Een stem voor de PVV is een stem tegen mij

Op Sargasso is volop ruimte voor gastbijdragen. Hieronder volgt een gastbijdrage van Arjan.

De PVV is een partij die met simplistische, onrealistische en ongrondwettelijke oplossingen komt voor complexe problemen. Hiermee bespeelt de PVV de angstige burger welke in het hedendaags mediabombardement zoekt naar hapklare oplossingen voor wat soms onoplosbaare vraagstukken lijken te zijn. Daarnaast is de PVV is een exclusieve partij die bereid is om grote delen van de samenleving op te offeren voor de eigen agenda. Het is de partij van Henk en Ingrid, de partij van heropvoedingskampen, assimilatiecontracten, uitzettingen, barrières en etnische registratie.

De PVV is niet mijn partij. De PVV is echter wel de partij van anderhalf miljoen Nederlanders, die blijkbaar etnische registratie, een Ministerie van Veiligheid en het afnemen van nationaliteiten gewenst vinden.

Persoonlijk denk ik dat dit soort symptoombestrijding geen oplossingen biedt, dat het de verhoudingen in de samenleving alleen maar op scherp zet en mijn dierbare grondrechten schendt in een kansloze poging om een bekrompen en naïeve droom na te leven.

Ik ervaar een stem voor de PVV dan ook als een stem tegen mij. Als blanke, autochtone Nederlander vind ik het niet acceptabel dat iemand de verworvenheden van honderden jaren beschaving teniet probeert te doen, omdat hij bang is voor zijn eigen schaduw.

Mijn keuze is dan ook om iedere PVV-stemmer die ik ken deze exclusiviteit in hún keuze te laten ervaren. Het is te makkelijk om je achter Geert te verschuilen, om hem het vuile werk op te laten knappen. Ik heb er dan ook voor gekozen om alle sociale contacten met iedere PVV-stemmer die ik ken te verbreken. Zij stemden tegen mij. Ik accepteer slechts de logische gevolgtrekking van die keuze.

 1. 1

  Gezien het grote verschil tussen de peilingen en de daadwerkelijke stembus-uitslag zijn er nogal wat heimelijke PVV-stemmers. Ben je voor een verplichte herkenbaarheid verhogende voorhoofd-sticker voor PVV-stemmers?

 2. 3

  Waarom neem jij een verkiezingsuitslag zo persoonlijk? Er was toch geen vraagstelling: bent u VOOR of TEGEN El El?

  Nou dan?

  EDIT REDACTIE: dit is geen stukje van El El, maar een gastbijdrage, El El heft enkle het plaatsen van dit stukje voor zijn rekening genomen.

 3. 5

  Wat een zuurpruimstukje weer zeg.

  Ik stem zelf VVD. Als een ander persoon zijn stem op een linkse partij heeft uitgebracht, dan stemt hij toch ook indirect tegen mij?

  Moet ik dan al mijn vrienden die op de PVDA en GroenLinks hebben gestemd de rug toekeren en ze gaan negeren?
  Ik vind dit echt een uiting van zeer kinderachtig gedrag en geeft blijk van een slechte verliezer en dat je schijt hebt aan het woord DEMOCRATIE.
  Misschien kun je je ook eens verdiepen in de vraag waarom anderhalf miljoen mensen op de PVV hebben gestemd. Een heleboel mensen hebben daar misschien wel een hele goede reden voor.

 4. 6

  dit stukje geeft wel aan wat we kunnen verwachten als de PVV gaat regeren. Het wordt niet geaccepteerd en links zal alles uit de kast halen om het kabinet te saboteren. Links heeft altijd de mond vol van democratie, maar ze hebben zelf een anti-democratische mentaliteit: democratie of de rechtsstaat wordt alleen geaccepteerd als zij de speelruimte mogen bepalen. De leus van de krakers uit de jaren 80 vat het goed samen: jullie rechtsstaat is niet de onze.

 5. 7

  [email protected]

  @Arjan: ik vind het wel héél zuur. Er zijn wel meer partijen waar ik het niet mee eens ben, maar om dan meteen iedereen in de ban te doen… Lach ze uit, of zo. Veel effectiever.

  Maar gelukkig hebben we in NL meestal een coalitieregering. Wilders moet dus water bij de wijn doen om ook écht iets van zijn verwerpelijke voorstellen te kunnen implementeren. Kop op, joh!

 6. 8

  @5
  Je kunt met goed fatsoen de PVV toch niet vergelijken met de PvdA of Groen Links? Zelfs (nog) niet met de VVD.
  Mensen kunnen nooit een goede reden hebben om op de PVV te stemmen omdat de PVV hun al dan niet imaginaire problemen niet op kan lossen.

 7. 9

  Ik heb niet PVV gestemd, maar ik ben niet per se tegen PVV stemmers. Mensen stemmen om allerlei redenen, en het stemmen op de PVV is voor sommigen een grote schreeuw om aandacht voor problematiek waar de PVV zegt wat aan te doen.
  Ik ben bepaald niet onder de indruk van het beleid van de laatste tientallen jaren van de PvdA in Amsterdam. Geweld tegen homo’s en joodse nederlanders wordt al jaren aangekaart, en als ik in de krant (NRC zaterdag jl) lees en afgelopen zaterdag hoor dat dat alleen maar is toegenomen (het gebeurt iedere dag!) homo’s steeds vaker aangevallen worden, dan heeft het PvdA-beleid namelijk bitter weinig resultaat gehad. PvdA-beleid? Ja, want deze partij heeft al jarenlang de macht in Amsterdam. Ik dacht dat de PvdA-er Ahmed Marcouch goed bezig was, maar die werd nota bene in zijn eigen stadsdeel door zijn eigen partij weggestemd. Ik vind het dan niet erg als er homo’s en joodse nederlanders op de PVV stemmen, als dat de gevestigde bestuurders ertoe kan zetten om ook eens wat onorthodoxe oplossingen te gaan zoeken. De “normale” “linkse” methodes werken kennelijk niet.

 8. 10

  kinderlijk stukkie dat vol met assumpties staat.. zodra je de politiek boven menselijke verhoudingen stelt neem je de politiek veel te serieus.. de schrijver van bovenstaand stukkie moet nog even groeien

 9. 12

  wat jammer arjan.
  nu krijg je nooit meer een pvv-stemmer te spreken. kun je er ook niet naar luisteren; kan die ook niet naar jou luisteren.

 10. 14

  @9 Je gaat ervan uit dat er (al dan niet orthodoxe) oplossingen bestaan voor het probleem van uitgescholden homo’s en joden. Hoe weet je dat zo zeker?
  Misschien werken de “normale” methodes niet, de “abnormale” middelen zouden wel eens erger kunnen zijn dan de kwaal.

 11. 15

  Je schiet daarmee niets op, ik denk zelfs integendeel.
  Beter is het om die PVV-stemmers(die het bekend maken. want PVV stemmen lokt Godwins uit) te vragen naar het waarom en dan te vragen wat dan de oplossing zoals verwoord in het PVV-program is.
  Stemmers die om andere dan islamgerelateerde redenen PVV hebben gestemd, blijken dan het program niet eens te kennen, en ook islambashers staan vaak met de mond vol tanden.
  Dat dit minstens 2 verloren jaren worden krijgen ze dan pas door.

 12. 16

  Danny & KB, als er iemand schijt heeft aan democratie of rechtsstaat dan is het Wilders wel. En dat er zoveel mensen op hebben gestemd betekent nog niet dat het ook normaal is.

  Natuurlijk moeten ze hun stoeltjes in de Tweede Kamer krijgen, maar er is geen enkele reden om ze ook tot de regering toe te laten.

 13. 20

  hmmm, tja, anderhalf miljoen mensen uitsluiten, je moet het maar willen en moreel verantwoord vinden. het is ook niet mijn partij, maar ik heb ook niet de luxe dat ik mensen uit kan sluiten die pvv stemmen. ik heb buren (ik woon in zo’n buurt waar de een tegen de moskee is en de ander er heen gaat) en zal verder moeten in deze buurt. allerlei hogere gedachten boeien ons niet zo, wij moeten verder met elkaar, met het probleemrijke Rotterdam Delfshaven en met de politiek die er is. gastschrijvers die stoer alle pvv’ers uit hun adresboekje schrappen maken hier weinig indruk. Dat is de gemakkelijke weg kiezen.

 14. 21

  @13 ik heb het hier niet over de landelijke politiek en het probleem speelt al van voor Balkenende.
  #14 ik zeg niet dat oplossingen gevonden kunnen worden, ik hoop van wel overigens en voor mijn hele gewone, maar wel dat er naar gezocht moet worden. Uit jouw reactie maak ik op dat je het wel best vind zo.

 15. 22

  Olav, moeilijk he Democratie. Er is een duidelijke ruk naar rechts dus de kiezer heeft gesproken. een rechts kabinet is blijkbaar wat de meerderheid wil zien. Ik heb zelf SP gestemd maar ik zie ook wel in dat de PVV gewoon een kans moet krijgen om met de VVD te gaan werken.
  PVDA moet gewoon oprotten, volgens de Volkskrant zouden ze 17 of 18 zetels hebben gehad als er niet zoveel mensen die eigenlijk SP, GL of D66 wilden kiezen strategisch op hun hadden gestemd.
  Zou jij het terecht vinden als er een links kabinet komt na deze uitslag??

 16. 23

  @ Thomas? Is het niet zo dat je zelf bang bent voor je eigen schaduw? Wat voor effect denk je te sorteren met het boycotten van PVV’ers? Lijkt het je waarschijnlijk dat er ook maar een PVV’er zal zijn die denkt goh, laat ik maar geen PVV meer stemmen, anders wordt ik geboycot door mensen als Thomas.
  Weet jij veel waarom die mensen op de PVV gestemd hebben. Misschien geloven ze oprecht dat het beter is voor nederland, misschien zijn het xenofobe eikels, misschien hebben ze gewoon geen benul van politiek. Denk je niet dat ze allemaal het voordeel van de twijfel verdienen?

  Er zin aardig wat (linkse) mensen in mijn omgeving die totaal ongehinderd door kennis alles wat kapitalistisch, liberaal en modern is afzeiken. Terugverlangend naar de tijd dat men nog een was met de natuur, leefde van het land en at wat de natuur hen bood draaien ze nog een kiwi-banaan-mango smoothy als perfecte combi met hun hummus-alfalfa broodje, om daarna een ticket naar Vietnam te boeken. Hoewel ik soms kromme tenen krijg van al die onwetendheid, zijn deze mensen me dierbaar en inspireren ze mij op talloze andere vlakken.
  Want er is nog wel meer dan politiek. Kijk je daar wel eens naar?

 17. 24

  Die hele etnische registratie (nadruk op verschillen leggen en etnische identiteit benadrukken) gaat integratie enorm in de weg zitten.

 18. 25

  -Etnische registratie doet oa het cbs al decennia. http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/allochtonen/cijfers/default.htm (zie ook rechts overig) en vele andere overheidsdiensten.
  -Min van veiligheid is gewoon bezuiniging, ook plan vd vvd.
  -Onrealistisch valt mee. http://www.elsevier.nl/web/Artikel/164128/Omslagartikel-Wat-wij-van-Denemarken-kunnen-leren-Politiek-Voorbeeld-Denemarken.htm
  @13 Ja. De immigratie was fors lager tijdens Verdonk.

  -Immigratiestandpunt wordt ook elders gedeeld. http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/245593/OudPvdAminister-Immigratiebeleid-schadelijk.htm

 19. 26

  Wist u, dat je als katholiek ook geregistreerd bent in het register van Silo.
  Dus registratie van bepaalde groeperingen is niet iets nieuws. Alleen de katholieken hoor je daarover niet klagen.

 20. 27

  @seven,

  Etnische registratie die de PVV wil toepassen is wel wat anders, waarom nemen ze het zo vaag op in hun programma als het toch al gedaan wordt?

  (Verdonk voerde de wet van Cohen uit)

 21. 29

  @25, dat was de vreemdelingen wet van cohen, had niets van doen met verdonk, maar zoals in alles manipuleer jij de waarheid naar je eigen bekrompen gelijk

  maar mag je weer reageren van je stijlloze bruine vrienden of ga je straks weer janken als je reacties weer worden geteld?

 22. 30

  @25
  seven, het zou je sieren als je eens wat minder selectief en wat preciezer met je bronnen om zou springen.
  a) het tellen van het aantal allochtonen is niet hetzelfde als etnische registratie van individuen b) etnische registratie van specifieke gevallen (criminaliteit, werk) is weliswaar fout, maar niet hetzelfde als etnische registratie van iedereen.
  Als etnische registratie al gedaan werd, waarom stelt de PVV het dan voor?

 23. 31

  Jvr: Olav, moeilijk he Democratie. […] Zou jij het terecht vinden als er een links kabinet komt na deze uitslag??

  Natuurlijk niet, daar is immers geen meerderheid voor. Er is echter wèl een meerderheid voor VVD-PvdA-CDA. Of voor VVD-PvdA-D66-GL. Als de VVD zulke mooie dingen als vrijheid, democratie en de liberale rechtsstaat werkelijk belangrijk genoeg zou vinden dan zou ze allereerst deze combinaties onderzoeken. Wilders heeft zich met al zijn uitspraken allang buiten de orde geplaatst. Daar kan een VVD die de eigen liberale beginselen respecteert niet mee regeren.

  Maar we weten ook dat beginselen bij de VVD vaak maar een schaamlap waren en zijn voor bruinig rechts onderbuikgeboer. Het wordt nu eens tijd dat de èchte liberalen laten zien dat ze de baas zijn bij de VVD.

 24. 33

  @30: etnische registratie op individueel niveau gebeurt feitelijk al, je hoeft maar naar de achternaam van bijvoorbeeld Marokkanen in het bevolkingsregister te kijken.

 25. 35

  @29 Wat bedoel je met reacties worden geteld? Je bent ernstig in de war met een draad waarin Peter van Carlos net zoveel mocht reaguren als het aantal pvv zetels. Verder is GS roze, kleurenblind? Gezien je gebruik van godwins bij gebrek aan beter raad ik je deze video aan. http://www.thedailyshow.com/watch/wed-may-12-2010/back-in-black—glenn-beck-s-nazi-tourette-s Want Obama kreeg na anti-immigratielaws ook godwins voor de voeten. Dat hij af en toe wat populisme gebruikt kan links weinig van zeggen, de SP en PvdA doen niet anders.

  Verder ben ik als liberaal en VVD stemmer (jammer dat ik als rechtsmens dit alleen zeg om de godwinnende gbh’s van mij af te houden.)(lijst4no7 btw) blij dat de PVV de mogelijkheid beidt om over rechts te gaan regeren. Wilders is gematigder, democratischer en flexibeler (aow draai) dan soms hier gedacht.

 26. 38

  @31 Je hoopt op politieke zelfmoord, een VVD die met commies regeert, enig idee wat dar qua peilingen doet met de VVD? Ook een idee waar die zetels landen?

 27. 39

  @36: ik wil alleen maar zeggen: mensen zijn al herkenbaar, wat is dan nog het argument tegen om het te formaliseren? Stigmatisering zou je alleen als argument kunnen gebruiken als etniciteit geen rol zou spelen bij subsidie en positieve discriminatie beleid, maar dat doet het wel.

 28. 40

  Seven, commies? Waar hebben we die nog in Nederland? Kan interessant zijn, misschien word ik wel lid.

  Wat het doet met de peilingen van de VVD lijkt me trouwens totaal oninteressant. En als de VVD principieel liberaal was en enig moreel besef had dan gingen ze ook zeker niet omwille van “peilingen” met een idiotenclub als de PVV. Echt hoor, de VVD kan zich doortrekken als ze dat doen.

 29. 41

  @Alle “zuur” roepers.

  Het zuur komt niet bij mij vandaan. Dit is niets anders dan een beredeneerde en logische gevolgtrekking van de verkiezingsuitslag. Als jij niet met mij wil samenspelen, maar dit door oom Geert laat vertellen, waarom zou ik dan nog wel met jou willen samenspelen?

  Anderhalf miljoen mensen kunnen democratisch op ondemocratische maatregelen stemmen. Er is een verschil in het proces en het doel. Ik respecteer het proces en ageer tegen het doel.

  Het feit dat iets massaal populair is maakt het ook niet heilig. Als dat zo was, zouden we allemaal bidden aan het altaar van de Wuppies en de Beesies.

 30. 42

  ongrondwettelijk? Daar hebben we toch juist verkiezingen voor. Als zij een punt hebben dat momenteel ongrondwettelijk is dan zullen ze toch gewoon proberen de grondwet democratisch aan te passen.

 31. 43

  Arjan, was het vergeten te zeggen: hulde. Helemaal eens met de strekking van je artikel.

  Voor mijzelf zal het moeilijk zijn sommige PVV-stemmers te ontlopen.

 32. 44

  @32 Erachter komen dat immigranten vaker niet werken, en vaker misdaden plegen wellicht waardoor ze eerder de grenzen voor specifiek die kansarmen sluiten. Wilders wil denk ik vooral sturen op het kenmerk moslim, dat is er nog amper, maar indirect via herkomstlanden (en geboorteland ouders ook nu al af te leiden.
  Dus voor dit soort stats.
  cbs verdachten per jaar vd 12 grootste immigrantengroepen en autochtonen
  &
  Personen met werk, uitkering of pensioen; naar herkomstgroepering

 33. 46

  Ik blijf het een merkwaardig fenomeen vinden dat de PVV en zijn stemmers wel opeisen wat ze hun tegenstanders gunnen. PVV’ers luisteren per definitie niet naar links, integendeel, ze schoppen er naar hartelust tegenaan met leugenachtige slogans, ze weigeren zelfs maar in dialoog te gaan en ze zijn zo inconsequent als de pest.

  Laat ik het even heel simpel stellen: de PVV hanteert denkbeelden waarmee ze ingaan tegen fundamentele principes die ik nodig vind voor een fatsoenlijk en rechtvaardige maatschappij. Iets meer op microniveau: ze vellen (voor)oordelen over vrienden van mij die die vrienden op geen enkele manier verdienen. Zou ik een PVV’er moeten respecteren hoewel diezelfde persoon een vriend van mij (die dat respect wel verdient) niet wenst te respecteren?

  De PVV is een ondemocratische club met ondemocratische denkbeelden, die helaas democratisch gekozen is. Dat betekent niet automatisch dat ze mijn respect verdienen.

 34. 48

  Cracken, het aanpassen van de grondwet is nu juist met opzet vrij lastig gemaakt. En dat is maar goed ook. De grondwet zodanig “democratisch” aanpassen dat-ie minder democratisch wordt, dat moeten we natuurlijk niet hebben.

  Je zou wel gelijk hebben als je zou stellen dat “ongrondwettelijk” op zich geen reden is om een idee zonder argumenten af te wijzen. De grondwet staat inderdaad niet in steen gebeiteld en is ook niet door een profeet van een heilige berg gedragen. Als Arjan zegt dat “oplossingen” van de PVV ongrondwettelijk zijn dan zie ik dat als shorthand. De bedoelde oplossingen gaan dan naar zijn (en mijn) mening in tegen onze Westerse, liberale beginselen zoals vastgelegd in de grondwet.

 35. 49

  @seven,

  Als je dat beleid wil voeren kun je dat al met de gegevens die er zijn, wat wil je met allemaal extra etnische informatie?

  En de oorzaak van problemen alleen op etniciteit schuiven is een dom beleidsmodel.

  Ik vind dat je uiterst terughoudend moet zijn met het verzamelen van dit soort gegevens, het kan op een hele verkeerde manier gebruikt worden en werkt stigmatisatie in de hand en vermindert integratie.

 36. 51

  @Anton

  Nu haal je twee dingen door elkaar. Mijn probleem is niet met de onvrede met de gevestigde orde, maar met het alternatief dat daar tegenover wordt gezet. Het antwoord van de PVV zou in dit soort gevallen bijvoorbeeld zijn om mensen, geboren en getogen in Nederland, onder bepaalde voorwaarden hun Nederlandse nationaliteit te ontnemen en het land uit te zetten.

  Voor de wet is (en *moet*) iedereen met de Nederlandse nationaliteit, “allochtoon” of “autochtoon” gelijk zijn. Ik vind het aantasten van die gelijkheid een veel groter kwaad dan wat er nu gebeurt.

 37. 52

  Seven, 47, je mag mijn naam met een V schrijven.

  Ik ben zeer goed, waarschijnlijk beter dan jij, bekend met de ontstaansgeschiedenis van GroenLinks en met de geschiedenis van de CPN in de jaren daarvoor. Maar toch: commies vind je nu niet meer bij GL. Want de commies van toen zijn òf allang geen commies meer (dat geldt voor de meesten van hen) òf ze zijn uit GL weggevlucht òf ze zijn echt volkomen gemarginaliseerd binnen de partij.

  Los daarvan zou er voor echte principiële VVD’ers (als die bestaan…) natuurlijk geen bezwaar mogen bestaan om met wie dan ook samen te werken zolang die andere partij maar niet vrijheid en democratie wil aantasten. Kan je dus beter toch met GL in zee dan met Wilders c.s.

 38. 53

  @51 Veel groter kwaad dan er nu gebeurd? Het probleem is dat er helemaal niets gebeurd, de klootzakje kunnen gewoon hun gang gaan. Wilders oplossingen zijn niet altijd haalbaar (of wenselijk) maar brengen de zaak wel in beweging. Misschien zou je eens bij jezelf te rade kunnen gaan waarom we kennelijk een Wilders nodig hebben voordat we iets gaan doen.

 39. 54

  Anton, hoezo hebben we “kennelijk” een Wilders nodig? Waar blijkt dat uit?

  Problemen die er werkelijk zijn zouden ook zonder Wilders heus wel onderkend zijn. Voor het “benoemen” hebben we hem dus niet nodig. Sterker nog, met zijn hysterische over-the-top retoriek maakt hij diverse problemen alleen maar erger en veroorzaakt hij nieuwe.

 40. 55

  @seven,

  Wat is dat nou voor een drogreden over de wet samen? Waar het om gaat, wat wil de PVV straks met die gedetailleerde gegevens aanvangen? Ik krijg de indruk dat jij helemaal geen integratie wil, jij wilt de mensen verantwoordelijk maken voor dingen waar ze part nog deel aan hebben, dit gaat de integratie tegenwerken. Verder leg je de oorzaak van problemen op de verkeerde plek.

 41. 56

  @53

  Dat zeg ik. Ik heb liever dat een paar klootzakjes hun gang kunnen gaan dan dat we de grondwet gaan veranderen. Het zou toch wel de ultieme overgave zijn als we onze basisbeginselen van vrijheid en gelijkheid gaan aanpassen omwille van een aantal klootzakjes?

 42. 57

  “Als blanke, autochtone Nederlander” is geen etnische registratie?

  “de verworvenheden van honderden jaren beschaving”, gaat dit over die eeuwenoude oer-hollandse blanke, of over de hedendaagse multiculturele beschaving? Ik begrijp uit de omerking dat die 2 niet dezelfde waarde voor je hebben.

  “Ik heb er dan ook voor gekozen om alle sociale contacten met iedere PVV-stemmer die ik ken te verbreken”, betekent dit ook dat je weigert samen te werken met PVV stemmers? Of is het alleen maar een losse-flodder voorstel.

  “het afnemen van nationaliteiten” is wettelijk aangenomen in de 80’s, in de tijd dat Janmaat oppositie deed.

 43. 58

  @pr

  Nope. Ik kies er zelf voor om dat kenbaar te maken. Groot verschil met een stempel in m’n paspoort.

  Nee, beschaving als in de ideeën en principes waarop wij onze samenleving hebben gebouwd.

  Nee. Werken, debatteren enz. vallen niet onder “sociale contacten”. De dialoog sluiten werkt niet.

  Heb je een link daarvoor? Ik was onder de indruk dat dit niet mogelijk was, onder de voorwaarden (crimineel gedrag) zoals deze nu zijn voorgesteld:

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0003738/geldigheidsdatum_14-09-2009#Hoofdstuk5

 44. 59

  Dit is toch wel het meest lachwekkende stuk dat ik hier gelezen heb!

  “Als blanke, autochtone Nederlander vind ik het niet acceptabel dat iemand de verworvenheden van honderden jaren beschaving teniet probeert te doen, omdat hij bang is voor zijn eigen schaduw.”

  Dus jij omarmt de Islam want die heeft hier in Europa voor honderden jaren beschaving gezorgd?! Eeeeeh, cognitieve dissonantie!

  Dus jij sluit anderhalf miljoen Nederlanders uit om op te komen voor een religie die geen enkele, maar dan ook geen enkele bijdrage heeft geleverd aan de huidige beschaving. Want opkomen voor de Islam is beschaafd? Eeeeeh cognitieve dissonantie!

 45. 60

  T2000: je leest – ongetwijfeld opzettelijk – iets wat er niet staat. De verworvenheden van de *Europese* beschaving worden door Wilders te grabbel gegooid. Opkomen voor de vrijheid van andersdenkenden is namelijk errug beschaafd. Anderhalf miljoen Nederlanders menen nu het recht te hebben om mensen uit te sluiten op grond van hun geloof in plaats van hen te beoordelen op hun daden.

  PVV´ers eisen op hoge toon burgerzin, daarbij meteen even vermeldend dat dat er eigenlijk niet toe doet omdat ze je toch niet accepteren als je islamiet bent. PVV´ers eisen vrijheid van meningsuiting, daarbij meteen even vermeldend dat hen niet welgevallige teksten natuurlijk verboden moeten worden.

  T2000: nog even los van de vraag hoe beschaafd of onbeschaafd de islam is (voorzover *de* islam bestaat), we kunnen vaststellen dat de PVV in elk geval nog wat minder beschaafd is….

 46. 61

  Seven
  @50 die wet is dan ook afgeschaft. Feiten, Seven hele feiten.

  @44 wanneer je iets onderzoekt begin je met een vraag, niet met de conclusie. precies daarom is etnische registratie op individueel niveau, en al helemaal als onderdeel van de rechthandhaving, een idiote maatregel

  @Je gezaag over de CPN: Rita Verdonk en Pim Fortuyn waren ook communisten in die tijd. Inzichten veranderen. Die van jou ook?

 47. 62

  “Nope. Ik kies er zelf voor om dat kenbaar te maken.”. Hiermee etnisch geregistreerd !(vrijwillig of niet)

  “Nee, beschaving als in de ideeën en principes waarop wij onze samenleving hebben gebouwd.” Door de term honderden jaren beschaving te gebruiken, negeer je (bewust of onbewust) culturele bijdragen van recente tijden. Waarom?

  “Nee. Werken, debatteren enz. vallen niet onder “sociale contacten”. ” Het runnen van een winkel met een selectief deurbeleid gaat verder dan sociale contacten.

  @58. Ik heb nog ergens een papier liggen, moet ik opzoeken, dat mijn kinderen op hun 18de moeten kiezen of ze Nl willen blijven, daarmee dienen ze hun andere nationaliteit op te geven. Niet bij de hand.

 48. 63

  Ik spreek juist met iedereen van PVV’er tot SP’er, meestal zijn dat heel gewone mensen die ook goed met elkaar op kunnen schieten. Zo kom je er nog eens achter wat ze werkelijk beweegt. Met een beetje tact en geduld kan je ze ook nog een beetje naar het midden sturen, althans dat hoop ik dan altijd maar.

  Sterker, ik denk zelfs dat de PVV zo groot is geworden omdat er niet naar hun geluisterd wordt. Met name de PvdA heeft zo hele groepen in de oude volkswijken buitengesloten en naar de PVV gejaagd.

 49. 64

  Ik begrijp de gastredacteur wel, ik heb moslims als vrienden. Ze moeten niet aan mijn vrienden komen, dat zal ik niet zover laten komen, nooit. Die zal ik verdedigen tot het uiterste, tot het einde. Het interesseert me niets wat iemand daar van denkt, er is ook geen wet ter wereld die me daarvan zal weerhouden.

 50. 65

  @60 Eric

  Holle retoriek! Onze voorvaderen bestreden juist de religieuze dogma’s om verlichting te bereiken. Helaas gaat dat inderdaad soms ten koste van mensen die deze dogma’s tegen elke prijs verdedigen.
  Mijn vraag aan jou: welk voordeel geniet jij met het verdedigen van het waardenstelsel van de Islam? Noem er een en ik stap over naar ‘the dark side’.

  “we kunnen vaststellen dat de PVV in elk geval nog wat minder beschaafd is….” Jaja, maar op welke grond je dat vast stelt laat je maar even in het midden. Zo ken ik er ook nog wel tien.
  Om een voorbeeld te noemen:
  Binnen de Islam geldt geen volwaardig burgerschap voor aanhangers van een andere religie. Christenen en Joden hebben nog enigzins rechten, maar val je daar buiten dan kun je het helemaal shaken.
  Geef mij een voorbeeld waaruit blijkt dat Wilders aanhangers van de Islam een zelfde lot toedicht.

 51. 66

  @MP Is opgelegde integratie vanuit de staat wel liberaal? Zolang ze hun eigen broek ophouden en dus werken (en daarvoor is taal vaak een noodzaak, maar als je het red zonder.. soit) integreren ze vanzelf. Denk Chinezen (zie ook [email protected] Mensen die je vanuit de staat moet dwingen om zich aan te passen om via die route zelfstandig te worden passen hier überhaupt niet, in een liberale staat zouden ze ook niet blijven, of alsnog uit noodzaak integreren/werken. Nu komen ze kennelijk met het oogmerk om te profiteren. Als een Pool vanaf dag een werk vindt en een islamiet na 20 jaar niet… wat is dan de oorzaak?

 52. 68

  @64: Hoe ga je dat dan verdedigen? Dat vraag ik me af. Als je tegenstanders vuurwapens hebben dan kun je weinig beginnen.

  We weten allemaal hoe het afgelopen is met Pim Fortuyn en Theo van Gogh (vzmh).

 53. 69

  iedereen hier loopt weer op de muziek vooruit.. ik vind dat je een politieke partij moet beoordelen op haar daden en niet op wat die partij zegt..

  Voor velen hier lijken de woorden van politici zwaarder te wegen.. als dat ook nog es gepaard gaat met een slecht geheugen tsja.. laten we de PVDA dan maar weer aan boord hijsen want dan weet je ongeveer wel wat je kunt verwachten.. ==> een geruststellende status quo.

  In dat licht ben ik er wel voor om de PVV een kans te geven. Maar goed, ketelmuziek maken blijft natuurlijk ook leuk.. altijd fijn om jezelf (met de mond) als fatsoenlijk te profileren

 54. 71

  Het jammere is dat het niet zozeer gaat om ‘klootzakjes die hun gang gaan’ maar om gevallen waarin homo’s, joden etc. uit hun buurt gejaagd worden, aangevallen worden, bespuugd en uitgescholden. Dat lezen die PVV stemmers bijna dagelijks in de kranten en op het internet. In al deze gevallen ook nooit een adequaat antwoord van burgemeesters en politie. Er is gewoon geen flikker aan gedaan en links had geen antwoorden op deze problemen. Daarom zijn mensen PVV gaan stemmen. Links (en het CDA) heeft het dubbel en dwars aan zichzelf te danken, ze hebben geen reet gedaan en niet geluisterd naar deze mensen.

 55. 73

  @seven
  Etnische registratie gaat over genetisch materiaal, niet welk(e) paspoort(en) je hebt. Het gaat over je voorouders, 5 generaties terug. En wanneer er een moslim bij zat, dan ben jij dus ook moslim.

  Je kunt waarschijnlijk wel weer in aanmerking komen voor een ari”erverklaring (zoek maar op google)

 56. 74

  @62

  “Hiermee etnisch geregistreerd !(vrijwillig of niet)” Ten eerste is het vrijwillig aangezien ik het zelf heb aangegeven en daarmee de mogelijkheid to registratie heb overwogen en aanvaard. Ten tweede ben jij geen overheid, wordt dit nergens aan gekoppeld en gaat dit dus helemaal nergens over..

  “Door de term honderden jaren beschaving te gebruiken, negeer je (bewust of onbewust) culturele bijdragen van recente tijden. Waarom?” De term honderden jaren omdat de ‘grote’ verworvenheden vroeg kwamen. Alles wat daarna komt is hierop voortgebouwd. Het is dus zowel vroeger als nu.

  “Het runnen van een winkel met een selectief deurbeleid gaat verder dan sociale contacten.” Die foto is door de redactie geplaatst en heb ik niet zelf toegevoegd. Ik ben er geen voorstander voor om niet sociale contacten stop te zetten. Dit slaat namelijk nergens op. Het feit dat iemand een andere mening dan jezelf is toegedaan, hoe erg oneens je het daarmee ook kan zijn, betekent niet dat je niet zakelijk met elkaar kan werken. Na het werk een biertje doen daarentegen..

  “Ik heb nog ergens een papier liggen, moet ik opzoeken, dat mijn kinderen op hun 18de moeten kiezen of ze Nl willen blijven, daarmee dienen ze hun andere nationaliteit op te geven. Niet bij de hand.” Dit is een nieuw wetsvoorstel dat in de kamer is besproken, ik weet niet zeker of het ook is aangenomen. Maar voor zover ik weet is dit niet bedoeld om op basis van criminele handelingen iemand te denaturaliseren, alleen om dubbele nationaliteiten tegen te gaan (iets wat natuurlijk ook gewoon onzin is, maar goed).

 57. 75

  @Anton

  Klootzakjes moet je aanpakken voor wat ze zijn, klootzakjes. Als je de grondwet moet gaan veranderen om een stel losgeslagen pubers in de hand te gaan houden, dan ben je met kanonnen op muggen aan het schieten.

  Er zijn genoeg mogelijkheden om dit soort problematiek aan te pakken. Alleen dan gaat het weer over zaken als over sociaal economische factoren, over onderwijs, over buurtvaders, over de positie van de allochtone vrouw, over werkgelegenheid enzovoort enzovoort. Dit zijn dingen die werken, maar het zijn dingen die tijd, geld en energie kosten en uiteindelijk nooit een wondermiddel blijken te zijn. De sensatiebewuste media pakt ieder incident en vergroot het uit ter meerdere glorie van hun pageviews en zo wordt het een self fulfilling prophecy. Rechts Nederland stemt anderhalf miljoen keer op een anti immigratie partij en jaagt daarmee alle niet blanke Nederlanders in het harnas.

  Hoe denk je dat een jonge Nederlandse Marokkaan of Surinamer zich nu voelt? Denk je dat hij zich meer Nederlander voelt? Of voelt hij zich buitengesloten in het land waar hij is opgegroeid? Zijn we nu echt dichter bij een oplossing voor integratieproblematiek?

 58. 77

  75. Arjan, als ze niet willen integreren gaan ze maar weg. Zo simpel is het nu eenmaal. Niemand dwingt ze hier te blijven of te zijn. Doen ze dat wel dan lijkt me aanpassen wel op z’n plaats.
  De media schrijven nog niet genoeg over wat ze allemaal uitvreten. Er wordt meer in de doofpot gedaan dan wat er volgens jou uitvergroot wordt. Het gaat niet om losgeslagen pubers maar om georganiseerde misdadigers. CBS.

 59. 78

  Willen alle voorstanders van ethnische registratie hier graag even tekst en uitleg geven over hoe dat moet en wat dat inhoudt ? Want ik kan me er namelijk niks bij voorstellen.

 60. 79

  @75 We geven als 30 jaar een godsvermogen uit aan allerlei gepamper. Voor een allochtone leerling zijn allerlei faciliteiten ingericht. Buurthuizen, buurtvaders bij de vleet. Het kost ons ergens tussen de 7 en de 12 miljard en het resultaat zie @45.

  De aandacht is veel te veel op cultuur en rechten geweest het signaal van de kiezer is dat het nu over economie en plichten moet gaan.

  Hoe een, wel geslaagde, Marokkaan zich voelt weet ik toevallig omdat er een ken. Die schaamt zich voor zijn landgenoten en baalt van de slappe aanpak waardoor de slechte reputatie ook op hem afstraalt.

 61. 80

  heb er dan ook voor gekozen om alle sociale contacten met iedere PVV-stemmer die ik ken te verbreken.

  Ik heb niet op de PVV gestemd. Desalniettemin zou ik graag zien dat je ook alle sociale contacten met mij verbreekt.

  Doei!

  PS: Geldt loggen niet ook als sociaal contact? Wel consequent blijven, he..

 62. 81

  @anton: economie en plichten, prima. Maar dan ook niet zeuren als je op je 70e met pensioen mag en de belastingen hoger worden.

 63. 83

  T2000: haha, met holle retoriek heb je het zeker over wat je daarna zelf te berde brengt?

  Je fundamentele fout is je aanname dat elke moslim een onbuigzame fundamentalist is. Zonder die aanname blijft er namelijk niets over van de noodzaak om te beschermen tegen elke moslim en elke vorm van de islam. Maar het is heel simpel: *de* moslim bestaat niet, net zo min als *de* christen of *de* atheist.

  Ik kan je verzekeren dat Nederland en de democratische waarden van Nederland niet beschermd hoeven te worden tegen mijn islamitische vrienden en collega´s. Bij hen zijn dezelfde Europese waarden waar jij je op beroept in elk geval veiliger dan bij Wilders en zijn bruine horen.

 64. 85

  78. KJ
  De ethnische registratie is door de PvdA lang geleden al ingevoerd. Misschien kunnen die je een passent antwoord geven.

 65. 86

  De PVV- kiezer wenst niet door de overheid lastig gevallen te worden: weet zelf wel wat goed voor hem is, wie is de overheid om mij te vertellen wat ik doen of laten moet. Maar o wee, als de buurman dat ook denkt, en op grond daarvan iets doet, wat hijzélf als bedreigend ervaart – dan roept diezelfde vrije PVV- jongen plots: waar is de strenge overheid?

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/6017/Wilders%2C_een_machtsgeile_draaikont

 66. 87

  Helaas is het zo Arjen, dat een deel van de Marokkaanse jongeren tegen joden is. Joden in Amsterdamse wijken de Baarsjes, de Pijp, Indische buurt, Transvaalbuurt en Nieuw-West,worden belaagd en uitgescholden door groepen Marokkaanse jongens: ‘Vuile kankerjood. Allah gaat jullie allemaal afslachten’. Zie verder: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3755
  Joodse scholieren worden ook bedreigd: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3136

  Een deel van de Marokkaanse jongeren zijn ook tegen homo’s. In bevrijdingsnacht sloegen twee Marokkaanse jongens een homo in elkaar: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3643
  In 20090 vond een sterke stijging van het geweld tegen homo’s en lesbo’s in Amsterdam plaats: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3730

 67. 89

  LS…

  Geweldige kerel die Geert Wilders… De enige politicus met ballen zo laat het zich aanzien. Daar kan het gespuis van links maar moeilijk tegen. HAHAHA

 68. 90

  God was zijn die crypto-communisten toch slechte verliezers. Ik zie iedere stem op een partij links van D66 als de daad van een slecht opgevoede zwakzinnige die de toekomst van mijn kinderen bedreigt, maar om dat nou als een persoonlijke belediging op te vatten?

  Volslagen krankzinnig

 69. 91

  Beste Arjan, als je sociale contacten gaat verbreken vanwege een politieke voorkeur ben je in mijn ogen volkomen de weg kwijt. Het kan natuurlijk ook zijn dat die sociale contacten van jou sowieso niets voorstellen.
  Zoek geestelijke hulp man. Je bent ziek.

 70. 92

  Bovenstaand stuk is een haatzaaiend en opruiend bericht, de stelling wie niet voor mij is , is tegen mij doet me sterk aan de taliban denken.
  Als ik jou als familielid had zou ik blij zijn als ik je kwijt was, dat kan ik je wel vertellen.En als je jou als vriend hebt, heb je geen vijanden meer nodig.
  Kortom een walgelijk bericht en zeer despotisch, persoonlijk vind ik dat deze man gestopt moet worden, een gevaar voor de samenleving die Arjan.
  Jezus man , laat je nakijken voor het erger wordt, dit is een Democratie verdomme.

 71. 93

  De laatste drie reacties laten wel heel duidelijk zijn dat Arjan niet mag besluiten PVV´ers uit zijn sociale contacten te weren, maar dat wie hem dat recht ontzegt wel ongelimiteerd mag schelden op Arjan. De enige gemene deler bij Wilders en de PVV: zij hebben rechten die ze anderen bij voortduring ontzeggen.

 72. 94

  Het is een soort rouwproces van links;
  -de eerste fase is verbijstering.
  -de tweede fase is ontkenning (Thomas von der Dunk in de azijnbode van vandaag)
  -de derde fase is woede (zoals hier)
  -de vierde fase zal toch acceptatie moeten zijn ^__^

 73. 95

  wat ben je voor een kneus dat je mensen behandeld als een stuk stront omdat ze een andere politieke opvatting hebben. Als ik een kennis was van jou zou ik me contact met jou verbreken omdat je zon kortzichtige visie hebt. vuile racist

 74. 96

  Het is interessant vast te stellen dat diegenen met de grootste mond tegen de PVV omdat die “uit zou sluiten”, zelf als eerste het uitsluitingsprincipe toepassen!

 75. 97

  @93
  U zwetst uit uw edele nek.
  Arjan moet met zijn leven en sociale contacten doen wat hij zelf wil. Ik heb absoluut geen rechten die ik andere mensen ontzeg. Ik geef slechts mijn mening. En die luidt dat de beste man best wel wat geestelijke bijstand kan gebruiken. Dat is bovendien geen schelden.

 76. 98

  Zo ken ik er ook wel een:
  Een vrouw die een hoofddoek draagt beledigt mij persoonlijk. Met die hoofddoek op geeft zij namelijk aan dat ik mijn mannelijke driften niet kan beheersen. Ik ken mijzelf en ik val vrouwen op straat niet lastig als ik hun haren zie.
  Kortom, iedere hoofddoek is een persoonlijke belediging aan mijn adres en ik kies ervoor om vrouwen met hoofddoeken te negeren en verder geen sociale contacten met ze te hebben.

 77. 99

  @allen

  Ik ben niet boos, zuur, teleurgesteld of wat dan ook.

  Iemand zegt tegen mij: Ik wil jouw vrijheden beperken, de grondslag van de samenleving veranderen en vind alle idealen waarnaar jij je leven inricht complete onzin. Ik zeg dat alleen niet zelf, in je gezicht, ik laat het Geert voor me zeggen. Afgezien daarvan ben je echter nog een beste vrind hoor!

  Dit is een logische gevolgtrekking. Niets meer, niets minder.

 78. 100

  @ de schrijver van dit stukje:

  Mijn stem voor de pvv was inderdaad een stem tegen alle linkse nederlandse moslimknuffelaars zoals jij, dus flikker alsjeblieft op uit NL en ga lekker in het rif gebergte wonen, engbek!

 79. 101

  Ik ben een pvv stemmer en ik zal hier duidelijk zijn waarom ik pvv heb gestemt.

  Niet omdat ik een rassist ben, maar omdat pvv bv ook voor dieren welzijn is, wat bij vele partijen niet is.
  Voor de bejaarde goede zorg wil.
  Dat laatste miste ik echt bij de andere partijen.
  Je kunt als mens niet de bejaarde zo aan zijn lot over laten, zoals ze dat nou doen.
  Bejaarde die zindelijk zijn en die in de luier stoppen, omdat ze niet goed terbeen zijn, en daar hoor je niemand over.
  Men zou raar kijken als men dit gaat toepassen in ziekenhuizen als er nog verder bezuinigt gaat worden.
  Kijken of jullie dan ook nog lachen en links blijven stemmen.
  Maar ik heb nog meer redens.
  Niemand gaat er op achteruit met zijn centen bij PVV.
  Wat wel is bij de andere partijen, helaas.

  Die linkse hobby’s mogen van mij gestolen worden.

  Als daar tegenover staat; dat wij het goedblijven houden met zijn alle en minder naar de voedselbanken hoeven te gaan, dan kies ik daar voor.

  Bij de andere partijen moesten we alle inleveren met als gevolg, dat er veel uit huizen gezet gaan woden in de toekomst en/of bij de voedel banken moeten gaan aankloppen.
  Sorrie daar bedank ik voor.
  PVV was ook de partij die vond dat de ww moest blijven zoals hij nou is.
  De andere partijen willen daar op bezuinigen wat ik ook niet vind kunnen.
  PVV komt echt op voor de armen en bejaarde de zwaktste onder ons.
  Is hij daarom een gevaarlijke partij ?

  Nee ik ben geen rassist en zeker gezien de meeste armen toch de mederlanders zijn onder ons.
  Wie wil zijn ouders op hun oude dag in hun stront hebben zitten ?
  Hoeveel bejaarde zitten in tehuizen ? Tellen die niet meer mee ?
  Wie komt op voor deze groep ?

  PVV wil harde aanpak van criminelen en ik vind terecht.
  Wat wil PVV nou daar aan doen.

  Hier komt het pijnelijke punt van vele.
  Lees het enes goed en dan zg e denk ik nee hij is geen rassist die Geert.
  De Hollander ord harder dan aangepakt en dat mis ik in de media.
  Waarom hoor je dit niet in de media:
  Let op hier komt het.

  PVV wil al de gene die 3 keer voor een geweld delikt zijn opgepakt levenslang ogeborgen hebben.
  De Mensen met dubbele paspoort er dan uit.

  Als ik 20ben en drie keer ben opgepakt voor ene geweld delikt met mijn dronken kop.
  Dan moet ik nog verekte lang brommen.
  Mijn vriend die iederekeer mee deed

 80. 103

  Heb zelf niet zo’n probleem met hoofddoeken zolang het maar in de private sfeer blijft. Dus geen hoofddoek achter het loket bijvoorbeeld.
  Maar ja, als je voor deze mening uitkomt in dit land ben je al een racist. Oh ja, je bent dan ook geen vriendje van Arjan meer. Dat zal toch pijn doen niet?

 81. 104

  BozeBurger: toen ik mijn reactie typte stond jouw reactie er niet tussen. Ik doelde dus op 89,90 en 92. Arjan geestelijk ziek noemen is overigens bepaald geen uiting van respect…

  Egor: er is een verschil tussen uitsluiten om iets waar iemand niets aan kan doen (afkomst) of geen kwaad mee doet (de meeste moslims, christenen of wat voor religie dan ook) of uitsluiten omdat iemand zelf kiest voor in jouw ogen verderfelijke opvattingen. Een fundamentalistische christen of moslim zal ook niet in mijn vriendenkring voorkomen. PVV´ers horen bij mij in dezelfde categorie.

 82. 105

  Korte samenvatting van de PVV-reacties hiervoor: “Ik eis respect voor mij en mijn opvattingen en jij moet je bek houden, zieke idioot!” Nuff said.

 83. 106

  Een stem niet voor Wilders maar voor links is een stem om homohaat te promoten. Een stem dus tegen mij persoonlijk en waar ik ook persoonlijk last van heb. Wat mij dus direct aan gaat.
  Zo anders als jouw voorbeeld want een stem van een PVV-er heb jij niet persoonlijk last van.
  En waarom stem ik PVV omdat ik het zat ben door moslims uitgemaakt te worden voor ziek zat ben mishandeld te worden op straat omdat ik over 10 jaar hier nog wil kunen mmaenwonen met een man.
  Wat nu al in de praktijk in bepaalde buurten kan.
  Omdat boeken als de weg van de moslim hier verkocht kunnen worden waarin opgeroepen wordt homo’van een toren te gooien.
  En erger omdat imams als El moumni na zijn uitspraken binnen een week 10000 handtekeningen als steunbetuiging kreeg van moslism. Wat dus al wat aangeeft wat voro versie islam we hier in nederland hebben.
  En we kunnen eindeloos doorgaan.
  Jij kan als salonsocialist beslissen om geen omgang te hebben met iemand die PVV stemt.
  Lekker makkelijk.
  Ik ben degene waar jij over heenwalst en daadwerkelijk in de praktijk last heb van de islamisering.

 84. 107

  @99 ARJAN

  Jij stelt o.a.:
  “en vind alle idealen waarnaar jij je leven inricht complete onzin.”
  Dat is niet waar Arjan.
  Het is onmogelijk dat alle PVV-standpunten al jouw idealen tot complete onzin degraderen. De PVV komt al jaren op voor de rechten van de homofiele medemens bijvoorbeeld. Of gaat dit inderdaad tegen jouw idealen in?
  Bewust of onbewust doe je mee aan de massa-hysterie over- en demonisering van PVV-stemmers. Dat is niet alleen onwenselijk vanwege het ondemocratische karakter maar ook nog eens gevaarlijk.

  Denk na man. Wordt eens wakker.

 85. 108

  @Moluky
  U raakt een belangrijk punt. U zegt namelijk:
  “Niemand gaat er op achteruit met zijn centen bij PVV.”
  Deze uitspraak vind is waarschijnlijk niet waar. Sterker nog, waarschijnlijk gaat iedereen er bij de PVV meer op achteruit dan bij andere partijen. Dit zal ik proberen uit te leggen:
  Wij Nederlanders, dus ook u en ik, verdienen ons geld voor 70% uit het buitenland.
  Van dit geld kunnen wij ouderenzorg, veiligheid, onderwijs, etc. betalen.
  Kortom, voor ons kleine land zijn de relaties met het buitenland EXTREEM BELANGRIJK. Een partij die de relaties met het buitenland verslechterd, door bijvoorbeeld uit de EU te stappen of buitenlandse staatshoofden voor “maniac” uitmaakt, doet deze relaties geen goed. Dit kan ertoe leiden dat onze verdiensten in het buitenland afnemen, waarmee de zorg van ouderen, veiligheid en onderwijs onbetaalbaar worden. Kortom, de reden dat u op de PVV heeft gestemd is juist een reden om niet op de PVV te stemmen.

  @90
  Leuk, we gaan het over zwakzinnigheid hebben. Dan hebben we hier ook nog een klassiekertje:
  http://www.geenstijl.tv/2010/01/rutger_nos_castricum_tussen_de.html

  Maargoed, er is niemand die het gevoel van de linkse kiezer beter onder woorden kan brengen dan onze vriend Louis:

  http://www.youtube.com/watch?v=oL8rkZDWj3I&feature=related

  ps.
  Ole Ole Ole, WE hebben met 2-0 gewonnen!!

 86. 109

  Klaas | 15 June 2010 | 11:59
  BozeBurger | 15 June 2010 | 11:59

  Ik denk dat de schrijver van dit artikel niet heeft stilgestaan bij de argumenten die jullie hier aan voeren

 87. 110

  Anton | 14 June 2010 | 18:47

  @Ajan. Je hebt groot gelijk. Het succes van Wilders is volledig te danken aan domme, angstige, onderontwikkelde, maatschappelijk teleurgestelde blanken. Het heeft niets met dit soort zaken te maken.

  Die ooit eens PvdA gestemd hebben(!)

 88. 111

  @Klaas
  Als je in jouw verhaal homo door Moslim vervangt en rechts/Wilders door links/PvdA klopt je verhaal ook. Dit maakt het niet minder vervelend, maar illustreerd waarom een stem op de PVV geen oplossing is.

 89. 114

  Wauw, Nederland moet wel het domste land ter wereld zijn, met 1 op 6 stemmers niet wetende wat ze doen.

  Het zal wel aan het onderwijs liggen dat die slimme andere 5 op 6 landgenoten voor ze hebben verzorgd.

  En laat me een gokje wagen: de meesten van die domme 1 op de 6 financieren de slimheid van een groot aantal van die andere 5.

  Eigenlijk denk ik (ja dat kan ik!) dat het Arjan is die terug naar school moet.

 90. 115

  sorrie dat de tekst halverwege is afgebroken.
  ik ga vrder

  Een voorbeeld:
  Als ik 20 jaar ben en drie keer ben opgepakt voor ene geweld delikt met mijn dronken kop.
  Dan moet ik nog verrekte lang brommen.
  Mijn vriend die iedere keer mee deed
  die mag gewoon naar zijn thuis land verhuizen omdat hij ene dubbelen paspoort heeft.

  Wie word het hardste gepakt dan ?
  Denk toch wel de Hollander.
  Maar ene fatsoenijk mens heeft niks te vrezen van PVV.

  En de grensen voor 5 jaar even dicht dat kan geen kwaad er is gewoon te wenig geld en dan moet je keuzens maken.

  Dit alles wat in NL plaats vind heeft niks met rassisme te maken.

  Wat PVV ook wil is ,,,,,

  PVV wil gewoon een rustig NL terug zoals zovele.
  NL van 40 jaar terug.
  Daarom een harde aanpak van geweld plegers enz noodzaklijk.
  Daar is niks mis mee.
  Wie fatsoen heeft, heeft nik te vreze van PVV.

  De media speelt gewoon een raar spelletje met PVV en vele gaan erop in.
  Maar dat zorgt er ook voor dat mnsne op PVV gaan stemmen. Omat ze het vertrouwen in de overheid kwijt zijn.
  Ook dat ben ik.

  Geen geld voor de bejaarde al jaren niet.
  Maar de banken piepen en dan is er eens wel geld ?????
  Geld die ze van banken lenen die geen flikker hebben en waar het zo slecht mee gaat.

  PVV is de partij die in mijn ogen de bejaarde uit hun stront kan hepen de rechten van dieren en de grondwet wil hebben meer handen aan bed en de armoede de deur uit wil helpen in NL.

  De andere partijen zijn van plan JOUW en MIJ fnsiel uit te kleden.

  28 miljard dus UIT de economie trekken.
  Die de staatkas in gaat. Die zie je dus niet meer terug.
  Wat dek je dat dat gaat doen met NL ?
  Dat gaan de bdrijvenvoelen en dat weet iedereen donders goed.
  Daar knapt de economie echt niet mee op.
  En niet alleen nl gaat da voelen maar ook lanen waar wij NL onze spullen ook kopen.
  Dus ook de derde wereld wij NL kunnen het nogwel aan. Maar heel de EU gaat bezuinigen. FR bv 45 miljard Duitsland 80 miljard. Spanje 18 miljard las ik vandaag. Al dat geld word uit de economie getrokken met vette pech. Dat gaat men wereld wij voelen wat dus ook ten koste gaat van de derde wereldlanden.

  PVV houd allen de deur op e kier en wil linkse hobby’s de deur uit houden.

  Als ik dan moet kiezen als mens; wat is het ergeste ?

  Wat is goed voor mijn ouders mijn kinder mijn medemens.

  Dan kom ik toch op PVV uit.

  Want al dat ontwikkelings geld word misbruikt en ik sta niet verbaast van te kijken als er ook wapens van gekocht gaan worden door de corupte leiders van die armen landen.

  Helaas komt er veel te weinig geld daadwerkelijk op de goede plaatsten aan.

  Gebruik dat ged dan om NL wee op orde te krijegn zodat westraks alle goed hebben.
  Pak de armoede hir maar eens echt goed aan.
  Als wij NL en Europanen het goed hebben, dan knapt langszaam het in andere landen ook op.

  Ik voel me dus alles behalve slecht door PVV te stemmen.

  Als iemand mij daarom mij niet meer als vriend wil prima. Dan was het geen echte vriend van me.

 91. 117

  @Henk
  dank hiervoor.
  Ben benieuwd of we na de internet bubbel, de Wilders bubbel krijgen.
  Het is overigens standaard dat na een verkiezing de beurs iets stijgt, om de simpele reden dat er minder onzekerheid is en het dus duidelijker is in welke aandelen geinvesteerd kan worden.
  Interessanter zou zijn wanneer dit op lange termijn aanhoud. Maargoed, we weten dat dit vooral afhangt van de wereld economie en niet van subsidie voor bordurende immigranten.

 92. 118

  Tuurlijk Eric, iedereen zal ongetwijfeld uiterst goede redenen hebben anderen uit te sluiten. Maar raar is het wel, diegenen die de PVV verwijten groepen uit te sluiten, sluiten zelf als eerste de PVV uit!
  En je zal zeker voor jou goede redenen hebben anderen uit te sluiten, daar twijfel ik niet aan, maar dat hoor je PVV´ers ook stellen.

  Als iedereen nu ook eens alle mensen ging uitsluiten die hun niet aanstaan of min of meer hun leven zuurder maken (waaronder zo een beetje half politiek DH), dan heb je zo een burgeroorlog.

  Om in de woorden van de PvdA te blijven, iedereen telt mee.

 93. 119

  D. G. Neree | 15 June 2010 | 12:34

  Over uitsluiting gesproken.

  Een stem voor links is een stem tegen mij als blanke autochtone man.
  Men zal er ook wel blij mee zijn niet te mogen solliciteren in Friesland als blanke man(!)

 94. 120

  @106:

  Een stem niet voor Wilders maar voor links is een stem om homohaat te promoten.

  Wat een haatzaaiende retoriek zonder verdere onderbouwing. Scaremongering rednecks, all of you.

 95. 121

  Ik ben een pvv stemmer en ik zal hier duidelijk zijn waarom ik pvv heb gestemt.

  Niet omdat ik een rassist ben, maar omdat pvv bv ook voor dieren welzijn is, wat bij vele partijen niet is.
  Voor de bejaarde goede zorg wil.
  Dat laatste miste ik echt bij de andere partijen.
  Je kunt als mens niet de bejaarde zo aan zijn lot over laten, zoals ze dat nou doen.
  Bejaarde die zindelijk zijn en die in de luier stoppen, omdat ze niet goed terbeen zijn, en daar hoor je niemand over.
  Men zou raar kijken als men dit gaat toepassen in ziekenhuizen als er nog verder bezuinigt gaat worden.
  Kijken of jullie dan ook nog lachen en links blijven stemmen.
  Maar ik heb nog meer redens.
  Niemand gaat er op achteruit met zijn centen bij PVV.
  Wat wel is bij de andere partijen, helaas.

  Die linkse hobby’s mogen van mij gestolen worden.

  Als daar tegenover staat; dat wij het goedblijven houden met zijn alle en minder naar de voedselbanken hoeven te gaan, dan kies ik daar voor.

  Bij de andere partijen moesten we alle inleveren met als gevolg, dat er veel uit huizen gezet gaan woden in de toekomst en/of bij de voedel banken moeten gaan aankloppen.
  Sorrie daar bedank ik voor.
  PVV was ook de partij die vond dat de ww moest blijven zoals hij nou is.
  De andere partijen willen daar op bezuinigen wat ik ook niet vind kunnen.
  PVV komt echt op voor de armen en bejaarde de zwaktste onder ons.
  Is hij daarom een gevaarlijke partij ?

  Nee ik ben geen rassist en zeker gezien de meeste armen toch de mederlanders zijn onder ons.
  Wie wil zijn ouders op hun oude dag in hun stront hebben zitten ?
  Hoeveel bejaarde zitten in tehuizen ? Tellen die niet meer mee ?
  Wie komt op voor deze groep ?

  PVV wil harde aanpak van criminelen en ik vind terecht.
  Wat wil PVV nou daar aan doen.

  Hier komt het pijnelijke punt van vele.
  Lees het enes goed en dan zg e denk ik nee hij is geen rassist die Geert.
  De Hollander ord harder dan aangepakt en dat mis ik in de media.
  Waarom hoor je dit niet in de media:
  Let op hier komt het.

  PVV wil al de gene die 3 keer voor een geweld delikt zijn opgepakt levenslang ogeborgen hebben.
  De Mensen met dubbele paspoort er dan uit.

  Een voorbeeld:
  Als ik 20 jaar ben en drie keer ben opgepakt voor ene geweld delikt met mijn dronken kop.
  Dan moet ik nog verrekte lang brommen.
  Mijn vriend die iedere keer mee deed
  die mag gewoon naar zijn thuis land verhuizen omdat hij ene dubbelen paspoort heeft.

  Wie word het hardste gepakt dan ?
  Denk toch wel de Hollander.
  Maar ene fatsoenijk mens heeft niks te vrezen van PVV.

  En de grensen voor 5 jaar even dicht dat kan geen kwaad er is gewoon te wenig geld en dan moet je keuzens maken.

  Dit alles wat in NL plaats vind heeft niks met rassisme te maken.

  Wat PVV ook wil is ,,,,,

  PVV wil gewoon een rustig NL terug zoals zovele.
  NL van 40 jaar terug.
  Daarom een harde aanpak van geweld plegers enz noodzaklijk.
  Daar is niks mis mee.
  Wie fatsoen heeft, heeft nik te vreze van PVV.

  De media speelt gewoon een raar spelletje met PVV en vele gaan erop in.
  Maar dat zorgt er ook voor dat mnsne op PVV gaan stemmen. Omat ze het vertrouwen in de overheid kwijt zijn.
  Ook dat ben ik.

  Geen geld voor de bejaarde al jaren niet.
  Maar de banken piepen en dan is er eens wel geld ?????
  Geld die ze van banken lenen die geen flikker hebben en waar het zo slecht mee gaat.

  PVV is de partij die in mijn ogen de bejaarde uit hun stront kan hepen de rechten van dieren en de grondwet wil hebben meer handen aan bed en de armoede de deur uit wil helpen in NL.

  De andere partijen zijn van plan JOUW en MIJ fnsiel uit te kleden.

  28 miljard dus UIT de economie trekken.
  Die de staatkas in gaat. Die zie je dus niet meer terug.
  Wat dek je dat dat gaat doen met NL ?
  Dat gaan de bdrijvenvoelen en dat weet iedereen donders goed.
  Daar knapt de economie echt niet mee op.
  En niet alleen nl gaat da voelen maar ook lanen waar wij NL onze spullen ook kopen.
  Dus ook de derde wereld wij NL kunnen het nogwel aan. Maar heel de EU gaat bezuinigen. FR bv 45 miljard Duitsland 80 miljard. Spanje 18 miljard las ik vandaag. Al dat geld word uit de economie getrokken met vette pech. Dat gaat men wereld wij voelen wat dus ook ten koste gaat van de derde wereldlanden.

  PVV houd allen de deur op e kier en wil linkse hobby’s de deur uit houden.

  Als ik dan moet kiezen als mens; wat is het ergeste ?

  Wat is goed voor mijn ouders mijn kinder mijn medemens.

  Dan kom ik toch op PVV uit.

  Want al dat ontwikkelings geld word misbruikt en ik sta niet verbaast van te kijken als er ook wapens van gekocht gaan worden door de corupte leiders van die armen landen.

  Helaas komt er veel te weinig geld daadwerkelijk op de goede plaatsten aan.

  Gebruik dat ged dan om NL wee op orde te krijgen zodat we straks alle goed hebben.
  Pak de armoede hier maar eens echt goed aan.
  Als wij NL en Europanen het goed hebben, dan knapt langszaam het in andere landen ook op.

  Ik voel me dus alles behalve slecht door PVV te stemmen.

  Als iemand mij daarom mij niet meer als vriend wil prima. Dan was het geen echte vriend van me

  ———————————–
  ——————————————

  ps ik heb voor het gemak even alles aan 1 geplakt ,,,,,,,,,, maar zag dat er al gerageert was op mijn half verhaal.

  De buitenlandse handel gaat er niet op achteruit uit dat was al gebleken met Fitna.

  Dus dat verhaal gaat niet op.

  Edat hier PVV stemmers voor dom zijn uit gemaakt zegt veel over deze personen.

  Er zullen misschien ook rasisten op PVV stemmen dat geloof ik meteen.
  Ook zullen vele PVV gstet hebeb als tegen geluid naar DEN Haag toe.
  Ok zullen ele gestemt hebben voor het oprukken van de islam.
  Ook zullen er PVV gestemt hebben omdat er veel geweldis op straat en de normen en warde er de laatste jaren behoorlijk op achteruit is gegaan.

  Dus je kunt niet alle PVVers over 1 kam scheren.

 96. 122

  hebben ze weer een blik bruine gekken opengetrokken?

  echt niet te geloven van die stakkers die beweren dagelijks door horden marokkanen in elkaar gemept worden, dan ben je echt rijp voor een gesticht, stelletje lafbekjes

 97. 125

  Nu ben ik in het stukje het enkel eens met het feit dat niet stemmen het domste is.

  Echter in strijd met de grondwet? Wordt hier weer de gelijke behandeling bedoelt? Waarom wordt hier altijd het suktje vergeten ‘in gelijke gevallen’? Dit is namelijk een belangrijk zoniet ‘het’ belangrijkste stuk van die wet.

  Gelijke behandeling in gelijke gevallen. Nu zitten wij dat er in Nederland allang geen gelijke gevallen meer zijn. Er is namelijk een duidelijke tweedeling in de maatschappij. Die komt niet van Wilders. Nee die komt voort uit een opgedrongen multi-kul verhaal. Het opgeven van eigen nationale normen en waarden, alsmede cultuur, dit om het mogelijk maken dat nieuwkomers geen afstand van die van hen hoeven te doen.

  We vragen eigenlijk van de gastheer zich geheel naar de wensen van de gasten aan te passen. Waarbij normal gesproken de gast zich houd aan de regels van die gastheer.

  Ook het gezeur over het afpakken van de dubbele nationaliteit wordt weer aangehaald. Waarom wordt er eigenlijk nooit aangehaald dat deze mogelijkheid er is gekomen om deze groep te plezieren. De Nederlandse wet zelf laat eigenlijk een dubbele nationaliteit niet toe. Een Autochtone Nederlander welke de nationaliteit aanvraagt van een ander land, raakt zijn Nederlandse gewoon kwijt. Dus Hier wordt duidelijk aangetoond geen gelijke gevallen. Het gaat zelfs zover als discriminatie naar de eigen oorspronkelijke bevolking toe.

  Waar de aanvulling voor nieuwkomers is gekomen in de wet die het mogelijk maakt dat zij er wel twee hebben. Mag dus ook een aanpassing komen. Dat wij het Koninkrijk der Nederlanden u die tweede nationaliteit gunnen. Maar ook weer mogen afpakken. Dit is niet onmogelijk, ook gaat het niet in tegen de grondwet.

  Het is enkel voor veel links ingestelde mensen onwenselijk. Onwenselijk voor de één maakt het echter niet onmogelijk.

  Ook wordt vaak de dooddoener gebruikt het kan niet door ons getekende verdrag met Europa.

  Dit verdrag voorziet ook in het feit dat elke land een begroting overschot moet nastreven. Dit is echter een goed bewaard geheim. Want de boete wordt pas gegeven bij overschrijding van die 3% tekort. Dus we communiceren maar dat we een 3% tekort mogen hebben. Klinkt toch anders als je de daadwerkelijke afspraak naast de gecomuniceerde legt.

  Of Het verdrag dat geen enkel land een ander Europees land financieel mag bijstaan. En dat elk land zelf verantwoordelijk is voor zijn financiele huishouding. Hierbij bij wangedrag ook wordt bestraft. Waarbij zelfs uitsluiting van de Unie een vastgelegde optie is.

  Ook hier geeft vooral links niet thuis en houdt het wijselijk zijn mond wat betreft de afgesproken verdragen.

  Er wordt selectief gewinkeld in wat kan en wat niet kan. Welke verdragen verbroken mogen worden en welke niet. Waarbij een duidelijk politieke voorkeur schrijnend aan het licht komt.

  Problemen met ethnische registratie? Ja dat is een probleem. Echter het kan wel dat bij deze lieden die hier een probleem mee hebben. Wel doodleuk persoongegevens met een ambassade van een ander land worden gedeeld. Achter de rug van de persoon die net zijn pasgeboren kindje komt aangeven. Dan blijkt registratie er ineens niet meer toe te doen. Hier komt weer die selectieviteit om de hoek kijken. Doen we het voor een ander land waar een Nederlandse Ambtenaar die hier aan meewerkt al direct dient te worden ontslagen. Dan bedekken we het met de mantel der liefde. Doen we het om problemen in de kiem aan te pakken en dus niet die voorgestelde sypmtoom bestrijding zoals gesuggeerd in het stuk. Dan gaan we uit ons dak

  De problemen zijn jammer genoeg heel makkelijk te herleiden naad afkomst. Triest maar waar. De cijfers liegen niet. Echter de selectiviteit in benadering staan hierbij flink in de weg.

  WE hebben een zogenaamde maakbare multi-kul in de maag geschopt gekregen. Waarbij deze idealistische benadering voor links blijkbaar wel realistisch is. De aanpassing geëist van de oorspronkelijke bewoners schijnt voor hen noraal te zijn. Hier is in de ogen van deze figuren niets onrealistisch aan.

  Wil je dit niet. Omdat je graag zelfbeschikking hebt dan wordt je weg gezet als dom. Nog net niet dommer dan een niet-stemmer. Of als je pech hebt ben je direct een bruinhemd, rascist of liefst nog een Nazi. Nu weet ik niet wat erger is weg gezet worden als rascist of als die Nationaal Socialist ofte wel de Nazi.

  In Nederland wordt door een bepaalde politieke stroming bedacht wat wenselijk is en wat niet. We geven af omdat een partij zogenaamd schadelijk is voor de samenleving. Terwijl we doodleuk een cartonist met 10 man van zijn bed af lichten.

  Problemen in een wijk met Marokkanen al vanaf 1994 nu gedeeltelijk in de schoenen schuiven van de Molukkers die hebben gezegd tot hier en niet verder. De voorbeelden zijn legio. Hier bedekken we met de mantel der liefde en daar waar het ons inks-beeld in de weg staat grijpen we in tot in de privesfeer.

  Deze gorep mag zich hoe dan ook vasthouden van afkomst en cultuur. Maar de groep die ze ontvangt en de rekening betaald die maken we voor alles en nog wat uit als zij het in het hoofd houden om vast te houden aan dat van hen!

  Al met al wordt je zwak ziek en misselijk van de politiek in Nederland. Waarbij een oud Rusland de kans krijgt o te woekeren onder de naam van Europa. Maar waar vooral de regeles enkel gelden voor de oorspronkelijke bewoners. En oh wee als je in opstand komt.

  Multi-kul werkt niet, heeft nooit gewerkt en zal nooit werken. Multi-ethinisiteit werkt wel. Zolang er een duidelijk leidraad is. Deze hoort de oorspronkelijke cultuur van het land te zijn alsmede de normen en waarden. Een ieder die zich daaraan kan confermeren is welkom.

  Kan je dat niet e wordt die groep te groot dan kijg je een staatsbedreigende situatie. Waarin figuren al Wilders dus bestaansrecht krijgen.

  Wilders is een gevolg van jarenlang wanbeleid door de NEderlandse overheid en de hang naar een maakbare samenleving waairn de oorspronkelijke Nederlander van ondergeschikt belang is.

  Momenteel ben ik met mijn alochtoonse vrouw verhuist. Mijn vrouw weet is namelijk opgegroeit in multi-ethnisiteit. Maar wil absoluut niet dat onze kinderen opgroeien in de uitverkoop die Nederland heet.

