1. 4

  @3 Want de vrijheid van meningsuiting waar jij ook zo gretig gebruik van maakt geldt natuurlijk alleen zolang meningen niet in het Turks worden gemeend… fundamentalistische hypocriet

 2. 5

  @3: Aja, die “Turken” zijn zowel geen Bulgaren (terug naar eigen land) als degenen die verantwoordelijk zijn voor de onderdrukking van het Ottomaanse Rijk inmiddels anderhalve eeuw terug.

  @2: In Turkije hebben ze inmiddels toch wel Koerdische TV? Toegegeven, ze hebben net weer een gigantische recidive gehad met het verbieden van de DTP (heeft Sargasso dat gemist?), al speelt de EU daar met ze onder 1 hoedje (met PKK op de lijst van terroristische organisaties).

 3. 7

  Ik heb nog nooit iets gemerkt van respect voor grondrechten van extreem rechts bij links. Dus niet zo zeuren over grondrechten, hypocrieten. Bovendien, in tal van landen doen ze aan eigen cultuur en taal bescherming, zie bijvoorbeeld Frankrijk, daar wordt het van geaccepteerd, want het gaat om imperialistisch Amerika dat met hollywood onze cultuur vernietigt! Maar dat geldt natuurlijk niet voor Turken (die inderdaad een vrij imperialistische geschiedenis in Bulgarije hebben), nee, want Turken of moslims zijn zielige minderheden, die moet je beschermen.

 4. 8

  Houdt dit verband met die historicus die onderzoek heeft gedaan naar een Ottomaanse massamoord? Die krijgt nu ook de wind van voren omdat wat hij ontdekte, niet rijmt met de officiele ‘all Ottomans are piggs’-versie. Ik kan even geen link vinden, maar hier een verhaal met dezelfde strekking.

 5. 9

  Ik heb nog nooit iets gemerkt van respect voor grondrechten van extreem rechts bij links.

  Zeik niet, ze mogen demonstreren met ME begeleiding. Wat willen ze nog meer?

 6. 10

  @7: typisch dat je zelfs een Bulgaars probleem toch weer in je simplistische ééndimensionale links-rechts denken weet te plaatsen. Al die complexiteit in de wereld is natuurlijk heel bedreigend voor je, maar denk je nou echt dat Bulgaren en hun etnische Turken in dezelfde politieke werkelijkheid leven als jij?

  Oh, en ik herinner me dat vrij recent nog een Femke Halsema opkwam voor de vrijheid van meningsuiting van Geert Wilders…

 7. 12

  Dolle Willy is inderdaad een fasoenlijk rechtsdenkend figuur die zeker geen haat zaait, niet van zondebokken houdt en andere mensen de schuld geeft van eigen problemen. Hij komt altijd met een redelijke dialoog, oproepen tot vrede, en verdedigt de belangen van elke rechtgeaarde Nederlander. Wat dat betreft heeft KB helemaal gelijk: niet extreem-rechts.

 8. 13

  @12:Hahahahahahaha!!!! humor ,redelijke dialoog hahahahaha!!!!!
  houd niet van zondebokken? Hij gaf zelfs immigranten de schuld van het fileprobleem.

 9. 16

  @11

  maar voor wiens grondrechten zou links dan moeten opkomen volgens jouw #7? Rechtser dan Wilders hebben we op dit moment niet.

  Op wie doelde je dan precies?

 10. 17

  Nederlanders hebben massamoord gedaan in indonesie,antillen,Suriename,Afrika,
  en Er werden bijvoorbeeld dorpjes overvallen en mensen gevangen genomen en die werden als slaaf gebruikt,
  De kinderen werden verkracht,door Nederlanders “pedo” en zieke mensen werden in sloot of in zee gedumpt en met zweep hard laten werken voor stukje aardapel!!?
  …typisch christen EU + 7ooooooooo miljoen joden vergast…
  kijk eerst s morgens vroeg naar spiegel kijken Nederland en dan pas over anderen praten?

 11. 19

  17 Goede vergelijkingen allemaal. Nederland heeft natuurlijk fouten gemaakt in het verleden, wie ontkent dat hier in dit draadje? Niemand toch?

  Anyways, fout van de Bulgaren.

  @5 Bismarck,
  De PKK is toch een terroristische organisatie of niet soms? Volgens mij zaten zij niet in de Turkse politiek, die partij is de DTP. Dus je opmerking dat de EU met de Turkse regering onder één hoedje speelt is niet helemaal juist lijkt me.

 12. 20

  @19: Is dat zo? Ze staat wel op de EU-lijst, maar dat is niet bepaald alleszeggend. Wel is het zo dat omdat ze op die lijst staat de EU niets hoeft te zeggen (en ook oorverdovend stil blijft) nu Turkije de DTP verbiedt vanwege banden met de PKK.

 13. 21

  Waarom LEZEN jullie niet? Het stuk gaat niet over dat Bulgarije (als land) een referendum wil over een verbod op nieuws in het Turks”
  Het gaat over een individu van een minuscule extreem rechtse groepering die een Turkstalig nieuwsblok op de Bulgaarse Nationale TV wil verbieden.
  Er is dus absoluut geen sprake van een verbod op Turks nieuws, laat staan het spreken van Turks in Bulgarije.
  Deze titel op dit blog is dus nogal suggestief en het hele verhaal uit zijn verband gerukt. Dat kan je afleiden aan de tags “waan van de dag” en “xenofobie”