Hufters verslikken zich in het succes van de SP

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De SP zou bij verkiezingen nu de grootste partij van het land worden. Maar een fatsoenlijke partij aan de macht, dat mág helemaal niet van de Nieuwe Hufters. Stel je voor, we moeten eerlijk delen? Steeds meer hufters roeren zich daarom in de eigen media om de SP kapot te maken, meent Hufter Hunter.

Bij GeenStijl, bijvoorbeeld, waar Bert Brussen een lang ‘ironisch’ stuk tegen de SP-schrijft, vol hyperbolen over wat er allemaal naar de verdoemenis gaat met de SP aan de macht.

bert brussen rant tegen de sp - ironie

Of Bas Paternotte, die op hetzelfde podium tussen neus en lippen door zegt: “Laten we hopen dat de SP nooit regeringsverantwoordelijkhied krijgt. Tenzij u 80 procent belasting wilt betalen, that is.”  En ook Roelof Bouwman van HP/deTijd doet een duit in het zakje. Die concludeert: “Verslik u niet.”

HP-journalist Roelof Bouwman anti SP grootste partij van NederlandEn geeft vervolgens een lijst voorbeelden van maatregelen die voor rechts Nederland wellicht even slikken zijn, maar waarvan ik zelf persoonlijk niet erg schrok. En húp, Bert Brussen er weer overheen, met een stuk naar aanleiding van de column van Bouwman:

“vandaag lees ik (…) dat de werkelijkheid van het SP-universum nog vele malen erger is dan ik ooit in een GS-topic kan persifleren. Leest u even mee en huiver: terwijl er geen geld is vanwege de crisis wil de SP zo’n beetje alles gratis maken, van musea tot ov-kaarten voor MBO’ers, van gratis parkeren voor gehandicapten, tot experimenten met gratis OV (…).”

Om vervolgens te concluderen:

“Een kind kan nog zien dat ons land binnen een half jaar failliet is en zal veranderen in een bureaucratische chaos als de SP dit programma ooit zal uitvoeren.”

Zo heeft dit incestueuze clubje elkaar naschrijvende hufters de cirkel weer rond: De SP is niks omdat Bert er grappen over maakt, Bas dramatiseert, Roelof selectief citeert en Bert daar weer over schreeuwt. Dat noemt zich journalisten… Wie de moeite neemt even bij de SP zelf te kijken en het zeer helder geschreven SP-programma (PDF) door te lezen, ontdekt dat de hufters wel érg selectief zijn gaan shoppen. Er staan veel méér, vaak prima maatregelen in, voor een evenwichtig beleid dat zeker niet leidt tot het faillissement van Nederland. Dat hoeft u niet van mij aan te nemen. Gelooft u maar in de rekenkunde van het Centraal Planbureau. Die vinden het SP-programma en de financiële verantwoording daarvan wél realistisch.

Sterker, de SP zorgt voor flink betere koopkracht voor de gemiddelde burger. Er staan bovendien in het programma heel wat maatregelen die de gemiddelde burger zeker aan zullen spreken.

• De SP wil geen bonussen bij banken die staatsteun krijgen. Er komt een bankenheffing om de veroorzakers van de huidige crisis te laten bijdragen (1 miljard euro per jaar!) aan het herstel van de overheidsfinanciën.
• De SP wil de hypotheekrenteaftrek garanderen tot 350.000 euro en de overdrachtsbelasting op termijn halveren, om de huizenmarkt vlot te trekken.
• Kleine ondernemers kunnen bij de SP rekenen op een lastenverlichting van 2,8 miljard.
• De SP verbetert de sociale zekerheid. Hogere inkomens betalen over alles wat ze boven de 150.000 euro verdienen het toptarief van 65% (400 miljoen euro voor de staat). Tegelijk verlaagt de SP de lasten voor mensen met lagere inkomens.
• Er komt een instituut voor klokkenluiders, waar iedere burger die misstanden meldt goede begeleiding en financiële ondersteuning en rechtsbescherming krijgt.
• Internet behoort voor ieder mens toegankelijk te zijn. Het is een taak van de overheid om dat te bevorderen. Internetproviders mogen zich niet inlaten met het verkeer van hun internetgebruikers, net zoals posten telefoniebedrijven zich niet mogen inlaten met de brieven of telefoongesprekken van hun klanten.
• De werkloosheid daalt als gevolg van de SP-plannen die bovendien “goed tot zeer goed” zijn voor het milieu.

Kortom, een Bert Brussen die concludeert: “Als de mensen die nu (soms terecht) zo tegen de PVV zijn vanwege Wilders’ onmogelijke voorstellen tegen “de islam” zich ook eens laten horen tegen deze net zo knettergekke voorstellen van de SP om Nederland mijlendiep het eeuwige faillissement in te trappen dan zou dat al een hoop schelen.” misleidt welbewust zijn lezers vanuit een diepgewortelde rancune tegenover alles wat linkser en fatsoenlijker is dan hij.

Reacties (24)

#1 Pier

De SP is op dit moment even succesvol als pak ‘m beet TON ooit was.