  Haar conclusie na 5 jaar Nederland, multi-cul is onzin omdat eigen afkomst wordt verlochend. Omdat de basis weg is.

  Onze kinderen gaan naar school worden Hollanders genoemd. Maar als je ze vraag ben je Hollander dan zullen ze zeggen ja mijn afkomst is Hollands. Maar ik ben Braziliaan.
  En dat is intergratie. Weten waar je vandaan komt. Maar trots op wie je nu bent en trots op de hand die je nu voedt en wara je nu je kansen krijgt.

  De dag dat mijn kinderen zich een Hollandse Braziliaan noemen gaan we toch weer even dat gesprek hebben over normaal nadenken en keuzes in het leven. Maar ik gellof dat ik nu al kan zien dat mijn kinderen weten wat trots is. Inclusief het hebben van een ruggegraat!

 98. 126

  U bent het proto-type van het liberaal/links denken:

  ONGELOFELIJK ARROGANT EN VERBIJSTEREND DOM!

  Wie heeft ons opgezadeld met problemen die niet meer te overzien zijn:

  Juist: liberaal/links.

  De grenzen zijn, omwille van olie en handelsbelangen, open gezet voor mensen zonder enige opleiding en met een godsdienst die, zie alle landen in het Midden-oosten, alleen maar wil overheersen!

  Door, tegen protesten van heel veel mensen in,te weigeren om de immigratie uit bepaalde landen te stoppen, zet liberaal links, willens en wetens,DE VERHOUDINGEN ZODANIG OP SCHERP dat er straks geen redden meer aan is.

  Wat wij (liberaal/links) wensen, moet gebeuren, wat jullie (andersdenkenden) er verder van vinden.

  Weet u, dat er een onderzoek is geweest waaruit blijkt dat 60% van de Nederlanders de islamisering van de samenleving als DE GROOTSTE FOUT uit de geschiedenis zien?

  Dat zijn niet allen PVV-ers, zoals u waarschijnlijk wel kunt begrijpen.

  Maar de opvattingen van ‘het klootjesvolk’, maakt liberaal/links niets uit, zij weten wel wat goed voor ons is.

  ‘Symptoombestrijding biedt geen oplossing’ zegt u.

  Degenen (liberaal/links)die alle problemen veroorzaken doen nog niet eens aan symptoombestrijding: zij ontkennen ZOVEEL MOGELIJK dat er ook maar iets aan de hand is.

  In heel Europa worden door linkse regeringen de problemen zoveel mogelijk verzwegen.

  Joden weggepest uit heel veel wijken in heel veel steden in Europa: jammer dan!
  De burgemeesters moeten ‘de boel bij elkaar houden’ en laten het geworden!!!

  Homo’s gewelddadig benaderd en afgetuigd in heel Europa: niet over praten, gaat vanzelf weer over.

  Wijken in steden in heel Europa in handen van moslimfundamentalisten? De politie durft/mag er niet komen?

  Daar doen we toch gwewoon niets aan!

  In Noorwegen en Zweden is er onderzoek geweest naar de alarmerend stijgend cijfers van verkrachting van meisjes en vrouwen.
  Wat bleek?

  100% veroorzaakt door moslim mannen.

  Wat zeggen linkse geitenwollensokkenfiguren?

  De meisjes en de vrouwen moeten zich maar netjes kleden, moslim mannen kunnen nu eenmaal niet tegen onze westers geklede vrouwen.

  Daarmee geven ze het recht in handen van de imans die preken dat een vrouw die niet volgens de regels is ingepakt er om vraagt verkracht te worden.

  Wie SCHENDT nu eigenlijk onze GRONDRECHTEN op een vrije samenleving, door een BEKROMPEN en NAÏEVE droom na te leven:

  Een multi-culti samenleving?

  Die wordt ons door liberaal/links door de strot geduwd, of wij die willen of niet!

  U wilt alle sociale contacten met PVV-ers verbreken?

  Met zo’n opmerking bevestigt u allen maar wat ik hierboven schreef, U BENT:

  ONGELOFELIJK ARROGANT EN VERBIJSTEREND DOM!

 99. 127

  Etnische registratie vindt al lang plaats, in de jaren negentig moesten werknemers al opgeven waar hun ouders vandaan kwamen. De afkomst was toen heel belangrijk. Dat was om allochtonen voor te trekken. Een kwalijke zaak. Dus die linkse ‘panier’ is nogal selectief.

 100. 128

  Jaren geleden besloot ik ook om mijn deur dicht te houden voor de naievelingen van Groen Links en D66.

  En sinds kort ga ik alleen nog maar de discussie aan met realisten die op de PVV stemmen.

 101. 129

  Sorry, maar softies als Arjan zijn de directe oorzaak van de opkomst van Wilders.

  Jarenlang hebben mensen in de politiek, met dezelfde instelling als Arjan, niks ondernomen tegen losgeslagen allochtone jongeren, kris-kras door heel NL. Hele wijken ondervinden nog steeds dagelijks last. Sterker nog, wie er wat van zei werdt door dezelfde mensen als Arjan uitgemaakt voor rascist.

  Jij, beste Arjan, bent met je ontzettende dommigheid de directe oorzaak dat een clown als Wilders nu in de politiek zit!!!!!!!!!!!!

 102. 131

  @JanT 111 Mijn punt is juist dat deze redacteur precies hetzelfde doet als waarvan hij PVV stemmers van beschuldigt. Uitsluiting.
  Deze man heeft totaal geen benul van de praktijk.

 103. 132

  Arjan je bentop dit moment niet goed snik, dat komt door het te weinig hebben van datgene wat een mens tot verstandig maakt, er dus veel werk aan de winkel Arjan.

 104. 134

  @131: Er is een groot verschil tussen collectieve/openbare uitsluiting en persoonlijke uitsluiting. Niet dat de PVV’ers hier dat kunnen of willen begrijpen. Roeptoeteren dat iedereen die zich als links identificeert een mongool/een gevaarlijk gek is, maar o wee als je geen vriendjes wil zijn..

 105. 135

  @29 Inderdaad, helemaal mee eens, de politici en Media hebben het volk doen willen geloven dat geert Wilders er eerder was dan de onrust, Wilders is de schuld, maar zo was en is het niet, de onrust was er , de PVV is de enige die luistert naar de onvrede van de weldenkende mensen, die kijkt naar de bejaarden en dieren, het schijnt bij de PVVbashers belangrijker te zijn dat je hoofddoek mag dragen, als dat onze bejaarden in een strontluier liggen.
  Het nederlandse volk gaat er ook niet op vooruit, zo te zien.

 106. 138

  @ 136,

  Als jij de benodigde onderbouwing niet in de dagelijkse samenleving kan vinden raadt ik je sterk aan om eens bij Hans anders lang te gaan!
  Juist blinde vinken zoals jij, die jarenlang de ogen bewust hebben gesloten voor de daadwerkelijke problemen van het land, zijn de oorzaak van de ellende die we nu in NL ervaren. En dan heb je nog het gore lef om om een onderbouwing te vragen, ga aub snel je koffers pakken, je krijgt van mij een enkele reis rifgebergte kado!

 107. 139

  @Moluky
  Stel dat een Franse politicus van een kleine partij een filmpje maakt waarin hij roept dat Konining Beatrix een hoer is en dat alle Nederlanders dom en lelijk zijn. Wanneer deze politicus vervolgens flink stijgt in aanhang en zelfs in de regering komt, zou u dan met het zelfde plezier naar Frankrijk op vakantie gaan?

  @Klaas
  We zijn het dus met elkaar eens, maar jij stemt PVV… vreemd. We vinden dus beide dat veel PVVers negatief staan tov moslims en dat veel moslims negatief staan tegenover homo’s. Jouw oplossing als homo is dan negatief staan tov van moslims. Ik denk dat ik als autochtone hetero maar eens negatief ga staan tov moslims en homo’s, ze trekken allebei alleen maar subsidie met hun linkse hobby belangenvereningen.

 108. 140

  Iets dat wel opvalt is dat de woordkeuze van mensen die de PVV verdedigen vaker onbeleefd is dan andersom. In het Nederland van 40 jaar geleden gingen mensen toch een stuk beleefder met elkaar om.

 109. 141

  @138:

  En dan heb je nog het gore lef om om een onderbouwing te vragen, ga aub snel je koffers pakken, je krijgt van mij een enkele reis rifgebergte kado!

  Spreekt voor zichzelf, methinks.

 110. 142

  Gastcolumnist Arjan heeft duidelijk nog nooit het PVV programma gespeld. Arjan praat de standaard opmerkingen over Wilders en de PVV na zoals hij deze bij de PO te horen krijgt. Vervolgens doet Arjan nog een schepje bovenop hetgeen hij denkt dat de PVV wil. Arjan sluit niet alleen de zich ‘misdragende’ PVV stemmer uit, maar álle PVV stemmers. Moslims, Marokkanen, allochtonen, ze mogen niet over een kam worden geschoren. Maar Arjan scheert wel alles dat riekt naar de PVV over een kam.

  Ik heb PVV gestemd. Daar heb ik een groot aantal redenen voor. Zelfs als ik mij niet zou kunnen vinden in de meeste punten die deze partij in haar programma heeft staan, zou ik nog PVV hebben gestemd. Puur om hypocriete moralisten zoals Arjan te zieken. Moralisten die zelf nog vele malen populistischer, haatzaaiender en simplistischer zijn dan menige PVV ‘tokkie’.

 111. 143

  @136 Aangezien jij dus niks schijnt te weten en alle ellende aan jou voorbij schijnt te gaan en inderdaad zoals @138 schrijft blind schijnt te zijn of op zijn minst bijziend, mijn onderbouwing is gebaseerd op kennis hebben van wat er in de grote steden allemaal gebeurt en niet gebeurt.
  Massaverkrachting in Rotterdam, waar niets aan gedaan wordt.
  Straatterreur, homo’s worden weggetreiterd , waar niets aan gedaan wordt.
  Lastigvallen van voorbijgangers door
  marokkaanse rotjong.
  Angst voor dit tuig alom.
  En ik ben een rotterdamse, woon er niet meer, ben ook gevlucht uit die stad.Is dit voldoende onderbouwing?
  Of roep ik nu willekeurig maar wat?

 112. 145

  @143:

  Of roep ik nu willekeurig maar wat?

  Inderdaad. Het is niet veel meer dan een paar bulletpoints zonder daadwerkelijke betoog en volledig wars van bronvermelding.

 113. 146

  @ 140 JanT

  Dan moet u toch eens weer gaan lezen.

  Vindt u het artikel bv. beleefd naar PVV-ers toe?

  Ik vind het ronduit ONBESCHOFT en arrogant.

  Maar misschien vindt u dat die toon moet kunnen, richting de PVV-ers.

  En als u grof, ongefundeerd taalgebruik naar de PVV-ers wilt horen, dan moet u eens de reacties op een artikeltje in Trouw lezen.

 114. 147

  @144: Ja Bob, het gaat fout bij degenen die denken dat ze maar wat mogen roepen zonder enig onderbouwing, en degenen die hun ter verantwoording vragen liever deporteren dan er een volwassen gesprek mee voeren.

 115. 148

  PVV, huilerige broekpoepers bij wie het wereldje niet groter is dan de bangmakerij van telegraaf of geenstijl, ga eens naar buiten stelletje lutzers

 116. 149

  @ 136

  Ik heb wel een onderbouwing bij mijn stellingname @ 126.

  Waarom reageert u daar niet op.

  Of zit u in feite helemaal niet te wachten op een gefundeerde PVV-mening?

  Kruipt u liever weg?

 117. 150

  ‘Ja Bob, het gaat fout bij degenen die denken dat ze maar wat mogen roepen zonder enig onderbouwing’

  Dat heeft jou idd nergens van weerhouden. Zonde toch, zoveel zelfkennis en er dan toch helemaal niets mee doen…

 118. 152

  @ 151,
  Dat begrijpt deze persoon zelf ook niet helemaal, lekker zichzelf klem laten lullen en soms wat aandacht geven ;-)

 119. 153

  Wel Arjan,

  Ik ben een van de lieden die u alvast bij het grof vuil hebt gezet op een scherp veroordelende, nogal arrogante toon.

  Het spijt me, maar uw taalgebruik plaatst u onmiskenbaar in de links-liberale hoek, de plek waar het gezonde verstand zetelt, de juiste moraal heerst en waar het alleenrecht op de juiste beoordeling der dingen is gepatenteerd.Kortom : links heeft per definitie gelijk, rechts zit er altijd naast.
  Vervloekt zij de schare die de wet niet kent,zeiden de Farizeeën al destijds, niet waar?

  What else is new..

  Dat is de hoek die niet INHOUDELIJK wenst te reageren op wat Wilders gefundeerd aan de orde heeft gesteld: de gevolgen die de steeds doorgaande instroom van mensen uit voornamelijk islamitische landen heeft voor onze samenleving, voor onze staatshuishouding, voor de wetshandhaving, en wat dies meer zij.

  Wilders had het ergens over en de enig juiste reactie daarop had moeten zijn: over de problemen die u ziet zouden we graag eens met u discussiëren.

  In een discussie had men kunnen vaststellen of die problemen reëel waren en zo ja, wat men daaraan zou kunnen doen. Maar dat is niet wat er gebeurd is : Wilders raakt een taboe onderwerp aan en werd een politieke paria..

  Ik wil die problemen hier niet in extenso gaan benoemen, maar een ding kan ik u zeggen : de politicus Wilders kletst niet uit zijn nek. Hij beschikt over veel feiten kennis. Ik kan bevestigen dat de zaken die hij noemt zeer verifieerbaar zijn.

  In het leven heb ik geleerd dat zelfstandig denken een bezigheid is waaraan men vroegtijdig moet beginnen.Je moet nooit iemand klakkeloos na praten

  Niemand kan mijn hersens voor mij gebruiken.Ik moet ze zelf benutten en alles wat ik wil beoordelen herhaaldelijk toetsen . Je moet een probleem vanuit alle invalshoeken willen bekijken.

  Dat maakt het leven niet gemakkelijk, want daardoor kun je nooit een geboren navolger worden.En zoals een psychiater mij een keertje vertelde : meer dan 90% van de mensen WIL helemaal niet zelf nadenken, maar gewoon lekker ergens bij horen: samen onder een paraplu zitten..

  Ik ben op leeftijd en stemde tientallen jaren PvdA, totdat ik aanliep (in mijn beroep als leraar) tegen dingen die te maken hebben met wat wij nu de islamisering van ons land (en Europa) noemen : lotgevallen van (allochtone) leerlingen.

  Ik nam ze waar en stelde vast dat politiek links deze zaken niet op de agenda plaatste. Bedoelde zaken stelde ik wel eens in een internet forum van de partij aan de orde, maar ik vond geen gehoor.

  Sindsdien probeerde ik zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over alles wat met de opmars van de islam had te maken en waar dat toe leidde, in het binnenland en ver daarbuiten.

  Wanneer je dat dagelijks doet ,dan ga je wel wat zaken op een rijtje krijgen en dingen in hun verband zien.

  Toen Wilders binnen mijn gezichtsveld raakte herkende ik ogenblikkelijk waarover hij het had en dat is ook precies, Arjan, wat veel meer mensen overkwam!

  Zij zagen hun problemen benoemd, net als Pim Fortuyn dat gevoel van (h)erkenning bewerkstelligen kon.

  Het ergste wat mensen kan overkomen die zich in hun onvrede niet begrepen voelen is neerbuigende onverschilligheid.
  Alsof problemen in bepaalde wijken, waargenomen vormen van achterstelling, ondervonden onaangename ervaringen niet van belang waren.

  Veel dingen die er fout gaan in de contacten tussen allochtonen en autochtonen halen het nieuws niet eens!

  Mishandelingen, bedreigingen, overlast in buurten,ziekenhuizen, tijdens het verlenen van hulp, wegpesten,uitschelden, noem maar op: de overheid kijkt doorgaans een andere kant op..

  En dan is men ook nog verrast dat op zeker moment het geduld op is!

  Laat ik u dit zeggen : wanneer onze overheden niet bij zinnen komen en heel erg realistisch naar allerlei situaties gaan kijken en er bovenal iets aan gaan doen (!!) dan zal de PVV nog veel verder groeien.
  Ik heb zoveel onzin moeten aanhoren van links over wat Wilders wel zou willen dat ik niet de moeite wil nemen om daarin tegen in te gaan.
  Moslims die het hier fantastisch vinden en graag in openheid met ons willen communiceren en heel graag Nederlanders willen zijn, welkom zijn ze: laat ze zich in vrede ontwikkelen, samen met ons.
  Veel open, positieve interactie tussen moslims en niet-moslims bevordert de saamhorigheid.
  Daarom ben ik een voorstander van het opheffen van allochtone woonkernen.Moslims moeten zich niet afgezonderd van Nederlanders ontwikkelen.

  Wij leven in het dichtstbevolkte land van Europa en de vorming van allerlei niet-autochtone kernen (‘Klein-Marokko’s’ of ‘Klein-Turkije’s’) dragen niet bij tot de opbouw van een Nederlandse samenleving.

  Wat is er mis met gewoon opgaan in een al bestaande maatschappij?????
  Waarom zou assimilatie hier een vies woord moeten worden wat als normaal werd gezien voor Nederlanders die emigreerden??

  Geen enkele andere religie die hier in de loop der geschiedenis binnenkwam zorgde voor problemen op dit punt!
  Denk daar maar eens goed over na.

  En kom mij niet aan met gepraat over beschaving die teloor gaat. Ik ken de geschiedenis van dit land en ik weet hoe die zich heeft ontwikkeld.

  Fundamentalistische types die ons land naar hun hand willen zetten ( en dat zijn meer dan u denkt) moeten inderdaad maar naar elders vertrekken.

  Wij genieten veel vrijheid hier.Bijna geen land ter wereld heeft zoveel vrijheid als wij bezitten. Er mag hier ontzaglijk veel, omdat onze wet ons beschermt. Aan die wet hebben we genoeg. En als iedereen zich daaraan graag wil houden dan houden we het hier prettig.

  Dat vind ik als PVV-stemmer. Iedereen die zich van mij af wil wenden : ga rustig uw gang, want ook de volgende keer stem ik op die partij:-)

  Religie op zich is niet belangrijk : het is de openheid naar de maatschappij die bepaalt of we een gezonde samenleving houden. En draagt Wilders daaraan bij?
  Ja, dat denk ik.Net zoals ook Fortuyn daartoe bij droeg. En ook hij deugde niet volgens links . En dank zij die opvatting leeft die man niet meer.

  En u, Arjan , die iedere PVV -stemmer dood verklaart, u verklaart ook Wilders dood en daarmee bent u voor mij geen haar beter dan de genen die zodanig zaten te stoken dat een linkse malloot op het idee kwam Fortuyn neer te schieten. Uiteraard tot heil van het volk.
  Ja, links is verantwoordelijk voor de dood van Fortuyn!
  Ik ben benieuwd hoe lang Wilders in leven blijft.

  Hier scheiden zich inderdaad de wegen ..

 120. 154

  @151: Bob wil mij deporteren naar het Rifgebergte (of all places) omdat ik het niet met hem eens ben. Want dat is de oplossing dat Bob ziet voor al zijn problemen. Niet mee eens? Weg ermee!

 121. 155

  @149: Dat u ietwat meer woorden gebruikt om uw mening te verwoorden maakt het nog niet tot onderbouwd. Roepen dat een ongedefiniëerde groep het gedaan heeft is dat zeker niet.

 122. 156

  De nummers @ 146 en @ 153 zijn van PVV stemmers.

  U klaagt zo over PVV dombo’s, die geen genuanceerde en onderbouwde reacties geven.

  Graag een onderbouwd antwoord op deze stukjes.

  Daarmee wil ik natuurlijk niet de andere PVV-ers te kort doen.

  Het gaat mij om ‘veel geschreeuw en blijkbaar weinig wol’ uit de linkse hoek!

 123. 158

  @139 JanT Nee mijn keuze voor de PVV is een logische gevolgtrekking.
  Namelijk daadwerkelijk lijfsbehoud en overleving.

  De schrijver van dit artikel doet ook een logische gevolgtrekking namelijk uitsluiting maar is vritueel vanuit een riante positie en ondervind niks aan den lijve of in de praktijk, ik wel.

 124. 159

  @ 154 BETER LEZEN!

  Ik wil jou niet weghebben omdat je het niet met me eens bent maar omdat mensen zoals jij de oorzaak zijn van veel problemen die we hier in NL kennen.
  Ik begrijp dat dit voor jou veel moeilijker te verdedigen is dat wat gelul in de kantlijn over deporteren enzo maar het typeert wel hoe je bent en wat er dus aan al die linkse onnozelheid ten grondslag ligt!

 125. 162

  @Wachteres

  U wilt het graag bij de inhoud houden, dat kan ik waarderen.
  U legt de schuld van de immigratie problemen bij de linkse partijen. Hier ga ik graag inhoudelijk op in.

  De golf immigranten die de kern van de discussie vormen kwamen hier naartoe in de jaren ’60. Als we kijken welke partijen van 1959 tot 1981 in de regering zaten waren dit vooral CDA en VVD (centrum-rechts dus), zie hier:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-De_Quay = CDA+VVD (59-63)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Marijnen = CDA+VVD (63-65)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-De_Jong = CDA+VVD (67-71)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Biesheuvel_I = CDA+VVD (71-72)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Den_Uyl = CDA + PvdA (73 – 77)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Van_Agt_I = CDA+VVD (77 – 81)

  Kortom, de immigratie problemen komen oorspronkelijk van rechts. Ik denk dat we het hier eerst over eens moeten zijn voordat we over oplossingen gaan nadenken.
  Wat vinden PVV verdedigers hiervan?

 126. 163

  @ 162,

  Bedankt voor deze chronologie, maakt eea veel duidelijker,

  De problemen zijn na de jaren 80 begonnen, zeg maar toen de pvda regelmatig ging deelnemen aan de regering…

 127. 164

  Arjen
  Democratie en vrijheid van meningsuiting bieden ons de mogelijkheid onze meningen te uiten en meningen van anderen te respecteren. De PVV is opgericht om juist deze gekoesterde waarden in Nederland te beschermen. U spreekt over de verhoudingen in de samenleving die de PVV alleen maar op scherp zet. Hebt u zich gevraagd of de andere delen van de samenleving ons als gelijken willen behandelen? Met ons samen willen leven? Ons niet als ongelovige varkens, apen en ratten voorstellen met wie men uit geloofovertuiging geen contact mag hebben? Over de religieuze plicht ons te haten maar te zwijgen?
  U kunt de antwoorden op deze vragen vinden op een driedelige film “Koran im Kopf”van de Duitse zender WDR uit 2007. Hier zijn de links
  http://www.youtube.com/watch?v=VryCZYk-8zI
  http://www.youtube.com/watch?v=rmgeW5Fzw3w&NR=1
  http://www.youtube.com/watch?v=-ft8GJBxhNo&NR=1

 128. 166

  @156:

  #146 – We hebben veel moeten verduren qua retoriek van de PVV jegens alles wat links is. Het is nogal hypocriet te noemen dat uit die hoek nu weder-respect geëist wordt.

  #153 – Deze reactie verwijst door naar de gefundeerdheid (!) van Wilders’ uitspraken, maar biedt zelf geen enkele onderbouwing. Om maar te zwijgen van de laatste zin die niet kan laten de collectieve blaam voor een eenmansactie te leggen bij eenieder die zich met links identificeert.

