Bedenken politici plots zelf de grappen?!

Wat voor eer valt er aan dit Kabinet voor een blogger nog te halen? Je hoeft niets grappigs meer te bedenken, dat doen de politici tegenwoordig zelf. Moet je een grappig stukje schrijven over de dubbele moraal van de PVV? De machtshonger van de CDA collaborateurs? Of een lollig stukje over Mark Rutte die keihard op weg is naar nergens? Mij lukt het niet. Wat Balkenende na 8 jaar voor elkaar had, is deze gedoogcoalitie na enkele weken gelukt: ik ben hele zooitje nu al spuugzat. Sharpe blijkt de zoveelste PVV mislukkeling. Hij is veroordeeld voor oplichting van eenzame debielen. Knap hoor. Of wat te denken van crimefighter Teeven? In de Kamer nog fel tegenstander van de sluiting van jeugdgevangenissen. Ik hoor het ‘m nog zeggen: “Zolang dat straattuig vrij rondloopt, gaat er geen gevangenis dicht.” Verkiezingen voorbij, meninkje verandert.

Nee, het zijn zware tijden voor boze bloggers.

 1. 2

  Steeds meer waardering voor de PVV, echte aanpakkers. Koud in de gedoogregering en al het meest succesvolle reclasseringstraject ooit!

 2. 3

  VVD staakt het verzet tegen verhoging van de btw op podiumkunsten van 6 naar 19 %. Bij het CDA ondertussen heerste een oorverdovende stilte..

  Onze musici zijn de vormers en opvoeders van ons volk. Als zij verslag doen en offeren aan een geest van ontbindend Amerikanisme en ons volk geestloze negerdreun en primitieve ritmen in de oren drupplen dan wordt ons volk vergiftigd en verliest zijn waarde.

  Tobie Goedewaagen (president Kultuurkamer NSB)

  I rest my kees

 3. 4

  Je kunt veel zeggen, maar Rutte is echt een stuk beter dan Balkenende.

  En ik zie ook weinig ministers die minder zijn dan het soepzooitje wat er vorig jaar om deze tijd nog zat.

  Alleen die gedoogconstructie dat werkt niet en is nodeloos riskant. En het is jammer dat alle echte hervormingen achterwegen blijven.

 4. 5

  @3 zolang mensen dit soort onzin uitkramen, is het niet meer dan terecht dat erop gekort wordt.

  Kun je nog slechtere argumentatie verzinnen dan een loze link naar de NSB.

 5. 6

  Ik hoor inderdaad klaaglijke geluiden uit de richting van satirisch Nederland. Geruchten gaan dat De Speld de rest van 2010 een ‘PVV-embargo’ in zal stellen, opdat ze niet meer door de werkelijkheid overtroffen worden.

 6. 9

  Het marionettenkabinet van Geert Wilders, de PVV is de baas… maar ik beloof niks ik zal d’r even aan trekken meester .

  Overigens, die jeugddetentiecentra moeten als dit kabinet blijft zitten over 1 a 2 jaar toch echt weer open…

 7. 10

  Dat behang @Carlos !! Ik kom het wel eens tegen en dan heb ik ook dat trololo gevoel (laat niks blijken natuurlijk)

  Dank voor de humor-insteek..daar schort het wel eens aan op deze fijne plek.

 8. 11

  Nou volgde ik dat Eilandenhoofd van een Teeven toch al een tijdje. Gezellige man verder daar niet van, Fred, wordt in z’n toegewijde niksie al handhavend wakker één brok plichtsbesef. Bleek ie ineens toch van was hè: voert een soort dr.Bibberregel in (op rechtse stukken nooit buiten de lijntjes schaatsen)…pff, we worden om de oren geslagen met de ene na de andere schandaaltreffer en de rotte kikkers sprongen bij bosjes uit die PVV- kruiwagen.

  Ja, gouden tijden voor voor…ja, voor wie eigenlijk. De werkelijk groter omvattende problemen (klimaat/ energie e.d.) blijven allemaal liggen…

  Links niet, rechts niet.

  Sieg Heil.

 9. 14

  Die 3000 extra agenten blijkt trouwens niet meer dan het niet ontslaan van 3000 agenten die er al zijn, waarvan er 500 worden overgplaatst naar de afdeling dierendienders.
  Gelukkig waren er vandaag belangrijkere zaken om mee in het nieuws te komen, dus dat hebben Henk en Ingrid niet meegekregen.

