Closing Time | Imagine The Times, They Are A’ Changin’

Foto: Ted (cc)
Serie: Dossier:

Stel je toch eens voor dat er écht iets zou veranderen….

Meer na lees verder…

U hoorde een bijzondere cover van Bob Dylans The Times, They Are A’ Changin’, uitgevoerd door jazzpianist Herbie Hancock, de Ierse folkgroep The Chieftains, de Malinese kora-speler Toumani Diabete en de Ierse songer/songwriter Lisa Hannigan.

Deze uitvoering is onderdeel van het Imagine-project van Herbie Hancock. Anders gezegd: het geloof-hoop-en-liefde project: Hancock gelooft dat een betere wereld mogelijk is,  hij hoopt dat het er ook van komt en met veel liefde komen we er wel.

Niet gek dat deze briljante musicus dat denkt, want het Imagine-project is een van die vele grensoverschrijdende initiatieven die barrières slecht en verschillende werelden in harmonie bij elkaar brengt.

Als muzikanten dat kunnen, moet iedereen dat toch kunnen?  Je hoeft toch geen conservatorium gehad te hebben om te weten wat harmonie is?

Het hele Imagine-project bevat uitsluitend covers. Hopelijk komen we minstens één van onze reageerders tegemoet, die hier bekende niets met covers te hebben en schreef: “Je moet mijns inziens wel een heel aparte draai aan een bestaand nummer geven, en er daardoor iets heel nieuws van maken, wil het de creatieve toets der kritiek kunnen doorstaan.”

Hij bedoelde natuurlijk zijn ”mijn creatieve toets der kritiek”. Want laten we, in 75 jaar vrijheidsnaam, ieders lieve vrede bewaren.

Reacties (4)

#1 okto

Tss, wie zou die reageerder nou zijn?

OK, PJ, dit stuk kan MIJN creatieve toets der kritiek doorstaan: het is inderdaad een heel nieuwe draai aan een bestaand nummer. Maar sowieso had ik Toumani Diabate, Herbie Hancock en de Chieftains allemaal al hoog zitten. Alleen Lisa Hannigan kende ik nog niet.

  • Volgende discussie
#2 sikbock

Met alle respect beste Cokema, maar het begint hier onderhand te ruiken naar een lokale afdelingsvergadering van de Pvda (in een kleine plaats) waar slechts een paar (oudere) leden op komen dagen ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 P.J. Cokema

@2: met alle respect… ik dacht: “ah, daar zul je het compliment hebben”. En toen schoot spontaan een ander liedje te binnen: alles smaakt naar azijn (Hauser Orkater).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Henk van S tot S

@3:
Ik moest bij #2 eerder denken aan wat in dit liedje na ongeveer 29 sec. gezongen wordt.
;-)

  • Vorige discussie