Serieus bedot op Goede Vrijdag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Een plaatje uit de -nog niet zo- oude doos: een dramatisch affiche van de NDP uit 2007 (bron) vormt een toepasselijke repost voor deze Goede Vrijdag. “Crucified by his own people…”, maar dat ging dus mooi niet door. Dankzij de haastig aangenomen amnestiewet loopt Desi Bouterse vandaag fluitend langs zijn eigen kruis. In Holland wil de nieuwe Michiel de Ruyter de oud-kolonie hierom subiet ontwikkelingshulp ontzeggen. Terwijl dat nu juist het enige geld is wat niet (direct) in de zakken van Bouterse verdwijnt omdat het rechtstreeks aan lokale organisaties wordt overgemaakt? Met de amnestiewet plaatst de aan een Messiascomplex lijdende president zijn land opnieuw in een isolement. Pech voor het volk, maar dit is wat de meerderheid wil: bedot worden door een vermeende Messias. Het anagram van DESI BOUTERSE is niet voor niets: SERIEUS BEDOT. Een Goede Vrijdag nog.

Reacties (7)

#1 Marc S.

Een anagram is ook erudiete boss. Misschien dat hij ze daarom zo goed serieus kan bedotten: hij weet het mooi te vertellen.

  • Volgende discussie
#1.1 Olav - Reactie op #1

Wel eens een toespraak van Bouterse aangehoord? Verschrikkelijk, wat een egotripper.

#1.2 Marc S. - Reactie op #1.1

“Wat een egotripper” is geen anagram van Desi Bouterse, dus jouw reactie telt niet.

#1.3 Olav - Reactie op #1.2

Oh sorry, ik wist niet dat er spelregels waren ;-)

Ik haakte slechts in op jouw “hij weet het mooi te vertellen”. Maar als je hem hoort spreken dan denk je: hoe is het toch mogelijk dat iemand hier ooit intrapt.

#2 Bismarck

Als zijn anagram “de goedheid zelve” was geweest, was de teneur van dit stukje heel anders geweest begrijp ik. Laat dat een tip aan iedereen zijn die dictatoriale plannen met zijn nageslacht heeft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#2.1 Eddie de Helgvoze - Reactie op #2

Bedankt voor de tip

#3 Kok

Een land waar de meerderheid van de inwoners dergelijke maatregelen steunt en zelfs toejuicht, verdient inderdaad enkel isolement. Geen hulp, geen pardon. Of wacht, was de Mega Combinatie met Bouterse soms niet veruit de grootste?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie