vrijheid en democratische rechtsstaat komen door de islam nog niet in de verste verte in de gevarenzone (kijk maar naar de demografische prognoses). Er gaat een grotere dreiging voor vrijheid en grondrechten uit van extreem rechts, gezien de percentuele aanhang in het Westen.

 12. 22

  Misschien zijn veel Duitsers de Islam en de nare gewoonten die het voortbrengt gewoon kotsbeu. Misschien hebben ze geen zin in wijken te wonen overspoeld door Turken en hun gewoonten, misschien hebben ze door dat er toch wel een significant verband bestaat tussen buitenlanders en criminaliteit. Vergeet niet dat Duitsland lange tijd een soort taboe kende op vrijheid van mening. Zo zelfs dat datgene dat normaal is, zoals verwachten dat nieuwkomers zich aanpassen, niet gezegd kon worden. Deze protesten ga je steeds meer krijgen omdat de politiek grotendeels uit wegkijkers bestaat en de problemen laat aan de bevolking dienalles maar moet slikken.

 13. 24

  @22.

  achja, de politici zijn weer wegkijkers. nee, we moeten lutz bachmann geloven. de nazi. gadverdamme, wat een tuig dat rechtse roepers nalopersvolk.

  al die turken moeten in treinen naar auschwitz, je bent geslaagd voor het nazi diploma wat toendertijd de joden betrof.

 14. 25

  @23 heb het gelezen. Vind de zogenaamde feiten die worden aangevoerd uiterst mager. Wellicht zelfs onjuist. Ik woon zelf niet in Duisburg, maar ben er een aantal keren geweest. Leek meer op getto Ankara aangevuld met balkan dan wat anders. Dus ik woon er niet maar zou er ook niet graag tussenzitten. En dat bagatalliseren in het artikel.. Er zijn “maar” 4,5 miljoen moslims is de strekking… dat geeft te denken. In Noorwegen wonen bij lange na geen 4,5 miljoen moslims, Volgens mij wonen er geeneens 4,5 miljoen mensen, toch las ik de de overgrote daders in verkrachtingszaken niet behoort tot de Noorse bevolking. Dus weinigen? kunnen het verpesten voor velen en dat is in Duitsland niet anders.

 15. 26

  @25.

  je weet niets zeker, je roept maar wat, naroeper, je bent je naam onwaardig, Dante, straks maar de honkbalknuppel pakken en de straat op om het linkse tuig te grazen te nemen, wat dat gaat hier niet lukken met je onmetelijke domheid

  Dante heeft in zijn leven al zoveeel verpest, daarom kent hij dat werkwoord

 16. 27

  24 ja hoor, de Islam is vrede en verlichting en allochtonen zijn de moeder theresas onder de bevolking, hoe meer hoe beter want ze brengen enkel licht en vooruitgang en iedereen die het anders ziet is een nazi en wil mensen uitroeien.

 17. 28

  @27.

  Nog meer napraten, het zijn gewoon mensen. Jij hebt een hekel aan buitenlanders. Het zijn meer dan moslims. Dat wil jij niet zien, dat kan je niet zien. En je bent inderdaad een nazi, die waren ook altijd tegenstanders aan het zoeken, joden dan weer communisten, dat doe jij ook. Zielig figuur!

  En dan weer in de slachtofferrol, haha, typisch rechts, ze durven niets, alleen anoniem, maar zo volgzaam, neerleggend en napratend.

  “uiterst mager’ je hebt niets gelezen, leugenaar! gewoon nazwetsen

  maar goed, je laat jezelf kennen, wat een hekel heb je aan de allochtonen, wat heb jij het slecht door hun, zielig ben je!

  Zoek gewoon een meid, en ga lekker neuken!

 18. 29

  26 domheid kent zo haar schoonheid. Zo houdt het je met beide benen op de grond en in de realiteit. Anderen vinden zichzelf in hun alwetendheid zo fantastisch dat ze niet zien hoe naakt ze zijn. Dat zijn vaak mensen die het beter weten voor een ander, mensen die zo vast zitten in hun eigen gelijk dat ze het gelijk van een ander als inferieur beschouwen. Deze mensen zouden het liefst treinen richting Auschwitz laten rijden voor de domme mens.

 19. 30

  @25

  “Vind de zogenaamde feiten die worden aangevoerd uiterst mager. Wellicht zelfs onjuist.”

  Er is hier werkelijk niemand die je tegen zal houden om die “zgn. feiten” te ontkrachten met aantoonbare feiten. Kun je dat, ja of nee?

  En nee, persoonlijke anekdotes tellen niet mee, wat zeg ik, die zijn ten alle tijde gewoon volstrekt irrelevant.

  Laat maar zien!

 20. 31

  28 over zielig gesproken. Je weet het weer beter voor een ander. Je weet dat ik nazi ben, artikel niet lees, hekel heb aan allochtonen. Goed voor jou, zoals gewoonlijk heb je voor jezelf je gelijk bewezen.

