Closing Time | Mylène Farmer

Foto: Ted (cc)
Serie:

Waarom de Franse superster Mylène Farmer in Nederland niet bekender is, weet ik niet, maar ik vind het een fantastische zangeres. Het schaamteloos getalenteerde Franse antwoord op Madonna. Hier is L’Instant X uit 1995/1996, een van haar grootste hits, een liedje dat (net als 1999 van Prince) gaat over het einde van de wereld.

In de Franse literatuur is schuim overigens weleens een symbool voor een orgasme en het is beslist niet beneden Farmer om te spelen met dat soort dubbelzinnigheden.

Reacties (4)

#1 Bismarck

“In de Franse literatuur is schuim overigens weleens een symbool voor een orgasme en het is beslist niet beneden Farmer om te spelen met dat soort dubbelzinnigheden.”
Oftewel we zitten (zie ook de titel van deze track) gewoon te kijken naar iemand die vier minuten zit te zinspelen op continue ejaculatie? Een soort van Baudet’s natte droom? Wel heel Madonna inderdaad.

  • Volgende discussie
#2 anoniem

Ja, Mylène Farmer! Het heeft me toch wat tijd gekost om me te realiseren dat deze roodharige chansonnière echt Frans was. Haar achternaam hielp niet.

Maar als het Franse chanson aandacht gaat krijgen is het misschien wel eens tijd om Michel Sardou in het zonnetje te zetten. Van enfant terrible tot groot chansonnier. Onlangs gestopt met toeren, 72 jaar.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jona Lendering

@1: Annie MG Schmidt, zo bedenk ik, verkocht ons stekjes voor de fuch-, fuch-, fuchsia.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

Overigens is Mylène in Nederland toch in ieder geval bekend van Désenchantée, dat (nog meer in de cover van Kate Ryan) klinkt als een zonnige zomerhit voor degenen die de tekst niet verstaan.

  • Vorige discussie