Zwitsers tegen uitzetting veroordeelde buitenlanders

NIEUWS - Bij het vandaag gehouden referendum stemden de Zwitsers tegen een plan  om veroordeelde buitenlanders automatisch het land uit te zetten. Bijna zestig procent van de kiezers stemde ertegen.Tevens stemden ze voor een tweede Gotthardtunnel.

De Zwitsers zijn niet te beroerd een plannetje van een zgn. volkspartij weg te stemmen en voor meer toegangsmogelijkheden aan hun grenzen te kiezen.

Ach, was Nederland maar net zo neutraal als Zwitserland…..

 

 

 

Open waanlink

 1. 1

  Ach, was Nederland maar net zo neutraal als Zwitserland…..

  Bij andere gelegenheden stemden ze voor een minarettenverbod en voor een immigratiequotum.

 2. 2

  Zwitserland als lichtend voorbeeld wordt alleen gehanteerd bij populistisch rechts. Maar kijk eens hoe lang vrouwen daar stemrecht hebben….

 3. 4

  @2

  Oh, je wil liever Nederland als ‘lichtend voorbeeld’?

  Hoelang mogen vrouwen binnen de SGP politiek bedrijven? 2013, pak ‘em beet drie jaar geleden.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenstandpunt_van_de_Staatkundig_Gereformeerde_Partij
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenkiesrecht

  Stemrecht hadden ze sowieso al, sinds 1918/ 1919, maar niet dankzij de extreem fundamentalistische achterban.

  2013-1918 = net geen eeuw, voordat vrouwen iets meer recht(en) kregen.

  Evengoed zal menig zuurbekkie op (extreem)rechts nog zuurder zijn, na deze uitslag. En dan heb ik het uiteraard niet alleen over de Zwitserse zuurbekkies.

 4. 5

  Misschien ook interessant: De Zwitsers hebben ook (in heel kleine meerderheid) verworpen om de definiëring van het huwelijk tot tussen man en vrouw in de grondwet op te nemen.

 5. 6

  Faith in humanity restored!

  Toen ik las dat dit referendum zou komen had ik verwacht dat de uitkomst anders zou zijn. Gelukkig maar dat het gezonde verstand nog wel aanwezig is in Zwitserland.

 6. 7

  Volgens mij is deze waanlink niet helemaal feitelijk. Veroordeelde buitenlanders worden wel degelijk het land uitgezet als het gaat om zware misdrijven. Het ging bij dit referendum uitdrukkelijk ook om overtredingen. Dus als je twee keer te hard zou rijden ofzo.

  Ik vind het schokkend om te zien dat 40% van de Zwitsers vindt dat je ook daarvoor het land uitgezet mag worden.

 7. 8

  @7: Het ging bij dit referendum uitdrukkelijk ook om automatische uitzetting bij overtredingen zónder tussenkomst van de rechter.
  Terwijl jaren geleden de hoogste Zwitserse rechters al bepaalden dat een ambtenaar niet langer een rijverbod aan verkeerszondaars mocht opleggen zonder tussenkomst van een rechter.

  Bedenk bovendien dat heel veel buitenlandse inwoners geen Zwitser willen/wilden/konden worden vanwege de absurde eisen en de kostbare regelmatige dienstplicht.
  Dan komen wel erg veel buren die al drie generaties naast je wonen in aanmerking voor uitzetting vanwege hun derde bekeuring.

  Maar ik denk niet dat de NL bevolking zoveel gunstiger zou stemmen.

 8. 10

  @4

  Het getuigt van ons gevoel voor democratie dat we een partij als de SGP dulden. En zo langzamerhand voeden we de wat achtergebleven euhmmm achterlopende mannenbroeders wat op. Als ik het goed heb zit er zelfs een vrouw ergens voor de SGP in de gemeenteraad.

  Ja, hier is Nederland een lichtend voorbeeld.

 9. 11

  “Ach, was Nederland maar net zo neutraal als Zwitserland”

  Naar mijn weten wordt er in Nederland niemand uitgezet bij een kleine overtreding en staat dat ook niet op de politieke agenda van het kabinet. Qua tunnel heb je helemaal gelijk, helaas hebben wij een “milieu” lobby die de aanleg van nieuwe infrastructuur tot in decennia kan en mag traineren. Daar hebben wij inderdaad een democratische achterdstand bij de Zwitsers.

 10. 13

  @9
  Jawel, daar ben ik mij terdege van bewust. Alsook het geheul van deze partij met de nazi’s, o.a. door Kerstens. Jij?

  @10

  Maar kijk eens hoe lang vrouwen daar stemrecht hebben….

  Daar haakte ik op in. Niet over de mate waarin Nederland democratisch is of zou zijn. Jij had het over vrouwen en (verworven) stemrecht. Daar gaf ik een Nederlands voorbeeld bij, middels een partij die vrouwen nog steeds niet als gelijkwaardig ziet.

 11. 14

  @13:
  Als je je daarvan bewust bent, waar slaat @4 dan op? Dat is zoiets als wijzen op het feit dat de herensociëteit op de hoek niet geëmancipeerd is.

 12. 15

  @11: [ , helaas hebben wij een “milieu” lobby die de aanleg van nieuwe infrastructuur tot in decennia kan en mag traineren. ]

  Dat hebben ze in CH wel degelijk en nog sterker dan hier.
  Zij kennen net zo goed een aantal stukken “A4 Delft-Schiedam”.

 13. 16

  @14
  Je hebt @13 gelezen, constateer ik. Ook wat ik aan windvaantje Lutine schreef? Mooi. Dan had je @14 niet hoeven schrijven.

  Of zit het je dwars omdat je mogelijk een (al dan niet potentiële) SGP stemmer bent? Ach, een antwoord daarop hoef ik niet.

 14. 17

  @16:
  Een antwoord daarop krijg je ook niet, want goedkope insinuatie. Daarbij ben jij het windvaantje Mario, niet Lutine. Beetje ongepast hooghartig open deuren intrappen heet dat. Maar die agressieve stijl ben ik wel van jouw gewend.

 15. 19

  @18:
  Volgens mij link je twee maal naar je eigen wangedrag, om vervolgens af te sluiten in stijl. Ongelovelijk dat jij zoveel krediet hebt bij de mods. Helemaal gezien de hoeveelheid draadjes je kaapt en escaleert. Dat is jammer, want ik krijg de indruk dat sommigen die wel zinnige dingen te zeggen hadden niet meer zoveel reageren door jouw hijgerige en agressieve gedrag. Het lijkt wel alsof je actief je best doet andersdenkenden weg te jagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren