Kom maar op met dat Mea Culpa!

Wijnand Duyvendak was een van de stuurders van het geweld in de Vondelstraat. Een wolf in schaapskleren. De man is één grote leugen. Schande dat hij in de Tweede Kamer kon komen. Goed dat hij weg is.
In een ultieme poging om zich bij Duyvendak-bashers Elsevier en Telegraaf te voegen haalt De Volkskrant een citaat aan van ex-politieman Dick Grijpink. Hij schrijft een biografie, waarin veel aandacht is voor de jacht van de politie op Duyvendak.
Klinkt de naam Grijpink u bekend in de oren? Dat kan. De oud-politieman was ook jarenlang directeur van de Taxi Centrale Amsterdam, die er een gewoonte van maakte om in het recente verleden knokploegen op concurrenten af te sturen, en in de kas van de taxicentrale te graaien. Oud-crimineel Steve Brown brengt hem zelfs in verband met Klaas Bruinsma.
Dat een man met dergelijke credentials in de jaren tachtig bij de politie zat, hoeft helemaal niet verwonderlijk te zijn. In die jaren waren actievoerders weliswaar radicaal (sorry, radikaal), maar de politie net zo goed. Bakken belastinggeld werden uitgegeven aan het volgen van krakers, links tuig en demonstranten, bij gebrek aan andere staatsgevaarlijke elementen. Intimidatie, corruptie en het verzwijgen van criminele handelingen was schering en inslag.
Dapper dus van Grijpink dattie een boekje open doet. Maar wel excuses graag. Van hem, van politieagenten, medewerkers van inlichtingendiensten, leden van knokploegen en corrupte huisbazen.
De onderste steen moet boven: IK WIL EEN WAARHEIDSCOMMISSIE!!!

 1. 1

  Prima, het Grote Terugneuken is begonnen. Heb met uw welbevinden MMaas ook even de daarvoor betreffende tag toegevoegd, een van de eerste in een nog heeeel lange serie…

 2. 4

  Ander citaat ui de VK: Je kan Duyvendak van een ding niet betichten, en dat is dat hij in zijn leven een keer eerlijk werk heeft verricht.

  Wat is het CV van Duyvendak? Ergens op de lijnen?
  En: Grijpink wel dan?

 3. 6

  Daarentegen staat deze dan ook weer in de Volkskrant…

  Grijpink die z’n excuses aanbiedt… Ik acht de kans groter dat Balkenende toegeeft ook meegedaan te hebben bij die inbraak bij EZ.

 4. 7

  Het probleem is juist dat mensen nu denken dat ze iets te verontschuldigen hebben. Alsof alles indertijd ‘fout’ was. Daar moeten juist de figuren van toen niet aan toegeven, hun rug rechten en staan waar ze toen voor streden. Niks ‘jeugdzonden’, er was niks verkeerd aan om op te komen voor je idealen, om acties en demonstraties te steunen. Je kan hooguit toegeven dat de methodes van toen niet altijd de meeste effectieve dan wel ethische waren, maar als je een beetje ruggegraat hebt sta je voor wat je dacht en laat je je niet op de knieen dwingen door een stelletje bloedwolven van de Telegraaf en consorten.

 5. 12

  @Maas

  Fungeren credentials met terugwerkende kracht dan? Grijpink is een creep, en dat was ie toen ie bij de pliesie zat vast ook maar ze hadden een waarzegger nodig om zijn toekomstige daden vast te kunnen stellen…

 6. 13

  We weten tenminste nu wie die tipgever is die zegt dat D. bij RaRa heeft gezeten. Deze man heeft bij de politie gezeten, een onderzoek met 12 agenten geleid naar D, niets kunnen vinden maar dat pleurt natuurlijk niet. D. was bij de RaRa.

 7. 14

  @13: je mag er toch van uitgaan dat hij die mafiapraktijken voor zijn politiecarierre heeft aangeleerd. Bij de politie leer je toch juist de wet handhaven?

 8. 15

  Lol, iedereen weet dat ALLE figuren die ooit in verband zijn gebracht met RARA, waaronder die gast wiens vingerafdruk op een onontplofte bom werd gevonden, tot de intiemste vriendenkring van Duyvenpoep behoorden en deels nog altijd behoren.
  Laten we elkaar nou geen mietje noemen…

 9. 16

  Fijn dat je zo goed op de hoogte bent van de intiemste vriendenkring van Duyvendak. Hoor je er zelf soms ook bij? Als je er zoveel vanaf weet, wat kan jij ons dan vertellen over RaRa? Of waren dat heel andere tijden, Peter? Nog steeds geen achternaam, net als in je radicale krakerstijd?