 21. 32

  @29 en @31

  bla bla bla, typische slachtofferrol, goed geen stijl gelezen, jij haat buitenlanders ikke niet, wat een haat, kan niet tegen tegensprekers, heel stoer van je hoor, en ga niet in het collectief denken, dit is persoonlijk, de ander bestaat niet in dit geval, nee, ik heb genoeg pvv stemmers onder mijn vrienden, het betreft jou, zielig mannetje!

 22. 34

  @33.

  Antwoord geven is moeilijk Anton, of zullen we gelijk door verwijzen naar http://www.pvv.nl? Want dat is jouw gebrabbel toch?

  geleeft is trouwens geleefd, dat je onze traditionele spelregels zo onteert, dat is zo erg als heel die pietendiscussie

  waarschijnlijk de emoties, weer geen vrouw gescoord vanavond, we hebben met je te doen, dat is links, altijd sociaal meevoelend met de zwakkeren en kleinere piemels

 23. 35

  30 in het artikel wordt gesteld dat er in Sachsen maar weinig moslims wonen, welke voor de demonstranten als bedreigen wordt ervaren. Net of je eerst in Duisburg moet wonen om er wat van te ‘mogen’ vinden. Echter wat je ziet is zeker wat meetelt. En waarschijnlijk in tegenstelling tot jullie deed het mij niet direkt denken aan de zegeningen van de nieuwkomers. Dus ook mensen welke niet direkt in een allochtonenbuurt wonen, kunnen deze als zeer bedreigend ervaren. Het artikel gaat daaraan voorbij.
  zoals al aangegeven kunnen ‘maar’ 4,5 miljoen moslims, zoals het artikel stelt een zeer grote en negatieve invloed hebben op de eigen cultuur en gewoonten. Het artikel heeft daar geen oog voor. Zoals ik al schreef in Noorwegen worden de meeste verkrachtingen gepleegd door allochtonen. Dat kun je natuurlijk wegwuiven of degene die het aanvoert voort nazi verslijten, maar dat maakt het gegeven niet anders. Het artikel voert dus een bepaalde omvang aan om het probleem te verkleinen terwijl dus een kleine omvang meer ellende kan veroorzaken dan een grote, hoeft niet maar in Duitsland ligt het aandeel van allochtonen in criminaliteit ook hoog. Lees je niets van in het artikel. Er zouden 7000 salafisten zijn in Duitsland. Volgens het artikel zoiets van waar hebben we het over… 7000 en groeiend staat er, maar ook hier gaat het artikel eraan voorbij dat mensen zich terecht bedreigd kunnen voelen, zeker als die 7000 op sympatie kunnen rekenen onder de maar 4,5 miljoen. Dit artikel is dus geschreven door mensen die graag de angsten en ellende die andere mensen ervaren belachelijk wil maken.

 24. 36

  ‘terecht bedreigd’ is subjectief

  ik voel me ‘terecht bedreigd’ door haatzaaier Wilders

  en praat aub niet in ‘jullie’, dat jij je verbonden voelt met weet ik wat moet je zelf weten, ik ben een individu, geen na- of meeprater

  dante weet van wante tegen de linksen, de ontkenners, de knuffelaars, de ontkenners, de wegkijkers, nee, met dante kan je thuis komen

  dante gaat ons redden van het duivelsgebroed!

 25. 38

  @37.

  ach ja, jij vind zoveel, allemaal netjes overgekalkt, prima. knap van mezelf dat ik zelfs pvv stemmers tolereer, dat komt omdat ik links ben, begripvol, geen hater zoals jij

  morgen werk ik met allochtonen, dat zijn mensen die wat van hun leven willen maken, die krijgen de kans niet van mensen zoals jou, want zij voelen zich ook aangesproken als je het over criminelen en verkrachters heb

  dat is wat ik tegen bachmann heb – het wij-zij gevoel cultiveren, die allochtonen als bedreigend neerzetten, terwijl hij zelf een aangetoonde crimineel is

  ‘naakt’ en ‘overdreven’ daar komt het rechtse hiërarchische gedrag, het willen vernederen en kwetsen, het wegzetten van mensen

 26. 39

  @35

  Dat is alles wat je hebt om het e.e.a. te ontkrachten? Hoop blabla dat er rekenschap gehouden moet worden met irrationaliteit en onderbuik?

  Dat kan je vast beter! FEITEN wil ik zien! Voor het tonen van stuitende stupiditeit is Anton hier op Sargasso.

 27. 40

  @34: Ik zie dat je bloeddruk omhoog gaat, dat je onsamenhangend begint te ranten en dat je je tegen beter weten in aan je retorische vraagje vastklampt. Allemaal tekenen dat het buitenhouden van de realiteit je teveel begint te worden. Laat het toch gaan joh, accepteer die werkelijkheid. Geeft zoveel rust in je bovenkamer.

 28. 41

  @40.

  Moeilijk hé, inhoudelijk reageren, alleen maar op de persoon spelen, geen antwoord geven op een terechte vraag, zoals gesteld in 12.

  Fijn weekend met veel liefde, begrip en aandacht gewenst, want dat heb je al tijden niet gehad zo te zien.

 29. 42

  39 je vraagt nogal wat. Eigenlijk zoals een blinde, die niet weet wat blind zijn betekent vraagt hem de prachtige zonsondergang te laten zien. Ik kan hem voor hem beschrijven, maar als hij zelf niet eens beseft dat hij niet zal kunnen zien en blijft zeggen dat hij het ook wil zien? Helaas ben ik geen wonderdokter.
  Dat je mijn bevindingen van het artikel, afdoet als blabla, is natuurlijk je goed recht, echter verwacht niet dat ik een wonder verricht, want duidelijk is dat jouw feiten, waarschijnlijk niet de mijne zijn. Maar laten we het eens proberen? Laat mij ZIEN welke feitenswaardigheden er in dit artikel staan en waarom mijn feiten blabla zijn?

 30. 43

  38 los van het overige vind ik het wij versus zij aspect interessant. Doe jij niet precies hetzelfde? Je zet mij weg als een zij. Een nazi enzo. Waarom vul je zo graag iets voor een ander in? Zoals de meeste, nazi in jouw ogen, heb ik helemaal niets tegen een kleurtje of geurtje. Echter als blijkt dat dat kleurtje zich nogal misdraagt of zoals in Noorwegen blijkt o.a. excessief verkracht, dan heb ik liever niet nog meer kleurtjes. Net zoals ik gasten die in mijn huis de boel afbreken eruit trap. Dan maar wat minder vriendjes.
  Zelf denk ik dat deze demonstranten meer goed doen voor de samenleving en integratie dan mensen die te laf zijn of om welke reden dan ook niet eerlijk willen en ik denk zelfs kunnen zijn. Net of er geen problemen zijn met allochtonen, net of het allemaal de schuld van zij is…

 31. 44

  Zonet ontdekt.

  Ondersteunt mijn inschatting van Bachmann: onder “Gefällt mir”-Angaben op een oude Facebook van hem prijkten de NPD en Bürgerbewegung Pro NRW (nauw verwant aan de NPD):
  https://www.facebook.com/video.php?v=664718980304396
  (deze video met screenshots is leesbaar bij kijken op full screen na klikken op “HD”)

  Vergelijk:

  Das wilde Leben des Pegida Häuptlings
  http://www.freiepresse.de/NACHRICHTEN/SACHSEN/Das-wilde-Leben-des-Pegida-Haeuptlings-artikel9052857.php

  ‘[…] Im Internet erklärt Lutz Bachmann zu zwei NPD-Regionalverbänden: “Gefällt mir!”‘

 32. 45

  @42

  “Laat mij ZIEN welke feitenswaardigheden er in dit artikel staan en waarom mijn feiten blabla zijn?

  Typische (en verwachte) ombuiging voor mensen die geen argumenten hebben, maar het is toch echt eerst aan jou. ‘Wie stelt, die bewijst!’. Voor feitenvrij gebrabbel ga je beter naar sites als geenstijl/ TPO/ DDS/ Jalta.

  …dus, nogmaals, laat maar zien.

 33. 46

  Zoals ik al schreef in Noorwegen worden de meeste verkrachtingen gepleegd door allochtonen.

  Dante kakelt in #35 en #43 sensatieverhalen na die begonnen met een Noors actualiteitenprogramma en die vervolgens gretig over werden genomen door islamofobe blogs.

  Het Noorse tv-programma baseerde zich op een studie waaruit zou blijken dat in Oslo 100% van de verkrachtingen op straat door moslims zou zijn gepleegd.

  Maar dat was slechts gebaseerd op 6 (!) gevallen van verkrachting door een wildvreemde in Oslo in 2010 waarbij men de dader heeft kunnen identificeren.

  Het merendeel van de verkrachtingen vindt – ook in Noorwegen – sowieso niet door een onbekende plaats, maar door een bekende.

  Van de 152 verkrachtingen in Oslo in 2010 waarbij de verkrachter werd opgepakt werd waren er daarvan slechts 6 verkrachtingen door een vreemde. Je hebt in Oslo dus aanzienlijk meer kans door een auto aangereden te worden dan dat je op straat verkracht wordt.

  Kijken we naar het totaal van de verkrachtingen in Oslo waarin de dader werd opgepakt en de etnische achtergrond van deze daders dan geeft dat voor 2010 het volgende beeld:

  In 2010 the proportion of perpetrators with a Norwegian background is 34.9% and the proportion originating from the European continent outside Norway is 13.8%. Together almost half (48.7%) of the perpetrators had a European ethnic background. The proportion of perpetratorswith a background in the continent of Africa had sunk to 19.7%, the Middle-East 15.1%, Asia 14.1%, and America 2%.

