1. 5

  Dat Plasterk het niet geworden is is inderdaad prettig. Verder hoop ik alleen maar dat ze nu eens degelijk oppositie gaan voeren. Nederland in beweging gaan brengen tegen de fascistoïsering.

 2. 7

  Samson is niet te benijden. Dat lijkt me ook. Maar een jonge hond met activistische energie is misschien niet zo gek. De partij zal uit de double bind van het gedogen moeten.
  Ik weet niet of een crisis nu erg productief is, maar soms moeten dingen maar gaan zoals ze moeten. Zelfs een beetje inconsequent moet dan maar. Waar staat geschreven dat je altijd consequent moet zijn?

 3. 11

  Contre coeur op hem gestemd, maar Plasterk is te intellectueel voor de positie, zoals Cohen te netjes was. Samsom’s valkuil: arrogantie.
  Dat hij als enige tweede kamerlid met Groenfront in de boom ging zitten tegen de kap van dat ene bos in Limburg t.b.v. overvliegende AWACS toont meteen de overbodigheid van een partijtje als Groen Links aan.

 4. 13

  Ik zit hier lekker in korte broek het zonnetje gedag te zwaaien bij 20 graden in de winter en bedenk me net dat er aan klimaatverandering ook wel goede kanten zitten. Gaan ze GL tot partijleider van de PvdA kiezen.

 5. 16

  De beste keus uit de 5 vrijwilligers, hij oogt in ieder geval strijdvaardig Nederland weer uit de stront te trekken. Dan zal hij echter wel werk moeten maken het electoraat van de PvdA weer terug te slepen (weggelopen naar SP en PVV). Hoe hè? Helemaal “voor de inhoud gaan” a la Cohen is uit de tijd, een verloren zaak gebleken. Blijft de boel op scherp i.c. de Polarisatie over ja inderdaad, jammer maar helaas tis niet anders the winner takes it all

  En toen heeft Abba daar nog een liedje over gemaakt.

  In het geschiedenisboek vond men het begrip Polderen nog slechts terug als voetnoot in het hoofdstuk handelend over het begin van het einde van het Koninkrijk der Nederlanden.

 6. 23

  Leuke groene ideetjes krijgen Goldman-Sachs niet in het gareel, leiden niet tot oplossingen die de zorg betaalbaar, maar wel sociaal houden en vullen de pensioenfondsen niet aan.

 7. 24

  Henk & Ingrid zijn de nieuwe neo-liberalen, al tien jaar geleden legden ze vol overgave hun lot in handen van een ijdeltuiterige dandy in een Bentley. Henk & Ingrid zijn ubermaterialisten, ze kicken uiterlijk vertoon, met hun breedbeeld televee ambient lightend aan de muur en een waterscooter voor de strandvakantie in de schuur, begrijp dat dan toch eens! (met andere woorden de PVV stemmers zijn gemiddeld geen laagverdienenden maatschappelijke losers)

 8. 25

  ik zie premier Samsom wel een grondstoffenbelasting invoeren ipv belasting op arbeid, tegen de tijd dat de werkloosheid nog veel verder gestegen is is dit een meesterlijke zet waar men 50 jaar later nog vol bewondering over zal spreken.

  maar ik begrijp nu ook dat het begrip TEEB nog samenlevingsbreed is geland…

 9. 26

  Op zich kan ik me wel in Samsom vinden. Met een aanstaande energie- en klimaatcrisis is het wel zo prettig een beta aan het roer te hebben die daar ook verstand van heeft.

 10. 32

  Mooi, dan zijn we meteen het irritante laatste beetje industrie kwijt en kunnen we eindelijk voortaan enkel elkaars ramen gaan lappen. Die zijn allemaal wel stuk na 50 jaar maar dan kunnen we altijd nog te voet naar China en daar in een gestolen rubberbootje om een afvoerpijp heen gaan varen.

 11. 35

  Het is een schande dat je voor je socialistische sallonnetje EXTRA moet betalen voor een energiezuinige HD LED tv ZONDER dat proleterige ambilight dat tegenwoordig op alle middenklasse modelletjes zit.
  HIFI – Henk Ingrid Fortuin Installatie