 10. 15

  @14 of : de caviapolitie, zoals iemand van de politievakbond zijn aanstaande collega’s vorige week noemde.

  Overigens ben ik een groot voorstander van de caviapolitie [geen ironie, geen sarcasme]. Een beetje naar het model van de RSPCA.

 11. 16

  @14 Dat probeerde Halsema bij de regeringsverklaring al duidelijk te maken, maar toen wist Blok het handig af te leiden door alleen maar “Ja maar u …” te antwoorden.

  “Nee, het zijn zware tijden voor boze bloggers. “

  Mis ik de ironie? Het lijken me pracht-tijden voor bloggers!

 12. 18

  De PVV is niks, de gedoogconstructie verdient geen schoonheidsprijs maar Rutte is een prima MP. Op alle fronten een klas beter dan Balkenende. Hij heeft een degelijke dossierkennis en is een goed debater. Pechtold en Halsema zouden zo met hem willen samenwerken. Maar ja, de VVD-achterban hè. Kijk eens op http://www.peil.nl naar een overzicht van de politieke voorkeur sinds 20/1/2010. Het gaat om de trend; niet de exacte cijfers. De VVD daalt a.g.v. de gesprekken over Paarsplus maar stijgt vanaf de dag dat de onderhandelingen met PVV en CDA zijn begonnen. Het is de politieke werkelijkheid. Niks aan te doen. Bovendien hebben we over 4 maanden weer verkiezingen. Behaalt de gedoogcoalitie daar geen meerderheid dan wordt het pas echt interessant.

 13. 20

  Het was gisteravond wel een merkbaar verschil in ervaring tussen de fractievoorzitters van VVD en CDA tegenover de ervaren voorzitters van Groenlinks en D’66. Van Femke Halsema vond ik het een beetje jammer dat ze elke persoon die in opspraak zou kunnen zijn bij naam en vermeende daad noemde.

  @Carlos: dank voor de lols, 1976, toen kon dat nog de hitparade in!

  Dit kabinet heeft nog niet het zelf-hilarische karakter als dat geweldige negenmaanden met de LPF kabinet van de arme J.P. Balkenende. Leefde Fortuyn nog maar…

 14. 21

  “De PVV is niks, de gedoogconstructie verdient geen schoonheidsprijs maar Rutte is een prima MP. Op alle fronten een klas beter dan Balkenende. Hij heeft een degelijke dossierkennis en is een goed debater.”

  Mee eens. Het enige probleem is dat hij zich qua programma een beetje heeft laten gijzelen.

  Gisteren bv liet de NRC in de krant haar “PVV-kiezers-panel” aan het woord over Lucassen. Dat was unaniem: dit is een grote FAIL, maar dit kabinet moet blijven zitten, want ‘het kan tienduizenden banen scheppen’. Precies: tienduizenden, maar niet honderduizenden, die er hadden kunnen komen als Rutte zich niet door Gekke Geert had laten gijzelen.

  Dus ja: Rutte is qua vorm een goede premier, maar qua inhoud alles behalve. “Schoonheidsprijs” lijkt me de juiste typering.

 15. 22

  @21: De PVV verstoort de zaak behoorlijk. Het is een verschijnsel dat voort komt uit de onvrede van grote groepen mensen met de gevestigde partijen.

 16. 23

  “De PVV verstoort de zaak behoorlijk.”

  Sorry?!? De PVV zou toch alleen maar gedogen? Check de data en zie dat de economische implicaties van het kabinetsbeleid waar Rutte de leider van is, voor getekend heeft en zijn rechtse vingers bij aflikt vooral overeen komen met die van het PVV-programma. “Verstoren” lijkt me dus een understatement. “Bepalen” is more like it. En dan nog: wie heeft dat toegestaan…?

 17. 24

  Rutte is verre van een goede MP. Een goede MP zou een stabiele regering in het midden met een rechts sausje gevormd hebben zoals de super heldere verkiezingsuitslag dicteerde.