  En die verkrachtingen ‘op straat’, door een wildvreemde dan? Zes verkrachtingen is natuurlijk een klein monster, maar er waren ook nog 16 van dergelijke verkrachtingen die niet zijn opgelost.* Uit hun beschrijvingen leidt de politie het volgende af:

  If you extend the material to cover the 16 assault rape cases in which the person is unidentified, but where a description has been provided by the victim,another picture emerges: 8 of the perpetrators were of African/dark-skinned appearance, 5 werewestern/fair-haired/Nordic and 4 looked Asian. It is not certain how many different people provided thesedescriptions of the perpetrators, as the perpetrators of assault rapes tend to commit several violations.

  Het rapport waarschuwt dan ook expliciet voor het trekken van generalisaties over allochtonen als voornaamste daders en/of culturele oorzaken als verklaringsmodel:

  It must be emphasized once more that the marked over-representation of individuals from a minority background in connection with several types of rape cannot be interpreted as a result of alien culture being a causal explanation for rape.

  The reports apply to only a few of the rapes that occur, and the inclination to report rape is different for perpetrators of Norwegian origin than it is for those of a different country of origin.

  Furthermore there is thorough quantitative research to confirm that statistical differences in criminal behavior between ethnic groups disappear when the figures are controlled for the socio-economic circumstances in which the individuals concerned have grown up in Norway.

  Bron: Electronic Intifada, Engelse vertaling pp. 51-56 van Rape in the Global Village (2011)

  *Tweeëntwintig aangiftes van verkrachting door een wildvreemde in Oslo in een heel jaar, op een bevolking van meer dan een half miljoen inwoners: klinkt dat als een verkrachtingsgolf?

 34. 47

  45, je hebt dus niets om te laten ZIEN. Verschil is dat toen ik in Duisburg was in bepaalde gebieden simpelweggeen enkel Duits kon ontdekken, de door jouw type mensen de veelal doodgezwegen misstanden zoals in Noorwegen, waar je het verband tussen cultuur, geloof en verkrachting duidelijk terugziet, is voor veel mensen reden zich bedreigd te voelen. Daar stelt een artikel met een paar cijfertjes en tot doel de mensen die demonstreren te demoniseren niet veel tegenover. Maar ja als je tot doel in je leven hebt blind de achterlijkheid en onredelijkheid van de Islam te verdedigen, zie je dat natuurlijk niet.

 35. 48

  46 o maar dat betekent dan toch dat de minderheid van de allochtonen in Noorwegrn onevenredig veel meer verkracht? Maar ach gewoon een van de zegeningen van de gelukte integratie natuurlijk

 36. 49

  Blij voor de allochtonen die wel hun best doen, dante, terug in je hok nazizwijn!

  of nee, jouw bijdrage is zooo goed voor de integratie, hahaaha

  weer dat wij-zij – ‘jouw type mensen’ – bij de nazi’s gingen ook als eersten de linkse mensen aan het gas, bij dante niet anders

  en argumenten tellen niet, nee, het gezond verstand, eigen ervaring en gevoel, dat telt, als het ff kan overgenomen van bepaalde sites

 37. 50

  …maar dat betekent dan toch dat de minderheid van de allochtonen in Noorwegrn onevenredig veel meer verkracht

  Beter lezen Dante…

  [q]Daarenboven is er grondig kwantitatief onderzoek dat bevestigt dat statistische verschillen in crimineel gedrag tussen etnische groepen verdwijnen wanneer de cijfers worden gecorrigeerd voor de sociaal-economische omstandigheden waarin de betrokken individuen zijn opgegroeid in Noorwegen.[q]

  Met andere woorden: allochtonen, Marokkanen, moslims, etcetera scoren niet opvallend hoog op de ‘foute’ lijstjes vanwege hun kleur of culturele achtergrond, maar omdat ze zich in de onderklasse bevinden.

  Meer besteedbaar inkomen, betere opleiding en leukere buurt brengt in de regel ook met zich mee: meer uiterlijke en innerlijke beschaving.

 38. 53

  Jammer, dat Anton het doden en vermoorden van de socialisten en communisten weer goedpraat. Hij zal de holocaust ook wel negeren. Net alsof hij het wel verstandig vindt.

  Probeert hij een nutteloze discussie te beginnen over de s. Kijk eens op wikipedia, nsdap. De s was een marketingtruc. Dan zie je dat Hitler hetzelfde deed als Wilders nu doet: de sociale rechten voor eigen volk, de rest moet het maar zelf zien te redden.

  Dat is een lokkertje, want Wilders in het echt doet hij geen moer voor de sociaal zwakkeren. Het gaat om buitenlandershaat, wat hij kritiek op de islam noemt. Net zoals dante ook doet.

  Nou Anton, straks maar lekker samen met dante door de straten marcheren en alles in elkaar slaan wat jullie niet aanstaat. Hier bereiken jullie toch niets.

