De Bea T-shirtstemming!!

Koningin BheabolDe GC-redactie maakt zich nogal druk om het feit dat er in Nederland mensen worden opgepakt en veroordeeld wegens het beledigen van de Koningin.
Daarom schreven we een wedstrijd uit. De opdracht? Bedenk de ideale opdruk voor een shirt waarmee je onze geliefde koningin zo (on)subtiel mogelijk (net) NIET beledigt.

De inzendingen zijn inmiddels binnen, nu is het tijd om te gaan stemmen! Kies uit onderstaande t-shirtmodellen maximaal drie favorieten. Elk gekozen shirt krijgt een punt. De winnaar is uiteraard het shirt met de meeste punten. Let niet al teveel op de kwaliteit, het gaat om het idee. We zullen de top 3 uitwerken, welke we vervolgens voor 15 euro per stuk verkopen. De winst, 5 euro per shirt, gaat uiteraard naar Downside Up.

De winnaar krijgt gratis een versie van zijn ontwerp.

Hier komen de shirts!

1.
Bea is helegaar geen hoer!

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13. (noot: in de tekst hieronder moet “schoonvader” “peetvader worden.)

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

 1. 11

  In plaats van u blijven storen aan
  mevrouw van Oranje Nassau, is het beter LID of DONATEUR te worden van de Republikeinse Moderne Partij.
  Stoort u zich daarna aan de president, wordt u gewoon zelf president.

  Overigens heeft T-shirt mijn voorkeur.

  Zie hier.

 2. 23

  Wat een armoede, in velerlei opzichten, maar in de eerste plaats toch creatieve armoede. Nu snap ik best dat niet iedereen over literair talent beschikt, maar mijn sinterklaasgedichten zijn over het algemeen nog minder fantasieloos dan deze shirtjes. Nr. 13 begrijp ik overigens niet, ook niet als schoonvader door peetvader vervangen wordt; misschien is hij briljant, maar kan iemand mij de point uitleggen? Maar goed, als er dan toch gekozen moet worden, dan nr. 11. En de slechtste? Nr. 1, 5, 8, 15, 15, 19, en nog wel een paar zijn goede kandidaten.

 3. 25

  @Dave: misschien had je dan een van je sinterklaasgedichten moeten insturen.

  Tegelijkertijd gingen mijn wenkbrauwen ook even omhoog bij het Voldemort-ding. Het zal een Harry Potter-inside joke zijn. Ofzo.

  Ik ben trouwens wel blij dat je mij hebt genomineerd voor de slechtste inzending :)

 4. 28

  @26: niet zo zeuren hoor. Jij hebt in ieder geval al één nominatie binnen.

  @27: het geeft niet, iedereen komt weleens tegemoet aan zijn innerlijke kind. Zo heb ik laatst Shandy gedronken :)

 5. 31

  @28 oh, ik schaam me er niet voor dat ik Harry Potter lees; erg vermakelijke lectuur en het verhaal zit wel goed in elkaar. Maar geintjes die door kunnen gaan als insider-joke begrijpen, is weer iets anders. Bovendien was hij echt té slecht, met alle respect voor de bedenker.

 6. 35

  T-shirt 1, 14 en 19.
  Ik gun nr. 18 best de overwinnning maar het is een erg belegen grap,die natuurlijk letterlijk duizneden keren is toegepast door zelfs hele brave, ornajegezinde burgers, die nooit voor majesteitschennis zijn opgep(l)akt.

 7. 37

  Op 20 na, waar ik desnoods zelfs nog wel een dagje in rond wil lopen thuis, is het niet veel soeps. Het is tenminste een korte, oorspronkelijke tekst, waarover nagedacht moet worden. !4 en 19 dan maar op gedeelde tweede en derde plaats.

 8. 39

  Als ik een stem zou hebben, had ik misschien geschreven dat het flauw(ekul) is om tekst op ondergoed te printen.

  Een 1/1 pagina in alle gedrukte media! Dan komt het OM vast wel in beweging. Een bumpersticker dan maar?

 9. 43

  Is het gek om punten terug te halen? mijn laatste keuze, nr 18, daarover spreekt #35 (Peter) wel ware woorden. Ik moest lachen toen ik het T-shirt las op de site, maar moet nu toch erkennen dat het wel een bekende grap is. Niet alleen uit die column.
  In dat kader vervallen simpelweg mijn punten voor 18, al hoop ik dat de bedenker (gelukkig weet ik niet meer wie en ga dat ook maar niet checken) nu niet teleurgesteld is… En waarschijnlijk haalt t niet uit, want hij haalt de top-3 toch wel.
  Ik draag geen vervanger door, want het schijnt dat je ook 2 voordrachten mag doen. Da’s nog altijd tien procent van het aanbod!
  De jury mag natuurlijk ook bepalen dat eenmaal uitgesproken voorkeursstemmen niet kunnen worden teruggedraaid, net als in de Senaat. :-)

 10. 46

  @36 Die moet je even uitleggen, want hij is beter dan de meeste mensen zich realiseren! Geweldig! Kunnen we Chiel nog nomineren? Oh nee: die heeft het T-shirt al.

 11. 47

  @Obscura (#43): Ik wil toch wel bendrukken dat ik geschreven heb nr. 18 de overwinning best te gunnen.
  Mijn opmerking over de belegenheid van de grap illustreerde mijn voorkeur voor meer orginelere inzendingen.
  De kracht van nr. 18 is wel (zoals ik ook probeerde uit te leggen) dat duizenden en duizenden nederlanders al jaren aan majesteitsschennis doen, op een manier waarvoor je bijvoorbeeld ontslagen kan worden als je dat bij een collega doet.
  Majsteitsschennis was, zo blijkt dankzij de inzending van nr. 18 het pregoratief van de staat. Diezelfde staat privatiseert de produktie van postzegels en daarmee vervalt dat recht.
  Mijn inmiddels toegewezen pro-deo advocaat (zie #35) gaat hiermee aantonen dat ik onrechtmatig ben aangehouden en gaat een fikse schadevergoeding eisen. Ik helemaal blij: behalve een leuke tijd op geencommentaar hou ik straks ook een leuke som geld over aan Bea-bashing.

 12. 58

  En? Ben ik laatste? Of hebben meerdere t-shirts 0 stemmen?

  Ik vind overigens dat slechte-Harry-Potter-grappen gedemoniseerd worden op deze site!

 13. 59

  O, mag ik mijn stem nog wijzigen? Het moet zijn 13, 18 en 10, niet 5, 18 en 10.

  Ik snap 5 namelijk niet. Komt ze mijn kraan repareren als die kapot is of zo? Moet je niet mee spotten hoor, loodgieters.

 14. 60

  Robert-Jan/Yvonne is zojuist helemaal gediskwalificeerd. Hij was gedeeld 12e geworden, maar met deze diskwalificatie staat hij compleet – en eenzaam – onderaan. :-)