1. 1

  Sargasso toegevoegd in rechterkantlijn. Voor het gemak (en ter ere van de objectiviteit, de nuance, het reinheitsgebot en de wereldvrede) er maar meteen op gestemd.

 2. 2

  Ja! Laten we ala GeenStijl die poll overnemen!

  Bindend stemadvies: Sargasso!

  Nu is het natuurlijk een kwestie van tijd tot de hordes van GS ook een stemadvies krijgen, maar goed, tot die tijd is het leuk :-)

 3. 3

  nuja, ik denk dat wikipedia en google meer teweegbrengen dan Sargasso of GS.
  Maar heb uit ‘chauvinisme’ toch maar op Sargasso gestemd.

 4. 5

  @mescline: Ik heb startpagina altijd een kansloze broddelpagina gevonden. Dat mensen dat ding ooit zijn gaan gebruiken is vooral omdat er geen alternatief was.

  Zeg nou zelf, was het

  -Mooi?
  -Gebruikersvriendelijk?
  -Vond je wat je zocht?

  Driewerf nee. In het land der blinden was eenoog koning. Gelukkig zijn die tijden voorbij.

 5. 7

  @Spuyt12 Allemaal waar. Maar de vraag was: welke site heeft Nederland veranderd. Heel Nederland heeft jarenlang een rondgeklikt vanuit startpagina en daarmee heel veel luidjes op hun wegje geholpen.

 6. 12

  Als subject ben ik dichtbij mijn belevingsfactor van het internet gebleven en op tonie. net gestemd.

  De rest is corporate stuff al heb ik inderdaad gemnak van 9292.ov voor mijn reisplanning. Ik beleg niet, ik verkoop niet, ik koop bitter weinig via internet, hoef geen ander groter, ruimer huis en met mijn ingebouwde zoekmachine in deze browser kan ik te weten komen of de ijslandse meisjes nog steeds zoveel van brassen zuipen neuken houden of waar onze jongens in den vreemde zich verder mee vermaken, etc. Ik mis krantensites (blindevlek?), politieke partijen, de eu /usa officiele sites en verwijzingen naar milieu en natuur conserveringsgroepen.
  Dus die nrcc is even subjectief en gefixeerd als ikzeidegek.
  Bedoel, subjectief en overtrokken gezegd begon mijn surfen en virtueel avontuur ongeveer parallel aan de site van Tonie, de rest hakkelt er dan in mijn beleving achteraan. Zijn Startpagina staat nog steeds hoog op mijn favo- lijstje, ook na al die jaren nog dus maak ik hem hierlangs nogmaals eens de complimenten. Tonie.net was voor mij -als nerd zonder portefeuille- echt een doorbraak op de nieuwsvoorziening, publieks participatie, ‘burgerjournalistiek’ en kritische of gengangeerde filosofie van jongeren en de cultuurtegenstellingen./breuk.

 7. 13

  Als je mij zo vraagt- en dat is het onderliggend belang van die domme nrc poll – wat ‘Mijn Epicentrum’, mijn surf en digi alfabetisering cursus vormt hebben ze mijn antwoord.

  Und, der Feind schaut Mit ‘All Along The Watchtower’..daar gaat het om.

 8. 14

  In ieder geval heeft onze website mijn leven een postieve en creatieve invloed gegeven,vooral om dat ik behoorlijke gezondsheidsproblemen had.
  Maar we zijn pas een half jaar bezig.
  Ik vindt trouwens een site van online banking ook best een goeie!
  Sjaco

 9. 15

  dat snap ik , god en het kapitaal zitten samen op een bank in het park de eendjes te voeren voor kerstmis. Gerommel uit de verte en de ketelmuziek uit de stad waait over hen heen. Ze kijken elkaar aan ..zou het ? Het is een hecht paar.