 39. 54

  50 natuurlijk zal het liggen aan mijn leeskunst maar kom toch tot de conclusie dat in Oslo moslims zijn vertegenwoordigd met een factor 6! Ik vind zoiets te linken aan de Islam waar vrouwen nu eenmaal minder voorstellen en waar ze als ze verkracht worden zelf als dader worden gezien. Maar wie weet kleden die Noorse vrouwen zich wel zo dat ze er eigenlijk zelf om vragen. Los van dat is het duidelijk dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in vrijwel alle soorten van criminaliteit. Dat weer proberen te rechtvaardigen met socio economische omstandigheden vind ik onterecht. In ieder geval zijn in mijn ogen nu juist dit redenen dat mensen in Dresden demonstreren.
  Ergens denk ik dat deze mensen net zoals ik zeker tolerant zijn jegens mensen, anderen die zichzelf graag op de borst kloppen met hun tolerantie, zijn juist tolerant tegen misstanden, niet wetende dat ze het daarmee voor de goeden verpesten.

 40. 55

  49 hey ouwe nazi jager ben je er weer? Weet je dat ik vind dat religie veel weg heeft van nazisme? Jij bent uitverkoren en de rest dus niet. De Islam heeft dat ook in zich. Hebben mensen zoals jij ook een beetje. Wij zijn de goede en zij natuurlijk de slechte. Kun je dan concluderen dat jij ook veel overeenkomsten vertoont met het nazisme?

 41. 56

  @55 Wij zijn de goede en zij natuurlijk de slechte. Kun je dan concluderen dat jij ook veel overeenkomsten vertoont met het nazisme?

  Zegt een gast die in deze topic in al zijn berichen een wij/zij denken projecteert..

 42. 57

  @55.

  Nee hoor, ik heb niets met nazi’s, dat heb jij wel. Eigen volk eerst, op gevoelens inpraten, alleen maar negatief over buitenlanders, linkse mensen zijn ook fout, wij-zij gevoel.

  Islam gebruiken als legitimatie voor buitenlandershaat, zoals führer Wilders doet.

  En veeeel leugens: de demonstratie zou goed zijn voor de integratie, lachwekkend bijna. Je hebt je eigen domheid filosofisch gerangschikt. Gaat niet in op inhoudelijke kritiek: nee, gekleurde mensen zijn fout en blijven fout. Dan ben je een nazizwijn, terug in je hok dus.

  Ik ben totaal niet uitverkoren, of meer dan iemand anders, dat hebben alleen rechtse hiërarchisch denkende mensen, die denken zoals jij. Anton bijvoorbeeld, die kijkt ook graag neer op alles wat in zijn ogen ‘links’ is.

 43. 58

  ..natuurlijk zal het liggen aan mijn leeskunst…

  @54 Niet alleen aan je leeskunst, maar ook aan je denkvermogen, of beter gezegd: het gebrek daaraan.

  Los van dat is het duidelijk dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in vrijwel alle soorten van criminaliteit.

  Zoals bouwfraude, smeergeld, corruptie, handel met voorkennis, kortom, het soort criminaliteit waarin blanke mannen van middelbare leeftijd met vermogen oververtegenwoordigd zijn? (gek genoeg voert de Telegraaf Media Groep daar dan weer geen hetze tegen)

  Feit is nu eenmaal dat blauweboordencriminaliteit meer voorkomt in de onderklassen. Dat is deels een beschavingskwestie en deels een rationele keuze. Voor wie de belofte van het consumentenparadijs niet weggelegd is door een leven lang de loonslaaf uit te hangen, is de criminaliteit – zeker voor jonge mannen – een aantrekkelijke optie.

  Allochtonen zijn oververtegenwoordigd in die onderklasse; en dat geeft een vertekend beeld. Als allochtonen oververtegenwoordigd waren in de wereld van de bouwfondsen en boardrooms, dan zouden allochtonen oververtegenwoordigd zijn in witteboordencriminaliteit, de criminaliteit van ‘nette mensen’.

 44. 59

  Dat mag niet socio-economische redenen aanvoeren, Prediker, worden niet gebruikt in de rechtse kerk. Het is cultuur en religie, anders niet .

 45. 60

  @59: Dus je weet het wel, je alleen nog in de ontkenningsfase. Geeft niet, de meeste groeien daar overheen, slechts een hele enkeling blijft hangen.

