Hassan Bahara helpt de PVV een handje

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Daar is hij weer, de dekselse Hassan Bahara. Inmiddels is hij niet alleen druk aan het flyeren voor de actie (snoepen uit de subsidiepot!) “meer begrip voor Sargasso in Slotervaart”, maar helpt hij de PVV met een goede kosten-baten-analyse van de allochtoon..

broodje-shoarmaDe PVV wil van bijna elk ministerie weten hoeveel geld ze uitgeven aan allochtonen en wat die allochtonen in ruil opbrengen. Eigenlijk een overbodige vraag van de PVV daar ze het antwoord al schijnen te weten: “Den Haag geeft onevenredig veel geld uit aan (niet-westerse) allochtonen en ziet daar weinig voor terug”(Trouw).

Om de PVV ter wille te zijn, neem ik de kosten-batenanalyse van mijzelf ter hand en reken uit wat ik u, de belastingbetalende burger, de afgelopen dertig jaar gekost heb, en wat u dat heeft opgeleverd.KOSTEN

kosten-hassanbontjas
BATEN

baten-hassan

Reacties (142)

#1 koning bif

Hassan werkt die ton per jaar zeker bij de Bank of Algeria, dus dat levert ons niks op

 • Volgende discussie
#2 Loupe

Ik moest lachen :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Duns Ouray

Hassan,

Kun je me nog even uiteleggen hoe dat kappersbezoek onder ‘baten’ terecht is gekomen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 koning bif

Zo te zien heeft hij een 24/7 ramadan, want wat eet en drinkt hij?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

De tweede generatie allochtonen is over het algemeen zoveel grappiger en leuker (je zag het al bij Spinoza) dan die verzuurde PVV stemmers. Ik heb hardop moeten lachen om bepaalde punten uit dat brak gelayoude lijstje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 gronk

De PVV is weer eens niet op de hoogte, want al in 2003 was er een stuie door het CPB gemaakt over de effecten van immigranten op de schatkistpositie. In het kader van ‘heeft het zin om de vergrijzing tegen te gaan door massaal te laten immigreren’.

Antwoord:nee. Leuke uitsmijter is dat ook een hier geboren nederlander 18.000 euro kost — het voorzieningenniveau is simpel weg te hoog.

Ik vermoed overigens dat er nog wel het nodige af te dingen valt op die studie, maar dat is een akelige hoeveelheid werk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 henkt

hassan bahara, wat een leuke en rake typering geef je toch maar het slaat nergens op. immigranten in NL kosten per definitie geld. bewijs maar dat het anders is. zelfs 2e en 3e generatie kosten meer dan ze opleveren. vraag van jou is dan: is dat te berekenen? ja, weinig nieuwkomers betalen inkomstenbelasting over (eerlijk) verdiend arbeidsloon. zijn het dan misdadigers? nee. maar ze slurpen subsidies. ik begin met een uitkering en eindig bv met huursubsidie. en ga zo maar door. maar troost voor jou: ALLE FRAUDE in Nederland is uitgevonden door blanke autochtone Nederlanders in de jaren ’70 en ’80.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bismarck

@7: “immigranten in NL kosten per definitie geld. bewijs maar dat het anders is. ”

Bewijslast ligt bij degene die de bewering doet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Porrello

Het grenzeloos importeren van ongeletterden en kanslozen kost zeecontainers vol geld. Ik dacht dat we dat station al waren gepasseerd? Natuurlijk zijn er gevallen te noemen waarbij dat niet het geval is en hoogstwaarschijnlijk heeft links er na lang zoeken één gevonden, maar dat is een incident.

Wel kunnen we ons afvragen of het dat geld waard is. Ik denk het persoonlijk niet. Ik zie het meer als dweilen met de kraan open. Als een zinkend schip waarvan je alleen de mensen redt die in het water springen(emigreren). En er zullen er meer en meer in het water springen als ze weten dat ze gered en onderhouden worden. Het is ook geen poging tot gelijke kansen, maar geforceerde gelijke uitkomsten.

Natuurlijk begrijp ik dat sommigen deze mensen hier aan het subsidieinfuus willen leggen, maar je helpt er die andere 800 miljoen niet mee. En zeker niet de kinderen die er daar jaarlijks nog bijkomen, want als er geen mensen meer bij zouden komen zou het probleem opgelost kunnen worden.

Het is een doemscenario waarbij we in een utopische situatie hier uiteindelijk even arm zouden worden als in Afrika. Samen arm. Wel zo sociaal, want wat geeft je het recht meer te hebben dan iemand in Afrika? Natuurlijk komt het zover niet, want voor dat we dat punt bereiken zullen zelfs de mensen hier inzien dat het niet werkt.

We moeten ze democratie en kapitalisme geven voor zover we dat nu nog kunnen als klein landje. In Afrika zelf. Dat is het enige dat werkt. Zoals China dat nu doet. Infrastructuur aanleggen zodat ze hun eigen welvaart kunnen opbouwen. Op die manier halen wij geen problemen(noem ik op verzoek ook nog als je dat wilt) binnen en help je hun het allerbest. Win-win.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Porrello

Nederland is in trek als het gaat om langdurige intercontinentale vakanties. Vooral mensen uit Afrika en het Midden-Oosten blijken al langdurig gefascineerd door tulpen, molens en boerenkool met worst. Sinds Albayrak de positie van Verdonk heeft overgenomen als het gaat om het uitdelen van verblijfsvergunningen is de immigratie toegenomen met 150%. Dat heeft er niets mee te maken dat Albayrak net als Sinterklaas uit Turkije komt of dat Albayrak een allochtoon is. Nederland is gewoon reuze gezellig!

Maar het zijn mooie cijfers, zou je zeggen, want het zijn natuurlijk kernfysici, artsen, piloten, architecten, hoogleraren en ict-deskundigen. Die kredietcrisis kunnen we met deze mensen de baas, onze AOW is gered, want deze mensen trekken ons over die streep! Nou niet dus. Van die 26.000 generaal pardonners is nog geen 80% aan het werk en van de mensen die werken krijgt een groot deel nog een aanvullende uitkering ook.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 henkt

@8 je hebt gelijk
weinig mensen hebben inzicht in wat het per saldo kost als dat al ooit te berekenen is, maar 1 ding: ik werk met 1e, 2e en 3e generatie allochtonen. ik kan je vertellen over inteelt, criminaliteit, incest, drugsgebruik en ook over gewone domheid gerelateerd aan onwetendheid tegenover de Nederlandse samenleving. genoeg? er is zoveel te vertellen maar ik ben niet alwetend en spreek uit eigen ervaring en hoop dat het ooit beter word in NL maar vrees het ergste

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 gronk

Gut, 20.000 werklozen. Enig idee hoeveel PVV’ers permanent werkloos zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Bismarck

@11: “ik kan je vertellen over inteelt, criminaliteit, incest, drugsgebruik en ook over gewone domheid gerelateerd aan onwetendheid tegenover de Nederlandse samenleving. genoeg?”

Nee niet echt, N=1 studies zonder kwantificering vormen geen bijzonder sterke onderbouwing van een definitie.

Ik kom op mijn werk trouwens ook veel in aanraking met 1e en 2e generatie allochtonen, die vervolgens gewoonlijk een diploma gaan halen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Porrello

@12
Je probeert te suggereren dat er procentueel meer PVV’ers werkloos zijn dan niet-westerse allochtonen? Ik denk dat de enige manier om die cijfers bij elkaar in de buurt te laten komen is wanneer alle niet-westerse allochtonen op de PVV gaan stemmen. Nooit dus.

Aan de andere kant denk ik dat het lastig aan werk komen is als je geen Nederlands spreekt, geen ervaring hebt in beroepen zoals we die in Nederland kennen en weinig tot geen kennis hebt van een westerse beschaving. Meeste bedrijven zullen bij keuze toch uiteindelijk voor de Nederlander gaan.
http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/A817F588-24FF-4432-A852-BE5BBDE5D99F/0/pb09n013.pdf

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 gronk

@porello: ik denk dat je moeilijk aan de bak komt als je jezelf niet fatsoenlijk schriftelijk kunt uitdrukken (de comments in de telegraaf wel eens gelezen?), niet intelligent genoeg bent om jezelf om te scholen, jezelf hufterig opstelt ten opzichte van allochtone collega’s en altijd loopt te zeikstralen. Ik denk dat de meeste bedrijven toch zullen kiezen voor iemand die wel een goede indruk maakt, of dat nou een allochtoon is of niet. En daarom weet ik wel zeker dat de werkloosheidspercentages onder PVV’ers niet onderdoen voor die van allochtonen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 henkt

@13

fijn voor je. in dat geval wens ik je veel succes met de rest van je werkzame leven, en met de niet westerse allochtonen die wel een diploma halen, dan hou ik me bezig met de onderkant van de samenleving die het nauwelijks redden maar wel hulp nodig hebben (die ik geef maar niet altijd meer van harte), maar mijn werk is goed en je mag een week meelopen hoor

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Porrello

@15
Je hebt het over hufters niet over PVV stemmers. Je zet nu 1 op de 5 Nederlanders weg als een hufter.

Echter als we ons op een onderzoek van een linkse staatszender beroepen blijkt dat de gemiddelde PVV stemmer een man is, 45 jaar, getrouwd, met een koophuis, in een buurt met bijna alleen maar autochtone bewoners. Hij is gemiddeld tot hoog opgeleid en zijn kinderen zijn het huis uit.
http://www.eenvandaag.nl/weblogs/post/32427

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 DrBanner

@17 1:5 europeesche-verkiezingen-stemmers, niet 1:5 Nederlanders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 gronk

@Porello: Nee, ik heb het over PVV-stemmers. Dat dat 9 van de 10 keer hufters zijn kan ik ook niets aan doen.

En wat mij betreft wordt ’t paspoort ingenomen van iedere PVV’er. Ruimt lekker op in nederland, geen zuur gezeur meer, geen files meer op de snelwegen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 target

@17 1 op de 5 Nederlanders niet als hufter zien getuigt van kortzichtigheid. Laten we in ieder geval eerlijk zijn en met zijn allen toegeven dat we als samenleving lang niet meer zo tolerant en open zijn als heel, heel, heel lang geleden.

Oh, en laten we, om OT te blijven, niet vergeten dat een groot deel van die verdomde hufters ook nog eens jarenlang ge/misbruik maakt van óns gezondheidssysteem omdat we tegenwoordig zo verdammt veel moeite hebben met natuurlijk dood gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Levi

Porello dat klinkt behoorlijk buitenlands, hij is toch niet zo’n derde generatie italiaantje die ons zeecontainers vol met geld heeft gekost?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 parallax

Maar HRA is lekker goedkoop.

Ik durf de bewering aan dat die voor 90% door autochtonen wordt genoten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Porrello

Ok, de eerste die hier met een inhoudelijk argument komt in plaats van verwijzingen naar andere misstanden in de samenleving krijgt van mij een lintje!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 jan willem

Sorry dat ik mij in deze discussie meng, Ik zal niet zeggen dat alle PVV ers en stemmers hierop hufters zijn, maar dom en kortzichtig zijn ze wel. En een kosten’baten analyse van allochtonen? Het zijn wel mensen. Onderkant van de samenleving? Wat verstaan we daaronder, minimum loners, werklozen, alcoholisten? Maar dan wel allochtonen.Drugsverslaafden? Volgende stap: kosten/baten analyse van ouderen. Hoeveel mogen ze de samenleving kosten voor ze een spuitje krijgen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Porrello

@24
Kijk een kosten/baten analyse van ouderen zou kunnen. Het gevolg is dat je waarschijnlijk kan concluderen dat ze 40 jaar lang flink geld in het laatje hebben gebracht en ookal hebben ze dat niet kan je ze moeilijk een spuitje geven. De immigratie van niet-westerse allochtonen kan je daarentegen stoppen.

Voordat ik de reacties op dit topic las vond ik de vraag van de PVV een open deur, overbodig en populistisch. Natuurlijk kosten niet westerse immigranten ons geld. De effecten van immigranten op de schatkistpositie zijn immers talloze keren onderzocht. Maar als ik de reacties hier lees leven de meeste in totale ontkenning van de integratieproblemen.
http://www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder/47/bijz47.pdf

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 henkt

de gemiddelde pvv stemmer red het wel hoor. de ironie op deze site is niet grappig. @24 ik heb meer verslaafden etc geholpen dan dat jij je kan voorstellen. ergo: ik heb ze concreet geholpen dus hou maar op met je gezwets. wat heeft welke linkse partij voor ze gedaan? waar dan ook? je praatjes ontgaan me

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 parallax

Lul niet zo dom. De Nederlandse economie is geen gesloten systeem, denk je dat we on ons eentje wereldwijd de boontjes doppen?

Het is een onzinnige vraag, en volledig arbitrair.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 DJ

@27, juist ja. Het is geen open deur wel overbodig en als kamervraag zeker populistisch. Het probleem zit in de vergelijking, waar vergelijk je het precies mee en als je dat doet wat kun je dan zeggen. Ik kan je verzekeren dat mijn eigen autochtone moeder meer kost dan oplevert, economisch gezien. Ze wilde voor mij zorgen toen ik klein was. Mijn oma heeft nooit gewerkt. Maar de huidige generaties kaaskoppen werkt bijna allemaal met relatief goede banen. Dus wat verwacht je eigenlijk van een vergelijk met mensen die veel vaker voor de eigen kinderen zorgen. Financieel niet veel, wel goede dingen voor de toekomst. Geld is niet overal een goede maat voor.

http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/redactie/column/103_cloumn_heertje_nederland_is_diep_gezonken.xml

Nu gaat de ironie op deze site nog wel eens heel diep. Maar ik denk niet dat hier veel mensen zijn die geen problemen met integratie zien, er zijn problemen. De vraag is alleen hoe groot zijn die. De discussie over geld hebben we hier toen eerder gehad. Maar dat is dus een non-vraag want geld is niet overal een goede maat voor, zeker niet in een maatschappij. Kom op MBA-einsteins, we hebben het niet over een maatschap (rechtsvorm) maar over de maatschappij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 JSK

De PVV zou eens moeten nagaan hoeveel ouderen ons kosten. Of chronisch zieken. Of gehandicapten. Of lui met alleen de basisschool. Misschien kunnen we die ook allemaal over de grens kieperen, wel zo voordelig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Jero

In het Nederland van de jaren 60 bestond een tekort aan arbeidskrachten, en er werd voor gekozen om dit op te lossen door gastarbeiders te importeren. Dat dit achteraf gezien puur economisch niet handig was, lijkt me eigenlijk niet zo controversieel. De reden hiervoor is ook al lang bekend; men ging ervan uit dat het merendeel van de gastarbeiders snel weer terug zou keren naar het land van herkomst, maar dat gebeurde niet. Wat mij betreft is het CPB-rapport uit 2003 dan ook nuttig als argument in de discussie over hoe om te gaan met de dreigende vergrijzing in Nederland.

Maar het is heel wat anders als er wordt geprobeerd een kosten/baten analyse te maken van verschillende groepen Nederlanders. Het fundamentele probleem hiermee is de impliciete veronderstelling dat Nederland iets anders is dan de verzameling van alle Nederlanders. Dit is groepsdenken, en staat lijnrecht tegenover een humanistische traditie die uitgaat van het individu.

Volgens het groepsdenken zou je bijvoorbeeld “Nederland” kunnen verbeteren door alle minder-dan-gemiddeld rendabele mensen het land uit te gooien. Je voelt op je oud-Hollandsche klompen aan dat de PVV dan meteen aan allochtonen denkt, maar een veel effectievere maatregel zou zich richten op het verwijderen van zwaar gehandicapten, laag-IQers, langdurig werklozen, gepensioneerden. Wat je overhoudt is een concurrerender land. Is dit daarom goed voor Nederland? Nee, want Nederland bestaat uit alle Nederlanders, inclusief degenen die je er zojuist hebt uitgegooid.

Uitgaan van het individu betekent alle Nederlanders de mogelijkheid geven hun talenten optimaal te benutten. Hoe je dat het beste kunt doen, is de vraag die de verschillende politieke partijen van elkaar onderscheidt, maar het doel zou voor alle partijen hetzelfde moeten zijn.

Nederlander zijn geeft je het recht in Nederland te wonen; dat recht hoef je niet te verdienen door je waarde te bewijzen voor de overige Nederlanders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 gronk

Logan’s run was trouwens best een aardige film.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Raven

Weet iemand hoe die film ook weer heet waar er op een school een exclusief clubje werd opgericht, dat zich in loop der tijd steeds extremer ging gedragen maar ook steeds populairder werd?

Aan het einde van de film kreeg de hele school een film te zien over fascisme en de tweede wereldoorlog, en bleek dat het clubje als sociaal experiment was opgezet door een leraar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 DJ

Dat is laatst herhaald in Duitsland, met hetzelfde effect … en dan heb ik het over 3-5jr terug, dus niet WOII

(gewoon een leraar op een middelbare school, geen ‘pure’ (sic) wetenschap)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Sigi
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 gronk

Recente versie: Die Welle.

http://www.imdb.com/title/tt1063669/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Carlos

Aaha.. gelinkt door het VrijeVolk…. zeg guys nu jullie er toch zijn.. jullie weten vast wel wie de barak van Anne Frank in de fik heeft gestoken? Ah toe… doe eens scoopen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 gronk

Crap, ik zie nu dat ’t linkje in #6 niet werkt. Dat ging om deze studie , waarin

dit plaatje stond:

De ’totale kosten’ cq baten zijn het oppervlak van het gebied wat onder, resp. boven de nullijn zit. Je kunt hieruit prima afleiden dat als je ‘zakelijk’ wilt kijken, het dus veel effectiever is om iedereen boven de 75 een spuitje te geven, omdat de kosten van een 75+’er huizenhoog oplopen. Of, als dat tever gaat: om 75+’ers uit te zetten.

Of zou de PVV dat niet aandurven?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Carlos

Heel goed gronk deze grafiek. Leeftijd is de bepalende factor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 mescaline

Mooi plaatje.

Het verklaart alleen niet waarom we die niet-westerse onderpresteerders ooit hebben binnengehaald.

Anders gezegd: hun bijdrage aan de Nederlandse welvaart moet ongeveer nihil zijn (geweest). Iedereen begrijpt dat dat niet klopt.

Waarmee ik dus meteen impliceer en ook gelijk maar even aantoon dat bepaalde groepen ONDERBETAALD zijn gebleven. En het niet meer dan logisch is dat die groepen dat vaker en eerder zijn gaan compenseren…

Daar ga je.

Sikbock ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Herman

PVV is tuig, allochtonen zijn tuig, je moeder is tuig, je vader is tuig en o ja, je oma is ook nog tuig.

Pffffffffft…. wat een oeverloos geouwehoer weer hier.

*heeft een paar biertjes op en is dan iets vrijer in zijn analyses*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 DJ

@39 Werk dat wij niet wilden

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 mescaline

Mensen met biertjes op moeten er ook zijn.

Of wou je dat ontkennen @40 ???

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 mescaline

@41 dat begrijpt een kind. Het gaat om de implicaties van de PVV-vergelijking…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 mescaline

Cr*p, dat plaatje uit 37 is niet cumulatief !?
Dan is het een kengetal en heb je er zonder meer gegevens weinig aan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 seven

Het CPB heeft in 2003 daar een onderzoek gedaan naar de kosten van de massa=immigratie.
Immigration and
the Dutch Economy Hans Roodenburg Rob Euwals Harry ter Rele

Persbericht uit 2003.. waarbij de kinder- en studiejaren niet zijn meegenomen, maar vanaf 25jr en alleen de eerste generatie, het beste punt in de levensloopgrafiek notabene.. Dus het is in werkelijkheid nog wel flink wat hoger. Zo blijkt ook in het rapport zelf , zie onder (meer dan 2x zo hoog)
“Van arbeidsmigratie op grote schaal zijn geen belangrijke gunstige effecten te verwachten voor het inkomen van de reeds aanwezige bevolking of voor de collectieve financiën. Als de sociaal-economische kenmerken van immigranten gemiddeld overeenkomen met de thans in Nederland aanwezige niet-westerse immigranten, is er zelfs sprake van een negatief effect op de collectieve financiën. Tot die sociaal-economische kenmerken worden met name gerekend: arbeidsdeelname, inkomen en gebruik van collectieve voorzieningen zoals gezondheidszorg, onderwijs en sociale zekerheid. In deze situatie neemt weliswaar het bruto binnenlands product toe, maar op lange termijn vallen de opbrengsten van deze toename nagenoeg geheel toe aan de immigranten en buitenlandse kapitaalverschaffers. Over de levensloop bezien zijn de kosten voor onder meer zorg, onderwijs, pensioenen en sociale zekerheid groter dan de extra belasting- en premie-inkomsten. Als de immigrant bij binnenkomst 25 jaar oud is, gaat het gemeten over de gehele levensloop per saldo gemiddeld om een kapitaalsbedrag van 43 000 euro http://www.cpb.nl/nl/news/2003_24.html (per persoon dus.
De berekening vanaf 0 jaar komt tegen de 100.000 euro (waarde 2003) per persoon uit.

Age of immigrant at entry 0 years
Characteristics
non-Western Revenues 96
Expenditure 191
of which:
health and care 26
education 54
transfers 63
GDP-related 48
Total net contribution -/- 95k pdf
Ergo bijna 100.000 euro negatief per hoofd.. per gezin dus nog x maal meer..
http://www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder/47/bijz47.pdf pdf

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 seven

Waarom de Gastredacteur van dit Sargasso art. zijn loon van oa 100k als bijdrage ziet ontgaat mij.. Dt geeft hij nml zelf uit en vloeit niet naar de staat. Alleen het IB deel telt mee, en dat staat later alsnog apart benoemd.. (Dus ook nog dubbeltellingen? )

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 seven

Figure 4.4 also provides the opportunity to assess the effects of the immigration of families. A few examples are worked out here. The first is a family with a husband and wife aged 25 and the characteristics of the non-Western immigrants. The family has two children, aged 0 and 5, whose characteristics correspond to the average of those the Dutch and non-Western residents.
It can be calculated from the data in figure 4.4 that the family carries a negative net contribution of 230,000 Euros pdf http://www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder/47/bijz47.pdf pagina 70

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 seven

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Clyde Westwood

Laten we bij de les blijven:
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8874

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Frank S

@gronk
Gezien jou grafieken zou er eigenlijk moeten worden uitgezocht hoeveel de niet-rokers de samenleving kost. 75+kosten wel erg hoog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 vandyke

@7 Henkt:
ALLE FRAUDE in Nederland is uitgevonden door blanke autochtone Nederlanders in de jaren ‘70 en ‘80.

Naast alle ander onzin die je roept slaat dit alles. Begin jaren zeventig werkte ik bij een sociale dienst en werkte met fraude dossiers. Soms gingen die dossiers terug tot de jaren ’30. Laat ik je vertellen dat fraude, op wat voor manier dan ook, van alle tijden is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 parallax

Hahahahahaha en dan linken naar Sean Hannity. Dan ben je toch echt te dom om MIJN kostbare zuurstof te gebruiken. Ik vraag me soms af of ik in de Truman Show terecht ben gekomen, en dat alles 1 groot sociaal experiment is. Dat is de enige manier om al deze waanzin te verklaren.

Occam’s Razor zeg echter dat mensen die Sean Hannity kijken in werkelijkheid te dom zijn om zich voort te planten.

Een investering van 100.000 euro kan dat neutraliseren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 gronk

Seven, copypasten kan ik ook hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 gronk

Alleen copypaste dan ook even dat iedere nederlander ook zo’n 18.000 euro kost.

En voor degenen die roepen dat ‘buitenlanders dus teveel kosten’: als allochtonen meer zouden verdienen, zouden ze meer belasting betalen en dus een grotere bijdrage leveren aan de schatkist. Voor een flink deel komt het ‘negatieve effect’ dus juist door de reden waarvoor ze hier zijn gehaald: de lonen die wij voor bepaalde types werk overhebben zijn te laag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Carlos

Het is pure haat jegens allochtonen. Allochtonen moeten en zullen slecht zijn en ‘ons’ heel veel geld kosten. Feiten doen er eigenlijk niet toe, discussie helpt niet.

Die opgekropte én opgeklopte haat weer wegnemen daarvoor is waarschijnlijk een Marshall plan aan geestelijke gezondheidzorg voor nodig (iedere PVV-stemmer zijn personal 24/7 shrink) anders gaat het er een keer uitkomen. De geschiedenis geeft hiervan genoeg voorbeelden, daarvoor hoef je niet eens een Godwin te maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Artis

Wil de PVV graag naar een samenleving zonder zwakken? Dit betekent dus op naar een uber elitaire universitair-geschoolde samenleving (uiteraard enige uitzonderingen daargelaten); want die mensen leveren lekker veel op. Sluit volgens mij niet geheel aan bij wat de PVV zelf roept.

Natuurlijk is dat niet wat ze bedoelen (voordat alleen daarop ingegaan wordt), maar iedereen kan toch bedenken dat dit geen goede aanpak is. Je moet de samenleving als geheel zien, maak dan een volledige analyse. De vergelijkingen met gehandicapten, ouderen, lager geschoolden etc. gaan wat dat betreft op. Alleen kan de PVV op basis van alle reacties weer in hun holletje kruipen en ingaan op allerlei andere zaken (zoals wordt gedaan bij de link van Vrije Volk), zonder op vragen over deze bizarre aanpak in te gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Egor van Elven

Als de baten volgens sommigen hoger zijn dan de kosten, waarom dan in vredesnaam toch die angst en weerstand tegen zo een kosten-baten analyse?

In het begin dacht ik ook, wat een onzin van de PVV.
Maar nu de reacties horende van de rabiate anti PVVers denk ik steeds meer, kom maar op met die cijfers, er is blijkbaar heel wat te verbergen! Dank Halsema en Pechtold, jullie hebben me wakker geschud! Hup, met de billen bloot!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 Carlos

Egor, eigenlijk was je gewoon al een PVV stemmer kom dan niet met je obligate Wakker Schud praatje…

Wat kosten scheidingen, kankerpatiënten, menstruerende vrouwen, kinderen met ADHD, poepende honden, geenstijl reagurende mannen die de hele dag aan seks denken? Toe maar: met de billen bloot!
De tien groepen die ‘ons’ het meeste kosten laten we uitzetten danwel inslapen.

De ESSENTIE is dat wij in Nederland ALLEMAAL ONS ZIJN en dergelijk polariserend gestook de betonrot voor de fundamenten van onze democratische rechtsstaat is waarin iedere individu gelijk behandeld dient te worden.

Cijfers produceren over wat dan ook maakt mij niet uit,
het gaat om het achterliggende doel en dat doel van Wilders dat stinkt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Lord Wanhoop

37. gronk
Jouw plaatje spreekt boekdelen. Alles niet-westers tussen de 25 en 53 draagt dus nauwelijks bij en kosten voor en na die leeftijd ook nog eens meer.
De PVV heeft dus wel degelijk een punt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 gronk

Lordje wanhoop, welk ‘punt’ heeft de PVV dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Lord Wanhoop

gronkje, doe’s niet naar de bekende weg vragen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 gronk

Waarom niet? Ik geef je een voorzet om je gedachtengoed hier te etaleren, en je reageert daarop met de zoveelste uitvlucht. En ga me nou niet zeggen dat je wakker ligt van een aangifte voor discriminerende uitingen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 Lord Wanhoop

gronk, uit jouw tabelletje blijkt al dat allochtonen per saldo dus niet bijdragen. Dat de PVV om een onderzoek vraagt lijkt mij dus niet overbodig. Als de PVV ongelijk heeft dan zal dat wel blijken uit het onderzoek. Hiermee heeft PvdA/CDA/D66 dus een mooie kans om de PVV, en de VVD die het verzoek steunt, te kakken te zetten.

Welke aangifte heb je het over? Raar wereldje leef je in.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 vandyke

Als je vuilnismannen zou nemen dan zou je misschien ook tot de conclusie komen dat ze een negatieve bijdrage leveren aan de economie. Die watjes lopen om de haverklap in de ziektewet omdat ze rugproblemen hebben. Eruit met al die gasten. Je begrijpt dat het maar een fictief voorbeeld is.
Hetzelfde zou je van vrouwen kunnen zeggen. Ik ken veel vrouwen die een hoge opleiding hebben gehad en vervolgens partime baan hebben op middelbaar nivo.
Als je eenzelfde figuur als bij #48 zou toepassen op mannen en vrouwen dan zullen vrouwen flink onder de nullijn komen Oplossing: alle vrouwen het land uit of alle vrouwen ombouwen tot mannen.

