Closing Time | drugs (slot)

Foto: Ted (cc)
Serie: ,

Een maand of drie geleden plaatste wij het eerste liedje over drugs, in deze serie. Aanleiding waren discussies over een proef met legalisering van dit ‘zoete blaadje’ (dixit Black Sabbath). Sindsdien is er een en ander gebeurt op het gebied van drugsbeleid. De wietproef is door de Tweede Kamer, ondanks de frisse tegenzin bij een aantal regeringspartijen. Hoe het er precies uit komt te zien weet nog niemand.

Het duurt waarschijnlijk tot eind volgend jaar voordat de proef begint. Er gaat dus nog wel wat tijd overheen voor u er één helemaal legaal op kan steken, mocht u dat willen:

Tenzij u natuurlijk naar een ander land gaat, want we zijn natuurlijk inmiddels ingehaald op dit gebied. Inmiddels zijn we in Nederland wel al aan het discussiëren over een eventuele volgende stap: aanleiding was dat GroenLinks voorstelde om XTC te legaliseren. Vooralsnog lijkt daar geen meerderheid voor te zijn, al hebben sommige lokale bestuurders (ook van andere partijen) er wel oren naar. Nou ja, die zitten natuurlijk ook opgescheept met alle overlast van illegale dumpingen van drugsafval.

Hoe dan ook, voor ons bij Sargasso is het wel weer even mooi geweest. Eigenlijk houden we hier helemaal niet van drugs. Maar ja…

Reacties (2)

#1 Cheradenine Zakalwe

“Hoe het er precies uit komt te zien weet nog niemand.”

Da’s niet zo moeilijk, er zullen zoveel voorwaarden, beperkingen, mitsen en maren worden geschapen in een beperkt kader dat het nauwelijks werkbaar is, en de rechtse partijen zullen roepen ‘zie je wel, legalisering werkt niet!’. Waarna het geheel bij de volgende formatie tussen VVD, CDA, PVV en FvD + gedoogsteun van CU/SGP in de prullenbak zal verdwijnen.

  • Volgende discussie
#2 Janos

@1 Pessimist :) Het zou kunnen hoor, maar ik hoop toch dat de voorstanders (zowel in regering als in het parlement) dat niet laten gebeuren.

Daarbij: het zou niets oplossen, het is hoogstens uitstel. Want er zijn genoeg lokale bestuurders, ook uit VVD en CDA, die ook willen legaliseren omdat men ziet dat het huidige beleid uitzichtloos is en criminaliteit in de hand werkt, en er is ook flink draagvlak onder de bevolking. Ervaringen uit het buitenland zijn bij mijn weten ook erg positief.

  • Vorige discussie