1. 4

  Het geheim achter deze afbeelding heet: lange sluitertijd en statief. De korrel lijkt mij typerend te wijzen op digitaliteit. Lengte sluitertijd; ik schat 10 a 15 sec, te zien aan de wolkenvaagte.

  Blue Moon,
  You saw me standing alone
  Without a dream in my heart
  Without a love of my own

  Blue moon
  You know just what I was there for
  You heard me saying a prayer for
  Someone I really could care for

  And then there suddenly appeared before me
  The only one my arms will hold
  I heard somebody whisper please adore me
  And when I looked to the moon it turned to gold

  Blue moon
  Now I’m no longer alone
  Without a dream in my heart
  Without a love of my own.

  En nu naar de film!

 2. 5

  Oh Crachàt..doe dat niet. Ik heb een eidetisch geheugen, mee geboren..niks bijzonders velen hebben dat.
  Een tekst zoals hierboven hoef ik maar vluchtig te zien en de kapstok uit mijn geheugenkast wordt in mijn geest geperst.
  Daar hangt dan van alles op die iets heeft met die tekst.

  Prille tiener..eerste door werken verdiende “transistorradio” bij me en mijn ietwat oudere oom naast me. We lopen door een bos op de Veluwe(Ermelo) , in het donker bij volle maan.

  Een radio moest je toen in de hand steeds richten om de muziek te kunnen horen. Radio Luxemburg was je van het, ik praat over mid 60’r jaren.

  Wij zachtjes door het bos lopend met de radio luisterend naar muziek en natuur al pratend over sex (hij was wat ouder en ik pril en heel belangstellend).

  We zien iets op de grond gebeuren van verre..sssst zegtie..we sluipen ernaartoe. Het was een soldaat van de Jan Van schaffelaarkazerne, waar ik later als commando wat tijd verprutste, die met een vriendin en theedoek(?) dingen aan het doen waren.

  Ssst zei mijn ervaren oom (vier jaar ouder maar dat was oud!) we sluipen er naar toe.

  Nog geen twee meter van het bronzige stel wilde ik mijn nieuwe bezit, de radio, geheel uitzetten maar deed het niet goed.

  “Blue moon” keihard”…rennen…..

  Precies op die plek kom ik al jaren elk jaar minstens één maal terug om mij in (tent) afzondering te verpozen en mijn jaarlijkse pretsigaret te roken, in het pikkedonker..

  Blue Moon..

 3. 11

  Photoshop?

  (ik vind de maan t.o.v. de rest van de foto nogal scherp afgetekend en weinig korrelig. Verder wordt bij een lange sluitertijd- zo weet ik uit eigen ervaring- de maan enigszins ovaal weergegeven doordat ie zich tijdens de opname verplaatst)