1. 3

  Zuurlinks maakte een ironisch commentaar op een zuurlinkse kritiek op het milieubeleid van het kabinet Rutte, waarin het verdwijnen van tientallen diersoorten alvast op conto van dit guurrechtse kabinet werd gezet.

  Dat die ironie in de schelpjes van sommige zuurrechtse domoren verloren zou gaan, viel te voorspellen.

 2. 4

  Ik ben net terug uit IJsland waar iedere ijsbeer die het redt om van Groenland 200 km over te zwemmen naar IJsland wordt abgeknallt. Hopelijk reageren Nederlandse boeren niet zo op een wolf want dit roofdier vormt in tegenstelling tot de ijsbeer geen gevaar voor de mens.

 3. 7

  over de PVV gesproken… zullen het over iets Anders hebben? ik heb het postje “A lonely wolf never walks alone” na Utoya uiteindelijk niet geschreven, maar deze theorie was er bij rechtsjournalisten als Peter Siebelt ongetwijfeld als spekkoek ingegaan… kijk daar loopt een adelaar!

 4. 12

  Is er ook genoeg te vreten voor de wolf? Genoeg te neuken voor de wolf? Is de wolf zich bewust van het verdrag van Schengen? klinkt wel lol, maar ik ben doodserieus!

 5. 13

  @1 In dier voege ook schön dat hij vanuit Deutschland hinein zieht en niet in een lege frietdoos bij Brasschaat is overgezet is of zoiets. En Geert kan wel inpakken met zijn meeuwen.

 6. 15

  De wolven zijn allang terug in Nederland maar dan meer in dierentuinen waar ze soms mogen samenleven met bruine beren die als dansberen in Oost-Europa moesten optreden. Het is zeer opmerkelijk dat deze dieren elkaar geen kwaad doen terwijl mensen altijd vreselijk zijn geweest voor beide roofdieren!
  Wie de Donald Duck leest komt er ook snel achter dat een personage als Midas Wolf (de ‘Big Bad Wolf’ of gewoon de Grote Boze Wolf, die in 1933 verscheen in een korte tekenfilm) meer een grote pechvogel is dan een echte schurk. Hij wordt door bijna iedereen veroordeeld omdat Midas op drie biggetjes jaagt, Knir, Knar en Knor, die hij wil consumeren (wat toch altijd mislukt) terwijl mensen jaarlijk ontelbare soortgenoten van de biggetjes opeten en die worden daar nauwelijks over aangesproken!
  Zo blijken Knir en Knar eigenlijk kortzichtige en luie nietsnutten te zijn die alleen maar aan muziek- en pretmaken denken terwijl Knor veel slimmer is en van werken houdt maar ook ontzettend autoritair kan zijn. Wolfje is een tegendraadige wolf, die tegen zijn eigen natuur ingaat, en door Midas niet tot het kwaad is te verleiden wat Wolfje van zijn grootmoeder heeft overgenomen.
  Opoe Wolf is feitelijk een brave maar oerdomme vrouw, die haar zoons Midas en Stef en haar boze kleinzoon Pollo (zij hebben het karakter van Opa Wolf geërfd en hij kan soms evenmin goed met zijn familie overweg!) nog steeds in brave schoothondjes wil veranderen maar dat beter met haar zoons had moeten doen in hun kinderjaren.
  Een oude wolf kun je namelijk geen kunstjes meer leren en de overige mededieren in het Bos van Midas hebben allemaal tegengestelde karakters waaronder de schurken uit de Booswichtenclub zoals Bruin Beer, Rein Vos, Vittorio Wezel en Barend Buizerd, die een soort haat-liefdeverhouding met Midas Wolf hebben, terwijl degenen waar ze op jagen zoals Broer Konijn en de eekhoorntjes Knabbel en Babbel evenmin erg onschuldig zijn! Die proberen ook constant uit hebzucht en eigenbelang anderen in hun omgeving het leven zuur te maken, te bedriegen of te bestelen.
  Als er in Nederland nog meiden rondlopen die rode mutsjes opzetten en het bos intrekken om hun zieke oma’s te bezoeken lopen zij allemaal meer het risico om belaagd te worden door oplichters, dieven, aanranders, verkrachters, tbs’ers, allochtoonse relschoppers of Oost-Europese criminelen e.v.a. menselijke kwaaddoenders dan door de terugkerende wolf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren