Zomergasten | Guy Verhofstadt

Vanavond in Zomergasten Guy Verhofstadt, voormalig premier van België en momenteel lid van het Europees Parlement.
Hij heeft als keuzefilmNovecento (director’s cut)” van Bernardo Bertolucci.

U heeft nog 5 minuten om de popcorn, het bier en het tweede scherm te pakken voordat het begint.
Helaas voor de mensen die alleen online leven is er geen live stream beschikbaar.
Voor de mensen die via Twitter meepraten, de meest gebruikte hashtag is #zg11.

 1. 1

  Ideale zomergast! Intelligent, praat honderduit over van alles en nog wat, en heeft nog wat te zeggen ook.

  Ben benieuwd of het Jelle ook nog lukt de man ‘achter zijn vestje’ te kijken.

 2. 3

  De eerste keer dat ik me echt erger aan JBC. Ik snap dat die Verhofstadt veel praat en af en toe onderbroken moet worden, maar dat kan ook wat subtieler.

  Je hebt drie-en-een-half uur! Laat die man af en toe eens een zin of verhaal afmaken.

 3. 6

  Als het om het nut van Europa ging een absolute wereldgast (sowieso). Hoeven we niet meer om te discussiëren toch over Het Nut van Europa? Fijn, zijn we het tenminste érgens over eens. Dus graag nu kiezen want we hebben nu lang genoeg getreuzeld: óf de euro óf politieke bevoegdheden inleveren en wel nu onmiddellijk meteen. Nu loopt het rechts populisme in zo’n beetje alle lidstaten en het nationalisme van Merkozy ermee weg hoor…

  Anders gaan Wij Allen, ja, ook U dus in een heel erg diep donker zwart gat belanden. Jazeker.

  *kon helaas geen garantie overleggen*

 4. 7

  Vond Sideways nog het leukste tot nu toe. Over wijn ging dat. Aardige vent. Pro-europapraatje de hele avond maar was te verwachten. En hij deed iets leuks met kunst en muziek. Nice. En verder is het natuurlijk wel een grap dat Europa zetelt in een land zonder regering.

 5. 8

  De eerste aflevering Zomergasten die ik heb kunnen zien. Niet bijzonder, helaas. Meneer Verhofstadt kan aardig praten, maar het was voorspelbaar, een visionaire politicus, en een weinig tegenstribbelende presentator.

  Wel aardig vond ik de bekentenis dat hij vanaf 1995 minder populistisch is geworden, wat mede de opkomst van Vlaams Blok/Belang verklaard. En dat hij voor reguleren is van het bankwezen. Dat zeggen de meest verstokte vrije markt-aanhangers in deze tijd. Anders ben je geen politicus als je alles gaat goedpraten wat de (IJslandse) burger in de portemonnee treft.

 6. 9

  De lelijkste van de groep Belgische mannen uit zijn generatie die goed kunnen lullen. Weer extra leuk omdat GV vanuit het buitenland praat.

 7. 12

  Zegt Guy nu hetzelfde als de CDA en PvdA 10 jaar geleden: Dat de kiezer er maar op moet vertrouwen dat ze het beste voor hebben met de kiezer en dat ze het best nog wel eens willen uitleggen. En zei hij nu dat dat de Nederlandse kiezer in het referendum tegen de hoge bijdrage aan Europa had gestemd (in plaats van bijvoorbeeld tegen een verdere soevereiniteitsoverdracht aan Brussel).

  Guy lijkt op de herbergier Damastes die zijn gasten aanpaste aan de bedden in zijn herberg. Meestal eindigde deze behandeling met de dood, zodat hij de bezittingen van de reiziger kon roven. Fijne man, die guy

 8. 13

  @11. Nee hoor, meneer Verhofstadt heeft Hugo Claus zelf ook geïnterviewd, en volgens mij waren ze ook bevriend. Dat kan je zien in het onlangs gepubliceerde boek De Wolken over Claus, waarin zij samen op de foto staan.

  Over dat Europa: meneer Verhofstadt is een Eurofiel, maar weet dat een aantal zaken niet kloppen qua democratisch gehalte, en daar somde hij alternatieven over. Alleen denk ik dat hij meer de noodzaak benadrukt, waar anderen dat totaal niet zo ervaren.

 9. 14

  Beste Prediker,

  Guy Verhofstadt is geen rechtse bal maar is betrokken bij de Vlaamse Partij voor vrijheid en links. Volgens mij verkondigt een rechtse bal niet wat Verhofstadt ons vertelde in zomergasten. Een uitstekend programma trouwens!