 46. 61

  58 heb ook niet beweerd dat ik zo goed kan denken. Ik laat het betweteren dan ook graag over aan anderen. Dat neemt niet weg dat ik weer het vergoeilijken van misstanden bij je zie. O maar kijk eens blanke mannen frauderen, dus dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn op andere gebieden van criminaliteit is puur het gevolg van hun economische situatie. Komt op mij neer als zeggen tegen een vrouw die zojuist verkracht is door een Somalier, niet zeuren want blanken frauderen en jouw verkrachting is puur het gevolg van de omstandigheden van de dader. Je bent blank, kleed je onzedelijk, dus het is ook nog je eigen schuld.
  Punt is dat je eigenlijk zou kunnen concluderen dat aangezien niet westerse allochtonen zich bovenal bevinden onder aan de economische ladder, dit juist een argument is om niet nog meer niet westerse allochtonen binnen te halen, want dit leidt tot nog meer criminaliteit en ellende en de niet westerse allochtonen gaan een leven tegemoet van criminaliteit en eeuwigdurende uitkeringen, slecht betaalde baantjes.
  Hoe dan ook steeds meer mensen hebben genoeg van mislukte integratie en het aangeprate eigen schuld. Steeds meer mensen denken, waarom nog meer ellende hierheen halen. Steeds meer mensen zien niet meer het verschil tussen de goedwillenden onder de allochtonen en de slechten, allemaal de schuld van mensen die vanwege hun religie niet verder komen als nazi, hater , dommerik, voor mensen die niet mee willen doen aan hun multiculturele droom. Deze droom is steeds meer een nachtmerrie hoe diep je je kop ook in het zand wenst te steken.

 47. 62

  59 Het is cultuur en religie en anders niet….

  Islam is nu niet bepaald een open minded religie te noemen. De cultuur in moslimlanden is nu niet bepaald op vrijheid gebaseerd. Vrouwen, homos, verschil arm en rijk, onderwijs, enz, enz daar ontbreekt het in positieve zin nogal aan. Dus zou cultuur en religie niet een beetje mee kunnen spelen als het gaat om problemen?

 48. 63

  o jawel, anders wel, allemaal islam haat, verkapte buitenlandershaat, tuurlijk heb ik niets met religie, en zal ik daarom de islam niet verdedigen, maar ik sta niet toe dat zoals jij dat doet als instrument in vreemdelingenhaat

  en je eerdere reactie over kop in het zand steken, alsof ‘wij’ wereldvreemd zijn als reageerders op sargasso … pfff

  en het vergoeilijken van misstanden zoals nazi’s in Duitsland dat neem ik je wel kwalijk, alsof dat goed voor integratie is zoals je beweerde, totaal niet, een domme leugen, en later kom je met mislukte integratie, ja, met mensen zoals jou gaat dat ook niet lukken, jij ziet alleen het negatieve, ikke niet, ik zie ze allebei, moeilijk he, allebei, zowel de criminaliteitscijfers als de kansen

 49. 64

  @35:

  Vandaag bericht Der Spiegel dat naast Bachmann nog twee andere gangmakers van PEGIDA bekenden zijn van de politie: een wegens onder meer geweldsdelicten, de ander wegens oplichting.

  Beste Dante, vind je het niet hoogst ironisch dat een beweging geleid door drie criminelen als een van haar actiepunten heeft: “Null-Toleranz-Politik gegenüber straffällig gewordenen Asylbewerbern und Migranten!”

 50. 65

  64, laat duidelijk zijn dat ik niet veel op heb met de, noem het oprichters van deze beweging. Ik heb wel sympathie voor de mensen die demonstreren voor hun avond land en ik vind het ronduit vals dat deze mensen met terechte angsten voor vreemdelingen of nog meer vreemdelingen en bedenkingen over het tolerante multicultigeloof altijd maar worden weggezet als nazi, dom of …
  Zelf geloof ik nog steeds in de maakbaarheid van een samenleving. Als ook mijn buren het goed hebben, heb ik het beter als dat ik alleen het goed heb en zij met minder moeten. Of die buren er nu anders uitzien interesseert me niet. Echter als men hier als asielzoeker komt en criminele hebbelijkheden vertoont heb ik graag dat die persoon geweigerd wordt en voor mijn part op een bootje richting afrika. Of dat allemaal correct is weet ik niet maar zo denk ik. Dus die null tolerantie is een goede zaak wat mij betreft. Of dat nu gevonden wordt door een schooier of een dief vind ik minder relevant.
  Wat me wel opvalt is dat als je benoemt dat deze personen in verband kunnen worden gebracht met criminaliteit er geen protest komt. Als je hetzelfde stelt dat niet westerse allochtonen oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit ben je nazi en het laagste. Ik vind dat dus de kop in het zand steken voor grote problemen en dan maar richten op details zoals het ironisch vinden dat de oprichters een crimineel verleden hebben en de rest maar weer wegwuiven.

 51. 66

  @65.

  Tja, je spreekt jezelf ontzettend tegen. Met je negatieve kijk alsof ze allemaal criminelen zijn. Dat is gewoon buitenlandershaat goedpraten, dat doe je vanaf het begin al in je reacties. Alleen maar dingen herhalen doet er niets aan af. Ook te zien aan de bronnen van de info die je gebruikt geeft te denken. En cultuur en religie zoals de islam helemaal misbruiken als weer een instrument voor buitenlandershaat. Je doet maar lekker met je lange verhalen. De onschuld ben je allang kwijt.

 52. 68

  @65: Het zal je misschien verbazen, maar ook ik ben voor een gematigde immigratie, omdat er nu eenmaal sterke negatieve sentimenten leven – of die nu grotendeels onterecht zijn of niet, het zegt iets over het ‘opnamevermogen’ (dat niet alleen een kwestie van rationaliteit is) van de maatschappij en daar moet je als politicus rekening mee houden.

