Closing Time | Scooter

Ik heb best wel een hekel aan hardcore. Maar happy hardcore is ergens zo kinderachtig dat het weer grappig is. En ik lees dat Scooter 25 jaar bestaat, dus dat is wel een vermelding waard. Om dan weer met Hyper Hyper aan te komen vond ik ook zo wat, dus ik heb even verder gezocht. Deze kende ik niet eens, maar als je Supertramp “covert” heb je meteen mijn aandacht. Geinig.

Het is trouwens een band en niet alleen die gast met die kenmerkende stem, zoals vaak gedacht. Vanavond staan ze in AFAS-live. Ik ben er niet bij en jij waarschijnlijk ook niet als je dit nu zit te lezen. Het zal vast een leuk feestje zijn, maar ik vind dit eigenlijk wel genoeg.

  1. 1

    Als je dan niet met Hyper Hyper aan wilt komen, kun je ook op zoek gaan naar hun eerste nummers. Zoals hun eerste single. Zal wel bekend voorkomen, want gejat, zoals zoveel van Scooter’s werk. Het waren niet voor niets fans van het Kopyright Liberation Front (waar je trouwens ook de nodige verwijzingen naar terug kunt vinden in hun muziek).

  2. 7

    @6: Onder andere. Ze hebben hun stijl in de loop van de tijd nogal aangepast aan wat er “in” was. In de jaren ’90 produceerden ze happy hardcore (bv. Friends, Endless Summer), maar ook techno/trance (oa. Cosmos, Stuttgart). Na 2000 kwamen daar oa. harstyle, jumpstyle en allerlei crossovers bij. Ja kan vast nog wel wat andere labeltjes op deze of gene hit plakken (Eurodance is wel makkelijk, valt al veel onder), maar ik denk dat het moeilijk is alles van Scooter onder één noemer (popcore?) te plaatsen.

    @4: De stem/bewerking daarvan (luidspreker-effect) is anders ook wel typerend hoor.