Voina in actie

Kunst als actie, daar weet de groep Voina alles van. Eén van de voormalige leden van de groep, Nadezhda Tolokonnikova, is nu lid van Pussy Riot en onlangs veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor een geintje in een kerk. De oprichters van Voina, Oleg Vorotnikov en Natalia Sokol zijn ruim een jaar geleden naar Italië gevlucht wegens bedreigingen van ultrarechtse groeperingen.
Voina moet het wat rustig aan doen omdat leden van de groep op een Interpollijst staan van gezochte verdachten. Hier een filmpje over Voina, waarin de groep het aan de stok krijgt met de organisatoren van een tentoonstelling in Rusland (2009).

Filmpje bij Kunst op Zondag | Koude Spelen – warme banden, van zondag 9 februari 2014.

  1. 1

    Het lijkt de SKG (Stads Kunst Guerrilla ) wel uit de jaren 80 die hadden ook zo een actie in Fodor museum en het stedelijk , maar een strafkamp zat er toen niet in, tijden zijn veranderd duidelijk.

  2. 3

    ja Het boek draait meer om één actie, de andere SKG zaken staan er niet in , maar hoe dan ook is wat de Russen doen zeer sterk en inspirerend en het lijkt en voelt als de zelfde spirit. De consequenties die zij daarvoor moeten incasseren zijn echt heel ernstig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren