Knolselderijmousse met bladspinazie en champignons in bladerdeeg

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

De Flexitariër gelooft dat je met groenten, granen, kruiden, vruchten, bloemen, wieren, noten en zaden heel fijne maaltijden kunt samenstellen. Smaakt een gerecht echter beter met wat bouillon, vis of een eitje erbij dan doet de Flexitariër daar niet moeilijk over. De Flexitariër houdt niet van dogma’s in het eten.
De Flexitariër is een samenwerking tussen fotograaf Andrei Tchernikov en receptontwikkelaar Fiona Ivanov.

Knolselderijmousse met bladspinazie en champignons in bladerdeeg
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

4 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 ei, dooier en wit gescheiden
1 el zaden- en pittenmengsel (bv zonne- en pompoenpit, lijn- en sesamzaad)
200 g knolselderij, in plakken
50 g boter
250 champignons, in plakken
450 g bladspinazie (diepvries), ontdooid en vocht uitgeknepen
2 el Japanse sojasaus

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bladerdeegplakken en bestrijk met het eigeel. Bestrooi de helft van het bladerdeeg met het zadenmengsel en bak al het bladerdeeg in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Snijd intussen de knolselderij in blokjes maar houd een klein stukje apart: snijd dit in luciferdunne reepjes als garnering. Kook de knolselderijblokjes afgedekt en met een kleine laagje water en zout naar smaak in 20 minuten gaar en boterzacht. Stamp de knolselderij met tweederde van de boter en versgemalen peper naar smaak. Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons en de knolselderijreepjes gaar, breng op smaak met zout en peper. Neem de champignons uit de pan en roerbak in het bakvet kort de spinazie, breng op smaak met sojasaus. Leg een stukje bladerdeeg op een bord, verdeel er wat spinazie over, schep er knolselderijmousse op, garneer met gebakken champignons en knolselderijreepjes. Dek het geheel af met een stuk bladerdeeg waarop zaadjes zijn meegebakken. Herhaal dit met de rest van de groenten en het bladerdeeg.

Foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

 

Foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Reacties (1)

#1 FiFa

Geweldig!
Je kan er natuurlijk ook empanada’s van maken, dan zijn ze echt gesloten als een broodje en je kan ze (net als dit recept) natuurlijk vullen met wat je wilt.

Mooie posts!