Wilders uit op val minister Leers

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (13)

#1 Geoff

Nu.nl bericht:

Wilders ontkent echter dat hij maandagavond bij het Catshuisoverleg heeft aangestuurd op het wegsturen van Leers. Hij noemt het artikel daarover in de Volkskrant de ‘canard van het jaar’.

“Er is geen seconde door wie dan ook over positie Leers gesproken in Catshuis”, twittert hij.

http://www.nu.nl/politiek/2779519/wilders-wil-leers-kabinet.html

#1.1 Klukkluk - Reactie op #1

“Ontkenning viel te verwachten maar bericht Leers klopt 100%” meldt De Volkskrant als reactie hier op. En PvdA en GroenLinks willen debat.

#1.2 pedro - Reactie op #1.1

Nou… gezien de berichten is het natuurlijk heel goed mogelijk, dat er niet IN het Catshuis over Leers is gesproken… Misschien wel BUITEN het Catshuis.

En ja, als Wilders ontkent, kan Rutte niet anders dan dat te bevestigen. Er moet immers nog onderhandeld worden. Volgens mij is het hele Polen-meldpunt ook op die onderhandelingen gericht. Waar ik eerst dacht, dat het de PVV bij het meldpunt alleen om de publiciteit ging, sluit ik nu de mogelijkheid van een uitgekiende strategie van de PVV niet uit. Het meldpunt kan gezien worden als een provocatie aan het adres van de VVD, omdat ze de VVD klem hebben gezet met dat meldpunt. Rutte zet de coalitie op het spel, of moet veel andere zaken toe geven in de onderhandelingen over de bezuinigingen, als hij afstand neemt van het meldpunt. En als hij geen afstand neemt (zwijgt), spint de PVV daar ook garen bij, zoals de afgelopen weken is bewezen, want dan kunnen ze roepen, dat ‘links’ de vrijheid van meningsuiting probeert te beknotten, en het buitenland zich met binnenlandse aangelegenheden bemoeit, en dat Rutte ’terecht’ geen afstand neemt van het meldpunt. Tot slot had ie ook nog kunnen verklaren het met het meldpunt eens te zijn, maar ook dat kost hem meer kiezers dan zwijgen en weg kijken lachen.

#2 HansR

Aan de andere kant : wie is daar niet op uit?

#3 vandyke

Ik geloof er niets van. De afgelopen weken heeft Leers ontzettend zijn best gedaan door voortdurend over immigratie en asiel de grootst mogelijke onzin te roepen -allemaal braaf opgetekend door de pers- en dat is precies de PVV-lijn.
Als de Volkskrant enig verstand van migratie zou hebben gehad dan zouden ze dat hebben geweten. Nu lijkt het voor de VK -en de rest van de pers- dat Leers feiten vertelt. Niets is minder waar. Dan trap je ook makkelijk in dit soort verhalen. Ik denk eerder dat het verhaal over Wilders die Leers weg wil hebben CDA-spin is.

De PVV is bijzonder tevreden over Leers. Hij beheerst bijzonder goed het groterattenspel. Misschien nog wel beter dan Verhagen.

#4 AntonB

Ik denk dat de coördinatie in de linkse kerk een beetje zoek is. Leers eerst proberen weg te zetten als het schoothondje van Wilders en dan beweren dat Wilders hem weg wil hebben omdat hij zijn werk niet goed doet zijn 2 door elkaar lopende strategieën die elkaar tegenspreken. Op den duur zal de oppositie het toch echt moeten gaan hebben van de argumenten in plaats van dit soort hopeloze actie’s.

#4.1 Spam - Reactie op #4

Het lijkt me vooral het probleem van Leers dat hij, in zijn pogingen om zowel Wilders als de linkse CDA-elementen tevreden te houden, zich telkens in zulke vreemde bochten wringt dat uiteindelijk niemand meer blij met hem is.

Verder is de Volkskrant geen onderdeel van de oppositie.

#4.2 Joop - Reactie op #4.1

Ik denk dat de rechtse volksmenners een beetje hun coördinatie kwijt zijn. Daadkrachtig optreden, maar eindeloos vergaderen in het Catshuis omdat ze niet tot een gezamenlijks standpunt kunnen komen. Behalve dan dat ze een hekel hebben aan links, aan het volk. Want ze doen alles voor de grotere bedrijven, daar zijn ze de loopjongens van. Dus een hekel aan milieu, buitenlander en andere gemakkelijke zaakjes om het klootjesvolk te behagen, maar ondertussen de verzorgingsstaat afbreken, het schild voor de zwakkere, juist omgekeerd gebruiken voor de sterken.

#5 Levi

De Nieuwe Leers moet volgens Wilders een mix worden van Kony, Karadzic en Calimero.

#6 pedro

Jeetje, gaat de Volkskrant nu ook al GS tactieken toe passen door de bronnen niet te controleren en niet eerst even te kijken of een bericht wel waar is?

Dat zou een verkeerde strategie zijn, want oppositie is effectiever op basis van echte argumenten dan op basis van leugens en hersenspinsels.

En misschien moeten links het advies van AntonB wel volgen, en de strategie van te voren met elkaar afspreken, zodat de Volkskrant (en andere ‘linkse’ media) en de oppositie één lijn voeren, zoals GS en de PVV dat ook doen. Ik moet aannemen, dat Anton dat bedoelt met de coördinatie, die “in de linkse kerk een beetje zoek is”, implicerend, dat die op rechts wel bestaat. Zorgvuldig gecoördineerde en geregisseerde vrijheid van meningsuiting. Je mag zeggen wat je wil, zo lang je het maar eerst goed met elkaar af spreekt.

#7 salvatore

Leers heeft letterlijk zijn ziel verkocht an de duivel.Zeldzaam hoe toepasselijk een oud gezegde kan zijn.Die man gaat ooit heel veel last van zichzelf en zijn keuzen ondervinden;hij zelf verantwoording voor draagt,en niemand anders; OOK wilders niet! Niet in de minste mate.

Hijzelf vind macht belangrijker en een post op het pluche.
maar zal dit tenslotte niet meer met zijn eigen geweten kunnen verenigen;
eigen schuld,keuze en dikke bult.
Niet alleen als burgemeester,maar ook als burger!! en mens hebben wij wel degelijk de verantwoording dit wan beleid een halt toe te roepen..
Want wat is next????
het uitzertten van joden/ ogh neen die hadden wer al gehad;
Maar goed dat toen een handjevol ambtenaren; wel die verantwoording namen; Allen foute n functionarissen in allen diciplines ten spijt; EN medeplichtig aan grove mensenrechten-schendingen;gebonden we zijn aan VERDRAGEN!

God rekent wel met dit gristelijk onmenselijk tuig af; Wat u niet wilt wat u geschiedt;en behandel uw naasten als uwzelve…
Op verantwoordingsdag nnog voor de haan, voor de derde maal kraait;
Zal leers antwoorden; ik ken deze vreemdeling niet;
JE ZUS misschien?
Petrus zal leers aan de poorten op diens mensonwaardige wan prestaties bevragen….Leers creert zijn eigen hel; daar staat wilders geheel los van.
Doet, deze machtsgeile lafaard helemaal zelf; nu nog even verantwoording nemen; daar heeft hij god voor.
Aan ons is dat stuk bagger niet besteed.
NEXT!

#8 vandyke

Alleen al het idee dat de VK bij links gerekend moet worden is al onzin. Als iemand als Bert Brussen beweert dat de VK politiek neutraal is dan weet je het wel waar ze echt zit.

#8.1 Levi - Reactie op #8

een krant die bipolaire Bert een column geeft spoort überhaupt niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*