Closing Time | Ay Nicaragua…

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ay Nicaragua, Nicaragüita, mijn opstandige hart, geneest met geluk elke dag…

Na een 24 jaar durende bezetting door Amerika, gevolgd door 46 jaar respressie door de familie Somoza, werd Nicargaua 40 jaar geleden door de Sandinisten van die ellende bevrijd. Dat werd in 1983 gevierd met “April in Managua’, een groots concert waar o.a. Carlos Mejía Godoy optrad met en het liedje zong dat je net hoorde en zag.

De versie die je vandaag in Closing Time ziet is een toevallig gemaakte opname uit 2008, met Carlos Mejía Godoy op accordeon, zijn broer Luis Enrique op gitaar. De overige bandleden zijn mij onbekend evenals de uitstekende zangeres.

De gehele ‘April in Managua’ kun je hier nog eens zien en het ‘Nicaragua, Nicaragüita’ dat Carlos Mejía Godoy en zijn band toen speelden kun je hier terugzien.
Meer na “Lees verder’…

Het lied speelt de laatste tijd een rol in het verzet tegen het regime van de huidige president Daniel Ortega, nota bene één van de bevrijders van 1979, die nu genadeloos optreedt tegen Nicaraguanen die kritiek op hem hebben.

In een interview in Mondiaal Nieuws vertellen drie voormalige Sandinisten hoe ze nu tegen hun vroegere strijdmakker aankijken.

Edén Pastora, een andere compaan van Ortega, komt in dit BBC-artikel aan het woord en verdedigt het geweld waarmee de Nicaraguaanse regering demostranten heeft aangepakt.

Ay Nicaragua, …..

Reacties zijn uitgeschakeld