Foto des Tages – Oleg Klimov


Oleg Klimov is de de huisfotograaf van het NRC Handelsblad voor alles wat met Rusland te maken heeft. De foto op de voorpagina van afgelopen maandag is van zijn hand. Wie moeite heeft de blogrol in het Russich te lezen, moet iets dieper de archieven induiken. Soms treft men iets in het Engels, en heel soms Nederlands. De gelinkte foto hierboven is misschien wel mijn favoriet. Geschoten bij Sochi, waar allicht de Winterspelen in 2014 plaatshebben.

  1. 2

    Wachtend op haar Westerse Prins (41 jaar, gescheiden, lease Volvo) die haar naar zijn Vinex-kasteel in Leidsche Rijn zal brengen alwaar ze zijn tweede leg mag voeden en verschonen.

    Man, wat een brok Weltschmerz! Prachtige foto!

  2. 12

    Overigens wil ik niet afdoen aan de foto van Klimov. Je kan er er zelfs bij beginnen te fantaseren. Misschien zit er wel dramatiek in. Het meisje op de voorgrond had afgesproken et een geliefde (zaols blijkbaar de meeste anderen op de foto stellen vormen), maar deze is niet op komen dagen. Vertwijfeld blijdt ze wachten, immers misschien heeft hij pech onderweg? Zou hij toch nog komen voor de zon onder is gegaan?