Een bankdirecteur zal hoog scoren in #48. Die verdient immers 20x meer dan dan een vuilnisman. Het is dus economisch een bijzonder goed idee om geen vuilnismannen meer te hebben en het aantal bankdirecteuren te vergroten.

Bijna iedere dag ga ik naar Dirk om de hoek. 80% van de caissières zijn allochtone meisjes, met op zonder hoofdoek. Misschien scoren zijn ook wel slecht in #48, maar ik ben elke keer dankbaar dat ze er zijn. Als ze er niet zouden zijn dan zouden de salarissen fors moeten worden opgeschroeft en/of bovendien minder kassa’s open zijn.

Als je constant mensen eruit zou willen flikkeren die onder de nul lijn zitten dan hou je in Nederland uiteindelijk 1 persoon over. De Grote Leider???

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Bismarck

@63: “gronk, uit jouw tabelletje blijkt al dat allochtonen per saldo dus niet bijdragen. Dat de PVV om een onderzoek vraagt lijkt mij dus niet overbodig.”

Huh? We kennen het antwoord al, dus is het vinden van het antwoord niet overbodig? Ik zou eerder zeggen, als het antwoord op de vraag al bekend is, kunnen we beter geen geld steken in het vinden van het antwoord op de vraag.

Zeker als de vraag gesteld wordt door een partij, die vindt dat het ambtelijk apparaat teveel geld kost (ja duh, als je ze steeds aan overbodig werk zet). Ik stel voor dat Wilders zijn programmapunten aangaande de kosten van het ambtenarenapparaat aanpast, als hij enigszins realistisch wil blijven overkomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 gronk

@bismarck: ik zie 9 kamerzetels die niets bijdragen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 gronk

@LW: Raar wereldje leef je in.

Ons rechtsstelsel hoort bij onze joods-christelijke cultuur, niet? Het staat mensen vrij om aangifte te doen. Als daaruit blijkt dat iemand dingen roept die strafbaar zijn volgens dat rechtsstelsel, dan moet je daar niet over mekkeren, maar dat accepteren als onderdeel van onze cultuur.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Lord Wanhoop

gronk, ga nou eens in op wat aan jou gericht is. Anders gewoon je mond houden de volgende keer.

En waar heb je het in hemelsnaam over met je rechtsstelsel? Wie roept er dan dingen die strafbaar zijn volgens jou? En wat heeft dit te maken met wat ik zeg?
Rare kronkels heb je, teveel speed geslikt misschien?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 Fred

Wat ga je precies berekenen? Wat zijn kosten en baten precies, welke indicatoren wenst de PVV te gebruiken? Wil de PVV alleen weten wat het nu kost en oplevert of beginnen we te tellen vanaf 1960 toen de eerste Italianen kwamen? Rekenen we dan ook mee wat er in die periode aan inkomsten verloren zou zijn geweest als we al die arbeidskrachten toen niet hadden binnengehaald (opportunity lost is geloof ik de juiste economische term)? Wanneer is iemand nog allochtoon? Is 2e en 3e generatie nog allochtoon of als geboren in Nederland autochtoon en moeten die dan wel of niet meegerekend worden in de kosten van immigratie? Tellen we de Surinamers mee, die hier kwamen toen ze officieel nog behoorden bij het Koninkrijk en dus autochtoon waren? Zijn Westerse allochtonen autochtonen of niet?
Zomaar wat vragen die toch heel sterk de uitkomst zullen beïnvloeden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 Lord Wanhoop

65. Bismarck
Wilders is duidelijk over het te voeren immigratie beleid. PvdA/CDA/D66 ontkennen de problematiek en denken dat het allemaal anders is. De enige manier om er dan duidelijkheid over te scheppen is een algeheel onderzoek. Niet zo moeilijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 gronk

LW, ga ergens anders lopen kneuzen joh.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 geen moslim

Weer zo grappige marokaan.!!!!
Je lach je gek met die griezels en die linkse zonder heren’s blijven maar geloven in dit volkje wat zo vrede liefend is onze ouderen betalen de prijs van die griezels van links.Maar het is bijna voorbij dan vegen we het vuil op en de links stemmer kan beter in maroko gaan wonen want je krijg het met onze partij heel zwaar nazi honden.Heel nederland heb je af gebroken jullie overal hangen schotels lang leven nederland weet je wel wat dat inhoud tering studenten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 Kalief

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 Lord Wanhoop

gronk, ga maar snel aangifte doen dan! Wat een enorme stumpert ben je toch. Laf ook.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 gronk

LW: De PVV was toch zo van de ‘eigen verantwoordelijkheid’? Nou, niet zeiken dan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 Kalief

Nou moe?
Sargasso’s, jullie cms verneukt een image met een link eromheen.
Zo dan maar:
http://www.argus-online.nl/afbeeldingen/A-230709.gif

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 Lord Wanhoop

gronk, neem nog een pilletje. Je windt je teveel op. Ik zie graag je aangifte tegemoet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 Fred

Geen moslim: die grappige Marokkaan schrijft beter Nederlands dan jij. In plaats van iedereen die het met je oneens is teringstudent te noemen, zou je je tijd beter kunnen besteden aan wat bijscholing.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 Bismarck

@70: Wat ontkennen CDA/PvdA/D66 precies (en wat doet D66 ter zake, die zitten in de oppositie)? welke duidelijkheid zou een algeheel onderzoek moeten scheppen die er niet al is? Wat is eigenlijk het probleem?

Dat er mensen zijn die de staat netto meer kosten dan ze opbrengen is wel haast logisch en eigen aan ons belastingstelsel en sociaal vangnet. Als je dat niet wilt, moet je alle sociale voorzieningen afschaffen, onderwijs en zorg privatiseren en een absolute belasting invoeren (of beter, de staat afschaffen, want uitgaven aan justitie verschillen ook per persoon). Ik vermoed dat ook meer dan 90% van de PVV-stemmers daar dan weer niet op zit te wachten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 gronk

@fred: wat ik al zei in #15. Toch mooi dat iemand als geenmoslim meteen maar weer je punt bewijst :D

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 geen moslim

Fred | 23 July 2009 | 12:50
Geen moslim: die grappige Marokkaan schrijft beter Nederlands dan jij. In plaats van iedereen die het met je oneens is teringstudent te noemen, zou je je tijd beter kunnen besteden aan wat bijscholing.

En dan kan ik schrijven en dan ben ik wat in deze mongolen land.Ik wil echt niet bij jou mietjes soort horen ik ben een man en geen hommo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 geen moslim

gronk | 23 July 2009 | 12:57
@fred: wat ik al zei in #15. Toch mooi dat iemand als geenmoslim meteen maar weer je punt bewijst :D

Jij ben zeker ook zo man wijf wat achter je wijf loop 5 meter met een kinder wagen rot toch op gek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 geen moslim

@gronk

Jij ben zeker ook zo man wijf wat achter je wijf loop 5 meter met een kinder wagen rot toch op gek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 Marc Busz

Gezellig dat mensen hun emoties de vrije loop laten!!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 DJ

@81-83, Ga alsjeblieft thuis op de WC lopen jij-bakken

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 mescaline

Laat je toch niet beetnemen mensen. geenmoslim is een mocro en door zijn eigen soort gepakt. anders prat je niet zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#87 geen moslim

Ik voel wel door mijn eigen soort gepakt maar dan meer door die land veraders op links.

