En Geert zag dat het goed was

Afgelopen nacht liep een zeiljachtje van een meter of twaalf in zware zee op de rotsen bij Brindisi, met aan boord vierenzeventig vluchtelingen; voornamelijk Koerden, Afghanen, Irakezen en Iraniërs. Er zijn drie doden geteld en nog dertig opvarenden vermist. De “gelukszoekers” vertrokken uit Turkije en vergingen na vijf dagen letterlijk in het zicht van de haven.

Zullen we deze vierenzeventig “illegalen” die vijf dagen doorbrachten op een bootje geschikt voor vier man eens anders framen? Zo moeilijk is dat niet – de hoofdmoot komt uit landen die volgens de PVV islamofascistische regimes hebben. En zeker in het geval Iran en Afghanistan is daar weinig op af te dingen.

Maar daar hoor je de politiek niet over; Geert Wilders weet maar al te goed dat medelijden met de slachtoffers van die verschrikkelijke islam geen drijfveer is voor zijn kiezers. De opgeknoopte homo’s in Teheran bungelen daar slechts om “links” mee om de oren te slaan. De vervolgde christenen in Irak lijden alleen maar omwille van het aantonen van het Grote Gevaar.

Doel is nadrukkelijk niet om deze mensen te helpen. Niet met het zenden van troepen, niet met het sturen van hulp, niet met het toelaten in onze landen. Mochten er revoluties – in de woorden van Wilders: burgeroorlogen – uitbreken in die landen, dan moet Nederland op slot en gaat de propagandamachine overuren draaien om vooral het slechte nieuws te benadrukken. Die Arabische lente – Wilders heeft er nooit in geloofd. Zegt hij.

De PVV bestaat bij de gratie van de ellende in islamitische landen en wil dus niet dat daar iets verandert. Wilders gelooft wellicht wel in een Arabische lente, maar hij wil deze helemaal niet. Het gevolg van zo’n onwillige houding, mits vertaald in politieke onwil, onverschilligheid of tegenwerking,  is natuurlijk dat er bootjes met vluchtelingen blijven aanspoelen op onze kusten.

Dat is de waarde van de krokodillentranen van de Nederlandse rechtse politiek over vervolgde Koerden, homo’s en christenen in islamitische landen.

 1. 1

  Wat deed je eigenlijk voordat Wilders populair werd? Hoe sleet je je dagen? Je maakt op mij de indruk dat je verslaafd bent aan Wilders Tap eens uit een ander vaatje knaap.

 2. 2

  Nou heb ik niet zoveel met Geert en ook niet met boten. Maar de titel gevolgd door de eerste zin kan ik niet anders classificeren dan “kinderachtig”. In de rest was ik vervolgens niet meer geinteresseerd. Maar mocht je iets te melden hebben dan heb ik een gratis tip: laat de zinloze kinderachtige insinuaties weg. Dan leest het publiek waar sargasso zich doorgaans op richt cq ooit op richtte het misschien ook.

 3. 5

  Edge heeft wel degelijk een punt. Het probleem is alleen dat hij het waarschijnlijk nooit gaat scoren. En dat komt omdat de waarheid van buiten het systeem niet aankomt binnen het systeem. En de waarheid van vandaag de dag is dat de massa van het systeem helaas nog iets te groot is.

  Als bovenstaande te cryptisch is ga je het maar ontcijferen.
  #1 en #2 hebben iig ongelijk omdat ze in het systeem zitten (#1) of pavlov-reageren op woordjes (#2). Als er iets wordt geroepen buiten de gangbare woorden heb je altijd ongelijk. Dat gold voor Janmaat in de tijd van 80’s en dat geldt voor de non-Janmaats in de 10’s. De waarheid bestaat niet.

 4. 8

  ‘De opgeknoopte homo’s in Teheran bungelen daar slechts om “links” mee om de oren te slaan. De vervolgde christenen in Irak lijden alleen maar omwille van het aantonen van het Grote Gevaar.’

  Ik snap dat niet. Graag toelichting van E of E.

 5. 10

  ik ben E.of.E. niet, maar dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen?
  Er is W. niets aan gelegen om die wantoestanden op te lossen (bijvoorbeeld door een dialoog – m.i. de enige weg), maar hoe meer van die ellende hoe meer garen hij er bij spint. Ik suggereer niet dat hij direct een vinger in de pap heeft waar het bungelende homo’s en vervolgde christenen betreft, maar het is wel z’n ‘raison d’etre’, en daarom heeft hij er ook absoluut geen belang bij als er een vorm van verlichting in die landen komt.

  Net zo goed als hij de jihadi’s nodig heeft hebben die weer zeloten als hem nodig om hun vijandbeeld te bepalen.

  En als er zo’n bedreigde homo uit Iran hier komt, of zo’n vervolgde christen uit Irak (die NB geen leven meer hebben sinds de ‘bevrijding’ door ‘onze’ coalitie) dan is het weer een ‘niet westerse allochtoon uit een moslimland’.
  Ook allemaal knoflooklanden trouwens die moslimlanden, daar zal ’t ‘m in zitten. (was weer een ander draadje)

 6. 12

  weer zo’n stukje linkse demonisering van onze Geert.Homo-moslims weten gewoon nog niet wat de ware islam is. Zo gauw zw dit door hebben zullen ze ons ook islamiseren.want t zijn wel homoos ,maar wel moslimse homoos dus gaan ze ook raadiekalieseren en onze vrouwen tot slavinnen maken. en dan pakken ze ook nog onze banen af.

 7. 14

  Waarom wordt Wilders aan dit soort drama’s gelinkt? Waarom wordt niet naar Turkije gewezen dat ons opzadelt met dit soort morele dilemma’s door de inwoners van al dat soort landen onbeperkt toegang te verlenen (ook als ze helemaal naar Turkije willen gaan maar juist naar Europa) waardoor Griekenland overspoeld dreigt te raken en waardoor Turkije ook een goed beginpunt wordt is voor schepen met mensen naar de rest van Europa?

 8. 17

  Waarom voelen Afghanen, Irakezen en Iraniërs zich in de economische tijger Turkije blijkbaar zo onveilig dat ze met 74 man op een bootje geschikt voor 4 gaan zitten?

 9. 19

  De grenzen van Turkijke zijn enorm lang en onherbergzaam. Dus investeren in de grenzen van Turkije (want dit is Europa’s belang en dus mag je verwachten dat Europa voor een belangrijk deel betaalt) is een domme zet.

 10. 20

  Ik heb niet zo veel met de PVV, maar de Arabische lente is niets anders dan de anarchie en de terreur van de straat. Uiteindelijk zullen de Arabische burgers de komende jaren de vruchten er van plukken middels een forse daling van hun levensstandaard.

 11. 22

  Turkije heeft de bestaande visumverplichtingen voor de inwoners van dat soort landen afgeschaft. Dat moet duidelijk genoeg zijn om te constateren dat niet alleen elke wil ontbreekt om er wat aan te doen, maar dat ze het helemaal niet erg vinden om al die islamitische kanslozen te dumpen in Europa, laat Europa maak dokken voor hun doorvoermoslims, daar is niks mis mee, in de islam tenminste. Ben je blind ofzo?

 12. 23

  Dat vind ik nogal kort door de bocht. Het is niet ongewoon dat een land visumafspraken maakt met omliggende landen. Dat deden wij hier ook vóór de Europese eenwording.

 13. 28

  Turkije heeft een visumvrijstelling voor Libië, Syrië, Jordanië en Libanon. In het artikel gaat het over Koerden, Afghanen, Irakezen en Iraniërs. Je hebt de klok horen luiden en verzint er zelf maar een klepel bij.

 14. 32

  @j. morika

  “… dat ze het helemaal niet erg vinden om al die islamitische kanslozen te dumpen in Europa, laat Europa maak dokken voor hun doorvoermoslims, daar is niks mis mee, in de islam tenminste.”

  Natuurlijk, het is een groot pan-islamitisch complot ! En niet-islamieten die via Turkije Europa willen binnenkomen bestaan er niet !

  Zieke eikel dat je bent.

 15. 33

  @Jos (32) Lees je eens in, svp, voordat je begint te schelden: http://www.worldpress.org/Europe/3735.cfm (Waarmee ik vanzelfsprekend niet de suggestie wil wekken dat ik jouw gescheld toejuich, maar dit is je eigen verantwoordelijkheid, daar kan ik dus niets aan doen. Wat ik echter wel kan, is je naar een bron van kennis leiden in de hoop dat je zelf besluit om er uit te drinken). O ja, deze link was ook bedoeld voor pedro (28)

 16. 35

  Verandert niks aan het argument hoor, j. morika. Je stelling dat zij het visumbeleid voor de in het artikel genoemde landen gewijzigd hebben, is nog steeds klinkklare nonsens, wat je er verder ook nog bij sleept.

 17. 36

  Opnieuw: hoe veel randzaken je er ook bij sleept, je argument van voor de genoemde landen wijzigende visumplicht is nog steeds niet waar. En dat argument sleepte je er bij, omdat je de vraag, waarom Turkije roomser moet zijn dan de paus niet kon beantwoorden (waarom Turkije wel tegen moet kunnen houden, wat wij zelf ook niet tegen kunnen houden).

  Zo iets noemden wij vroeger een afschuifsysteem: de eigen verantwoordelijkheid afwijzen en gewoon een ander aanwijzen.

 18. 37

  @ j.morika

  Waar staat in jouw link dat Turkije doelbewust en vanuit religieuze motieven mede-moslims wil dumpen in Europa ? (wat je in @22 zegt).

  Omdat je zulke kwaadaardige ideeën en bovendien zonder enige fundering hier spuit vind ik je een zieke eikel.

 19. 38

  pedro (36) je bent een leugenaar want je probeert de zaken anders voor te stellen dat ze zijn. Je eerste reactie was dat je naar Wilders wees (die er helemaal niks mee te maken heeft) en je verdoezelde het feit dat de problemen door Turkije zelf niet goed werden aangepakt. Letterlijk zei je: “Waarom moet Turkije wel kunnen, wat wij zelf niet kunnen?“. Het antwoord daarop is heel eenvoudig, als je het illegalen makkelijker maakt om binnen te komen dan doe je je best niet. Dat heeft niks te maken met “roomser dan de paus”. Je moet er gewoon voor zorgen dat je geen tijdelijk onderdak aan illegalen geeft om ze daarna door te sluizen naar een ander land ipv ze terug te sturen naar de landen van herkomst.

 20. 39

  @ 37 (jos) Lees nou eens wat er staat: “The Asians (Pakistani, Bangladeshi, Kurds and Afghani) pass through the Iranian-Turkish borders, and it has to be noted that both countries do not have a visa regime, although Tehran is accused by the world community as a sponsor of terrorism”. Of zouden die Pakistanen, mensen uit Bangladesh, Koerden en Afghanen toevallig net allemaal christenen en secularisten zijn die hun eigen onderdrukkende (want islamitische) regimes ontvluchten? Je kunt deze suggestie natuurlijk wekken, maar ik geloof je in elk geval niet. Iran en Turkije weten verdomd goed dat op de lange termijn deze stroom onaangepasten het maatschappelijk leven in Europa mee zullen helpen ontwrichten.

 21. 40

  @j. morika

  “Of zouden die Pakistanen, mensen uit Bangladesh, Koerden en Afghanen toevallig net allemaal christenen en secularisten zijn die hun eigen onderdrukkende (want islamitische) regimes ontvluchten?”

  Of het zouden net mensen van vlees en bloed kunnen zijn. Die vooral een goed en welvarend bestaan nastreven zoals immigranten van alle tijden en plekken en voor wie religieuze of politieke motieven secundair zijn.

  “Iran en Turkije weten verdomd goed dat op de lange termijn deze stroom onaangepasten het maatschappelijk leven in Europa mee zullen helpen ontwrichten.”

  Iran en Turkije willen het maatschappelijke leven in Europa ontwrichten ? Hoe weet jij dat ? Dit is puur en simpel een variant van nazi-retoriek over joden die een plan zouden hebben om de wereld uit te buiten en te domineren, nu met moslims i.p.v. joden als bron van het kwaad.

  Zwak allemaal hoor.

 22. 41

  @038: “Je eerste reactie was dat je naar Wilders wees (die er helemaal niks mee te maken heeft) en je verdoezelde het feit dat de problemen door Turkije zelf niet goed werden aangepakt. Letterlijk zei je: “Waarom moet Turkije wel kunnen, wat wij zelf niet kunnen?“”

  Je hebt mijn hele eerste reactie hier gezet. In het zinnetje komt het woord Wilders en het woord Geert, noch het woord PVV voor. Je beschuldiging, dat ik in mijn eerste reactie naar Wilders verwees is daarmee aangetoond als een leugen (en dat is dus beter dan jou wilde beschuldiging, dat ik een leugenaar ben).

  “Het antwoord daarop is heel eenvoudig, als je het illegalen makkelijker maakt om binnen te komen dan doe je je best niet”
  Complete nonsens. Allereerst hadden we het over heel andere landen, dan de landen, waarvoor Turkije de visumplicht af heeft geschaft. In de tweede plaats zijn mensen, die geen visum nodig hebben, niet illegaal in een land aanwezig. En ten derde is het zo, dat Turkije kan proberen te voorkomen, dat mensen illegaal de grens met de EU oversteken, maar is het compleet hypocriet om hen daar meer schuldig aan te achten dan de EU zelf, die tracht te voorkomen, dat mensen illegaal de EU binnen komen.

  Dat je het feit van die visumverplichtingen er bij sleept is trouwens al volstrekt belachelijk. Wij doen in Nederland en de EU niet anders. Wij bepalen zelf, meestal op basis van onderzoeken en / of onderhandelingen, of wij aan inwoners van andere landen een visumplicht opleggen. En je moet wel behoorlijk paranoïde zijn om dat bij Turkije aan een groot islamitisch complot, om zo veel mogelijk illegalen de EU binnen te krijgen, te verbinden.