Closing Time | Chica Chica

Foto: Ted (cc)
Serie:

 Chica Chica is Judith Renkema op de bas, Jeroen Kant, gitaar en Gino Bombrini op drums en percussie. En dat levert een jaren zeventig sfeertje op, inclusief een Opel uit dat tijdvak. Surfmuziek, filmmuziek, nostalgie, retro en retegoed gedaan. Het is hun debuutsingle, dus dat belooft wat.

Nog een aardigheidje: in de huiskamer, tussen de bassiste en de percussionist, hangt een schilderij aan de muur: man & vrouw, caravan op de achtergrond. U komt het tegen als u wat naar beneden srcollt, middelste rij. Dat schilderij is gemaakt door Eric Neimeijer, voormalig muzikant bij de Sallandse band Bökkers. Ja, Closing Time zoekt het voor u uit.

Reacties (4)

#1 beugwant

Filmpje op YT gezet en daarna kon de auto in de krant, zo lijkt het wel.

  • Volgende discussie
#2 Hans Custers

Nedersurf. Ik ben hierna meteen wat filmpjes van de grootmeesters van het genre gaan bekijken. Deze bijvoorbeeld.

Ergens tegen het eind zit een hilarische misser van de professionele presentator, die net doet alsof hij wel weet wie Ouke is. (Hun vorige bandje heette Ouke Baas, naar het autoverhuurbedrijf in Amsterdam. Want dan hadden ze altijd een busje met de bandnaam erop om naar optredens te rijden.)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 beugwant - Reactie op #2

Op zijn YT-kanaal presenteert die Marcel Kruup nog wel eens een onbekend pareltje.
De autoverhuurder Ouke Baas bestaat alleen nog in naam. De zaak is in 2009 overgenomen door de Bo-Mij en van een oud werknemer heb ik begrepen dat het daarna toch minder gezellig was.

#2.2 Hans Custers - Reactie op #2.1

Overigens is Marcel Kruup de gitarist die in de interviews tussen de nummers door wordt aangesproken met Frank. Frank is de andere gitarist.