Een flexitarisch kerstmenu

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Fiona Ivanov plaatste jarenlang haar flexitariër-recepten op Sargasso. We selecteerden een paar opties voor een flexetarisch kerstmenu. Dus voor wie nog richting de winkel/markt moet voor de kerstboodschappen (succes daarmee), een beetje inspiratie.

Alle foto’s door Andrei Tchernikov, foodstyling en recepten Fiona Ivanov.

Hapje

Geroosterde champignons met knoflook-tahindressing

Makkelijk te maken en ook geschikt voor veganisten.

copyright foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Linzenkroketjes met prei en citroen

foto Andrei Tchernikov

Voor

Champignons met palmkool, kikkererwt en hazelnootsaus

copyright photo Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Uientaartje met marmite

foto copyright Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Hoofd

Gepofte pompoen met venkel, pittige yoghurt en vega-kip

copyright photo Andrei Tchernikov, foodstyling & recept Fiona Ivanov

 Knolselderijmousse met bladspinazie en champignons in bladerdeeg

foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Gemarineerde Schipholgans uit de snelkookpan

Het vlees van de Schipholgans kan taai zijn, want het is niet gefokt maar wild geschoten. In de snelkookpan doen dus, of lang op lage temperatuur in de over garen.

Schipholgans

Dessert

Om nou met de standaard Dame Blanche of tiramisu aan te komen… Dat is zó 2012.

Amandeltaart met vijgen en ahornsiroop

Handig, ook geschikt voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. Nadeel: vijgen zijn niet echt in het seizoen.

copyright foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Kastanjebavarois met stoofpeer

Door de rauwe eiwitten niet geschikt voor mensen met zwakke weerstand.

Copyright foto Andrei Tchernikov, recept % foodstyling Fiona Ivanov

Reacties (11)

#1 qwerty

Leuk maar wel even deze zin restylen : We selecteerden een paar opties voor een flexetarisch kerstmenu selecteerde de redactie enkele van die recepten.

  • Volgende discussie
#2 qwerty

Trouwens een prachtige foto op de Flexitariër site op 2 december 2013.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 FiFa

Een Schipholgans die in de motor van een Boeing 777 is gevlogen is niet taai, wel wat aangebrand. 24 uur marineren in rode wijn (de gans,niet de Boeing) doet wonderen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Jeroen Laemers

@1:

Thx. Aangepast.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 hansje ter horst

@3: In dat geval lijkt me een andere foto, een iets smakelijker uitziende foto, passend.
Dit ziet er niet uit.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Nooteboom

Is flexitarisch niet gewoon een loos begrip bedacht door en voor hippe figuren zodat die hun hoofd in het zand kunnen blijven steken en net doen alsof ze verantwoord eten?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 Andy Cap

@6: Wat brengt je op dat idee?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 FiFa

@6:
Wat is in godsnaam verantwoord eten met zo’n wereldpopulatie?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#9 Andy Cap

@8: Geef het goede voorbeeld.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#10 FiFa

Ik eet bijna geen vlees maar of ik dan het goede voorbeeld geef dat betwijfel ik omdat een groot gedeelte van de wereldpopulatie die keus niet heeft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#11 qwerty

@8: Hongerlijden gevolgd door kannibalisme?

  • Vorige discussie