 129. 167

  Hier zien we de tolerantie van een Linkse Kerk-lid in actie (zij schrijven aksie). Iedereen die anders denkt dan hen, houd op voor hen te bestaan of je moet tot de zieligen behoren of een onderdrukte minderheid zijn, dan mag je natuurlijk roepen en doen wat je maar wilt. De volgende stap is dat je naar een nieuwe maatschappij wilt (‘Progressief’ weet je wel, ‘voorwaarts Kameraden’). De beste manier is dan om ‘definitief afscheid’ te nemen van de tegenstanders (de ‘Reactie’, ofwel de ‘Reactionairen’) nietwaar ? Een dergelijke redeneertrant eindigt bij de methode Pol-Pot…
  Feitelijk zijn echter de aanhangers van de PVV de achtergestelde ‘zielige’ en vervolgde minderheid in de samenleving. Deze worden namelijk gedemoniseerd in de media, door de politiek en de rechterlijke macht, weggezet als Extremisten, Racisten, NSB-ers etc. Ze moeten heimelijk posteren en folderen en vaak hun mening op hun werk en voor vrienden en familie geheimhouden en bij een PVV poster voor het raam mogen ze een steen door deze ruit verwachten. Eigenlijk zou een Goedmens aan de kant van de PVV-ers moeten gaan staan …

 130. 168

  @159: U wilt mij zelfs tot zondebok maken en dan deporteren, toe maar! Als je maar genoeg mensen wegstuurt blijven alleen de mensen over die het met je eens zijn, of te schijterig om je tegen te spreken? Is dat jouw definitie van een democratie?

  p.s.: je capslock blijft af en toe hangen.

 131. 169

  @Anton Hering; OF je hebt het geheugen van een mug, OF je speelt bewust met je naieve imago om punten te winnen – kies jij maar. IK heb in elk geval al tijden geleden (in een ander draadje, ja ook tegen jou) gezegd dat ik tegen ethnische registratie ben wat de context ook is, dat ik er zelf een beetje het ‘slachtoffer’ van was, en dat ik me zowiezo niet kan voorstellen hoe dat dan moet.

  *Dus* leg ik de bal graag bij jou neer. Zeg het maar meneer de voorstander – hoe moet men ethnisch registreren ?

 132. 171

  Democratie is fijn zolang de uitslag past in het beeld dat de linkse mens van deze wereld heb.
  Slechte mensen passen niet in dat beeld en worden als het moet afgeschoten zoals het ooit in Polen gebeurde.
  Daar was klaarblijkelijk het motief dat ze anders als foute mensen niet links maar rechts zouden stemmen.
  Het ziekelijke bij effect is dat ambtenaren ook links democratisch denken en achterlijk als dat soort mens is tot boycotten overgaan in een door angst gemotiveerde opwelling om de controlerende baan te behouden.

 133. 172

  @ 168,

  De zondebokrol heb je jezelf aangemeten, deporteren is idd mijn idee, een hele rigoreuze dat geef ik grif toe, maarja wat moet je anders na jaren lang pappen en nathouden en ander link geknuffel…en wat betreft mensen die te schijterig zijn om tegen te spreken, die hebben we jarenlang gecreerd door die linkse onzin, nu zijn er mensen opgestaan die dus wel voor hun mening uitkomen en nou begin je ‘meester ze pesten me’gedrag te vertonen. Schij toch uit joh!

 134. 173

  @Wachteres
  dit is een inhoudelijke reactie op je punt in @126, waarin je beweerd dat de problemen van links komen.

  @Bob van Munten
  Voor de duidelijkheid zal ik het rijtje even afmaken:

  Zie hier van 1981 tot 2009. Weer altijd CDA of VVD, waarbij de PvdA soms 1 van die 2 vervangt.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Van_Agt_II = CDA + PvdA (81-82)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Lubbers_I = CDA + VVD (82-86)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Lubbers_II = CDA + VVD (86 – 89)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Lubbers_III = CDA + PvdA (89-94)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I = VVD + PvdA (94-98)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_II = VVD + PvdA (98 – 02)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Balkenende_I = CDA + LPF (02 -02)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Balkenende_II = CDA + VVD (03-03)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Balkenende_III = CDA + VVD (03 – 06)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_Kamerverkiezingen_2006 = CDA + PvdA (06-09)

  Samengevat van 1959 tot 2010, aantal jaren in de regering:
  CDA 43 jaar
  VVD 38 jaar
  PvdA 17 jaar

  OK, zijn we het er dan nu wel over eens?

 135. 175

  @172:

  Ik citeer:

  Ik wil jou niet weghebben omdat je het niet met me eens bent maar omdat mensen zoals jij de oorzaak zijn van veel problemen die we hier in NL kennen.

  Dus wie gebruikt hier wie als zondebok? We hebben al vastgesteld dat jij liever je tegenstanders deporteert dan daadwerkelijk in discussie te treden. Ik denk dat we uitgepraat zijn, niet?

 136. 177

  @Wachteres
  dit is een inhoudelijke reactie op je punt in @126, waarin je beweerd dat de problemen van links komen.

  @Bob van Munten
  Voor de duidelijkheid zal ik het rijtje even afmaken:

  Zie hier van 1981 tot 2009. Weer altijd CDA of VVD, waarbij de PvdA soms 1 van die 2 vervangt.

  CDA + PvdA (81-82)
  CDA + VVD (82-86)
  CDA + VVD (86 – 89)
  CDA + PvdA (89-94)
  VVD + PvdA (94-98)
  VVD + PvdA (98 – 02)
  CDA + LPF (02 -02)
  CDA + VVD (03-03)
  CDA + VVD (03 – 06)
  CDA + PvdA (06-09)

  Samengevat van 1959 tot 2010, aantal jaren in de regering:
  CDA 43 jaar
  VVD 38 jaar
  PvdA 17 jaar

  Kortom, VVD en CDA zijn samen 81 jaar aan de macht geweest, en PvdA 17 jaar, bijna 5 keer zo weinig macht dus.
  Kortom, bent u het eens dat het nogal overdreven is om links de schuld te geven van problemen met integratie?

 137. 178

  @ 174, ik was het al met je eens, maar nogmaals dank voor je opzoek werk:
  PVDA inderdaad vanaf 1986 aan de (mede-)macht gekomen, zat ik er toch niet al te ver naast. En toen kwam de periode Fortuyn (wellicht ten overvloede maar u kent hem vast nog wel, die fijne vent die door zo’n link(s)michel omgelegd is, naar goed moslim voorbeeld overigens), van 2002 tot 2006 is een voorzichtige poging gewaagd om de rotzooi op te ruimen, we waren net lekker bezig toen in 2006 die rottige pvda weer langskwam en zie hoever we weer teruggegooid zijn, in- en intriest!

 138. 179

  @ 162 JanT

  U heeft volkomen gelijk, bedankt voor de overzichten.Daar ben ik blij mee, want ik was ze kwijt.

  Maar die instroom had te maken met een tekort aan arbeidskrachten op een gegeven moment.

  De bekende kreet: Nederlanders willen geen smerig werk doen herinner ik me nog.

  Toen kwam Den UYl met nog wat andere partijen met het voorstel om aan familiehereniging te doen.

  Misschien wel begrijpelijk, maar daarna is het uit de hand gelopen.

  De instroom die we nu hebben, heeft daar eigenlijk weinig of niets meer mee te doen.

  In de 90-er jaren is er met het Midden-Oosten afgesproken d.m.v.

  De Barcelona Declaratie in samenspraak van Eu-motie 1605 om te komen tot een vrije instroom van moslims.

  Europa zou daarvoor in de plaats olie en vrije handel verkrijgen.

  Wat we nu zien en daar is rechts zo boos over,is dat liberaal/links weigert om te praten over een stopzetting van de instroom.

  Op een afstand kun je zoiets beter bekijken:

  Labour in Engeland heeft willens en wetens voor en grote instroom van moslims gezorgd,
  omdat het hen zo leuk leek een multi-culti samenleving te maken en om rechts een hak te zetten.

  Dat hebben ze erkend!

  Links weigert er zelfs maar over te spreken en als je wijst op de gevaren voor de samenleving dan word je voor xenofoob en racist uitgemaakt.

  Ook hier gelooft links in een maakbare samenleving, alles zo gezellig multi-culti bij elkaar.Dat is hun ideologie en iedereen moet daaraan voldoen.

  Ik stop maar even, anders ben ik teveel in een keer aan het woord.

 139. 181

  @177: En met een coalitie CDA/VVD/PVV zal worden bewezen dat Wilders helemaal geen frisse wind wil hebben in Den Haag, maar slechts de status quo wil bestendigen.

 140. 184

  dat doe ik ook niet, als je wél goed gelezen had zie je dat ik dat in reactie 177 ook zelf grif toegeef (beetje jammer dat je nou precies hier weer op doorgaat), het gaat mij erom dat je verder nergens op ingaat. ik begrijp ook wel dat dat is omdat je je eigen onzin inmiddels niet meer kan ontkennen, maar het was fijn geweest als je het lef had gehad om dat ook toe te geven.

 141. 185

  Het onbegrijpelijke is de sympathie van links voor de woestijn mens.
  Wauwelen over honderden jaren beschaving en dat willen behouden is precies het tegenovergestelde van de voormalige woestijn bewoner z,n visie.
  Of ik moet nieuws van een andere planeet zien als ik bommen zie afgaan, koppen en handen afgekapt worden, en de orgie moord op ongelovigen in de Sudan.
  En dan heb ik het nog niet eens over de clitoris die een gevaar is voor de woestijn man ! Arjan, zoek een baan, doe wat, maar praat niet over beschaving.
  Dat bestaat niet, wel vrijheid van mind en geest wat altijd een bedreiging is voor wilden die het dolgraag beschaving of geloof noemen.

 142. 186

  “Ik heb er dan ook voor gekozen om alle sociale contacten met iedere PVV-stemmer die ik ken te verbreken.”
  Ken je er dan zo veel? Ik heb medelijden met je. Het moet een hel geweest zijn, elke dag dat je met ze doorbracht.

 143. 187

  @Bob van Munten
  U bedoeld niet 1986 maar 1989. Ik vind dat als u dan “in de jaren 80 begonnen de problemen” zegt dat u er toch vrij ver naast zit. Zeg dan jaren 90.
  Maargoed, onder Paars II, dus vanaf 1998, is er door Job Cohen voor het eerst (dus nadat CDA en VVD al bijna 40 jaar de kans hebben gehad) een strengere vreemdelingenwet ontworpen. Deze wet is vervolgens door Rita Verdonk uitgevoerd. Of het na 2006 minder streng is geworden is mij niet geheel duidelijk. Ik weet wel dat Albayrak (PvdA) erg streng is geweest voor uitgeprocedeerde assielzoekers, zie bijvoorbeeld:
  http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2937206.ece/Botsing_over_noodopvang_dreigt_.html
  Kortom, als ik deze dingen combineer vind ik nog steeds dat intergratie problemen vooral van rechts komen.

 144. 188

  @183: Ik vroeg om onderbouwing en jij wilde mij prompt naar het Rifgebergte sturen. Hoe moet je dan nog discussieren? Je tegenstanders uit de weg ruimen is ondemocratisch. Jouw handelen is wellicht minder gewelddadig, maar minstens zo laakbaar als dat van Volkert.

 145. 189

  @126

  Wie is er nou dom. In uw hele verhaal staan zaken die gedaan worden door met name mannen die in heel veel gevallen helemaal niets weten van de religie zelf. U maakt geen onderscheidn tussen de religie en mensen die mogelijk die achtergrond hebben (achtergrond wil nog niet zeggen dat ze daadwerkelijk weten wat de religie inhoudt) Alsof Joran van der Sloot of welke andere Nederlandse crimineel of coma zuipende, overlast veroorzakende,frikandel in andermans achterwerk duwende jongeren, door de Joods/Christelijke cultuur zijn aangezet tot het doen van hun daden.

 146. 190

  Meneer van Munten heeft wat moeite met lezen. “vanaf 1986 de PvdA aan de (mede)macht” roepen en daarbij (langere) CDA- en VVD-deelname achteloos terzijde schuivend. Sterker nog, er was ooit een tweetal kabinetten met PvdA en …och, hoe heten ze ook alweer, oja, de VVD, met in de fractie ene Wilders. Maar Wilders geeft nu eenmaal graag anderen de schuld, net als diens bruine horden.

 147. 191

  @Wachteres

  “De instroom die we nu hebben, heeft daar eigenlijk weinig of niets meer mee te doen.”
  Deels ben ik het hier mee eens, want uithuwelijken speelt natuurlijk nog wel een rol.
  De grootste problemen waar PVV stemmers mee zitten wordt volgens mij niet veroorzaakt door de instroom van nieuwe mensen, maar door de verschillen in culturen van mensen die hier al lang wonen en geboren zijn. Het dichtgooien van grenzen zal hier op korte termijn weinig effect op hebben.

  De mensen waar PVV stemmers problemen mee hebben zijn hier meestal geboren, maar leven thuis in een andere cultuur. Sommige hebben ook een ander paspoort, maar voor de meeste geldt dit niet. Deze mensen kun je dus niet deporteren en dus ik deporteren geen oplossing voor het echte probleem.
  Kortom, de meeste “buitenlanders” zijn helemaal geen buitenlanders maar Nederlanders, of dat nu goed uitkomt of niet.
  Het benadrukken dat er problemen zijn met mensen vanwege hun achtergrond versterkt negatief gedrag. Self fulfilling prophecy heet dit en is in de psychologie al vaak aangetoond. Als je bijvoorbeeld tegen een vrouw zegt dat ze slecht is in wiskunde zal ze daarna slechter presteren op een wiskunde toets.
  Dit is het probleem met Wilders. Als je tegen Moslims als groep blijft roepen dat hun geloof slecht is, dan zullen ze zich ook eerder slecht gedragen.
  Kortom, het stigmatiseren van Moslims als groep is niet alleen discriminerend, het zal uiteindelijk alleen maar leiden tot meer problemen tussen mensen van verschillende culturen.
  Ik hoop dat u dit ook kan inzien.

 148. 192

  @ 188

  U hebt ongelijk, het zijn overal, allemaal fundamentalistische moslims die dat veroorzaken.

  Uit naam van de islam en voor hen zijn liberale moslims geen moslims.

  Uw vergelijking met Joram slaat nergens op.

  Er zijn over de wereld honderdduizenden fundamentalistische moslims bezig hun wil aan de wereld op te leggen, met moord, geweld en tirannie.

  Daar is Joran een heilig boontje bij.

 149. 193

  Hahaha zielig hoor, je bent echt een slechte verliezer.

  Krijg beetje: can`t beat em? join em! gevoel bij jou.

  volgens jou sluit de PVV uit en wat doe jij? juist, je begint nu zelf ook met uitsluiten.

  Sluit jezelf hier ook even af, zijn wij meteen VAN JE AF.

 150. 195

  @162 JanT

  Je verteld hier de onwaarheid.
  Wat weinig mensen weten is dat we in de jaren zestig maar een paar duizend Marrokanen hierheen gehaald hebben. Het overgrote gedeelte van Marrokanen wat hierheen gekomen is juist van na 1981 meestal als illegaal en door gezinshereniging.
  Daar is door alle partijen niet adequaat op ingesprongen. terwijl er al vanaf 1974 een officiele immigratiestop was(na de oliecrisis)
  De opkomst van Jan Maat is niet voor niets in de jaren 80 en dus niet in de jaren zeventig.
  Niet verwonderlijk, de burgers die klaagden over allochtonen en verpaupering van de wijken vaak van origine Pvda stemmers werden als rascisten weggezet.
  Daar is nooit wat mee gedaan.
  Niet voor niets de opkomst van Fortuyn.
  De Elite dacht na de moord van dit spook af te zijn en op oude voet door te kunne gaan.
  Op een gegeven moment werd men doro de Pvda wederom als zeurders afgedaan.
  Tja dan moet je niet nu verbaasd staan dat met op PVV gaat stemmen.

 151. 196

  @191 JanT probleem is dat we hier niet met een derde of vierde generatie te maken hebben maar voornamelijk nog steeds met de tweede.
  Vraag maar aan de gemiddelde marrokaan wanneer die hier gekomen is.
  Vaak is het antwoord eind jaren 80 begin negentig.

 152. 197

  189. Nas Jij wou jij nu sereieus beweren dat als mijn nichtje voor hoer wordt uitgescholden ik als homo op straat mishandeld wordt niks te maken heeft met het feit dat imams westerse vrouwen als hoer bestempelen in de moskee en ervoor pleiten dat homo’s van een toren gegooid moeten worden en dat westerlingen varkens zijn?

 153. 198

  Het Rifgebergte is de nieuwe naam voor duivelseiland.
  In de film Papilon zo goed weergegeven.
  Eenmaal ontsnapt aan die hel doe je al het mogelijke om daar nooit meer terecht te komen.
  Wat een eeuwenoud probleem naar voren brengt.
  En dat heet werken, iets waar ik uren naar kan kijken en vaak verward word met geld verdienen wat iets heel anders is wat socialisten willen.
  Dat is met de bouw van piramides ook gebeurt waar linkse kijkers, met behulp van rechtse denkers iets bouwden waar je tegenwoordig, maar ook in de Romeinse tijd, U tegen zegt.
  2000 jaar later is er absoluut geen nieuws onder de zon dankzij de linkse mens die kijkt.

 154. 199

  @162 en 173 Jan.T

  Ja, mee eens.

  Voor de instroom zijn CDA, VVD en CDA zeker samen verantwoordelijk geweest.

  De eerste partij draagt vooral de verantwoordelijkheid voor de politiek van de gezinshereniging .Alles wat met het gezin van doen heeft was en is interessant voor deze partij.

  De VVD was destijds een voorstander ,omdat het bedrijfsleven invoer van goedkope krachten voorstond die het werk wilden doen waar veel Nederlanders niet voor voelden.

  Nederland en Duitsland zijn de hoofd verantwoordelijke landen voor de komst van de Turken en de Marokkanen naar Europa, omdat zij in de jaren zestig in beide landen wervingsbureaus hadden opgezet, waar werklozen aldaar begrijpelijk graag gebruik van maakten.

  De PvdA nam qua mening een midden positie in.

  De VVD schuift nu op in de richting van de PVV . Henk Kamp heeft inmiddels een uitvoerig plan opgesteld om de instroom sterk terug te dringen.

  Het CDA is intern zeer verdeeld over dit onderwerp en de PvdA zwijgt. Veel nieuwkomers stemmen immers op die partij…

  Dat er over het punt van de instroom door elke partij zou moeten worden nagedacht lijkt mij nogal evident.

  De wettelijk afgesproken regulerings methoden hebben er namelijk niet voor kunnen zorgen dat de instroom sterk afnam.Integendeel zelfs.

  De opname capaciteit van ons land raakt werkelijk overbelast, qua ruimte, maar ook absoluut financieel, om van de te verwachten demografische verschuivingen over enkele tientallen jaren maar te zwijgen.
  Vroeger kwam tijdens de geschiedenislessen de periode van de grote volksverhuizingen ter sprake. Men staat er niet bij stil, maar ook nu zitten wij in Europa in zo’n periode.

 155. 200

  Arjan, een mooi en sympathiek betoog, waar ik het hartstochtelijk mee eens ben. Maar jouw oplossing – terug uitsluiten – vind ik van hetzelfde laken een pak als de PVV doet. Inclusie, constructieve dialoog, het creeren van een gemeenschappelijk ‘wij’-gevoel, daar gaat het om.

 156. 201

  @192

  fundamentalistische moslims die mensne op straat beroven en vrouwen voor hoer uit maken etc. Als je dat echt denkt dan klopt mijn vergelijking met Joran helemaal. Jij beoordeelt die mensen vanwege hun achtergrond en dat doe ik dus ook met Joran.

  @194

  De wandaden waar de meeste mensen last van hebben wel ja. Het is toch logisch dat de islam diefstal en al dat andere overlast wat deze groep veroorzaakt.

  @197

  Die jongens komen nauwelijks in de moskee en als ze daar wel komen en de imaam zegt iets, dan verstaan ze dat meestal niet. De preken worden in het Arabisch gehouden en dat begrijpen de meeste jongeren niet (sommige niet omdat zij Berbers zijn en sommige niet omdat hun ouders daar geen nadruk op hebben gelegd)

  Vraag eens aan die zelfde jongens of ze onbedekte vrouwen in Marokko bijvoorbeeld ook voor hoer uitschelden? Waarschijnlijk niet. Heb je laatst dat filmpje gezien van die Afrikaan uit Frankrijk die ene meisje om haar telefoonnummer vroeg en haar, nadat ze dit had geweigerd haar vol in haar gezicht sloeg? Het was een Afrikaan en gene Arabier, dus we kunnen aannemen dat hij geen moslim lag. Heeft hij dat ook van een imaam? Het is gewoon frustratie en stoerdoenerij die er op die manier uitkomt. (in een een doorsnee videoclip zie je nou ook niet bepaald vrouwvriendelijk gedrag, misschien ligt het daar aan?

  Een imaam zou nooit zeggen dat een vrouw die onbedekt is een hoer is. Een goede imaam kan islamitische feiten benoemen (bijvoorbeeld dat homosexualiteit verboden is) en daarnaast de Nederlandse context overbrengen. We leven hier in Nederland. Dat sommige zaken islamitisch verboden zijn en hier normaal zijn is de realiteit en daar moeten wij als moslims respect voor hebben.

 157. 202

  @ 191.

  Nee, daar kan ik het niet mee eens zijn.

  Wat u daar beweert komt niet van Wilders/de PVV maar is jaren ingegoten door links.

  Waarom? Niet omdat zij bezorgd zijn voor Nederland en de inwoners, maar omdat hij stemmen wegpikt en omdat ze wel aanvoelen dat hij een grote partij kan gaan vormen.

  Precies hetzelfde werd met Pim Fortuyn gedaan en nu zeggen ze dat hij wel gelijk had!

  Ik zal zeggen hoe ik het zie:

  Geert Wilders heeft tientallen keren gezegd dat hij GEEN problemen heeft met de hier wonende moslims die gewoon aan het werk zijn en die niet voor problemen zorgen.

  Wel zien wij, ik ook, problemen met het groeiende aantal moslims.

  Daartussen zitten heel veel fundamentalisten, figuren die zelfs niet in het Midden-Oosten mogen komen, lopen hier vrij rond.

  Dankzij links. Dat zijn ook de mensen die Wilders er uit wil schoppen.

  Het is toch te zot dat hier duizenden fundamentalisten rondlopen die op de een of andere dag bommen zullen gaan gooien.

  IN Engeland (en in Nederland ook) zijn de meeste moskeeën fundamentalistisch.

  De mensen wordt verteld dat ze het westen moeten haten en geen contact mogen hebben met ongelovigen en dat ze hier alleen maar zijn om de islam hier de oveerwinning te bezorgen.

  Een klein groepje? Onzin! Ik heb hier ongelofelijk veel informatie over, niemand kan mij meer iets wijsmaken.

  Dat heeft niets te maken met liberale moslims, die worden, net als wij het slachtoffer. Dat zie je in alle landen in het Midden-Oosten. Ze hebben geen probleem om hun broeders aan te vallen.

  Voor ons is het verschrikkelijk om te merken dat links weigert die problemen te zien.

  Hun simpele gedachtengang is: Iedereen denkt zo als wij en elke godsdienst heeft uiteindelijk hetzelfde met de mensen voor.

  Helaas zie je daar niets van in landen waar de moslims de baas zijn.

  Typisch vind ik het ook dat links zich wel zorgen maakt over die arme moslims die door Wilders weggezet worden (een leugen!)
  maar je hoort ze NOOIT over al die autochtonen die grote problemen krijgen.

  Daar wordt over gezwegen!(Zie mijn stukje)

  Net zo min als je ze hoort over de duizenden Christenen en andersdenkenden die vermoord worden in Egypte en waar dan ook.

 158. 203

  @Klaas
  Gek dat je vind dat ik onwaarheden verkondig terwijl ik alleen de geschienis van de Nederlandse regeringen opschrijf. Maargoed, ik snap je punt en je hebt ook een punt. Om deze te illustreren nog even wat cijfers op een rij:
  Netto migratie naar Nederland:
  1960: 30.735 CDA+VVD
  1965: 35.807 CDA+VVD
  1970: 55.482 CDA+VVD
  1975: 152.460 CDA+PvdA
  1980: 168.460 CDA+VVD
  1985: 58.468 CDA + VVD
  1990: 165.041 CDA + PvdA
  1995: 190.952 VVD + PvdA
  2000: 184.335 VVD + PvdA
  2005: 109.510 CDA + VVD
  2008: 116.737 CDA + PvdA
  Kortom, als we naar deze cijfers kijken valt er niet 1 partij aan te wijzen die schuldig is. CDA en VVD zijn begonnen met het aantrekken van mensen uit het buitenland en hebben toen niet goed duidelijk gemaakt dat het de bedoeling was dat het tijdelijk was. Vervolgens waren CDA en PvdA verantwoordelijk voor gezinshereniging, maar dat was ook een logisch gevolg van het onduidelijke beleid van VVD en CDA de jaren daarvoor.
  Daarna kunnen we inderdaad zeggen dat onder de PvdA misschien iets meer immigratie was, maar daar waren CDA en VVD ook bij betrokken. Bovendien zijn de verschillen niet groot en was er eind jaren 90 en begin 2000 een krappe arbeidsmarkt waardoor veel mensen hier makkelijk aan het werk konden en dus een hogere immigratie economisch goed was voor Nederland.

  @Wachteres
  U legt mij woorden in de mond. Ik heb voorlopig alleen kritiek op uw uitspraak waarin u beweerd dat de integratie problemen van links komen. Met de cijfers heb ik aangetoond dat dit overdreven is. Zowel CDA, PvdA als VVD zijn verantwoordelijk voor deze problemen.
  Waar u het over heeft is een daarop volgend onderwerp, maar om een goede discussie te voeren moeten we het eerst eens zijn over de oorsprong van het probleem, daarna kunnen we de punten die u noemt op een goede manier bespreken.

  Gegroet

 159. 204

  @202

  Dat Wilders zegt dat hij niets heeft tegen moslims die hier werken en geen problemen veroorzaken, kan ik me wel iets bij voorstellen. Maar zo werkt dat niet in de praktijk. Als mensen een moslima zien met een hoofddoek, dan zien ze in haar een probleem. In hoeverre zij zich heeft aangepast, de taal eigen heeft gemaakt en wel of niet werkt, daarvoor moet je met iemand in gesprek. En dat is nou net hetgeen wat niet gebeurt. Mensen oordelen over elkaar en denken van beide kanten te weten hoe het zit en zijn tevreden met hun eigen gedachtegang.

  Jou citaat: Een klein groepje? Onzin! Ik heb hier ongelofelijk veel informatie over, niemand kan mij meer iets wijsmaken.

  Deel die informatie vooral met ons zou ik zeggen.

 160. 205

  @204, heel leuk dat wilders dat zegt, maar die mongolen die zijn achterban vormen roepen heel wat anders

  misschien moet wilders eerst 4 jaar in de opositie laten zien dat hij wel op een fatsoenlijke manier met alle partijen kan omgaan zonder selectief te zwarte pieten

 161. 206

  Wachteres sinds wanneer is de SP niet meer links?

  Verder kenmerkt je visie zich door een eendimensionale manier van denken.

 162. 207

  @JanT,

  Kabinetten en immigratie is al eens eerder langsgekomen hier:

  check :
  https://sargasso.nl/archief/2009/06/18/nederland-en-zijn-migranten/

  reaguurder vandyke heeft hier overigens later ook nog over gepost.

  https://sargasso.nl/archief/2010/01/04/de-massa-immigratie-allemaal-de-schuld-van-links-toch-1/

  https://sargasso.nl/archief/2010/01/05/de-massa-immigratie-allemaal-de-schuld-van-links-toch-2/

  Hij haalde een interessant onderzoek aan over de rol die verschillende partijen hebben gespeeld met betrekking tot immigratie en integratie

  https://sargasso.nl/archief/2009/06/18/nederland-en-zijn-migranten/#comment-365245

  http://www.migrantenstudies.nl/inhoud/2007-1/@1%20Bonjour.pdf

  Maar ik denk dat de gemiddelde PVV stemmer hier niet gevoelig voor zal zijn: “my mind is made up, don’t bother me with facts”

 163. 208

  @145 Wars van bronmelding, ik ben verdomme de bron zelf, heb het van dichtbij allemaal meegemaakt, waarom denk je dat ik daar weg ben.
  Hans Worst, om je rot te lachen , geen bronmelding, ik heb er midden in gewoond.

 164. 209

  Nogmaals aanhalen uit dat onderzoek:

  “In het algemeen was gezinsmigratie in de jaren vijftig en zestig nog zelden onderwerp van debat in de Eerste en Tweede Kamer. Wanneer parlementariërs echter wel over gezinshereniging spraken, had hun betoog een sterke morele lading. Met name de Christelijke partijen spraken bezwaren uit tegen de “gedwongen gezinssplitsing” waartoe het regeringsbeleid leidde en vroegen om aandacht voor het “zeer menselijke, maar ook morele aspect van dit probleem”9. Binnen de christendemocratische ideologie werd het traditionele gezin tot in de jaren zeventig als “dé centrale eenheid in de samenleving” beschouwd (Blom 1993: 36; cf. Streek 1993). De scheiding van arbeidsmigranten van hun vrouw en kinderen werd door een KVP-parlementariër beschreven als “uiterst pijnlijk”10 en de regering werd verzocht om “zo enigszins mogelijk de thans geldende harde richtlijnen te
  verzachten”11.
  Linkse parlementariërs besteedden in de jaren vijftig en zestig zelden aandacht aan gezinshereniging. Als verklaard vertegenwoordigers van de Nederlandse arbeidsklasse zagen zij buitenlandse arbeidskrachten vooral als potentiële concurrentie voor hun kiezers. In het algemeen pleitten zij vaker voor aanscherping dan voor versoepeling van het migratiebeleid.12 De VVD daarentegen steunde het pleit van de Christelijke partijen voor een soepeler gezinsmigratiebeleid. Daarmee verdedigden de liberalen de belangen van de werkgevers. Gastarbeiders waren in deze jaren een schaars goed en bij de werving moest het Nederlands bedrijfsleven de concurrentie aangaan met onder meer Duitse, Franse en Belgische bedrijven. Door de mogelijkheden voor gezinshereniging te versoepelen zou Nederland een aantrekkelijker bestemmingsland worden en daarmee zouden Nederlandse bedrijven sterker staan in de ‘wervingscompetitie’. De VVD zocht aansluiting bij de christelijke partijen door de strenge voorwaarden die de regering aan gezinshereniging verbond te bekritiseren als “iets dat nauwelijks past in een sociaal-christelijk beleid” en zelfs als “onbevredigend en eigenlijk onverantwoord”

  “In 1974 presenteerde het progressieve kabinet Den Uyl een herschreven versie van de Nota Buitenlandse Werknemers. Uitgangspunt bleef dat Nederland geen immigratieland was of kon worden. De regering constateert daarom met zorg dat “een aanzienlijk en nog steeds toenemend deel van de hier te lande werkzame buitenlandse werknemers neigt tot een langere verblijfsduur of zelfs tot vestiging”. Geruststellend was echter de verwachting dat een “selectieproces” plaats zou vinden, waarbij degenen met het “beste aanpassingsvermogen” het langst zouden blijven. De regering schat het percentage “langverblijvers” op een kwart.19 Pas in 1979, onder het centrum-rechtse kabinet Van Agt, vond werkelijk een ‘paradigmawisseling’ plaats bij de Nederlandse regering. Op dat moment werd het Vreemdelingenbeleid aangepast aan veranderde omstandigheden, met name het gegeven dat “het verblijf van buitenlandse werknemers in Nederland meer dan vroeger verondersteld werd van niettijdelijke aard is”.20 De VVD reageerde op deze langverwachte erkenning door de regering te complimenteren met haar “werkelijkheidszin”.”

 165. 210

  “maar die mongolen die zijn achterban vormen roepen heel wat anders”

  misschien moet wilders eerst 4 jaar in de opositie laten zien dat hij wel op een fatsoenlijke manier met alle partijen kan omgaan zonder selectief te zwarte pieten.

  GBH lees je tekst eens terug zou ik zeggen.
  Je hebt het over fatsoen, maar je hebt het ook over mongolen, wie zit hier nu selectief te zwarte pieten?
  Hoeveel hersencellen heb jij dan?
  Beetje erg veel tegenstellingen nietwaar?

 166. 215

  @208: Het is niet te verifiëren, ik moet jouw op je woord geloven. Dat is goed als je je hart wilt luchten, maar binnen de context van een discussie niet bruikbaar als bronvermelding.

 167. 216

  @MP
  ah dank, goed spul.

  @Wachteres
  @Bob van Munten
  @Elizabeth
  de grafieken achter de links in @207 zijn erg aan te raden. Kijk er eens naar en vergelijk het eens met jullie beeld van links en de integratie problematiek. Ik ben benieuwd naar jullie mening?

  Gegroet.

 168. 220

  Bewijsvoering 2010:“Dat is met de bouw van piramides ook gebeurt waar linkse kijkers, met behulp van rechtse denkers iets bouwden waar je tegenwoordig, maar ook in de Romeinse tijd, U tegen zegt.” (198) Nog even en Wilders is de reincarnatie van Jezus.

 169. 222

  @ 216 JanT

  Ik vind het moeilijk om aan de hand van grafieken een mening te geven.

  Ik heb ook wel andere, minder rooskleurige grafieken gezien.

  Dezelfde instantie had ook een overzicht waarin de situatie in Nederland in 2010, 2015, 2020, 2025 geschetst wordt.

  Dat is voor mij veel belangrijker.

  Ik heb al gezegd dat ik links niet de schuld geef van alle instroom.
  Voor mij is dat ook niet belangrijk.

  Veel belangrijker is hoe we NU tegen de situatie aankijken en wat we er aan willen doen.

  In de situatieschets wordt aangegeven hoe de verhoudingen liggen qua autochtone en allochtone bewoners.

  En dan blijkt dat in 2025 de allochtonen, grotendeels moslims, over heel Nederland verspreid zijn en in 2050 het grootste deel van de bevolking zal uitmaken.

  Dat is iets wat ik NOOIT zal accepteren.

  Juist omdat ik zie wat de islam nu al in Nederland en in Europa teweeg brengt.

  En DAAR scheiden zich onze wegen.

  Vergeet niet dat ik wel minstens 40 jaar PVDA heb gestemd en zelfs lid ben geweest van die partij.

  IK weet dus wel waar ik het over heb.

  Ik vind het trouwens heel interessant om hier met jullie over te debatteren.

  JanT, volgens mij gaf ik je wel antwoord op een vraag die jij me stelde, alleen was ik het niet met je bewering eens.

  Ik probeerde daar uitleg aan te geven.

 170. 224

  Bron http://img339.imageshack.us/img339/9202/immigratiepvdaregerings.png
  Spread the word.. ;)

  ps Voor de migratiesaldofan’s
  Dit is puur immigratie want
  Het sommetje instroom – uitstroom (migratiesaldo) maakt de instroom zelf niet minder. Al die verse instroom moet immers weer inburgeren, doet beroep op..en je daardoor telkens opnieuw mensen blijft opvangen en moet zien te integreren. Verder zijn de emigranten gemiddeld qua samenstelling niet gelijk aan de immigranten. (lees kansloos blijft, en velen vertrekken met uitkering (zelfs vanaf 45 kan dat via de remigratiewet, maar ook de succesvolle vertrekken want willen niet dokken voor sociaal vangnet zo blijkt uit recent nyfer onderzoek.)

 171. 225

  @seven, die rekenregels pas ik in het vervolg ook toe op de overheidsbegroting, de uitgaven veranderen niet wat er in komt … tjonge … natuurlijk gaat het wel over de netto verandering per unit tijd.

 172. 226

  @222

  En dan blijkt dat in 2025 de allochtonen, grotendeels moslims, over heel Nederland verspreid zijn en in 2050 het grootste deel van de bevolking zal uitmaken.

  Hoe verklaar je dan het onderzoek waarin staat dat ook de moslims uit NL steeds minder gelovig worden? Daarnaast ben je allochtoon als 1 van je ouders in het buitenland is geboren. Door de strenge vreemdelingenwet trouwen de meeste allochtonen toch veel vaker met mensen die ook hier vandaan komen. In veel gevallen zullen de kinderen van deze ouders niet als allochtonen worden aangemerkt. Lijkt mij dus sterk dat een onderzoek waarin staat dat in 2050 het grootste deel van de bevolking zal bestaan uit allochtonen en grotendeels moslims klopt.

 173. 227

  @225 Onzin, een migrant die na tig jaar vertrekt daarin is fors geïnvesteerd en bij een nieuwe begin je weer van voren af aan. Daarnaast gaan veel migranten met uitkering op zak als pensionado terug naar hun oude land. WAO en AOW loopt daar gewoon door. Daarnaast is er ook de remigratiewet, dus de instroom geeft beter aan hoeveel in nl een levenslange uitkering afhalen.

  ps oud reaguursel

  Over remigratie, we betalen nu al ruim 700 euro pm (bv marokko 607,20 +108,73 =716,- pm levenslang (goud daar) voor vele 45+ Marokkanen Turken die ooit vertrokken zijn uit NL. Iedere remigrant uit NL boven de 45 ontvangt een levenslange uitkering als hij daarvoor in NL 6 maanden een uitkering ontving..

  “De remigratievoorziening is er alleen voor personen van 45 jaar of ouder die al minstens zes maanden een van de volgende uitkeringen ontvangen:
  een werkloosheidsuitkering; een arbeidsongeschiktheidsuitkering; een bijstandsuitkering; een AOW-uitkering.

  De remigratievoorziening bestaat uit twee delen:
  De 45+ uitkering. Dit is een vergoeding voor de kosten van uw levensonderhoud in het remigratieland. Deze uitkering krijgt u maandelijks op uw buitenlandse bankrekening gestort.
  Een vergoeding voor een ziektekostenverzekering, die u zelf dient af te sluiten. http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/buitenland-werken-wonen-en-reizen/emigratie/remigratie/welke-vergoedingen-kan-ik-vanuit-de-remigratiewet-krijgen-en-hoe-vraag-ik-deze-aan.html (Daarnaast kijgen alle remigranten verhuiskosten vergoed )
  “Sinds 1985 bestaan er remigratiefaciliteiten. De wet biedt een uitweg voor mensen met een dringende wens tot terugkeer naar het land van herkomst doordat zij hier een uitkering hebben zonder zicht op verbetering en zelf geen geld hebben de remigratie te betalen. Inmiddels hebben 10.542 mensen gebruik gemaakt van de regeling. In het jaar 2008 zijn in totaal 1.011 personen met gebruik van de wet vertrokken waarvan 672 met een maandelijkse uitkering.” http://www.vrom.nl/pagina.html?id=45041

  “De remigratiewet helpt mensen die terug willen naar hun moederland. Ook kinderen van remigranten kunnen geld krijgen. Deze faciliteit geldt niet voor alle landen ter wereld. Wel voor mensen uit: Bosnië-Herzegovina, Federale Republiek Joegoslavië (Servië/Montenegro), Griekenland, Italië, Kaapverdië, Kroatië, Macedonië, Marokko, Portugal, Slovenië, Spanje, Suriname, Tunesië en Turkije” http://www.fnv.nl/helpjezelf/infowijzer/werk_en_uitkering/remigratie.asp
  Puur onderscheid naar afkomst, art. 1 Grondwet natuurlijk Een Nederlander, Brit of Noor of Belg krijgt niets bij (r)emigratie.
  seven | 28-05-10 | 13:30
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/05/13jarige_bejaardenverkrachter.html#c102620121

 174. 228

  4. De restrictieve wending in het Nederlands gezinsmigratiebeleid, 1989-2005

  “De politieke kleur van de kabinetten doet evenmin direct de verwachting van een streng migratiebeleid rijzen: de aanscherping van het gezinsmigratiebeleid werd ingezet door het centrum-linkse kabinet Lubbers iii, en doorgezet door de Paarse kabinetten waarin weliswaar de vvd deelnam, maar waarin de pvda de grootste partij was en de portefeuille Vreemdelingenzaken ook steeds in handen was van een sociaaldemocraat. De ‘restrictieve periode’ die hier wordt besproken beslaat zestien jaar, van 1989 tot 2005: pas in de laatste drie jaar namen centrum-rechtse kabinetten het roer over. Dit hoofdstuk beoogt inzichtelijk maken waarom op een moment dat dat politiek noch economisch voor de hand lag, gekozen is voor een restrictieve koers in het Nederlands gezinsmigratiebeleid.

 175. 229

  @seven, we gaan weer ctrl-v’en dus … remigratie; wil je nou van die mensen af – maar dan kan niet gratis. Dit is denk ik goedkoper dan hier huisvesten plus huursubsidie. Wat is je punt (word salad)

 176. 230

  @seven,
  en nu de grafiek met rechts, wel cda/vvd en geen cda/vvd

  Natuurlijk een rare redenering dat je niet van migratiesaldo uitgaat.

  Lees het dat proefschrift eens, die grafieken zeggen niks over de standpunten en het beleid van de betrokken politieke partijen tijdens die kabinetten.

  Wel grappig dat een correlatie tussen CO2 en temperatuur volgens jou not done is, maar hier correleer je er creatief op los.

 177. 231

  @229 Saldo geeft dezelfde curve. Punt is dat de PvdA de grenzen vooral openzet omdat ze pvda-stemmers willen importeren. Dat is de hoofdreden voor de PvdA. Hun zucht naar macht is belangrijker en het landsbelang of het belang vd inwonera maken ze daaraan ondergeschikt.
  Ruim 80 procent vd immigranten stemmen pvda.
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/vmbo2008.jpg
  Dat remt daar zeker de behoefte de grens te sluiten.

  De softe aanpak onder leiding vd pvda wb immigratie begint op te vallen.

  “Allochtonen stemmen massaal op pvda woensdag 8 maart 2006
  De pvda heeft zijn winst voor een deel te danken aan de massale steun van de allochtonen. De partij kreeg in vier steden 81 procent van de allochtone stemmen. Dat is nog meer dan vier jaar geleden.

  Dat blijkt uit een peiling onder allochtone kiezers in Amsterdam, Rotterdam, Breda en Arnhem door het Instituut voor Migratie en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam. ” http://www.elsevier.nl/web/1069891/Nieuws/Politiek/Allochtonen-stemmen-massaal-op-PvdA.htm
  Onderzoekje uit 2002 nav lokale verkiezingen
  “Marokkanen, maar vooral Turken hebben een sterke etnische voorkeur. Staat er een Turkse kandidaat op de lijst, dan stemmen de Turkse migranten in grote meerderheid op de etnische kandidaat. Bijna de helft van de Marokkaanse en Surinaamse kiezers stemt op een etnische kandidaat, voor de andere helft op een Nederlandse kandidaat. Antilliaan stemmen hoofdzakelijk op Nederlandse kandidaten. Deze etnische voorkeur verklaart een goed deel van het succes van lokale etnische partijen.” pdf http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/AA3AFF08-427E-4584-A5F7-55CF5A317DF1/0/index1260.pdf
  Ook in GB idem
  Labour Party immigration scandal http://en.wikipedia.org/wiki/User:Yorkshirian/Lab

 178. 233

  @seven,

  Vooral tendentieus doorgaan met PvdA (links) alles in de schoenen schuiven (onterecht), dat leidt vast en zeker tot oplossingen.

 179. 236

  @MP Cijfers zijn duidelijk. De artikelen van vandyke lichtte alleen Turken en Marokkanen eruit en toen scoorde links nog steeds slecht ook al trachtte het hele verhaal de boel te downplayen en zoveel mogelijk naar rechts te schuiven dan hoor je jou nooit (weglaten overige nw groepen, meerderheid v hedendaagse immigratie nb. Maar het heeft niet mogen baten, zie mijn bijdrage in de draad. Er zijn muv paars maar 2 soorten regeringen, cda met pdva of vvd (en kleinere aanvullingen) met de PvdA die ook vrijwel altijd de immigratiepost opeist gaan de grenzen open voor kansarmen, maar ze stemmen wel pvda.

  @235 Het is een search, ooit bestond die wiki nml nog wel zoals je daar kan zien.

 180. 241

  @ 226

  Ik denk niet dat dit onderzoek het bij het juiste eind heeft.

  Een moslim blijft een moslim of hij/zij gelovig is of niet.

  Wij zullen steeds meer laag/niet opgeleide mensen in Europa krijgen uit Noord-Arfika i.v.m.de Euro-Med afspraken in januari j.l.

  Minstens 50 miljoen mogen hier komen, krijgen een Blue Card voor werk of een uitkering.

  WIE ZAL DAT BETALEN? LIEVE ZOETE GERRITJE?

  In Engeland is een onderzoek gedaan naar het functioneren van Somaliers aldaar.

  Na VIJF JAAR werkt 90% van de mannen niet meer en 95% van de vrouwen.

  Ze wonen bij elkaar in de buurt en integreren totaal NIET.

  Ayaan Hirsi Ali beschrijft dat heel goed in haar boek ‘Nomade’.
  Ook hun manier van denken beschrijft zij feilloos.

  En zij kan het weten, een deel van haar familie woont daar ook.

  Die mensen hebben meestal niets met oorlogsgebieden te maken, dus het zijn geen vluchtelingen.

  Ze komen hier alleen voor een uitkering en sociale zorg/ziektekostenvergoeding.

  Het is mij een volkomen raadsel waarom liberaal/links geen stop wil hebben op de instroom.

  Of het moet al zijn dat links die mensen als potentieel stemvee zien.

  De PVDA is daarom ook al erg bang om Marokkaanse probleemjongeren aan te pakken.

 181. 242

  @seven,

  Je praat aantoonbaar onzin, lijkt wel een geloof dat links overal de schuld van moet hebben.

  Er zijn nooit volledig linkse kabinetten geweest, maar wel talloze volledig rechtse kabinetten.

  En dat de PvdA de grenzen heeft opengesteld is een ongefundeerde bewering. Juist onder Lubbers III en Paars I en II zijn de restricties toegenomen. Onder van Agt I en Lubbers I en II was het beleid juist heel soepel.

  Immigratie uit Marokko en Turkije zijn ook stevig afgenomen, maar dat vind jij opeens niet meer interessant.

 182. 243

  @su Political scandals in the United Kingdom
  “Labour Party immigration scandal. Revealed in 2009, after comments by Andrew Neather former government advisor who worked for Jack Straw and wrote speeches for Tony Blair, brought into spotlight the Migration: An Economic And Social Analysis policy paper from 2001. After which the Labour Party were accused in the media and parliament of using it as a basis to encourage mass third world immigration to engineer a multicultural society, with a tied in aim of undermining the base of the Conservative Party.[13][14][15][16][17][18]”http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Political_scandals_in_the_United_Kingdom&oldid=368214396#2000s
  ^ Tom Whitehead (23 October 2009). “Labour wanted mass immigration to make UK more multicultural, says former adviser”. The Daily Telegraph (London). Retrieved 28 October 2009.
  ^ Melanie Phillips (26 October 2009). “The outrageous truth slips out: Labour cynically plotted to transform the entire make-up of Britain without telling us”. The Daily Mail (London). Retrieved 28 October 2009.
  ^ Steve Davies (24 October 2009). “Ex-Government advisor Andrew Neather says Mass Immigration to UK was deliberate”. Sky News (London). Retrieved 28 October 2009.
  ^ “Labour ‘designed multicultural society'”. Daily Express (London). 27 October 2009. Retrieved 28 October 2009.
  ^ “Migrant flood ‘plan'”. Daily Star (London). 24 October 2009. Retrieved 28 October 2009.
  ^ Melanie Phillips (27 October 2009). “Trying to stuff the cat back into the bag”. The Spectator (London). Retrieved 27 October 2009.
  http://wikibin.org/articles/labour-party-immigration-scandal.html
  http://www.bbc.co.uk/blogs/newsnight/2006/09/the_great_immigration_scandal.html

 183. 245

  @ 243 Precies, daar heb ik het ook al over gehad.

  Immigratie is voor links tot een hobby geworden:

  ‘zo gezellig, een multi-culti samenleving en wee degene die er iets van zegt’.

  Dan ben je ook in Engeland een xenofoob, een racist, een fascist of nog erger.

  In heel Europa is er wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

 184. 247

  Of het moet al zijn dat links die mensen als potentieel stemvee zien.
  Dat zou de pvv natuurlijk nooit doen … ow – wacht…
  Het zou helpen als u zich kunt realiseren dat dit spel voor alle partijen zo werkt en daarmee uitdrukkelijk dus ook de pvv. Daarnaast zit uw tekst zo vol generalisaties dat inhoudelijk reageren onbegonnen werk is. Ik houd het bij regel 2 [x]

 185. 248

  @242 En uit Somalië, Irak, Afghanistan etc flink toegenomen. Maar ik schreef dat ook voor Marokko en Turkije links immi kampioen is. Daarbij is de rol vh cda /(links of midden btw, zeker het afgelopen kabinet was puur links, ook het cda) duidelijk. Er zijn wel degelijk uitgesproken linkse kabinetten geweest, het Kabinet Den Uyl was Links. Rechtse meerderheden zijn er nooit geweest. Jij ziet een gematigd linkse partij als het cda als rechts. Kijk alleen al naar grootte vd overheid.

  214 miljard netto verlies (opbrengst is hier dus al af) afgelopen 50 jaar, 17 miljard netto verlies alleen in sec 2010 aan niet westerse allochtonen. .
  Huidige populatie 1,8 miljoen nwa kost nl uiteindelijk netto al ruim 500 miljard gedurende het leven.
  Telkens op termijn 7,2 miljard extra verlies per 25k jaarinstroom verse nw immigranten.
  Huidige immigratie 150.000 waarvan 1/3 nwa.

  @su http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Political_scandals_in_the_United_Kingdom&oldid=368214396#2000s
  http://www.youtube.com/watch?v=FB0pYb-2vLk

 186. 253

  @seven,

  Links is helemaal niet immigratiekampioen, je blijft de feiten verdraaien. Is overigens ook niet zo’n handige manier om tot oplossingen wanneer je steeds begint met de schuld bij de andere partij te leggen en dan te komen met onrealistische en ineffectieve ‘oplossingen’.

  Er gelden gewoon wetten rond immigratie. Een zittend kabinet draait niet vrijelijk aan een immigratie/emigratiekraan. Wetten worden veranderd en dat kost tijd.

  Somalië, Irak, Afghanistan voornamelijk asielzoekers vanwege oorlog. Als je de stroom vluchtelingen wilt tegenhouden dan zul je of uit het Internationaal Verdrag betreffende de Status van Vluchtelingen moeten stappen, of zorgen dat er minder oorlog is, of de terugkeer stimuleren wanneer de situatie weer veilig is. Maar dat laatste kan nog wel even duren in Afghanistan en Irak.

  De achtergrond en wetgeving van dit type immigratie is totaal anders dan immigratie door gezinsvorming bij Marokkanen en Turken waar nou juist zoveel om te doen is.

  Verder gooi je in jouw grafiek alles op een grote hoop. Corrigeer het eens voor bevolkingsomvang en laat alleen de groepen zien die volgens jouw een zware economische last zijn.

 187. 254

  @MP Kijk nog een keertje naar @224 want je verdraait opzettelijk de feiten want het is overduidelijk, pvda regeert, grens open.
  Zelfs het artikel van vandyke (selectie turk, maroc) kende een hogere immigratie per jaar voor links. En dat is een oud-linkse fietstoerist die hele jaren wegliet.

 188. 255

  seven de goebbels van de vvd, jammer voor jou dat de vvd niet in de jaren ’30 bestond anders had jouw opa politiek correct op de nsb kunnen stemmen

 189. 256

  @seven,
  tuurlijk joh, PvdA weg -> immigratie weg
  (co2 weg -> temperatuur daalt)

  Wat voor rare kronkel is het dat je denkt dat toename en afname van immigratie alleen door de PvdA geregeld wordt. Ik heb al tig keer aangegeven dat er gedifferentieerde stromen zijn met een verschillende achtergrond.

  Als je het over de invloed van partijen wilt hebben moet je naar het beleid kijken. Daaruit blijkt absoluut niet uit dat alleen links immigratie bevordert.

  Wat jij tevens impliceert is dat overheden bestaande wetgeving willekeurig mogen negeren, wat voor bananenrepubliek wil jij van Nederland maken?

 190. 257

  @MP Wel flink lager, we zullen het zien wat een recht kabinet kan doen als het er komt. Dat de immigratie weer is opgelopen de afgelopen 3 jaar is duidelijk de hand van PvdA / Albayrak en gezien de feiten die allang bekend waren onvergevelijk. Ze denken echt an stemveeimport. Zondr allo’s bestond de pvda niet meer. (Of wel, want dan was de wekende klasse niet vertrokken)

  Je weet dat ik er genuanceerd over denk en de grafiek laat zien dat het niet daalt naar 0, echter Verdonk die de wet geschreven door Bolkestein uit de la gehaald door Cohen streng uitvoerde gaf duidelijk aan dat je wel degelijk snel kan ingrijpen. Verder je visie bepalen op 1 linksige studente die voor haar promotie wat agitprop schrijft…het komt je goed uit en darom dweep je ermee, allemaal intepretatie. (hoezo zijn werkgevers rechts? anname en werkgevers zitten niet in de politiek) Kijk je naar de cijfers zie je een duidlijke correlatie daarbij waarom stemmen allo’s heel vaak pvda? Vast niet omdat ze zo streng op immigranten zijn.

  @255 Goebbels was links, en weer een godwin gbh.
  “Wanneer erkent de PvdA haar ware rol in de ontstane problematiek? (..) De PvdA ontkende als dominante linkse partij decennialang dat haar traditionele achterban de grote steden ontvluchtte. Vele stadsbewoners raakten ontheemd door de komst van niet-westerse migranten. (..) Politiek establishment, journalistiek en burger werden sinds de jaren 1970 verbaal gegijzeld: kritiek op immigratie ontving het etiket ‘racisme’. (..)Schuldcomplex en maakbaarheidsmythe raakten onlosmakelijk verbonden, en daarboven cirkelde met een wakend oog de obsessie voor bureaucratische macht. Dat maakt de PvdA toch niet hoofdverantwoordelijk voor de massale immigratie? Jawel. De PvdA domineerde sinds midden jaren 1960 in toenemende mate de bureaucratie. Volkshuisvesting, onderwijs, sociale diensten en subsidie-instanties in volksbuurten vielen hier onder.
  Socialistische en communistische bureaucratieën streven in de kern hetzelfde doel na, namelijk het verkrijgen van de macht middels het opheffen van bestaande eigendomsverhoudingen, voorop de private eigendom. Communistische regimes doen dat als éénpartij-dictaturen met sociale ‘zuiveringen’. Klassenduiding – via stigmatiserende definities – is daarbij bepalend, etniciteit in eerste aanleg niet. Tot in de jaren 1990 wilde de PvdA de eigendomsverhoudingen ingrijpend veranderen. Het verlies van de traditionele achterban gooide roet in het eten. Nederlandse arbeiders maakten sinds midden jaren 1960 aanspraak op de voorrechten van de middenklasse: de ’sociale kwestie’ was daarmee opgelost. Werd de PvdA na dit succes opgeheven? Neen. Dus moest er een nieuwe onderklasse worden geschapen: kansarme immigranten. Obstructie van hervormingen in de sociale zekerheid, terwijl Nederland sinds 1973 een snel groeiende werkloosheid kende, rechtvaardigde hun komst.(..)Een arrogante bureaucratie, gedomineerd door de PvdA, voerde in deze volksbuurten een zeer bedenkelijke bevolkingspolitiek. ”http://www.nrc.nl/opinie/article2146425.ece/Traditionele_PvdA-achterban_ontvluchtte_de_grote_steden

 191. 260

  @seven Stangen is leuk, maar met “stemveeimport” ga je wat mij betreft toch echt te ver.
  Je bent echt van de “wekende klasse”. Beterschap gewenst. En bedankt voor die mooie term.

 192. 266

  Het gaat er niet om hoe lang een partij aan de macht is geweest, maar wat ze in die tijd hebben gedaan. We kunnen wel over het verleden kissebissen, maar de problemen zijn vooral de laatste tien jaar uit de hand gaan lopen. Dat niet willen onderkennen is de grote misdaad en dat wordt links vooral verweten.

  Maar het is niet genoeg, dat 1,4 miljoen mensen dat niet meer pikt, figuren als Arjan kunnen hun ongelijk niet verkroppen en daarom gaan ze polariseren, scheuring propageren en de maatschappij verdelen. Wat als iedereen Arjans voorbeeld overneemt? Dan krijgen we scheuringen en strijd dwars door alle geledingen van Nederland. We krijgen PvdA-eilandjes, PVV-enclaves, Allochtonen-ghetto’s. Christengemeentes, Allemaal zwaar verstevigd en verdedigd. Terug naar de middeleeuwen jongens en meisjes!

  Welkom in Arjans wereld.

 193. 269

  “Zij stemde tegen mij”…. Ik weet niet in welke wereld je leeft maar er is gestemd op 2e kamerpartijen en niet op mensen uit de samenleving die zonodig tweespalt willen in de maatschappij, de spelregels van de democratie zijn leidend en t frapapnte zodra linkse rakkers t moeten uitleggen en ze verliezen dan deugt of de ander of het systeem niet, zodra ze winnen gaan vrolijk verder de zaak te vernagelen.

 194. 272

  JanT | 16 June 2010 | 08:57

  Nee zeer zeker niet, omdat het duidelijk is dat er op de PVV gestemd is door alle groepen binnen de Nederlandse samenleving.
  Mij lijkt meer dat de gemiddelde PVV stemmer af wil van de elite die al decennia lang de dienst uit maken in ons land en hebben laten zien dat ze van de rotzooi die ze gemaakt hebben niks hebben geleerd en daarom de PVV een kans willen geven om een en ander op te ruimen

 195. 273

  @268: Goed onderbouwd? In geen enkele reactie van die Gijs ‘met achternaam -dus niet laf’, op de quotes van Arjan gaat hij in op de materie.

  Alles blijft dus overeind. Weerleg nu eens dit Henk, want Gijs met achternaam lukt het niet: “Het is de partij van Henk en Ingrid, de partij van heropvoedingskampen, assimilatiecontracten, uitzettingen, barrières en etnische registratie.”

 196. 274

  Overigens JanT dat is ook de reden dat Ik het in 99,9% eens ben met de betogen van Wachteres die zeer goed onderbouwde betogen houd op verschillende fora.
  Ook wat betreft Cor op 18.48 een zeer duidelijke uitspraak dat de mensen niet tegen Arjan gestemt hebben maar op partijen in de
  2de kamer.
  Men zou eens goed moeten lezen wat Wilders wil.
  Wilders wil geen mensen zonder meer het land uit gooien maar het tuig wat de meeste overlast geeft een koekje van eigen deeg laten eten en ze laten opdraaien voor de ellende die ze aanrichten, naar mijn mening niks verkeerd mee.

 197. 275

  Wilders wil geen mensen zonder meer het land uit gooien maar het tuig wat de meeste overlast geeft een koekje van eigen deeg laten eten

  Daarom ben ik er dus voorstander van om van alle PVV’ers het paspoort in te nemen.

 198. 276

  @272: Mij lijkt meer dat de gemiddelde PVV stemmer af wil van de elite die al decennia lang de dienst uit maken in ons land

  En om dat te bereiken willen ze samen regeren met dezelfde elite?

 199. 277

  @ 273
  De partij van de heropvoedingskampen.
  Inderdaad zou het voor een aantal lieden hier in het land nodig zijn om ze in een heropvoedingskamp op te sluiten en deze lieden eens wat respect bij te brengen voor de Nederlandse mores.
  Assimilatiecontracten.
  Wat is er mis mee dat een aantal mensen die per se’ niet willen assimileren in onze samenleving maar wel de vruchten willen plukken(lees aan de uitkeringstiet willen hangen) een contract aan te bieden zodat ze zich eens aan gaan passen aan de Nederlandse normen en waarden.
  Uitzettingen.
  Leg mij eens uit waarom uitzettingen niet zouden zijn toegestaan omgroepen mensen die er op uit zijn om onze samenleving te destabiliseren of ga je me nu uitleggen dat dat niet het geval is.
  Barriéres. Welke barriéres, Worden die Barriéres niet opgeworpen door met name mensen uit de moslimse gemeenschap.
  Etnische registratie.
  Inderdaad etnische registratie van crmineel tuig want het is al jaren duidelijk dat de hoofdmoot van de criminaliteit uitgevoerd word door onnze ccultuurverijkers, anders zou je eens wat statistieken op moeten zoeken welke aangeven wie de hoofdmoot vormen van de bewoners van onze gevangenissen.
  Wat mij betreft kun je met een roze bril blijven kijken naar onze samenleving maar helaas kan ik dat niet en kijk liever naar de dingen die werkelijk spelen in onze steden en dorpen.

 200. 278

  @D.G.Neree; ‘De problemen zijn vooral de laatste tien jaar uit de hand gelopen ?’ Maar wie zijn er de laatste tien jaar voornamelijk aan de macht geweest ? Hier is een hint: het begint met een ‘J’ en eindigt met een ‘P’. Waarom is het dan *wel* acceptabel voor Geert om het CDA zo snel mogelijk bij de formatie te betrekken ?

  Face it, Geert-people, Wilders fucked you over. Je hebt op ‘m gestemd en het eerste wat ‘ie doet, is alles waarom je op ‘m gestemd heb, bij het grof vuil zetten. De vijand die hij benoemde (de vuige PvdA, de afschuwelijke immigranten) zijn alleen maar nuttig als vijand zolang het Geerts ambities (gewoon macht om de macht) uitkomt.

 201. 279

  @Henk; Ah. Ethnische registraties. Ik was naar je op zoek. Ik snap er namelijk geen reet van, die ethnische registraties. Zou je zo vriendelijk willen zijn om mij uit te leggen hoe dat werkt ? Stel, je krijgt een extra veld in het bevolkingsregister genaamd ‘ethniciteit’. Wat moet daarin komen te staan en hoe wordt het gevuld ?

 202. 280

  gronk | 16 June 2010 | 10:04

  Daarom ben ik er dus voorstander van om van alle PVV’ers het paspoort in te nemen.

  Beste Gronk, kunt U mij ook aangeven welke overlast deze PVV ers de Nederlandse samenleving bezorgt.

 203. 281

  @gronk; Niet te hard van stapel lopen. Hier wil een PVV-er mij ‘deporteren’, daar wil een niet-PVV-er PVV-ers het paspoort ontnemen…

  Laten we voor wat betreft onze adminstratie en onze verblijfplaatsen elkaar even met rust laten, zou ik zeggen, want mensen die andere mensen hun paspoort willen ontnemen vanwege hun stemgedrag, mogen geen aanmerkingen hebben over de krankzinnige en onuitvoerbare plannen (pre-verkiezingen dan he) van Geert.

 204. 282

  Tja helaas zal wilders met dezelfde Elite samen moeten werken omdat er nou eenmaal een coalitie gevormd zal moeten worden.
  Ook zal Wilders daarom dus een aantal zaken waar hij voor staat moeten laten vallen zoals ook andere partijen dat zullen moeten doen, dat hoort nou eenmaal bij het vormen van een coalitie maar word hier op dit draadje niet benoemd.
  Het word alleen wel benoemd in samenhang met Wilders.
  Overigens ben Ik er nog niet van overtuigt dat Wilders in de regering komt omdat het Wilders Bashen nog lang niet is afgelopen en men er vanuit de linkse hoek er van alles aan zal doen om hem een cordon sanitaire aan te smeren.
  Het maakt niet zo veel uit dat dat gebeurd want Ik denk dat hij dan bij de volgende verkiezingen er alleen sterker uit zal komen en intussen zal hij dan als grootste oppositiepartij een zeer sterke oppositie kunnen voeren.

 205. 284

  @277

  Assimilatiecontracten.
  Wat is er mis mee dat een aantal mensen die per se’ niet willen assimileren in onze samenleving

  Jij vond wachteres een goed betoog houden, toch? Dit is een citaat van wachteres: Een moslim blijft een moslim of hij/zij gelovig is of niet.

  Waarom assimileren als ik toch op mijn uiterlijk afgerekend word?

 206. 285

  @ Nas.
  Kunt U mij even het nummer van de reactie geven omdat Ik graag zou willen weten in welke context dat gebruikt werd.
  In ieder geval word dit niet door mij onderschreven.
  Ik ben er namelijk van overtuigt als Atheist zijnde dat iedereen voor zichzelf maar uit moet maken waar hij al dan niet in geloofd als men er mij maar niet mee lastig valt.

 207. 286

  Beste Henk (277),

  Als jij redeneert zoals de PVV stemmers dat ook doen, dan heeft Arjan dus helemaal gelijk en is de PVV de partij van de heropvoedingskampen, etc…

  Ja had voor mij helemaal niet uiteen te hoeven zetten hoe je elke maatregel zou kunnen rechtvaardigen, maar desalniettemin bedankt. waar het mij om ging is dat als iemand (Gijs dus) zich druk maakt om wat Arjan schrijft over de PVV, hij dan laat zien dat het niet waar is wat Arjan schrijft. Dat doet Gijs niet. Of doe dan de moeite om iets op te schrijven zoals wat jij deed. Heeft Gijs ook niet gedaan. Gijs heeft z’n artikel slecht onderbouwd dus. Of hij is een kutschrijver. Kan ook.

  Ik laat het even aan anderen over om verder in te gaan op wat je schreef. Ik wil alleen nog even deze vraag stellen: denk je nu echt dat mensen respect krijgen voor iets door ze te straffen? Echt?

 208. 288

  @ Majava.
  Je hebt een eerlijke manier van discusieren moet Ik toegeven.
  Je laatste vraag even beantwoorden.
  Nee daar ben Ik niet van overtuigt maar er helemaal niks aan doen zoals de laatste 10-15 jaar heeft in ieder geval ook geen zoden aan de dijk gezet dat is wel gebleken.
  @ Allen. Het kan soms overkomen dat Ik wat warrig schrijf maar dat ligt hoofdzakelijk aan een lichte vorm van woordblindheid mijnerzijds

 209. 289

  In 1972 (of 1973, dat ben ik even kwijt) was er op de academie waarop ik zat (*kuch* “studeerde”) een discussie tussen Joop den Uyl en Hans Wiegel. Je kon ze ook een hand geven, maar de hand van Wiegel weigerde ik.
  Ik besef nu wat voor een onbeholpen groentje ik toen was. Volstrekt niet rijp en nog niet droog achter mijn oren.
  Arjan lijkt me een jochie zoals ik toen was. De ellende vandaag de dag is echter dat dit type zich traag doorontwikkelende adolescenten (ja ik was ook zo), geholpen door internet en de tijdgeest alle kans en gelegenheid krijgt om iedereen met hun gebrek aan levenservaring te vervelen.
  Het lijkt mij zeer links om ook deze “zwakken” in onze samenleving tegen zichzelf in bescherming te nemen. Links is namelijk vergeten dat je ook anders zwak kan zijn dan alleen in je portemonnee.

 210. 290

  @201 Helaas is de praktijk dat de meeste moslims niet zo denken en vooral handelen zoals jij.
  Ik kan mij niet herrineren dat ik als jongen ineens op het idee kwam kom we gaan eens homo’s pesten of in elkaar slaan.
  Dan krijg je dit wel ergens van mee en dan kan het niet anders dan of van huis uit of moskee.
  Of homomishandeling nu als achtergrond de islam is of de moslim cultuur zal em verder worst zijn feit het onacceptabel is er moet keihard tegen opgetreden worden.

 211. 291

  @SU Ben je nu echt zo achterlijk of hou je je maar zo?
  Ik moet je op je woord geloven…kijk jij geen nieuws dan, lees jij geen kranten?
  Gisteravond tot 2x op het nieuws geweest, homoechtpaar weggetreiterd door allochtone jongeren en dat is al het 5e stel.
  Wat jij bedoelt te zeggen is zoveel als: als het mij niet overkomt bestaat het ook niet.
  Wat een lulhannes ben jij zeg.

 212. 292

  @ Nas.
  In de context dat Wachteres dat schrijft ben Ik het wel met haar eens want als je het deel leest waarin zij zegt “wie zal dat betalen zoete lieve Gerritje” Heeft ze toch niet geheel ongelijk.
  Vergeet niet dat de Immigratie op dit moment 7,2 Miljard kost en het ook inderdaad klopt dat de meerderheid van de immigranten laag opgeleid zijn en daardoor een verminderde kans hebben op de arbeidsmarkt.
  Lijkt me iets waar niemand omheen kan.

 213. 293

  @Wachteres

  U heeft het over de declaratie van Barcelona
  http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2005/july/tradoc_124236.pdf

  en EU resolutie 1605.
  http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm

  Deze worden vaker door PVV aanhangers onvolledig weergegeven. Zie bijvoorbeeld hier op het weblog van Hirsi Ali:
  http://ayaanhirsiali.web-log.nl/ayaanhirsiali/2008/08/resolutie-1605.html

  Hirsi Ali schrijft waarom resolutie 1605 de Islamisering in Europa versterkt. Ik kan een zelfde stukje schrijven waarom resolutie 1605 de Islamisering juist beperkt. Dit zal ik net als Hirsi Ali doen door selectief punten er uit te halen:

  3. Het is spijtig en niet te ontkennen dat Islamitisch fundamentalisme mensen aantrekt. Organisaties moeten samenwerken om deze ontwikkeling te neutraliseren.

  4. Moslim prominenten die openlijk terroristische aanslagen veroordelen en openlijk andere moslims die haatzaaien veroordelen moeten gesteund worden hierin.

  9.3 Er moet meteen gehandeld worden tegen preken die tegen mensenrechten en democratische waarden ingaan, ook als de spreker dit op religieuze gronden doet.

  9.4 Bestrijd alle vormen van discriminatie en geweld (gedwongen huwelijk, besnijden van vrouwen en eerwraak in het bijzonder)

  9.5 Bestrijd alle vormen waarin mensen rechten geschonden worden op basis van religieuze overtuigingen.

  9.9 Hou scherp in de gaten of andere landen betrokken zijn bij het financieren van moskeen en het aanwijzen van imams, dit om extremisme buiten de deur te houden.

  9.10 Zorg ervoor dat imams, net als domninees, pastoors en priesters, in Nederland worden opgeleidt, zodat de lesstof gecontroleerd kan worden.