 • Volgende discussie
#1.1 Harm - Reactie op #1

Alleen is de PVV geen eendagsvlieg.

#2 Spam

En ieder klein hyperbooltje over de PVV is demonisering en het ontkennen van de wil van het Volk. De zogenaamd linkse journalisten/politici deden tenminste nog de moeite (helaas vaak tevergeefs en op ongelukkige wijze) om het succes van LPF en PVV te duiden en te begrijpen. Op rechts zijn ze in dat stadium nog niet aanbeland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Siquo

Met een keuze tussen economisch of moreel en intellectueel faillissement, zou ik nog steeds voor de SP kiezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 piet de nuttige idioot

de PVVD heeft het (virtuele) succes van de SP zelf over zich afgeroepen.
Zo’n soort verklaring hadden ze toch ook voor het succes van Wilders?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Nick

Bezit is diefstal!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 gen237

Ik blij dat we dit Trolololo kabinet hebben ,zonder hun was de SP nooit zo groot geworden .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Harm

Op de een of andere manier zijn Brazilianen toch slimmer. Hier is de pers, vooral de TV, volledig in rechtse handen en je wordt doodgegooid met dit soort verneukeratieve propaganda. Maar toch is de PT nu al 10 jaar aan de macht en het ziet er naar uit dat je daar nog 10 jaar bij zult mogen optellen.

Het verschil tussen de Braziliaanse PT en de SP is niet echt groot: ze hebben de wortels in dezelfde tijd en dezelfde denkwijze en ook wat ontwikkeling betreft zijn er grote overeenkomsten.

En het gaat goed met Brazilie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7.1 Bookie - Reactie op #7

De pers en vooral de TV in handen van rechts moet een satirische opmerking uwerzijds zijn.

#7.2 Harm - Reactie op #7.1

Ken je de programmering van de GLOBO, SBT en de Rede Record?

#8 gen237
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8.1 Harm - Reactie op #8

LOL

 • Volgende reactie op #8
#8.2 larie - Reactie op #8

Leuk en dit ook:

http://roemerlookingatthings.tumblr.com/

(zo toen en dan stemde ik SP btw)

Hufters vind ik een naar woord of moet ik dit ‘ironisch’ wegen.

ps @Dehnus..ik heb niet het idee dat GS wegloopt met de PVV.

 • Vorige reactie op #8
#8.3 Dehnus - Reactie op #8.2

Wel als je spotprentjes van de grote leider maakt die alleen maar hinten naar NAZI of Fascist. Dan schreeuwen ze moord en brand.

#9 Dehnus

Had andersom moeten gebeuren, hadden ze zo hard gejankt dat de dijken door waren gebroken. NAAR ZEE!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Dehnus

Ik lees net daar dat ze Emil Roemer ook al met Kim Yung Il vergelijken, net als Marijnissen toen met Mao. Had andersom moeten gebeuren, wat hadden ze dan gegiert (zoals met dat smakeloze prentje van Joop toen), zo hard dat Justin Bieber spontaan langskomt denken dat het natte wijven kutten zijn.

Nu kan ik het nog wel zien als humor, maar laten ze het verdorie ook eens over hun grote Geert zo zien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 PB (ex-BP)

Succes? In Alkmaar zit de SP met VIER rechtse partijen in het college. De VVD, het CDA, TROTS (van Rita) en OPA (erg rechts). Eerste succes? Het schrappen van de nieuwbouw van een (elitair?) filmtheater.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 larie

De SP is rechts hier en daar maar ook weer niet..net palingen. Ongrijpbare dingen zijn het interessants.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12.1 Harm - Reactie op #12

Dat is waar: als je PVV stemt dan ben je 100% zeker dat je een stel xenofobe rechtse fascisten steunt.

Die lui van de SP zijn niet tegen buitenlanders en toch staan ze gereserveerd tegenover een verenigd Europa en de gevolgen daarvan. PVV-ers kunnen zoiets nou eenmaal niet begrijpen, aangezien ze volstrekt gefixeerd zijn op de meest voor de hand liggende verklaring, ook als die te wensen overlaat.

#12.2 INje - Reactie op #12.1

Dus zo rationaliseert extreem links zichzelf. Grappig.

#12.3 su - Reactie op #12.2

Extreem? In your dreams.. Autoritair zeker. Zelfs een partijdicipline waar Stalin trots op zou kunnen zijn. Maar de revolutie hoeven we niet uit die hoek te verwachtten. In de partijliteratuur spreken ze al over sociaalisme.

#13 T

Een artikel baseren op een website waar boven staat “Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend” en dan concluderen dat deze website tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend is. Petje af voor dit hoogstaand onderzoek!

Volgende artikel over een nieuwsbericht van http://www.speld.nl/?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13.1 pedro - Reactie op #13

Er zijn er genoeg, die die site nog niet kwetsend genoeg vinden.

En waar je de conclusie vandaan hebt gehaald is een raadsel. Ook wel typisch GS trouwens: stropoppen opzetten en daar op reageren.

PS: conclusie van volgend artikel dat de Speld satirisch is?

#14 vander F
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie