“Israël heeft nog acht dagen voor aanval op Iran”

pompiedompiedom… een goedemiddag mijn naam is John Bolton: oud-medewerker op het State Department onder Reagan en Bush sr. pompiedompiedom… ook even kort Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties geweest pompiedompiedom… maar als anti-diplomatieke havik was ik zóóó omstreden dat ik daar al snel moest vertrekken pompiedompiedom… nu zit ik in een conservatieve denktank, ben ik FoxNews commentator en lid van allerlei clubjes zoals het Jewish Institute for National Security Affairs en de National Rifle Association pompiedompiedom… ja ik ben een druk baasje pompiedompiedom… een echte neocon in hart en nieren zeggen ze, maar dat ontken ik lekker pompiedompiedom… er staat een bronzen handgranaat op mijn bureau, zulke dingen vind ik mooi pompiedompiedom…

oja?! Israël heeft nog acht dagen om de Iraanse kernreactor te bombarderen, daarna is het te laat en beschikt Iran over een machtig atoomwapen. Maar ik denk niet dat ze het zullen doen hoor, ze hebben hun kans inmiddels al laten voorbij gaan, maar ze hebben nu dus nog ACHT DAGEN pompiedompiedom…
(bron: YahooNews)

 1. 1

  *zet alvast de pan met maiskorrels op het vuur en pakt zijn 3D-brilletje erbij*

  (wat een onzin)

  Trouwens: Die Iraniers hebben wel gevoel voor ironie. Die centrale lijkt op de naam van de vorige president van de VS, uitgesproken op talk-like-a-pirate-day: the Bushehr plant.

 2. 2

  Ik had iets dergelijks elders gelezen, voor 21-8 stond daar, anders wordt het falloutrisico te groot en kunnen ze het schudden.
  Of er al weddenschappen lopen……
  Bushehr is ook de naam van de stad, die was er al voor Bush.

 3. 3

  Dôh, dat wisten we al een paar weken. Of was deze post een gratuite poging om een neocon te bashen?

  Bolton heeft in ieder geval gezond verstand: “If the UN building in New York lost 10 stories it wouldn’t make a bit of difference.”

  Kennelijk is Bolton er achter gekomen dat Israel door de regering van de VS is overgehaald om niets te doen, anders zou hij het vuurtje niet opstoken.

 4. 5

  @ernest;spannend??
  als dat wel gebeurd,gaan er heel veel onschuldige mensen dood,vind je dat spannend??
  Als jij iets spannends mee wil maken in je saaie leventje,heb ik nog wel wat ideetjes hoor.
  Ik regel het voor je…

 5. 9

  Als Israel denkt dat zijn nationale veiligheid in het geding is, maakt het echt niet uit of er wel of geen nucleaire brandstof aanwezig is, dunkt me.

 6. 14

  Als er zo lang strategisch niks gedaan wordt, maar toch blijft men het vuurtje opstoken, dan heb ik meestal zoiets van: follow the money. Ergens zit iemand stinkend rijk te worden van dit soort FUD.

 7. 15

  Iedereen die Goldberg’s artikel in de Atlantic heeft gelezen begrijpt dat een aanval door Israel (mogelijk ism Saudi-Arabie) een mogelijkheid is. Ik verwacht dat het allemaal wel iets langer zal duren dan 8 dagen, maar waarom niet in de nabije toekomst? De mogelijkheid van een Iran met nucleare wapens is simpelweg uitgesloten voor Israel, en word ook door andere landen die grenzen aan de Perzische Golf als een vrij slechte ontwikkeling gezien. Israel heeft in het verleden ook doelen in Syrie en Irak bestookt, waarom nu niet Iran?

  Ondanks dat ik de Netanyahu regering behoorlijk fout vind denk ik dat we een hele gevaarlijke situatie krijgen als een Ahmadinejad (Religueze fanaat, Holocaust ontkenner) dit soort wapens in handen krijgt. Helemaal als je uitspraken gemaakt door Iraanse leiders als Rafsanjani in het achterhoofd houdt: “Een nucleare aanval op Israel zou Israel compleet vernietigen, terwijl een aanval op Moslim landen alleen schade zou aanrichten.” Het feit dat de meeste Palestijnen en Israelische arabieren het waarschijnlijk ook niet zouden overleven deed er blijkbaar niet zo toe.

 8. 16

  “Een nucleare aanval op Israel zou Israel compleet vernietigen, terwijl een aanval op Moslim landen alleen schade zou aanrichten”

  Vervang Israël door Pakistan en Moslim landen door India en je hebt een eerdere uitspraak die geen belet heeft gevormd voor Amerikaanse nucleaire steun aan India. Daarnaast Ahmedinejad draait niet aan de knoppen in Iran.

 9. 17

  ieek Herzl.
  Steunpilaar voor een natie met een obsessie voor gunpowder en religie en de meeste UN bans aan de reet.
  Het feit dat de fosforgranaten en clusterbommen op de burgers terecht kwamen deed er blijkbaar bij de IDF ook niet al teveel aan toe.
  Het lijkt me niet verstandig internationaal recht te laten uitvoeren door zo’n outlaw wannabe cowboy.

  Iran heeft volop kans een democratie te worden iets wat ik bij een Israël niet meer zie gebeuren.
  Aldaar het ware probleem van die staat.

 10. 18

  trap er niet in…………google ff ”operation ajax” op over iran..
  en als een kleine ondersteuning google ook effe ”operation northwoods”..heel deze onzin gaat eerder om eigen belangen van een groepje maffioso’s die zich leiders noemen! we WETEN de waarheid! het is 1 minuut voor middernacht geloof me!

 11. 20

  @16
  Ik dacht dat in de koude oorlog India juist een bondgenoot van de Sovjet Unie was, en dus nauwelijks tot geen steun kreeg van de VS voor zoiets als een nucleair wapen programma.
  Pakistan was daarom toch juist de bondgenoot die de VS koos, als tegenhanger van India, met de koude oorlog als achtergrond.

 12. 22

  Israel heeft zelf ervaring met false flag operaties, ofwel, agents provocateurs. In 1950 deed het zijn best, en met succes, om de stemming onder joden in Irak te doen omslaan, die daar tot dan toe met genoegen hadden gewoond: “In attempts to portray the Iraqis as anti-American and to terrorize the Jews, the Zionists planted bombs in the U.S. Information Service library and in synagogues. Soon leaflets began to appear urging Jews to flee to Israel. . . . Although the Iraqi police later provided our embassy with evidence to show that the synagogue and library bombings, as well as the anti-Jewish and anti-American leaflet campaigns, had been the work of an underground Zionist organization, most of the world believed reports that Arab terrorism had motivated the flight of the Iraqi Jews whom the Zionists had “rescued” really just in order to increase Israel’s Jewish population.”
  [http://www.nkusa.org/Historical_Documents/NaeimGiladi.cfm]