Closing Time | Iza – I Put a Spell on You

Ik hoor ’t je bijna denken: “Heb je haar weer met d’r geile liedjes”. En dat klopt. Ik vind muziek geil en ik ben dol op geile liedjes. En als er dan ook nog wat eye candy bij komt kijken, heb je ’t bij mij wel gemaakt.

Over Iza is niet veel te vinden op internet, tenminste niet in het Engels. Ze is een Braziliaanse schone, veel meer weet ik ook niet. Behalve dat ze een prachtige stem heeft, geweldige covers maakt en in dit clipje des te geiler is omdat ze zo decent gekleed is. Met dat hooggesloten blouseje en die wiegende heupen. Als ik op vrouwen zou vallen zou ik op slag verliefd zijn geworden, denk ik. Wat een wijf! En dat zingt dan I Put a Spell On You. Ga er maar even bij zitten zou ik zeggen. Of juist niet natuurlijk.

 1. 3

  Ik heb het sowieso nooit zo op covers. Je moet mijns inziens wel een heel aparte draai aan een bestaand nummer geven, en er daardoor iets heel nieuws van maken, wil het de creatieve toets der kritiek kunnen doorstaan. Anders is het gewoon makkelijk jatwerk.
  Die nieuwe draai hoor ik hier niet.

 2. 4

  @3:
  Beste cover aller tijden m.i.: De Staat met Firefighter van The Prodigy.

  Masr nou vind ik De Staat gewoonweg geweldig. Geil zijn hun liedjes ook, vind ik dan. Om even een koppeling met @0 te maken… :-)

 3. 5

  @3: Wat een gebrek…zelfs als iemand een nummer exact naspeelt/zingt, neemt ie toch ook iets van zichzelf mee. Dat is zeker niet altijd de moeite waard natuurlijk, maar heel vaak ook wel. Je reduceert muziek wel heel erg tot iets dat per se origineel moet zijn. Nou, dan blijft er vrij weinig over…

 4. 7

  @5: Muziek is een vorm van kunst, en kunst dient inderdaad origineel te zijn wil het enige waarde hebben, wat mij betreft.

  En dat “nou, dan blijft er vrij weinig over” is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Je wilt niet weten hoeveel muziek er gemaakt wordt. Daarvan is inderdaad 90% prut (of meer), maar er blijft nog steeds zo veel wel originele muziek over, dat je er meer dan een dagtaak aan hebt om het bij te houden. Ik kan het in elk geval niet allemaal bijhouden.

  @6: eens. Een beduidend betere cover dan wat ik hierboven hoorde. Maar ik kende deze van La Atlas ook al.