 18. 25

  @21: Qua vorm een goede premier? Dan toch alleen in eigen land. In het buitenland maakt hij momenteel vooral vijanden, door links en rechts eerder gemaakte internationale afspraken op de kiep te gooien. In België, Duitsland en Zwitserland zijn ze al niet gelukkig met Rutte’s plannen inzake de waterwegen, die volledig ingaan tegen eerder gemaakte afspraken en in België zijn ze nog eens extra boos nu Nederland de kilometerheffing (die gezamenlijk met Vlaanderen zou worden ingevoerd) alsnog torpedeert. Het gevolg is dat je straks een duur vignet in België mag gaan kopen als je met je auto richting Frankrijk wil (en wedden dat het dan ineens de schuld van de Belgen is?).

  Het is alleen aan Leers te danken dat we niet de EU ook tegen hebben, al heeft Rutte daar ook al een potje gebroken, door samen met het VK stijfkop te spelen inzake de begroting.

 19. 26

  PvdA raadslid Cebeli Gönül uit R’dam: mishandeling echtgenote
  PvdA raadslid Ronald Buld Nijverdal: mishandeling, verkrachting
  PvdA raadslid Ernest Owusu-Skeyere A’dam-ZO: fraude, illegaal wapenbezit
  PvdA Kamerlid Hamid Houda moest weg vanwege belastingfraude; nu toch op PvdA-lijst Prov Staten
  PvdA raadslid Mohammed Kaied uit Dalfsen: poging tot doodslag
  PvdA raadslid Ama Carr A’dam: zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, valse naam
  PvdA raadslid Elvira Sweet A’dam: 2x veroordeeld voor dronken achter stuur
  PvdA raadslid Jerry Sulaiman (A’dam-ZO): fraude, greep uit kas
  PvdA deelraadslid Randy Stena (A’dam-ZO): arbeidsverzuim, werkweigering
  PvdA burgemeester Aleid Wolfsen: intimidatie en knevelarij krantenredactie
  PvdA raadslid Faiz Yerlibuçak (Beverwijk): banden met terreurorganisatie Grijze Wolven
  PvdA penningmeester Sharda Poese (A’dam-ZO): fraude, verduistering
  PvdA senator Edward Brongersma: overtreding wet op kinderporno
  PvdA burgemeester Guusje ter Horst: dronken achter stuur, doofpotpoging
  PvdA raadslid Jerry Sulaiman (Amsterdam-ZO): fraude, greep uit kas
  PvdA raadslid Hakim Hmadouch (Arnhem): mishandeling echtgenote, bedreiging
  PvdA raadslid Cebeli Gönül uit Rotterdam: mishandeling echtgenote
  PvdA raadslid Mohammed el Yaakoubi Amsterdam: mishandeling, dumpen importbruid
  PvdA raadslid Murat Yasar uit Kampen: mishandeling echtgenote.
  PvdA Diederik Samson
  Pvda Melkert SM kelders
  PvdA Depla copulerend in fietsenhok, nu burgemeester van Heerlen
  PvdA Rob Oudkerk van de PvdA trad af vanwege hoerenloperij.
  PvdA Jan Pronk, bezopen achter het stuur
  PvdA Marcel van Dam, gepakt met drank achter het stuur, oplichting met Exota ontplofte flessen
  Pvda Fatima Elatik, hoeveel miljoen ook alweer en haar dagtripje met die boot on Sail
  Elatik pleegde diefstal
  Fatima Elatik is een Nederlandse politica van Marokkaanse afkomst. Ze was van 1 januari 2009 tot 4 oktober 2010 namens de Partij van de Arbeid stadsdeelvoorzitter in de Amsterdamse stadsdeel Zeeburg, dat in die periode fuseerde tot stadsdeel Oost.[1]
  Elatik trad op 4 oktober 2010 af na verschillende financiële schandalen waarbij zij als stadsdeelvoorzitter betrokken was[2].
  MAARRRRR Mevrouwtje Elatik keert terug !!

 20. 28

  Kijk toch ’s wat een transpante partij die PvdA, nietwaar?

  Vol verwachting klopt mijn hart en wacht nu nog met smart op een heldere opsomming van VVD en CDA uitglijders.

 21. 29

  Het probleem voor bloggers is meer dat het schreeuwen in zeer grote en heel lege woestijn is.

  Het is namelijk onmogelijk om het debat aan te gaan met de Henk en Ingrids aangezien ze zich toch alleen maar laten indoctrineren door camping propaganda.