minimax | Leon de Winter geschorst voor het leven

Foto: copyright ok. Gecheckt 10-02-2022
Serie:

MINIMAX - Op 22 april hoort Leon de Winter of hij schrijver mag blijven. Tot die tijd buigt de hoogste tuchtrechter zich over de vraag of De Winter terecht voor zijn leven is geschorst. Aanleiding voor de levenslange schorsing was een column in De Telegraaf, waarin De Winter zijn vriend Bram Moszkowicz als een leeuwenkoning beschreef. “Het was de druppel”, aldus Jan Wientjes van de Raad van Discipline, de strafeiser. “Sinds pak ‘m beet 11 september 2001 hang het oeuvre van De Winter van bombast aan elkaar. Op zich was de vergelijking met een gewonde leeuwenkoning nog niet eens zo verkeerd. Een mannetjesleeuw is lui, laat vrouwen al het werk doen en doet de hele dag niet veel meer dan eten, slapen en neuken. Precies zoals Bram Moszkowicz zijn praktijk runde. Maar in plaats van de metafoor op zo’n manier uit te werken dat deze de waarheid dient, besloot De Winter er een pathetisch standbeeld voor zijn vriend mee op te richten, dat niet zou misstaan op het graf van een Italiaanse maffiabaas.” Via zijn advocaat Bram Moszkowicz laat Leon de Winter weten de schorsing abject en infaam te vinden

Reacties (4)

#1 Hans Verbeek

Top, made my day.

  • Volgende discussie
#2 Ralph van der Geest

Abject en infaam, te walglijk voor woorden is de oproep van Leon de Winter om genocide te plegen op het Palestijnse volk.
U herinnert het zich wellicht nog: dat zogenaamde grapje waar die gereformeerde engerd van een Kees van der Staaij – SGP ouderling in de Tweede Kamer – zo hartelijk om moest lachen.
Haal tevens even terug in herinnering wat Theodor Holman te zeggen had in het Parool over Breivik en mensen uit Polen en u bent gewaarschuwd: als u niet past in het verwrongen wereldbeeld van Kees van der Staaij, Leon de Winter of Theodor Holman mag u en masse vermoord worden wat hen betreft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 ed

Bram Moszkowicz wil zijn eigen programma gaan maken zo liet hij afgelopen week al doorschemeren .

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 HansR

Haha, +31 (om 17:22) is dat een record?
Gefeliciteerd Max en Leon :)

  • Vorige discussie