Champignons met palmkool, kikkererwt en hazelnootsaus

Foto: copyright photo Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Veganistisch voor- of bijgerecht, 4 personen

200 g palmkool, gewassen
300 g champignons, gesneden
3-4 el olie, liefst raapzaadolie van Brassica
1 el Japanse sojasaus
200 g gekookte kikkererwten
1 tl gerookt paprikapoeder
100 ml hazelnootmelk
1/2 tl arrowroot of aardappelzetmeel
eventueel daikonkers

Snijd de harde nerf uit de palmkool (wordt in dit gerecht niet gebruikt). Snijd de palmkool in de lengte in dunne repen. Dompel de palmkoolrepen enkele seconden onder in kokend water, dompel daarna direct onder in koud water en laat uitlekken. Bak de champignons goudbruin in 2 el olie, voeg de laatste minuut de sojasaus toe en laat afkoelen. Dep de kikkererwten goed droog en bak goudbruin in de rest van de olie, breng op smaak met het paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Breng de hazelnootmelk aan de kook. Roer de arrowroot om met theelepel hazelnootmelk en roer door de kokende melk, tot de melk lobbig wordt en een saus vormt, breng op smaak met zout en peper. Meng de champignons met de palmkool en de kikkererwten en bedruppel met de hazelnootsaus. Garneer eventueel met daikonkers.

Copyright foto: Andrei Tchernikov, recept & foodstyling: Fiona Ivanov

Reacties (2)

#1 JaapD

Ziet er lekker uit. Ik ga eens proberen om palmkool, hazelnootmelk, arrowroot, daikonkers en raapzaadolie te kopen. Ben een beetje bang dat het met groene kool, kokosmelk, maizena, niets en zonnebloemolie gemaakt gaat worden.

  • Volgende discussie
#2 JaapD

Het was lekker met de alternatieve ingrediënten.

  • Vorige discussie