Closing Time | Stonefruit

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik word nooit zo door hiphop gegrepen. Het komt wel ‘ns op mijn pad, maar dan valt het mij meestal niet zo op. Op een enkele keer na. Dat ik dan denk, hé, dat klinkt best lekker, de tekst, en de muziek. En dat had ik met Stonefruit van Armand Hammer & The Alchemist. Nee, ik had geen idee wie dat waren, dus zocht ik ze op. Armand Hammer is een hiphopduo bestaande uit rappers Elucid en Billy Woods. En die Alchemist is dus de producer.

Ze bleken al hiphopveteranen te zijn, en over de zesde plaat van Armand Hammer las ik: Haram is a visceral spiritual journey, entwined with brooding darkness that slowly crescendos to the surface.

Ik bleek naar een ‘Diepgewortelde, spirituele reis’ te luisteren. Nou, dat had ik er niet gelijk uitgehaald, maar ik viel voor hoe de tekst gebracht werd, zo duidelijk, zo precies, met een wat rasperige, rokerige, wat oudere stem. En de tekst zelf heeft wat zwarte humor, en dat vind ik al gauw een plus.

 The pavement gave way to a thicket of thorns
Where the body lay naked as the day I was born
She rocked my teeth in a necklace
Gulped blood from a horn, Ruby Woo
Facing Mecca, hair disheveled and torn
She left what was left in a ditch
She dream of the sex
She finished on top and howled in the crook of my neck
She dragged the bones home and built a bed
She drank Rose out the skull but
Held it gentle as my living head

 

Reacties zijn uitgeschakeld