  Moslim organisaties moeten:

  11.1 Terrorisme veroordelen.

  11.2 Andere moslims stimuleren om niet het seculiere character van de staat in twijfel te trekken.

  11.3 Formeel de EU conventie van mensenrechten accepteren

  11.4 Europese waarden promoten in de moslim gemeenschap.

  11.5 Garanderen dat Europese waarden worden onderwezen op moslim scholen.

  11.8 Ervoor zorgen dat in de media ook de gematigde moslims ruimschoots aandacht krijgt.

  11.10. De ontwikkeling van seculiere inteligentia promoten.

  U ziet dat EU resolutie 1605 nu een heel ander charachter krijgt.

  Dit zelfde geld voor de declaratie van Barcelona, het is maar net hoe je hem uitlegt. Hiervan zegt u bijvoorbeeld dat hij de toestroom van migranten versterkt. Maar als u hem leest zal u zien dat er veel afspraken instaan die juist het omgekeerde nastreven. Er staat bijvoorbeeld dat het aantal illegale immigranten moet worden teruggebracht door samen te werken met de politie en overheid van de landen waar de illegale migranten vandaan komen. Ook wordt in deze declaratie afgesproken dat landen verplicht zijn om illegalen terug te nemen als ze worden terug gestuurd.

  Beste wachteres, ik hoop dat het bovenstaande u laat zien dat veel websites waar u negatieve berichten over de declaratie van Barcelona en resolutie 1605 leest, niet het hele verhaal vertellen.

  Gegroet

 214. 294

  @JanT; E.e.a. laat natuurlijk onverlet dat het ueberhaupt *aannemen* van een resolutie a la 1605 door het EU assemblee compleet van de gestoorde is. Hebben die mensen echt niks beters te doen ? Moeten ze geen schimmelkaas verbieden ofzo ? Wordt er niet nog ergens rauwe melk in verwerkt ? Zijn de komkommers nog wel overal recht ?

 215. 295

  Ik heb een beetje moeite met het uit een PVV-er trekken van wat ethnische registratie nu precies in de praktijk zou moeten gaan inhouden. Henk, je frustreert me. Maar jij, Anton met of zonder Hering, ook. Kom nou ‘es met iets over de brug !

 216. 296

  elisabeth (291), hoe komt het dat die homoparen zijn weggetreiterd? Als jij dat nieuws leest/ziet/hoort, denk je dan:
  a) smerige allochtonen!
  b) zielig homostel zeg.
  c) wat een stel laffe hufters in het Nederlandse politie/justitie apparaat, waar niemand je tegen dit soort getreiter kan beschermen. En ja, ook de rest van de buurt. Laffe, weke Nederlandse klagers die geen poot (voor een poot) uitsteken, ook al zien ze wat er gebeurt. “Je hebt zo een mes tussen je ribben” Gelul!!!

 217. 299

  @ KJ.
  Jammer om te horen dat Ik je frustreer want het is zeker niet mijn bedoeling om iemand te frustreren(Hand op mijn hart)
  Gaat het erom dat Ik mischien niet duidelijk genoeg ben,
  Laat maar weten wat je dwars zit en je krijgt direkt antwoord.

 218. 300

  @Henk
  Geestelijk gehandicapten zijn ook vaak laag opgeleid en hebben ook een verminderde kans op de arbeidsmarkt. Lijkt me niet dat iemand daar omheen kan. Gaan we iedereen met een verlaagde kans op de arbeidsmarkt hard aanpakken?

  Ik snap je punt wel, maar je verwoord het niet goed. Je zou erbij moeten zeggen dat je vind dat het de eigen schuld is van veel immigranten dat ze laag opgeleid zijn en dat we hier liever geen mensen met een lage opleiding hebben omdat jij denkt dat dit slecht is voor de economie. (Hoewel mensen met een lage opleiding vaak met veel liefde voor ouderen kunnen zorgen en soms de enige reden zijn dat veel bloemtelers en bouw aannemers nog niet failliet zijn, maar dat terzijde.)

 219. 302

  Zie je wel ;)

  Ik kan er gewoon echt niet bij dat als mensen helemaal versteld staan van ‘al die draaideurcrimineeltjes’, die dan veelal allochtoon zijn, er niemand is die denkt wie die draaideur heeft neergezet. (hint: wie regeerde er het meest de afgelopen pakweg 25 jaar?)

  Slopen die draaideur en niet kijken wie er in vast zit. Doe je dat, ben je ook van tokkieterreur, oplichtende kampers en zuipende en slopende boeren af.

 220. 303

  @Henk; Je hebt het over ‘ethnische registratie’ – ik wil weten hoe dat in de praktijk zou werken. Ethniciteit is namelijk wetenschappelijk niet eens zozeer controversieel, maar gewoon keihard ouderwets – een gepasseerd station. Mensen-mannetjes steken hun pik nu eenmaal in alles wat warm is, en zodoende zijn we nogal gemengd geraakt, de afgelopen miljoen jaar. Geldt niet voor Katwijk en Urk uiteraard, maar dat zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen ;-)

  De meest on-vage definitie van ethniciteit die je zou kunnen geven, heden ten dage, is zoiets als: ‘dat is de groep waar ik me mee associeer en daar lijkt vanuit die groep niet al te veel bezwaar tegen te bestaan’. Volgens mij kun je daar geen beleid op schrijven, maar als het anders is, dan hoor ik het graag.

 221. 304

  @KJ: dat ‘paspoort ontnemen van PVV’ers’ is wat mij betreft de enige manier om duidelijk te maken dat sommige PVV-ers geen idee hebben wat ze andere mensen aan willen doen. Als mensen daar over de pis van raken: prima. Beetje spiegelen kan nooit kwaad.

 222. 305

  @ Jant.
  Dat is dan ook weer een van de punten waar de PVV voor staat, mensen die buiten hun schuld niet deel kunnen nemen of in mindere mate toch de kans geven om in deze maatschapij mee te draaien verzorgt of gedeeltelijk verzorgt.
  Maar het lijkt me economisch niet zo slim om mensen te laten immigreren die een last zijn voor de economie.
  Het klinkt natuurlijk niet mensvriendelijk maar de vraag is dan, is het mensvriendelijk voor de Nederlandse belastingbetaler om deze mensen hier naartoe te laten komen.
  In mijn gedachtengang niet.
  Daar staat tegenover de jeugd die op de scholen te vroeg afvallen ook verplichten om terug te gaan om hun opleiding af te maken, hoewel Ik niet zou weten hoe dit opgelost zou moeten worden.
  Het maakt mij niet uit of het dan autochtone jeugd dan wel allochtone jeugd is.

 223. 306

  @ KJ.
  Wat je daar steld over etniciteit kan Ik me geheel in vinden, maar aangenomen dat je verkering zou krijgen met een dochter van een moslimse familie met een conservatieve achtergrond loop je toch de kans dat het meisje(vrouw) onder zodanige druk word gezet om de relatie met de ongelovige te verbreken.
  We kunnen ook niet ontkennen dat zo een Meisje of vrouw retour gestuurd zou kunnen worden naar het land van herkomst dan wel het land van herkomst van de ouders.
  En zelfs in het ergte geval wat gelukkig zeer weinig voor komt het slachtoffer word van mishandeling dan wel van eermoord.

 224. 307

  @Henk; O allicht. Maar het komt wel degelijk voor, en wat is zo’n kindje dan ? Weet je hoe verschrikkelijk veel moeite de staat Israel heeft met het bepalen wie Joods is (en wie er dus recht heeft op ‘terugkeer’) en wie niet ? ‘Ethniciteit’ is een lachertje.

  En ik ben dan ook (ook hier) een vurige pleitbezorger geweest voor ‘begriploos’ optreden van politie en rechterlijke macht, en een indicatie-beleid (a la junk-moedertjes die in de gaten gehouden worden door de GGD) voor risico-groepen (op uithuwelijking, eerwraak, besnijdenis). Maar guess what – dat bestaat al, dus dat is een loze belofte van Geert. Met ethnische registratie heeft dat, however, geen donder te maken.

 225. 308

  Su, ik ben nog niet eens op dreef, dit was echt geen schelden, maar ja, de waarheid is hard en als je geen weerwoord meer hebt, noem je het gewoon schelden, nietwaar?
  Majava, je vraagt me een keuze te maken tussen a, b ,of c?
  Ik zou zeggen, alle 3.
  En ja, niemand steekt er een poot uit om iemand te helpen, ook wooncorporaties niet, die zeggen , zoek het zelf maar uit.En ook de buurt niet, angst regeert en de maatschappij verhardt.
  En er zijn zoveel blindgangers , die het niet willen zien en als er dan iemand opstaat en naar die mensen luistert, krijg je deze discussie en dan dat stomme bericht van Arjan, maar deze man steekt wel zijn nek uit, als je het er voorover hebt , zo te moeten leven als Wilders verdient hij daarvoor alleen al respect.Dit is althans mijn opinie.

 226. 309

  @292henk

  Juist in die context klopt het niet Henk. In het bericht daarvoor staat een heel verhaal dat in 2050 de meeste inwoners van NL moslims zijn. Ik heb daarop gereageerd en gezegd dat dit hoogstwaarschijnlijk niet kan op basis van huidig wetenschappelijk onderzoek over secularisatie onder moslims en de huidige immigratie wetgeving. Hierop geeft zij dus het antwoord moslim is moslim. We hebben het dus over hier in NL geboren en getogen 3de, 4de, 5de en misschien wel 6de generatie allochtonen (die dus officieel in veel gevallen niet eens meer allochtoon zijn vanwege ouders die ook hier geboren zijn) We hebben het hier niet meer over laag opgeleiden immigranten die de taal niet spreken. Hoezo klopt haar context dan over wie dat moet betalen?

 227. 311

  Nee Ik denk dat Geert Wilders de ethnische registratie alleen in wil voeren om aan te tonen tot op de persoon nauwkeurig hoe groot het aandeel is van de allochtonen inzake criminaliteit.
  Wat mij betrefd geen probleem en we mogen daarin ook gerust van mening verschillen.
  Ik woon zelf in Belgie en hier is het de normaalste zaak van de wereld dat als een Nederlander iets uit vreet het dan ook als zodanig in het P.V. komt te staan.
  Maar gaat het om een immigrant die uit de arabische wereld komt en het zou gebeuren staat het halve land op zijn achterte poten.
  Ook hier kennen ze het systeem van meten met twee maten maar al te goed.
  Persoonlijk vind Ik het hele gebeuren een beetje te ver door geschoten en moet er paal en perk gesteld worden aan dit soort meten of alles of niks dus.
  Je zou even contact met me op kunnen nemen via mijn mail dan kan Ik je nog iets uitleggen wat Ik hier niet op dit forum wil doen.
  [email protected]

 228. 313

  @ Nas @ KJ Ik heb hier een bedrijf te draaien en moet op dit moment een paar uur weg om te bevooraden maar in de loop van de dag ga Ik antwoord geven tot later

 229. 314

  Iraanse vrouwen zijn mooi!
  Maar dat terzijde….
  Ik wil hiermee overigens niet alle Iraanse vrouwen over 1 kam scheren….

 230. 315

  PVV is een ondemocratische “partij” die democratie hoog in de vaandel heeft staan.
  Wat een grap, hahahahaha.

  PVV-aanhangers stemmen niet op de PVV, maar op Geert Wilders.
  Het is een legale wijze om als racist op een racistische man te stemmen.

  Stop eens een keer met zeuren op anderen en over “buitengesloten” worden (gelukkig doen jullie dat niet en scheren jullie niet alle moslims over één kam) en ga eens regeren………….

  Veel succes!

 231. 317

  @elisabeth (308): inderdaad, bijna niemand die wat doet (plus regels die ontbreken om er iets aan te doen, waardoor je mensen wooncorporaties, politie e.d. krijgt die gaan wijzen naar die niet bestaande regels en wetten). Alleen… denk jij dat Wilders (en z’n fans) dat nu gaat veranderen, terwijl hij juist een van die laffe gasten is die wegkruipen? Net zoals Wiegel van de VVD ons tig jaar terug al meer veiligheid heeft gegeven met z’n ‘meer blauw op straat’. Ik wacht er nog steeds op. Elke keer weer als de VVD in die stoelen plaatsneemt. Oh wacht, ze hebben de orders gekregen om in de struiken… Precies. Daarom nog meer pliesie. Het komt helemaal goed.

  @Manolo: ik weet wel wat de repsons is op jouw situatie: ‘dat is een uitzondering’. Net als die keurige buurman, die bakker daar en die gasten die daar en daar van het restaurant. Echt hoor, je kunt nog zoveel echte, brave moslims er bij de haren bij slepen, tegen een paar krantenberichtjes over lichtgetinte klootzakjes kan het nooit op.

 232. 318

  @308: Je noemt mij een achterlijke lulhannes puur om de reden dat ik je vraag om onderbouwing te geven. Ondertussen is mij meerdere malen bevolen om maar zelf dat onderbouwing te gaan zoeken, wat aangeeft dat je niet zelf in staat bent weerwoord te geven. Ik denk dat we op een punt zijn beland waarbij er geen sprake is van een discussie en alleen van verbale geweld. Ik pas daarvoor. Dank.

 233. 319

  @317
  Ja ik weet het, daarom heb ik direct na het plaatsen van mijn stukje gevraagd of het weer verwijderd kan worden. Het was een impulsieve actie getriggerd door frustratie, ik ben eigenlijk al een paar jaar helemaal klaar met discussies over dit onderwerp.

 234. 320

  Manolo | 16 June 2010 | 12:46

  Manolo zo te horen zijn je schoonouders niet van het conservatieve slag.
  Dat zegt volgens mij al genoeg.
  Waarbij Ik ook op wil merken dat Ik op zeer grote regelmaat met Iraniers van doen heb en je wilt me hopelijk niet wijs maken dat de gemiddelde Iranier een laag opgeleide is.

 235. 321

  @ Nas:

  Het zal Wachteres ook niet gaan over het aantal in dit geval Moslims die zich zeer goed aangepast hebben aan de nederlandse maatstaven.
  Ik heb eerder het idee dat het gaat over die minderheid die zich weigert aan te passen en daardoor het idee schijnen te hebben om zichzelf te moeten gedragen als het eerste de beste straattuig dat het nodig vind om mensen het leven zuur te moeten maken.
  Het is in iieder geval een gegeven waar men in Nederland niet omheen kan.
  Dat wilders zo veel stemmen gekregen heeft ligt niet aan Wilders of diegenen die op hem gestemt hebben maar aan het tuig dat het nodig vind om de straten onveilig te maken daar Wilders voorlopig de enige is die het probleem benoemd zonder potten thee te zetten.

 236. 325

  Nas 284

  HÉ HÉ, JE MOET WAT IK ZEG WEL GOED INTERPRETEREN.

  Ik zeg zoiets niet, dat zeggen de moslims zelf!

  je wordt als moslim geboren en dat blijf je of je nu gelovig bent of niet.

  Ik heb daar dus niets negatiefs mee bedoeld.

  Misschien had ik me nog duidelijker moeten uitdrukken, maar nu weet je in elk geval hoe ik het bedoeld heb.

  Sorry dat ik niet eerder kon reageren, ik heb de hele dag bezoek gehad.

 237. 328

  @325

  Wat je zegt klopt helemaal niet. Je bent moslim als je gelooft in de 5 zuilen van de islam en je bent dat niet als je er ook maar 1 laat vallen. Zo simpel is het. Afkomst zegt helemaal niets en zal alleen maar nietszeggender worden nu er zoveel ‘culturele moslims’ in NL geboren en getogen zijn en worden. Dan worden het tradities zoals kerst en pasen, wat voor velen tegenwoordig alleen nog maar om het eten en de gezelligheid draait. Maar met geloof heeft het gedrag dan weinig te maken. Met dat soort moslims heb jij dan waarschijnlijk gesproken.

  Daarnaast blijft de rest van mijn reactie wel overeind. Je kunt helemaal niet constateren dat in 2050 het merendeel van de NLse bevolking moslim is.

  Dat vind ik dus zo jammer. Dat heel veel meningen gewoon echt gebaseerd zijn op verkeerde informatie.

  Oh ja, zou je de volgende keer niet zo willen schreeuwen? Die caps lock is helemaal nergens voor nodig.

 238. 329

  @ 293 JanT

  Ten eerste, bedankt voor al je moeite en je links.(Ik zeg maar je, dat vind ik prettiger)

  Vind je het niet erg als ik niet in detail antwoord op je punten.

  Het is een tijd geleden dat ik die declaraties gelezen heb, de conclusies die ik eruit getrokken had, heb ik op schrift gesteld.
  En vandaag heb ik weinig tijd voor mezelf gehad.

  Wel weet ik dat er afspraken gemaakt zijn met het Midden-Oosten en dat in bijna alle landen daar de fundamentalisten aan de macht zijn.

  Wat zij zeggen en wat zij bedoelen, zijn vaak twee verschillende zaken.

  Als zij het hebben over ‘het verwerpen en bestrijden van Islamofobia’, dan bedoelen ze dat niemand ook maar enige vorm van kritiek op de Islam mag hebben.

  Ze proberen op die manier de macht in handen te krijgen.

  In Engeland is dat al realiteit geworden:

  Autochtonen durven niets meer te zeggen, ze krijgen zo een proces aan hun broek.

  Fundamentalistische moslims mogen de meest grove, gewelddadige uitingen naar het Westen schreeuwen, er wordt hen geen strobreed in de weg gelegd.Je hebt vast wel eens video’s gezien op internet.

  Trouwens die punten die je aanhaalde, de plichten van de moslims, zie jij dat gebeuren?

  Ik geloof niets van bepaalde beloftes van undamentalistische moslims, ik wantrouw die.

  Heb je enig idee wat er op moslim scholen en in moskeeën geleerd/gepredikt wordt?

  Dat is meestal bepaald niet positief naar het Westen toe, en dan druk ik me zacht uit.

  ‘Geschiedenisboeken moeten herschreven worden’:
  in de grote steden in Nederland durven sommige scholen geen geschiedenislessen over de tweede wereldoorlog meer geven omdat dit moslimleerlingen niet aanstaat!

  In Engeland zijn al veel moslimscholen.
  Daar mogen geen autochtone leraren en leerlingen aan deel nemen.En de studieboeken komen uit het midden-oosten,; ze hebben ook hun eigen studieprogramma’s,ongetwijfeld heel positief voor meisjes, als ze wat willen bereiken.

  En Labour heeft dat allemaal best gevonden.

  Wat die in Engeland veroorzaakt hebben, neem ik hen ONTZETTEND kwalijk.

  Ook daar worden mensen die kritisch zijn meteen veroordeeld tot xenofoob, islamofoob, racist enz.

  Geloof me als ik zeg dat ik alles wat je geschreven heb ga bestuderen, ik ben blij met je links en ik zal ze goed lezen en bewaren.

  Ik probeer zo objectief mogelijk te zijn.

  Ayaan Hirsi Ali is trouwens geen aanhanger van Wilders, ze was lid van de VVD en is rechts.

 239. 330

  @ 312 Manolo

  Ik begrijp wat u beschrijft erg goed.

  Het vervelende is, het valt niet te ontkennen, dat er overal in Europa problemen zijn met de (fundamentalistische)Islam.

  Niet alleen voor autochtonen, maar ook voor allochtone vrouwen geeft die godsdienst problemen.

  Niet voor niets zitten de’blijfvan-mijn-lijf’ huizen vol met gevluchte moslima’s.

  Dag in dag uit staat er wel iets in de kranten
  over problemen met Marokkaanse jongeren.

  Uw vrouw is blijkbaar erg liberaal opgevoed, want de meeste moslims die hier in Nederland wonen mogen/willen niet met een autochtoon trouwen of de Nederlandse man moet zich al bekeren tot de Islam.

  Wat ik liberaal/links kwalijk neem is dat ze weigeren over die problemen te praten en het liefst doen also er niets aan de hand is; zoveel mogelijk verzwijgen.

  De PVV wil die problemen aan de kaak stellen en wordt op een bijna misdadige manier zwart gemaakt, na de verkiezingen gaat dat onverminderd, zelfs in nog veel ergere mate door.Zij polariseren door hun gedrag.

  Waar wij problemen mee hebben is met de opkomst van het moslimfundamentalisme in Europa, ook dat wil links niet benoemen.

  Maar nogmaals, ik begrijp dat u en uw vrouw daar niet mee in verband willen worden gebracht en dat is ook absoluut niet onze/mijn bedoeling.

  Ik vind het geweldig wat uw vrouw bereikt heeft en als vrouw ben ik daar trots op

 240. 332

  @ 312 Manolo

  En manolo zoals je zult begrijpen is dat ook zeker niet mijn bedoeling.
  Ik mag U gerust vertellen dat Ik voor de Iraanse gemeenschap al een jaar mezelf voor 100% in zet.
  U kan kijken op Joost Niemoller welke zeker een rechtse site is maar ons altijd een podium gegeven heeft.
  Later is dit podium over gegaan naar AP waar Ik frikschoten nog steeds dankbaar voor ben en wat ook een echt PVV forum is.
  Kijkt U hier maar eens naar.

  http://www.amsterdampost.nl/category/ondertussen-in-iran/

  En ook op een ander gebeuren steun Ik uw schoonfamilie denk Ik.

  http://www.onlydemocracy4iran.com/cgi-bin/forum/YaBB.pl

  men zou mij denk Ik niet van een islamfobie kunnen beschuldigen en anders is het mogelijk op een van deze fora tegen mij te ageren.
  Helaas komt U dan in aanraking met mensen waar Ik al zeer lange tijd mee samenwerk en die U dan waarschijnlijk van repliek zullen dienen.

 241. 333

  Wat een gezwam hier, Paars+ mensen, het wordt Paars+. Rutte gaat het geweldig doen en de pvv komt in het rijtje Boerenpartij, ouderenpartij, lpf en ton.

 242. 337

  @Wachteres

  Je schrijft dat je probeerd objectief te blijven. Ik kan me helaas niet aan de indruk ontrekken dat je deels je objectiviteit verloren bent. Je schrijft bijvoorbeeld:
  “Wat zij zeggen en wat zij bedoelen, zijn vaak twee verschillende zaken.”
  Dit kun je namelijk niet objectief vaststellen.

  Ook zou het helpen wanneer je de dingen die je beweert onderbouwd met externe bronnen. Als je bijvoorbeeld schrijft:

  “in de grote steden in Nederland durven sommige scholen geen geschiedenislessen over de tweede wereldoorlog meer geven omdat dit moslimleerlingen niet aanstaat!”

  Hier zou een link naar een nieuwsbron al helpen om mensen te overtuigen. Nu twijfel ik namelijk aan wat je hier beweerd.

 243. 338

  Dit doet me sterk denken aan de jaren 40-45, en zo ziet u maar weer dat de gene die de andere uitsluit geen haar beter is!

  De burger kijkt niet verder dan zijn neus lang is, of zelf inzicht vergaren in de huidige situatie. Als mensen zelf zouden gaan nadenken en op onderzoek uitgaan, zouden ze misschien wel de vieze spelletjes zien.
  De burger zelf is verantwoordelijk omdat de burger de macht geeft aan het pluche die regeert.
  Zelf denken is tegenwoordig een luxe, en als je zelf leert denken ben je tegenwoordig ook vervreemd van de maatschappij van nu.
  Ik denk dat de reden voor de boosheid op Wilders is dat ze zich onbewust zijn van het overheidsgezag dat ze zelf steunen. De boosheid is waarschijnlijk hun eigen boosheid :-)

  Zelf leren nadenken en op onderzoek uitgaan doet wonderen :-)

 244. 339

  JanT 337

  Wat ik over die geschiedenislessen zeg is algemeen bekend.

  Er heeft een stuk gestaan in het onderwijsblad dat ik nog steeds krijg en ongetwijfeld kun je info erover zo op internet vinden.

  Zoiet zuig ik echt niet uit mijn duim!