Wilders: Rutte bedrijft politiek ‘over de rug van kinderen’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Tegenover een ongerust kind reageren op Wilders’ woorden is walgelijk volgens de PVV-voorman.

Want dat domme wicht had – net als Rutte – best kunnen begrijpen dat alleen criminele Marokkanen Nederlanders van een bepaald slag zullen worden uitgezet.

Dat had Geert later immers nog haarfijn uitgelegd, toen eenmaal bleek dat zijn speech toch niet echt lekker was gevallen.

Open artikel

Reacties (12)

#1 Diener

Jeroen, wordt je langzamerhand niet een beetje verblind door je Wildershaat? want op zich is het inderdaad walgelijk hoe Rutte nu de grote kindervriend uithangt terwijl hij daarvoor zolang heeft meegeneukt met de PVV. Kinderen kunnen maar beter niet vertrouwen op een potloodverkoper die zulke beoordelingsfouten maakt.

#2 Folkward

@1 Je hebt wel een punt. Er hoeft niet op elke scheet van Wilders gesprongen te worden, en dat is dit. Maar ik vraag me vooral af in welk deel dat ‘politiek bedrijven’ volgens Wilders dan zou moeten zitten. Is het dat hij zegt “We gaan je niet uitzetten”, of dat hij het überhaupt verder niet over Wilders expliciet wou hebben. Want als ik dit zo lees, dan lijkt het eerste het geval te zijn. Wat zou impliceren dat het een ‘gewone’, ‘fatsoenlijke’ en -bovenal- politieke mening is om kinderen het land uit te zetten, enkel om hun afkomst.

Oh, en ik mag hopen dat Rutte niet ‘zo maar even’ de kindervriend uithangt, hij is namelijk ook basisschoolleraar! (Waarmee ik verder geen kwalificaties doe over de kindvriendelijkheid van zijn beleid.)

#3 Micowoco

Dat Wilders de slachtofferrol aannam nadat Breivik 70 tieners had doodgeschoten, is natuurlijk iets geheel anders en helemaal niet walgelijk.

#4 kevin

Mijn god, dat publiek van de NRC is ook niet meer wat het geweest is. Wat een reacties daaronder.

#5 Diener

“Maar nu wil ik vooral zeggen: geen angst. Geen angst om het land uitgezet te worden.”

Aldus Rutte tegen de bezorgde kinderen in het Jeugdjournaal. Hij heeft denk ik eerst goed gecheckt of daar geen illegale kinderen tussen zaten, want dat zijn kleine criminele rakkers volgens de partij van Ome Mark. En het is dat anderen zonodig een kinderpardon wilden, anders had ie ze allemaal allang het land uit gemieterd.

#6 MrOoijer (Jan van Rongen)

@4: Nou, ik vond deze wel aardig

“geertwilderspvv Geert Wilders
Walgelijk dat Rutte politiek bedrijft over de rug van kinderen!”

Politiek bedrijven over de rug van Marokkanen is kennelijk niet walgelijk.

#7 mark3000

@6: Of over de rug van een verkrachte vrouw, zoals Femke e.a. terecht opmerkt in dit debat omstreeks 1:20: link

#8 Jeroen Laemers

@1:

Rutte vertrouw ik voor geen meter. Maar dat staat hier los van.

Maar wat me nog meer stoorde was dat Wilders het ‘walgelijk’ vond dat een kind geruststelling verdiende nadat hij een meute het beruchte ‘minder, minder, minder’ had laten scanderen.

Dit is niet alleen blaming the victim (en dat is al erg genoeg), maar ook het omdraaien van de slachtofferrol: volgens Wilders is niet het meisje het slachtoffer, maar hijzelf.

En dat triggerde wel iets bij mij, ja. Ook al is het inderdaad de zoveelste scheet van onze Geert.

#9 EricvdB

Wat dit relletje laat zien is dat het journaille nog steeds niets geleerd heeft: de tweet van Wilders werd overal integraal overgenomen, zonder dat hij beschikbaar was om erover bevraagd te worden. Wilders kan de boel alleen zo manipuleren doordat hij in staat wordt gesteld alleen te ‘zenden’.

#10 pedro

@6: Nee, dat is vrijheid van meningsuiting.

[/sarcasme]

#11 gronk

@9: het journaille denkt dat ze zo ‘objectieve verslaggeving’ doen. Zucht.

#12 Tzoimbo

Dit is gewoon überhaupt het enige wat Wilders gewoon heel goed kan: janken. Zelf Moslims uitmaken voor ‘Islamofascisten’, maar hij is het slachtoffer want hij wordt vergeleken met Hitler en dus gedemoniseerd. Als Wilders in Neurenberg had gezeten, had hij daar verklaard dat het juist de Joden waren die Hitler demoniseerden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*