Ziekenhuis om vrolijk van te worden

Foto: copyright ok. Gecheckt 10-02-2022

Op David Byrnes website ‘Reasons to be cheerful’ (in onze Kunst op Zondag in januari ook besproken) is een kersverse bijdrage verschenen over Eskenazi Health, een publieke gezondheidszorgorganisatie in Indianapolis (Verenigde Staten).

Dankzij de grootste particuliere gift ooit aan een openbaar ziekenhuis gegeven, realiseerde de organisatie in 2014 een nieuw ziekenhuis, dat nu als een van de meest duurzame ziekenhuizen bekend staat. Met o.a. een ‘dakboerderij’.

Lees het artikel van Michael Kaufmann op Reasons to be cheerful.

Reacties (4)

#1 Michiel de Pooter

De schrijver zal er vooral rekening mee moeten houden, dat de wereld is zoals hij is en niet zoals hij zou moeten zijn.

Die dakboerderij is uit de lucht komen vallen zeker ? En niet vertrokken vanuit een support systeem dat gruwelijk tegengesteld is aan de door de schrijver gefabuleerde wenselijkheden ?

  • Volgende discussie
#2 JANC

@1: concreet?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 P.J. Cokema

@1: De schrijver zal er vooral rekening mee moeten houden, dat de wereld is zoals hij is en niet zoals hij zou moeten zijn.

Geldt dat voor de schrijver of voor iedereen?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Michiel de Pooter

@3: Voor iedereen, maar in het bijzonder voor de schrijver die erg last heeft van een agenda. Lijkt mij erg ingewikkeld worden, om boerderijen op daken van ziekenhuizen te installeren, om mensen gezonder te laten eten. Dat moet veel gemakkelijker en goedkoper kunnen.

  • Vorige discussie