Europa kiest weg naar Middeleeuwen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Europa kiest weg naar Middeleeuwen

creationisten willen demo- vervangen door theocratie

0

Reacties (6)

#1 prometeus

”De ECPM maakte zich vooral bezorgd over de dreigende beperking van de vrijheid van meningsuiting door het rapport.”

Excuse me? Het gaat niet om beperken van de vrijheid van meningsuiting, maar om bewaken van kwaliteit van onderwijs. Raar dat die Belgische motie erdoor gekomen is.

#2 JeCuS

Grappig dat in het rapport de schepping vanuit bijbels perspectief heel erg letterlijk wordt genomen, iets wat door de meeste christenen al lang niet wordt gedaan. Wat ik tegen het rapport zou hebben is dat het wel erg uitgaat van de onfeilbaarheid van de wetenschap. En die zit er ook wel eens naast. En ja het gaat inderdaad om vrijheid van meningsuiting. Als de wetenschap niet meer openstaat voor andere inzichten, hoe kan het zich dan nog ontwikkelen. Evolutie is een aardig voorbeeld. Op basis van de gevonden puzzelstukken is een theorie ontwikkeld die aannemelijk is. Maar wat als de puzzelstukken op een totaal andere manier in elkaar passen?

Laat ik eerlijk zijn ik was er niet toen God de aarde maakte, nog toen de oerboem afging. Dus ik kan alleen maar gissen.

#3 Bismarck

@2: “Grappig dat in het rapport de schepping vanuit bijbels perspectief heel erg letterlijk wordt genomen, iets wat door de meeste christenen al lang niet wordt gedaan.”

Is het dan niet deste bizarder, dat de christenen problemen hebben met het rapport?

#4 micha

“Als de wetenschap niet meer openstaat voor andere inzichten”. Prachtig verdraaing van de werkelijkheid.

Wetenschap is juist openstaan voor andere inzichten (hypotheses) en deze vervolgens aannemen dan wel verwerpen.

Religie staat juist niet open voor een andere inzichten. Zoals ook al blijkt uit de succesvolle poging om het bespreken van dit stuk te voorkomen wat weer neerkomt op het blokeren van een meningsuiting.

Triest dat dit in europa blijkbaar kan. Nog een reden om een los verband met de andere europese landen te hebben omdat we anders een stap terug zetten.

#5 Roy

@micha: Zou het met dit soort opvattingen in de EU niet net zo gaan als met de economie?

vb: Ierland liep economisch enorm achter, maar onder andere door de inbedding in de EU zijn ze nu het op één na rijkste land van Europa.

Ik denk dus juist dat kennis laten maken met het niet-theocentrische leven veel kan bijdragen aan het verminderen van de invloed van de clerus.

#6 micha

Nee, dat denk ik niet.

Het gaat hier niet om hulp aan een land en mogelijkheden tot groei. Het gaat hier om macht en wel op europees niveau. Christelijke partijen moeten het van religie hebben en zullen zoals uit dit voorbeeld weer eens blijkt uit zelfbehoud juist een achterhaald religie beeld willen handhaven en waar mogelijk herintroduceren. In een verenigd europa hebben de nederlandse christenen meer inbreng middels hun europese geloofsgenoten. Gevolg is dus dat er behoorlijk wat verborgen agenda’s zijn om de rechten van nederland te verkopen die allen niet in het voordeel van de gewone mens zijn. Daarom ik een voorstander van een referendum ben. Dan mag met het eens uitleggen en komt er vervolgens een go/nogo moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*