  Verder hoop ik dat het ook jou een goed idee lijkt om alle vormen van misdaad gewoon te bestrijden en waar mogelijk te voorkomen – ongeacht religie, huidskleur, seksuele geaardheid enzovoorts.

  Probeer je eens voor te stellen hoe jij je zou voelen als je voortdurend in de verdomhoek wordt gezet vanwege je afkomst of levensovertuiging, terwijl je een fatsoenlijk leven leidt, werkt, belasting betaalt.

 53. 70

  68 zijn het niet altijd de goeden die moeten lijden onder de kwaden? Hoe vervelend ook maar kun je én misstanden aan de kaak stellen én rekening houden met de goedwillenden? In deze veelal mensen uit moslimlanden? Kan alleen maar aangeven, zoals eerder, dat een kleur me niet veel uitmaakt. In evolutionaire zin zou het juist een voordeel zijn als er meer kleur in een land komt. Echter in eerlijkheid zit ik gelet op de resultaten tot nu gewoon niet te wachten op nog meer mensen uit moslimlanden. Overigens ook niet uit andere gebieden. Dus ja dan maar mijn kop in het zand steken of ….

 54. 72

  …ook ik ben voor een gematigde immigratie..

  @68 Tja, maar de immigratiewetgeving is er allang op gericht om huwelijksmigratie naar Nederland enkel mogelijk te maken voor mensen die langdurig goed verdienen; en zo veel als mogelijk obstakels op te werpen tegen immigratie vanuit niet-Westerse landen.

  Dan kunnen rechtsmensjes (nee, niet jij) wel blijven kraaien dat het allemaal nóg strenger moet, met een nul-instroom als ideaal waar naar toegewerkt dient te worden; maar op een gegeven moment loop je dan aan tegen de grondwet; internationale verdragen en mensenrechten.

  Wat ik nu nooit eens hoor is een helder betoog van die nul-immigratietypetjes hoe je op een juridisch en humanitair verantwoorde manier de immigratiestromen uit onwenselijke landen tot nul of bijna nul zou kunnen terugbrengen. Ook bij de PVV blijft het bij kretologie, alsof ‘we’ daar niks mee te maken hebben en gewoon maar lukraak wetten in kunnen voeren die tegen internationale verdragen en mensenrechtenverdragen ingaan.

 55. 73

  71.

  allang bezig met oplossen van problemen, net zoals zoveel anderen die jij graag dood ziet, allemaal door jou verguisde linkse mensen, die willen wat beters maken van deze wereld, die kijken niet op afkomst, ras, of religie, zoals jij of bachmann graag doet, en jij rond zit te propageren. nietsdoen en alleen reageren op weblogs dat is passief, de kop in een gat steken, roepen is alleen laten escaleren van de zaken die wel goed gaat, en het tot de spits drijven en nog meer spanning veroorzaken

 56. 74

  @72: En nul-instroom (of bijna nul) zou slecht zijn voor de economie.

  Misschien moet het worden gezocht in meer en goed onderbouwde voorlichting, dialoog, referenda, inspraak en wat dies meer zij.

  Opdat het gevoel afneemt – dat veel mensen kennelijk hebben – dat ‘de politiek’ niet luistert en alleen maar voldongen feiten schept. Waar demagoogjes op inspelen, aansturend op ‘dan maar het heft in eigen hand nemen’.

  Ook integere politici die zowel sociaal bewogen zijn als hart hebben voor ‘wat leeft’, zou een stuk schelen. Ik zie ze niet, helaas.

 57. 75

  73 serieus wat is jou overkomen? Nu zie ik jou en je vrienden weer graag dood?? Is er nog een grens aan je invullen voor een ander of…

  Naast al het passieve niet zoals jij op blogs rondhangen, stem ik natuurlijk de PVV. Dat is een actieve handeling. Oké als ik ga stemmen natuurlijk.

  Misschien moet je om de wereld te verbeteren juist wel letten op ras, afkomst of religie. Immers tot nu toe gaat het alleen maar minder.

 58. 76

  @75 Misschien moet je om de wereld te verbeteren juist wel letten op ras, afkomst of religie. Immers tot nu toe gaat het alleen maar minder.

  Kijk, de ware übermensch steekt zijn kop op.

 59. 77

  76 Sommigen komen echt niet verder dan nazitermen te gebruiken zie ik aan je reactie. Zoooo ouderwets en achterhaald en natuurlijk niets toevoegend. Het zal wel in je systeem zitten, maar als jij er er verder goed bij voelt. Niettemin jammer dat je je kennelijk nooit afvraagt waarom het ondanks alle peperdure inspanningen niet echt wil vlotten met het multiculturele paradijs van je dromen, althans volgens onder andere de in dit artikel genoemde demonstranten. Ja ligt natuurlijk allemaal aan de socio economische omstandigheden, wat eigenlijk nazipraktijken zijn en of de haat tegen buitenlanders, natuurlijk ook allemaal schuld van witte mensen. En ik? Ja als ubermensch heb je gewoon het idee dat er voldoende multiculti is in dit land. Immers ik kan al op zoveel plaatsen dönner krijgen…
  Ga nu even verder met mijn armbeweging oefenen, onderwijl luisterend naar marsmuziek

 60. 78

  @77 Ik heb vlakbij een Turkse bakker, een Aziatische supermarkt, Polski Sklep, Bulgaarse winkel, Hollandse slager, Surinaamse broodjeszaak en een Berliner Kneipe. Een prima gelukte ‘multiculti paradijs’ zo je wil. En als je dat met je benepen achterlijkheid wenst kapot te maken ben je wat mij betreft niet welkom in mijn buurt.

 61. 80

  78 hey waar is je naziriedeltje nu gebleven? Maar wat lees ik nu? Turkse, Bulgaarse, enz? Dus onderscheid van afkomst is je niet vreemd. Maar ja dat onderscheid mogen natuurlijk alleen maar jij en allochtonen zelf maken.
  Trouwens gefeliciteerd met je buurt. Ben jij de enige die niet werkt?

 62. 83

  dante en anton nog steeds bezig, de nuttige idioten van extreem rechts.

  oplossen kennen ze alleen van de koffie die ze elke dag drinken.

 63. 85

  83 heel goede vergelijking van je. En heel wat anders dan van eeeh links een club van Islam gedienstige dummies te maken, zoals jij doet en wel kritiekloos.

 64. 87

  85

  Wat heb je nu weer bedacht, oh, dhimmies, geen dummies. Je bent toch al ongeloofwaardig met je buitenlandershaat. Ga lekker genieten van je avondje rust!

 65. 88

  87 Nee bedoel dummies, dummy. Staat er toch! Dhimmies vind je alleen in islamitische landen, dan weet je dat ook weer. Maar ga lekker door met je promoten van de Islam, jij zachte heelmeester. Heb vooral begrip voor opvattingen uit de vroeg middeleeuwse woestijn en blijf uitbraken dat die toch vooral gerespecteerd moeten worden. Verder nog je kop in het zand steken voor de problemen… Op die wijze ben je uiterst nuttig voor rechts en je jaagt steeds meer linkse mensen die kant op. Dus dank je wel, met jou groeit de PVV terecht weer een beetje.
  En hup nu weer op nazijacht jij!

 66. 89

  pfff …. dante is nog steeds niet uitgeraasd met zijn vreemdelingenhaat (hij zegt islam maar bedoelt alles met een ander ‘kleurtje’ of ‘geurtje’ zoals hijzelf ergens zegt), allemaal valse aantijgingen en herhalingen

 67. 90

  89 uitgeraasd? Nee joh heb er zin in… en ga zo door iedereen met kritiek op de multiculti, iedereen die wel genoeg heeft van het uithangen van het islamsletje zoals jij graag doet, allemaal nazis en haters. Vroeger werkte dat om mensen met het naziwoord te bestempelen, nu worden steeds meer ook linkse mensen wakker en beseffen dat ook tolerantie haar grenzen kent.Jij helpt daarbij. Voor kritiek op de islam ben je te laf kennelijk, alsook voor het erkennen dat immigratie van kanslozen meer kost dan oplevert en dan maar demoniseren en verder je kop in het zand steken. Maar ga vooral zo door voor een steeds kleiner wordende bühne.

 68. 91

  je schuift mij dingen in de schoenen waar ik niet achter staat, dus je bent zoals eerder gezegd ongeloofwaardig, een xenofoob, ik doe zelfs meer dan jou slap geouwehoer

  schelden doet geen pijn, nazihond, terug in je hok, bijten kan je ook al niet

  geen islamofoob zoals jij, betekent nog geen knuffelaar van de islam

  kortom wederom de herhalingen en valse aantijgingen, stoer hoor

 69. 92

  91 Dus je bent alleen te laf om er wat van te vinden, want ja stel je voor je beweert dat voor zon achterlijke religie eigenlijk geen plaats zou moeten zijn in een moderne samenleving, zonder een religie te verbieden zou dat een mening kunnen zijn. Een mening waar jij je maar liever niet aan waagt. Je zou kunnen vinden dat het niet de beste oplossing is om nog meer kanslozen in de maatschappij op te nemen, zonder de mensen die hier wonen tekort te doen… maar dat hoef je niet als je dat niet meent. Echter blijf lekker mensen beschimpen voor nazi omdat ze eerlijk zijn, ga zo door. Mensen die tolerant zijn, solidariteit kennen, krijgen zo steeds meer door dat links zoals jij voor je ziet staat voor multicultifascisten en islamfetisjisten. Dus blijf je kop in het zand steken, blijf blèren dat het allemaal de schuld is van Nederlanders zelf en verdoem ze tot nazi. Je bent een ware voorvechter voor je woestijncultus!