Grenzen dicht voor Ebola?

Dat het altijd nog wat wereldvreemder kan, bewijst Hans Jansen vandaag weer eens in z’n wekelijkse column op GeenStijl, waar hij ebola gelijkstelt aan de jihad.

Op basis van deze merkwaardige diagnose komt dr. Jansen, die nu blijkbaar ook denkt verstand van medische zaken te hebben tot de remedie: gooi de grenzen vanwege beiden maar pot- en potdicht.

Dat dit volstrekt onpraktisch en rampzalig zou zijn voor de Europese en Nederlandse economie, en dat je meer kans hebt om te komen bij een auto-ongeluk dan bij een terroristische aanslag, daar heeft Jansen kennelijk geen seconde over nagedacht. Al het autoverkeer ook maar stilleggen dan?

Jansens geestverwanten bij Fox News houden er zo ongeveer dezelfde krankjoreme denkbeelden op na, zo blijkt uit bovenstaand fragment. Griezelige ziekte uit Afrika: oeh, eng! Snel, gooi de grenzen dicht!

Dat maakt dit videofragment waarin Dr. Anthony Fauci (directeur van het National Institute of Allergies and Infectious Diseases) Elisabeth Hasselbeck even bijschoolt over het reële gevaar van ebola en reële oplossingen, zowel actueel, leerzaam als vermakelijk.

Kijk je even mee, Hans?

Reacties (7)

#1 murk

Bovenstaande link werkt niet maar deze wel: https://www.youtube.com/watch?v=fTYRVQ0l4o0.

#2 Niet JeZus

We hadden toch al geconcludeerd in een ander topic over vrijwel hetzelfde onderwerp dat CNN de Ebola van de Eerste Wereld is? Dus ik stel voor, ban CNN van uw TV, voor uw gezondheid!

#3 Joost

Ik moet Hans Jansen altijd gedoseerd tot me nemen, anders word ik gek. Ik schuimbekte al bij het woord “eurotirannocraten”. Is het nuttig verder te lezen?

#4 zuiver

Dat sluiten van de grenzen is blijkbaar een virus dat rondwaart onder (extreem)rechts. En origineel is het niet zoals dat artikel meldt: Le Pen senior had dat idee in 1989 al ivm AIDS.

Verzint Jansen nog wel eens zelf iets of plagieert hij alleen?

#5 Vipsania Agrippina maior

Toch vind ik het jammer dat op Sargasso zoveel aandacht wordt besteed aan overduidelijk dom geleuter van “de overkant”. We weten inmiddels wel dat types als Jansen, Baudet, Ellian, noem maar op, niet met redelijke ideeën komen. Die inderdaad op Interrechts schaamteloos worden gekopieerd. Waarom jezelf daar steeds mee pijnigen? Het lachen is me inmiddels ook wel vergaan.

IMHO enzo.

#6 Bismarck

Het probleem met het dichtgooien van grenzen is dat Nederland niet Madagaskar is.

#7 pedro

Gaan we Afrika ook plat bombarderen nu?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*