En prat schrijf je met twee aa whoeeeeeeeee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#88 vandyke

De gegevens waar Seven en Gronk naar verwezen bij #37 en 48 zijn gebaseerd op onderzoeken uit 2003.
De belangrijkste reden waarom allochtonen zo laag presteren komt door een gemiddeld lagere opleiding, een hogere werkloosheid en een geringere arbeidparticipatie van allochtone vrouwen.
Dit riep bij mij meteen de vraag op: hoe zit het nu? Ik had al eerder gegevens verzameld waaruit blijkt dat allochtone vrouwen zich zeer snel het gedrag eigen maken van autochtone vrouwen in het aantal kinderen dat zij krijgen.
Ik vroeg me daarom af of de afgelopen paar jaar niet ook veel veranderd zou zijn in de arbeidsparticipatie.
Veranderd? Zeg een gerust een revolutie.
Kijk naar deze tabel van het CBS. De tabel geeft bruto (incl. werklozen) en netto (excl. werklozen) arbeidsparticipatie (leeftijdsgroep 15-64 jaar) in aantallen en percentages over de jaren 1996, 2003 en 4e kwartaal 2008. Uitgesplitst voor autochtonen en niet westerse allochtonen. Verder nog een uitsplitsing naar mannen en vrouwen en nog extra een leeftijdscategorie 25-35.

Een enkel cijfer: alle vrouwen (15-64) netto participatie %. resp. 1996, 2003 en 2009:
Totaal 44,6%; 53,3%; 59,6%
Autochtonen 45,5% ; 55% ; 60,9%;
N-W allochtonen 31%; 40,8%; 48,3%
De netto arbeidparticipatie is dus voor niet westerse vrouwlijke allochtonen met meer dan 50% gestegen in 13 jaar en ligt ook 20% hoger dan in het onderzoek van 2003. De arbeidparticipatie is nog steeds lager voor n-w allochtonen dan voor autochtonen maar is bijvoorbeeld nu hoger dan die was voor autochtonen in 1996!

De conclusie is geheel gerechtvaardigd om te zeggen dat de situatie veel gunstiger is dan in 2003.
Ik weet zeker dat Seven hier heel blij mee zal zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#89 vandyke

Jammer geen edit mogelijkheid meer (IE 8.0)

[edit] Dat was dus bij mijn vorig commentaar. Nu weer wel mogelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#90 Carlos

Zeg ‘geen moslim’… bent u soms een provocerende moslim die de PVV-stemmer extra dom wil doen lijken? Laat dat nu maar aan mij over en kom zelf met iets intrinsieks over uw persoonlijke situatie en/of visie op Nederland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#91 mescaline

prat was een typo. maar hij weet niet eens hoe je landverrader schrijft.

dan is het een oerdomme mocro of een nog dommere pvv’er. die zijn er dus.

nou @geenverstand met jou win je de oorlog hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#92 Mike

@gronk

We hebben er toentertijd 65.000 hierheen gehaald . Niet meer, door gezinshereniging is dat aantal nu opgelopen naar 2.000.000 in nog geen 40 jaar! Van deze 2.000.000 is het overgrote deel werkeloos, arbeidsongeschikt. of gewoon crimineel. Het kleine gedeelte werkt inderdaad mee.

Uiteindelijk zou het een normale zaak zijn wanneer een overheid zijn kosten transparant maakt. Echter Op dit punt zal dit nooit gebeuren omdat dan blijkt dat de werkende Nederland uitgekleed wordt waar hij bij staat om de opgelegde multicul met alle niet gewenste bijwerkingen daarvan te kunnen financieren. Openbaarheid van de kosten zou dus ook kunnen helpen om de tegenstanders de mond te snoeren. Echter de uitkomst is bekend dus we verdoezelen het en komen met non-argumenten om het geheim te houden!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#93 Carlos

“het overgrote deel werkeloos, arbeidsongeschikt. of gewoon crimineel”

Pure leugens Mike, werkloosheidscijfers zijn onder Marokkaanse Nederlanders hoger dan het landelijk gemiddelde maar het is gewoon niet waar dat ze in meerderheid werkloos, arbeidsongeschikt of crimineel zijn (alle jezus wat een gore opsomming…) U Mike maakt u schuldig aan het demoniseren van een bevolkingsgroep.

Er wordt in Nederland niks geheim gehouden, verdiep u eens in de cijfers van overheids- en onderzoeksinstellingen.
Ze zijn openbaar, al jaren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#94 Hal Incandenza

@Mike
2 miljoen waarvan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#95 vandyke

@92 Waar haal jij je cijfers vandaan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#96 Rene

Uit z’n onderbuik. Waar anders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#97 VBB

http://www.elsevier.nl/web/10241770/Commentaren/Kosten-immigratie-Minstens-100-miljard.htm

Dit stukej uit de Elsvier is nu eens een prima stukje.

Hassan Bahara schrijft een slecht itempje. Hij maakt er een grapje van; erg leuk hoor. Maar natuurlijk onzin. Typisch links – een serieus onderwerp afdoen met een flauwekul afleiding.

Hoe dan ook een win win situatie voor de PVV: links NL schiet meteen in de stress en wil niks van dergelijke rekensommen weten. Niemand begrijpt dat want wat is er nu tegen transparantie – dus winst voor de PVV.

Wordt e.e.a. nu eindelijk wel een cijfermatig inzichtelijk gemaakt is het evident dat het ook winst voor de PVV oplevert – de uitkomsten zullen ‘schokkend’ zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#98 DJ

De antwoorden op de Kamervragen van Fritsma kunnen mogelijk een preciezer inzicht bieden – als het kabinet de vragen tenminste niet saboteert. Tegelijkertijd is het wel heel vreemd dat er onder de duizenden sociale wetenschappers, faculteiten en onderzoeksbureaus zo weinigen zijn die reden hebben gezien een grondig onderzoek naar het al dan niet batig saldo van de immigratie te doen.

Wie het wel deed werd verguisd. De kosten van de immigratie moeten kennelijk worden verzwegen om de falsificaties en de mythes voort te laten bestaan. Het ach en wee van Femke Halsema en Alexander Pechtold kan ook niet anders worden uitgelegd.

Het zal wel weer aan mij liggen, maar dat elsevier wordt steeds meer een paranoide rechts populistisch blaadje. Het zou de redacteuren sieren eens een goed gesprek met een hoogleraar statistiek, econometrie of vergelijkbare discipline te houden over de haalbaarheid van deze vraag en of dit wel de gewenste transparantie zal gaan bieden. Dat er geen onderzoeksprojecten zijn die dit onderzoeken heeft daarom een totaal andere achtergrond. Maar Syp Wynia houd waarschijnlijk niet van complexe zaken die niet op een bierviltje passen…

Anders moet hij zijn collega Simon Rozendaal eens bellen, die houdt er regelmatig curieuze opvatting op na, maar zal dit probleem wel helder kunnen opspelden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#99 Kropotkin

@93; Er wordt in Nederland niks geheim gehouden
Maar er wordt wel erg paniekerig gedaan als de PVV wat gegevens wil achterhalen en als ook het CBS zich gaat bemoeien met ethische kwesties … (,,De vragen van de PVV gaan wel heel erg één kant uit.’’ )

Link AD via GeenStijl

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#100 DJ

@99, je verward paniek met walging

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#101 Carlos

Deze huichelachtige roep om een ‘onderzoek’ (terwijl het allemaal gewoon te vinden is in openbare statistieken) is enkel bedoeld om een volledige bevolkingsgroep te diskwalificeren en als legitimering voor het weigeren van toekomstige immigranten. Daarom ontmoet dit polariserende idee van de PVV zoveel weerstand.

“Immigranten kosten geld en zijn dus uitvreters” dat is vooringenomen motivatie van het onderzoek.
Het past in fase 1 van de Eight Stages of Genocide:
http://lifestreamcenter.net/DrB/Lessons/genocide/8_stages.htm

Overigens denk ik dat als er niet enkel naar uitkeringen gekeken wordt Nederland ongelooflijk veel te danken heeft aan haar immigranten. De Nederlandse economie was nooit zo hard gegroeid zonder al die doorgaans goedkope krachten. Iemand toch moet al die dozen schuiven, kantoren schoonmaken en paprika’s plukken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#102 larie

Mijn idee imho is dat de gegenereerde aandacht niet de aandacht waard is. Laat deze golf niet de energie krijgen door in te gaan op een hand die op water slaat.

Gooi twee steentjes in het water met enige afstand..wat zie je de golven gaan door. Phi is nul als er geen energie aan wordt gegeven, in deze.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#103 larie
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#104 vandyke

@101 Precies.
De (glas)tuinbouw in Nederland was nooit wat geworden (hadd nooit kunnen overleven) zonder(illegale) buitenlanders.
Als we geen buitenlanders hadden binnengehaald dan had dat tientallen miljarden gekost. Tot op de dag van vandaag!
Ik ken tuinbouwbedrijven waar in de jaren zeventig tientallen illegalen werkten en die nu nog bestaan. De overheid wist dat ook en in veel gevallen liet men dat zo. Af en toe werd er wel eens een inval gedaan, maar de boete stelde niets voor. Pas in 1980 kwam er een wet die iets strenger was voor werkgevers, maar erg hoog was de sactie bij overtreden nog steeds niet.

Al dit soort dingen vergeet men nog wel eens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#105 larie

jij LULT vandijke.

De tuinbouw is geworden wat het is door intelligente kijk op de dingen door de tuinders..so f**%ck of met je kokervisie.

Ik ben boos, das duidelijk..ik ken vele en vele tuinders al jaren lang.
Stop die komkommer dan ergens in je lijf zou ik zeggen.

skuus directie..gevoelige snaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#106 de grote boze wolf

dit is al lang onderzocht door Pieter Lakeman. In zijn boek- binnen zonder kloppen- wordt duidelijk uitgelegd dat Nederland per saldo verloren heeft op het dossier immigratie.

Fijn dat er ook mensen als Hassan zijn. Die zoeken we. De subsidieslurpers? Die kunnen we allemaal missen als kiespijn. Waarom zouden we die lieden ook binnenhalen? Aan liefdadigheid doe je maar van je eigen geld en niet van de belastingcenten van je medeburgers.

Het kan allemaal zo eenvoudig en prettig zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#107 vandyke

@larie Dat er heel veel kunde aan te pas kwam van de tuinders is iets wat ik zeer wel kan onderschrijven, maar het is niet het enige. Het denkwerk moet ook uitgevoerd worden en daar heb je menskracht voor nodig en de tuinbouw is zeer arbeidsintensief.

Ik kan je wat dat betreft deze(pdf) studie aanbevelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#108 larie

Wageningen..oh neeee ;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#109 vandyke

Katholieke Universiteit Larie. Is dat beter?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#110 geen moslim

Mike | 23 July 2009 | 16:23
@gronk

We hebben er toentertijd 65.000 hierheen gehaald . Niet meer, door gezinshereniging is dat aantal nu opgelopen naar 2.000.000 in nog geen 40 jaar! Van deze 2.000.000 is het overgrote deel werkeloos, arbeidsongeschikt. of gewoon crimineel. Het kleine gedeelte werkt inderdaad mee.

Uiteindelijk zou het een normale zaak zijn wanneer een overheid zijn kosten transparant maakt. Echter Op dit punt zal dit nooit gebeuren omdat dan blijkt dat de werkende Nederland uitgekleed wordt waar hij bij staat om de opgelegde multicul met alle niet gewenste bijwerkingen daarvan te kunnen financieren. Openbaarheid van de kosten zou dus ook kunnen helpen om de tegenstanders de mond te snoeren. Echter de uitkomst is bekend dus we verdoezelen het en komen met non-argumenten om het geheim te houden!

Ik denk dat ze willen wachten dat we er straks zo veel hebben en je allemaal een thee doek op je rot kop heeft.Simpel volkje van links met je oog kleppen op je kop zo groot als een flat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#111 Egor van Elven

@58 Carlos, ik moet je teleurstellen, je gok waar ik op zou stemmen, hoe kom je er eigenlijk bij dat ik dat uberhaupt al zou doen (?!), is verkeerd. Volgende keer inhoudelijk reageren, en geen ad hominem reacties.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#112 gronk

@egor: PVV’ers zijn net moslims: ze mogen liegen tegen ongelovigen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#113 DJ

@110, in een simpele en beperkte benadering zijn deze berekeningen al lang gemaakt obv openbare cijfers. Zie cbs rapportage. Deze antwoorden zijn echter niet volledig maar er wordt niets geheim gehouden, dat is een waanidee. Dus voor je een ieder hier weg zet als link of simpel, leer lezen – en als je dat al kunt, breng het dan in praktijk. De cijfers die je aanhaalt zijn niet de staven met CBS getallen en zijn dus onzin.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#114 geen moslim

Weet je wat een waanidee is mensen voor liegen kijk eens met je rot kop in rotterdam kan je zien hoeveel blanke er nog zijn.En laat die gekken van de islam nu nooit meer iemand van de pvv een racist noemen wat ik zag gisteren zaq als je geen moslim ben je mekka niet in kom.Droom gewoon verder een kommer heeft nog meer hersen’s als jou soort.Kom eens achter de boeken vandaan en ga de straat op leer je wat bij.Als je een vrouiw heeft word ze nog gratis voor hoer uit gemaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#115 larie

‘geen’ moslim..is dit wel je plek? Mescaline zag het al(weer).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#116 DJ

Mijn beste 114, gaat u eens langs de huisarts … uw woede en frustratie komt ongezond over.

@larie, ja die worm (mescal (-ine), mex gedestilleerd) had het bij het rechte eind.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#117 Kropotkin

@DJ #100:

OK walging dan. Er bestaan dus gegevens die walgelijk zijn – uit een walgelijk onderzoek krijg je walgelijke gegevens lijkt me.

Of gaat het meer om de intentie van het onderzoek. Als de onderzoeker verwacht dat de gegevens positief uitvallen dan is het een prima onderzoek, indien het tegendeel dan is het een walgelijk onderzoek? Zoiets?

Of gaat het om degene die een onderzoek doet. Als het gedaan wordt door een zwarte lesbische vrouw dan is het walgelijk, door een blanke hetero man is het goed. Zoiets dan?

Maar ik denk het al begrepen te hebben, het is walgelijk omdat de gegevens, wel van zo’n 6 jaar geleden, al beschikbaar zijn dus is het walgelijk om daar opnieuw naar te vragen.

Gelukkig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#118 DJ

Nee, het is walging (1) omdat de financiële maat tot de maatschappelijke universele maat wordt verheven (2) hierdoor een schijn van objectiviteit wordt gecreëerd (3) het vergelijk statistisch gezien gaat rammelen zodra er vragen worden gesteld over de representativiteit van de controle groep. En dus walgelijk omdat de intenties van de PVV in deze overduidelijk zijn een bevolkingsgroep weg te zetten als uitvreters. Erg onfris.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#119 gronk

@kropotkin: de essentie zit ‘m erin dat dat onderzoek niet is gedaan om de constatering ‘buitenlanders leveren niets op’ te onderbouwen, maar om de vraag ‘kunnen we de kosten van vergrijzing financieren door heel veel immigranten toe te laten’. Da’s een hele andere vraag, met een hele andere intentie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#120 parallax

You win some, you lose some.

Punt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#121 larie

DJ..Mescaline is een nick, geen worm..maar in mijn optiek de sterkste reaguurder hier (if i may say so, don’t kick me), neemt hoed af. Ne touche pas etc.

DJ is toch meer dan plaatjes draaien om de menigte te plezieren toch?

*hakt hout in de tuin voor het vuur, er zijn belangrijker dingen;)*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#122 DJ

@larie, mescaline zit in een worm die in mescal tequilla ofzo iets zit, uit mexico, heb ‘m hoog zitten hoor mescaline als reaguurder, van die echte worm blijf ik de rest van mijn leven af.
*maakt geen grapjes over nicks meer zonder overvloedige uitleg*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#123 Kropotkin

@118: (1) & (2). Tot nu toe wordt er niks ’tot maat verheven’ of een ‘schijn van objectiviteit gecreëerd’. Er worden vragen gesteld en cijfers gewenst. Later bij de interpretatie (3…) zou het interessant kunnen worden.

en dus walgelijk omdat de intenties …
En verder dus, net zoals bij @gronk#119 een walging vanwege de mogelijke intentie (mijn eerste Of) van de vragensteller. Speculatief en nogal subjectief. En wat moet je daar mee? Verbieden omdat het politiek/ethisch walgelijk zou zijn, zoals het clubje van Rene Danen wenst, of toch maar gewoon ‘walgelijk, walgelijk en knettergek’ blijven roepen. Dan is dat laatste iig te prefereren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#124 gronk

@DJ: Mescaline:

psychedelisch spulletje

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#125 larie

google veramd soms. btw gronk de NH2 staat verkeerd in deze 2 dimensionale. De electronen weten zich zo geen raad waar zich op de plek te voelen…meer gestrekt dextraal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#126 DJ

@larie, houthakken en typen is een lastige combi :) (ook ervaring mee, mooie combi van fijne en grove motoriek, gelukkig werkt de edit weer)

http://en.wikipedia.org/wiki/Mezcal#The_worm_.28el_gusano.29

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#127 su
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#128 gronk

@larie: oi, ga de jongens van wikipedia chemie bijbrengen :D

Overigens zou ik verwachten dat die twee buitenste methoxy’s ook de andere kant op zouden staan, met de lone pairs van de zuurstof in het vlak van de de benzeenring.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#129 larie

Eens DJ..en die ervaring zit nog onder de schedel..er is meer beslist, ik zeg dat als β.

DJ en su..accepteer een geheven glas :)).

Soms denk ik,..stel ik was de directie.dan zou ik gewoon die niksen eruitgooien en lekker kouten met reaguurders die er toe doen..niet perse gelijkgestemd maar gemeende woorden. Er zijn op deze plek reaguurders die sterk een andere zienswijze laten zien..te gek vind ik dat..

Ik wil graag vooruit, leren, schop onder m’n kont, whatever..
maar zonder trollen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#130 larie

Nie zeuren gewaardeerde (!) Gronk..heb ook hier een papiertje daaromtrend ergens op zolder. Ik ben niet zo gescharmeerd van googleboredom.

Jongens? Dames zijn de toekomst, hou er rekening mee, piemol;)

Afzeiken van Mescaline doet wat in me (<adrenaline)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#131 gronk

@larie: je kunt duidelijk horen dat de wikipedia-posters allemaal mannen zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#132 DJ

En wat als ik mesc. een psychedelica had genoemd ;), bedoelde het niet eens kwaad. Misverstand is zo gemaakt.

Proost larie! Hoop dat je een mooi kampvuurtje bij elkaar hebt gehakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#133 mescaline

Het is hier warempel gezellig aan het worden.
Proost allen met een Merlot. Wat een vergevingsgezinde wijndruif is dat toch @mensen. Daar kunnen we iets van leren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#134 Anton

Goed om tijdens de zonnige vakantie te lezen dat de PVV gewoon doorwerkt om de stekker uit het multiprul te trekken. Ik neem er eentje extra op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#135 DJ

? proost

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#136 seven


Op dit punt doet NL het veel lechter dan bijna alle andere landen. ( zie eerder oa door mij gelinkte pdf van het cpb).. Maar we houden het systeem wat inactiviteit aanwakkert nog steeds vol..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#137 seven

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#138 vandyke

Je doet het weer Seven. Je komt weer met cijfers uit het rapport rapport van 2003, waarvan ik #88 al had aangetoond dat ze verouderd zijn.

De tabel geeft #137 geeft een 4x hoger percentage afhankelijkheid voor Marokkanen dan voor autochtonen.
Schrikbarend veel, maar je ‘vergeet’ uit de toelichting erbij te citeren, want voor 1/3 (blz 31) verklaren de onderzoekers het verschil door de lagere opleiding.
Als je bovendien nog rekent dat de arbeidparticipatie (zie #88) voor niet westerse allochtonen in dezelfde periode met 20% is gestegen dan geeft het een heel ander beeld.

Hetgeen niet willen zeggen de situatie nu perfect is. Zeker niet, maar de cijfers geven aan dat de situatie in een paar jaar tijd flink is verbeterd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#139 Ricardo

De berekening van studie kosten klopt van geen meter. Alsof de studie kosten alleen bestaan uit studiefinanciering en voor het gemak vergeten wordt dat leraren, gebouwen en leerprogramma’s ook geld kosten.

Hetzelfde kan gezegd worden over de medische kosten, die bestaan niet alleen uit de pilletjes maar ook uit het bezoeken van artsen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#140 just me

tsja…de marrokaanse gemeenschap klaage dat er te weinig tv programma’s waren die interessant voor hen waren…en nu hebben ze hun zin: Opsporing Verzocht wordt nu herhaald!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#141 Carlos

Geachte ‘just me’ ten eerste de Marokkaanse gemeenschap heeft schotels en hebben nooit geklaagd. Ten tweede je ken nie spelle, maar dat zie je wel vaker bij de blanke onderklasse, misschien kan je bijles Nederlands nemen bij een van de duizenden succesvolle Nederlandse Marokkanen? Ik begrijp best dat het voor authentiek autochtoon gajes (hè wat leuk een joods woord!) moeilijk verkroppen is dat ze de aandacht van politie en justitie nu moet delen met nieuwkomers. Mijn advies: ga een flink stuk lopen, de paden op de lanen in, frisse lucht in je hersenen en bedenk een origineel plan waarin je positief kan uitblinken, concentreer je op jezelf en wees aandachtig en empathisch voor je omgeving. Succes ermee!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie