Wilders exporteert zijn haat alsof het Hollandse tulpen zijn

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De terrorist Breivik verklaarde voor zijn massamoord door Wilders geïnspireerd te zijn. De PVV-leider wees dat van de hand maar als je met het grootste gemak beweert dat de koran mensen aanzet tot terreur dan moet je jezelf toch achter de oren krabben als een terrorist jou een inspiratiebron noemt. Dan kom je niet weg met een simpele distantiëring. Of althans dan zou je daar niet mee weg moeten komen. Maar een kritische houding van de Nederlandse media ten opzichte van Wilders is nu eenmaal zeldzaam.

Dat lijkt mij een valide gedachtegang waar weinig tussen te krijgen is. Een fel anti-Wilders stuk van Francisco van Jole. Zijn eindoproep voor een reisverbod lijkt mij juridisch gezien erg lastig en wellicht ook niet wenselijk, maar zijn waarschuwingen voor dat Wilders’ gedachtegoed niet zo onschuldig is als mensen hier geloven kan ik ondersteunen. Het Nederlandse volk is als die spreekwoordelijke kikker in die pan, die langzaam aan politiek radicalisme en racisme is gewend geraakt.

Het exporteren van tulpen stond ons toch beter.

Open artikel

Reacties (55)

#1 Henk van S tot S

Een reisverbod lijkt mij niet het beste:

Ik prefereer het om om die gebleekte gladiool te exporteren en terugkeer te laten verhinderen door de Plantengeneeskundige Dienst ;-)

#2 Inca

Gedeeltelijk zie je hier overigens een hele export-keten: de haat uit de VS en Israel worden geexporteerd door (oa) Wilders en die exporteert het weer verder.

Daarbij bedacht ik me door die taalposts van de laatste weken (en het kwam ook nog eens op De Correspondent langs) dat we eigenlijk helemaal niet genoeg aandacht hebben gegeven aan de ‘olifant die het zich beneemt’ van Rutte.

Dat is namelijk bij uitstek een anglicisme, maar van uitdrukkingen: ’the elephant in the room.’ Het is alleen echter de vraag wat zo’n anglicisme in een toespraak van Rutte doet. Is de speech ook een importproduct? (Gezien lobbyisten pasklare speeches, argumenten en wetsvoorstellen leveren in de VS lijkt het me helemaal niet helemaal onvoorstelbaar… https://www.youtube.com/watch?v=FeTnF2SELE4 )

#3 frankw

Ahhh, ik begrijp opeens waarom Rusland van zins is de Nederlandse bloemenexport te verbieden. Dat is vanwege “al het ongedierte dat meekomt”.

#4 Henk van S tot S

@2:
Als er toch sprake moet zijn van ‘the elephant in the room.’ hoop ik toch dat hij dezelfde klacht heeft als deze:
http://saobservations.files.wordpress.com/2012/07/images-11.jpeg
;-)
sommigen zullen de Ctrl even moeten vasthouden en een paar keer op de + moeten drukken, of het vergrootglas moeten gebruiken ;-)

#5 Joop

Het leefde eerst altijd aan de verjaardagen, werd er gesproken over ‘die Marokkanen en Turken’, en meneer Wilders heeft dat in de politiek gebracht. Dat is natuurlijk niet politiek correct. Uiteindelijk zie je dan zelfs een Rotterdamse gutmensch burgemeester taal uitslaan die hij 20 jaar geleden niet had hoeven doen, durven doen. Over dat je dan maar naar je eigen land weer terugkeert enzovoort. Buiksprekers.

Wat ik erger vind is dat in Duitsland meer aanslagen op asielzoekers komen, met stille goedkeuring van de stille meerderheid. Net zoals die autobom bij een Linke-politicus. Niet dat zo raar is, rolstoel Schäuble. Maar toch.

Komt dat door Wilders. Nee! Geloof ik niets van. Breivik had ook andere inspiratoren naast Wilders.

#6 Tank

@5: Komt dat door Wilders. Nee! Geloof ik niets van. Breivik had ook andere inspiratoren naast Wilders.

“ook andere inspiratoren”, dus, ehm, het draagt er wel degelijk aan bij. Blijkbaar is het bon ton om tegenwoordig zo te keer te gaan en zulk gedachtengoed te verkondigen.

Ik sta er niet voor.

#7 Prediker

Dat lijkt mij een valide gedachtegang waar weinig tussen te krijgen is.

Op zich niet, maar even later komt Van Jole met een rits voorbeelden van landen en plaatsen waar Wilders sprak en waar (maanden? jaren?) later een aanslag werd gepleegd.

Die voorbeelden zijn een stuk minder sterk: Van Jole suggereert dat Wilders’ haatzaaierij er elke keer de oorzaak van is geweest dat lieden aanslagen gingen plegen, maar maakt niks hard.

Het is ook onwaarschijnlijk; veel voor de hand liggender is het dat Wilders wordt uitgenodigd omdat er al islamofobe gelijkgestemden zijn, en dat onder het xenofobe deel van de bevolking van die landen/steden er ook extremisten rondlopen, die die aanslag toch wel zouden hebben gepleegd; ongeacht of Wilders daar komt spreken.

Neonazi’s en andere rechtsextremisten vinden Wilders vaak maar een zionistenknecht. Ze hebben namelijk net zo’n hekel aan Joden als aan moslims, en zionisten zijn volgens hen de volgende incarnatie van het wereldjodendom.

Kortom, Van Jole’s argumentatie is helemaal niet zo sterk als Klokwerk het hierboven doet voorkomen. Alleen het verband met Breivik blijft overeind, omdat die Wilders in zijn manifest uitgebreid noemt en citeert.

#8 Bismarck

@5: “gutmensch”
Jij bent af.

#9 Joop

@7. Eens, Wilders wordt er te pas en te onpas bij gehaald als oorzaak enz van aanslagen in het buitenland. Teveel eer!

@8. Oh, ik mag het woord gutmensch voor politieke correct, oftewel een opportunistische pvda politicus niet gebruiken. Ik houd niet van zijn gebabbel, in de praktijk is hij namelijk geheel anders.

#10 Thallman

Aanslagen geïnspireerd door wilders in de afgelopen 10 jaar: mogelijke één.
Aanslagen geïnspireerd door de Islam in de afgelopen 10: tienduizenden

Kikker in de pan, we zijn zo gewend geraakt aan Islamitische terreur, dat we eerder de vinger wijzen naar de PVV dan naar de Islam.

#11 Joop

@10.

Onzin natuurlijk! Islam is geen probleem. Jouw vreemdelingenhaat.

Je kan ook zeggen dagelijkse bombardementen in het Midden Oosten van jouw belastinggeld, Thalmann, dan heb jij meer schuld dan heel die islam van jou. Ze doen wat terug, en dan ga je je zielig verschuilen achter vreemdelingenhaat, met dom roepen dat de islam de schuldige is. Hypocriet ben jij zeg!

Thallmann was een leider van de communisten die is vermoord door de nazi’s, daar heb je je eerdere naam vandaan gehaald. Je bent gewoon een nazizwijn, eerste de Joden nu de moslims. Jij bent waarschijnlijk een zelfbenoemd Übermensch.

Ongelukkigerwijs voor jou de champagneflessen konden bijna open, er is een Linke leider in Duitsland bijna dood. Een nieuwe Thallmann. Jammer net niet dood.

Tja, je voorgangers deden dat zo bij de Joden, want veel bankiers Joden, dus zij de schuld, dan was de Joodse buurman gelijk ook het bokje.

#12 analist

@10: Een (1) persoon vergelijken met ruim een miljard islamieten (…)

#13 Joop

@12.

Verschrikkelijk, dat Wilders die zo n leuke man is, die opkomt voor het Nederlandse belang van de kleine man met de pet die zich zorgen maakt om de rare buurman van weet-ik-wat-voor-afkomst. Die buurman is natuurlijk fout, nee, dan is het gemakkelijker om een hele godsdienst de schuld te geven.

Dan zou ik het nog wat preciezer duiden: het salafisme, het wahabisme, allemaal gefinancierd met de auto waar je uit gemakzucht elke ochtend in stapt naar je werk. Want terecht terrorisme met een islamitische achtergrond bestaat, en er zijn zat imams die niet zachtzinnig omspringen met ongelovigen. Zijn alle moslims zo, nee! Dat is wat Wilders ons wel wil doen geloven. Daarom zo n leuk etiket op buitenlanders, nee, de Chinezen doen het wel goed, maar die Mocros, Turken en Somaliërs.

#14 Nonkel

Niveautje hier zeg. Allemachtig

#15 Joop

#16 Nonkel

Oostgroningse? EU ambtenaar? (I wish, mijn salaris is helaas marktcomform)

PS: je mag je reactie best laten staan hoor Joop. ik ben niet zo snel over de zeik

#17 Joop

@16.

Daar gaat het niet om, niet ontkennen wat je eerder heb verteld.

Maar jij vindt Wilders een export product? Of niet? Ikke niet. Wel onze reputatie voor ophitsers in islamitische landen, zo gauw hij een scheet laat, is er weer een NLse multinational in het MO de haas. Bedoel het bokje.

Dus Wilders een bedreiging voor NLse export.

#18 Nonkel

@17:
Ik vind niet zoveel van Wilders. Zijn EU standpunten, hoe simplistisch en zwak gemotiveerd ook vaak, deel ik vaak wel qua conclusies. Ze snijden in ieder gevaal meer hout dan die van D66 bijv.. Dat kan ik uit eigen ervaring vaststellen. Maar ik ben nooit in dienst van de EU geweest. Wel van de VNG en BuZa. Niet meer. Nu ben ik nog erger volgens vele sargassosianen waarschijnlijk (een bank).

Zijn Islam gedoe vind ik maar dom. Dat je je richt op gesloten grenzen is prima en begrijpelijk. Maar zelf vergelijk ik altijd met Molukkers. Ben je wel eens op bezoek geweest bijv bij de Mariniers? Daar werken heel veel Molukkers namelijk. Dat zijn toch, mijn inziens, modelburgers. Punt is, iedereen binnen je landsgrenzen kun je beter pogen te ontwikkelen tot medestanders en echte Nederlanders van te maken ipv tegen je te keren. Mijn standpunt is dus niet dezelfde als die van Wilders. Minder immigratie: ja. Mensen uitzetten die hier geboren zijn: nee. Dat zijn wellicht de mariniers van morgen. Probeer ze daartoe te brengen ten minste.

#19 Jules Vismale

En hoe zit het eigenlijk met de vreselijke haat van talloze moslimextremisten of IS-strijders jegens christenen, gematigde moslims, katholieken, “ongelovigen” enz.? Zo blijkt een linkse politicus, Lutz Richter, er openlijk voor uit te komen dat hij autochtoonse Duitsers haat en stapelgek is op asielzoekers en moslims! Dat heeft hem nochtans al een opgeblazen auto en talloze bedreigingen aan zijn adres gekost! Dat de haat tegen asielzoekers en moslims hier enorm toeneemt hebben we alleen niet te danken aan Geert Wilders maar aan talloze linkse politici (uitzonderingen daargelaten) die vonden dat vreemden eigenlijk moesten worden voorgetrokken boven bekenden en het resultaat zien we nou overal op internet, de tv en in de krant.
Daar komt bij dat Anders Breivik niet zozeer de “haatzaaier” Wilders als inspiratiebron hoefde te zien maar juist meer Peter Kürten, de seriemoordenaar van Düsseldorf, daar deze sadist evenveel mensen de dood zou hebben ingejaagd als Breivik al gebruikte Kürten voor zijn moordaanslagen bijlen, messen, hamers, ijzeren staven en scharen en misschien een enkele keer een pistool. De Vampier van Düsseldorf zal bovendien nog niet eens gek op tulpen zijn geweest en hij viel vrijwel iedereen aan die zijn pad kruiste op donkere avonden in de periode 1929-1930. Zijn haat jegens de maatschappij kwam door zijn drankzuchtige en verkrachtende vader, armoede en een te groot gezin van 13 (!) kinderen waar Kürten uit voortkwam. De IS zou de seriemoordenaar hier erg om bewonderd hebben al randde Kürten sarcastisch genoeg ook honden aan en doodde hij ooit een zigeunermeisje wat Adolf Hitler vast prachtig zou hebben gevonden!

#20 Micowoco

@19: U zwamt graag?

Intussen in Finland werd er vandaag gedemonstreerd tegen de eigen populistische bralaap Olli Immonen.

http://yle.fi/uutiset/diversity_rally_gathers_15000_in_helsinki/8188896

#21 Joop

http://www.middleeasteye.net/columns/unworthy-victims-western-wars-have-killed-four-million-muslims-1990-39149394

Nee, de islam is de reden!

De cijferstjes zijn vooral voor Thallmann die denkt dat Wilders een schatje is, en de moslims allemaal dood en verderf zaaien.

#22 Dante

Dat Francisco, mij niet bekend, maar typisch een wegkijker 1e klas, zich kennelijk nooit eens afvraagt waarom er eigenlijk maar weinig mensen echt blij zijn met de Islam en met de steeds groter wordende drommen van haar aanhangers. Terwijl we Allemaal weten dat de Islam niets dan liefde en vrede is en haar volgers ons niets dan voorspoed hebben gebracht en brengen. Het is toch raar dat er maar weinig mensen de objectieve feiten zoals boven omschreven kennen en er nogal wat in de leugens van de heer Wilders geloven.

#23 Tinbergen

De geblondeerde roerganger focust op demoniseren van hele groepen met zijn feitenvrije kreten. Nuchtere Hollanders met gezond verstand hebben dat schoothondje van rijke buitenlanders al wel door.

De door de geblondeerde lawaaipapagaai verdoemde moslims, cq. jihadisten, slachten NIET TOEVALLIG vooral moslims af.
Sinds wanneer is dat voor dat sujet een probleem dan?

G.W. gedraagt zich als een subsidie junk. Zij vragen, hij draait.

Zowel in Israël als de VS is er veel afkeuring om zoveel onbeschoft racisme uitkramen.
Hier is hij het lieverdje van de leugenmedia.

Iedereen met wat kennis van het oorlogsbedrijf weet natuurlijk heel goed dat het staand beleid is van de NAVO aan te vallen met terreurgroepen, onder dekmantel van de islam:
een vracht aan documentatie dat dit staaft; een kleine greep:
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone
De Al-Qaeda database:
http://www.whale.to/b/al_qaeda1.html
http://levantreport.com/2015/05/19/2012-defense-intelligence-agency-document-west-will-facilitate-rise-of-islamic-state-in-order-to-isolate-the-syrian-regime/

De NAVO heeft de strategie van doodseskaders en terreur vaker toegepast:
http://johnpilger.com/articles/from-pol-pot-to-isis-anything-that-flies-on-everything-that-moves
DUTCH REPORT US sponsored foreign Islamists in Bosnia:
http://emperors-clothes.com/analysis/used.htm

Waarheid is voor G.W. c.s. van geen belang.
Als de feitenvrije dogma’s maar klakkeloos worden geloofd.

#24 Joop

@22.

Hahaha, Dantje, onze Wilders aanhanger is er ook weer. Vijf leugens in een commentaar, en dan praten over Allemaal.

Een populist pur sang, praten uit de naam van het volk. Haatzaaien jegens de islam, hij bedoelt de in zijn ogen stinkende buitenlanders, net zoals Wilders graag doet.

Maar goed, dat gehuichel van dantje ken je zo als je zijn reacties volgt.

Tinbergen drukt zich aardig uit in zijn zienswijze hoe meer in de werkelijkheid zit. Macht, daar draait alles om. Opinie zoals eerder in een voortgaand artikel, meestal bullshit. Gevolg van ophitsen, opruien en onvolledig informeren.

#25 Dante

@24: Je hebt helemaal gelijk. De Islam is fantastisch en haar aanhang niets dan liefde en vrede. Hoe meer hoe beter! De criminaliteit daalt, het aantal gevallen van (vrouwen) mishandeling schrikbarend verminderd, geweld is eigenlijk alleen nog iets van horen zeggen, belastingen en premies allemaal omlaag danzij de komst van niet westerse allochtonen.
Elk onderzoek wijst uit dat de Islam en haar aanhang alleen maar een positieve bijdrage levert. Die Wilders alleen maar leugens, althans de moslim in spe en wegkijker pur sang Joop.

#26 Joop

dantje je valt in de herhaling, met jou en Wilders komt alles goed. jullie zijn zo n groot voorstander van integratie, helemaal niet, preventief ook niet, nee, het is pure vreemdelingen haat.

wegkijken, doe ik niet, ik weet zelfs meer dan jou over criminaliteit en cijfertjes onder allochtonen, gelukkig ken ik ook goede moslims, ik maak onderscheid, dat kan jij niet, jij bent dus de wegkijker dantje, dus hou je domheid voor je, en ga wat doen, in plaats van anoniem reageren, omdat je een bange lafaard bent!

oh nee, doen, dat kunnen pvv ers niet, alleen voor zichzelf zorgen, en schelden op de gekleurde buurman, want daar ligt alle schuld! en de islam, maar dat is een bijzaak, het gaat om de gekleurde man en vrouw, toch huichelaar dantje

tinbergen gelezen dantje, oh nee, die heb je natuurlijk al gediskwalificeerd in je arrogantie,dat zie je meer bij mensen met een tunnelvisie, verblind door haat

#27 Dante

@26: Ja ja ja de bekende tactiek van de wegkijker. Maak er een racistisch verhaaltje van zodat je waar het om gaat niet onder ogen hoeft te komen. Ik heb eigenlijk aan maar weinig mensen echt een hekel. Dat zijn allemaal autochtonen. Verder zie ik de Islam vooral nadelen hebben en veel niet westerse allochtonen als nadelig. Harstikke racistisch natuurlijk. Maar vertel jij als deskundige eens aan mij en Geert welke voordelen er aan de Islam en haar aanhang zitten? Of kom je niet verder dan je standaardverhaaltje?

#28 Klokwerk

Thallman en Dante maken de fout te denken dat het niet-eens zijn met Wilders gelijk moet betekenen dat je de islam maar fantastisch moet vinden. Dat is natuurlijk grote onzin. Om te beginnen kan je absoluut niet zeggen dat de politiek blind is voor moslimterrorisme. Daar is Wilders echt niet voor nodig geweest om het westen daar paraat voor te krijgen, die stond na 11 september 2001 al op scherp, en toen zat Wilders nog bij de VVD waar hij nog drie jaar zou blijven. En verder weten de meesten ook heus wel dat in allochtonengroepen veel problemen oververtegenwoordigd zijn: vrouwenonderdrukking, werkloosheid, schooluitval etc. Alleen de conclusie dat dit allemaal maar aan het geloof moet liggen is ronduit onzinnig en de aanpak die Wilders voorstaat contraproductief.

Wilders leeft op die problemen maar maakt ze eerder erger dan minder erg en zit de oplossingen daarvoor alleen maar in de weg. Dat is het probleem.

Tenslotte: Ik vind de islam als geloof ook idioot, ben er sowieso geen fan van. Maar ieder mag geloven wat hij wil zolang hij binnen de grenzen van de wet blijft. Zodra echter een geloof gaat eisen dat de wet wordt aangepast zodat vrijheden worden beknot en meten met verschillende maten wordt geintroduceerd moet je opletten. Maar geen moslim die daar hier voor pleit, terwijl Wilders een fractie heeft met iets van anderhalf miljoen kiezer die daar continu toe oproept. Wilders is zodoende een grotere bedreiging voor de mensenrechten hier dan de islam.

@Prediker: Waar je overheen leest is dat Wilders zich ook na de aanslagen nog moeiteloos blijft associëren met die bewegingen. Hij kan dan zeggen: ja, met die bewegingen is niet veel mis, maar er zijn enkelingen die radicaliseren. Dat kan je volhouden en in zekere zin is dat ook een valide redenering, maar zoals gezegd niet als je zelf iedere aanslag uit moslimhoek tegelijkertijd aanhaalt als bewijs om het hele geloof te veroordelen. Want dan meet je met twee maten.

Maar die neiging is Wilders sowieso niet vreemd. Daarom is hij ook een racist. En dat hij met een wereldwijde campagne bezig is om mensen tegen de islam op te hitsen moge ook duidelijk zijn.

#29 Joop

@27,

Ik lig in een deuk, inhoudelijk zeg je niets.

Net zoals Wilders iemand wegstuurde uit zijn achterban op een kandidatenlijst omdat die allochtone vrouwen aan het werk wilde helpen. Dat mag niet van hem, en kennelijk ook niet van jou als zijn discipel. Dat vind ik erger dan wegkijken. Wat ik overigens niet doe.

Maar ondertussen het leven van anderen wel zuur maken, tja, dat hoort bij zulke types. De consequenties nemen ze niet in ogenschouw.

#30 Mclovin

Nu we het toch over die geblondeerde weirdo hebben, vraag me wel eens af wat die gaat doen met de rest van zijn leven?
Is ie al multi-miljonair dat ie kan rentenieren? Een baan hier vinden zie ik niet gebeuren, en dat sprookje van een “Hirshi Al doen”, aftaaien naar een denktank in USA zie ik ook niet gebeuren. Vrees dat we nog heel lang aan die halve zool in de politiek vast zitten, helaas.

#31 Mario

@22

mij niet bekend, maar typisch een…

Geen leugens verkondigen.

#32 Micowoco

@28: Dat je ook voordat GW twitter ontdekte een paar vraagtekens bij de Islam kon hebben, wil er blijkbaar niet makkelijk in bij rechtse dommerdjes.

#33 Mario

@28

En dat hij met een wereldwijde campagne bezig is om mensen tegen de islam op te hitsen moge ook duidelijk zijn.

Voor velen blijkbaar niet.

Daarom, in de herhaling:
https://www.americanprogress.org/issues/religion/report/2015/02/11/106394/fear-inc-2-0/

https://islamophobianetwork.com/

Enzovoorts.

Hoe zit het trouwens met de te komen rechtszaak, vanwege zijn ‘minder Marokkanen’ oproep?

#34 Dante

@28: Ik vind ook dat iedereen vrij moet zijn in het geloof van zijn haar keuze. Zelfs als het de Islam betreft. Ik zie echter niet in waarom dat geloof toch vooral ruim baan moet krijgen want anders racisme. Persoonlijk hoef ik geen tekeningen van een profeet te zien, maar de ophef erover. Hysterisch gewoon. En dat hysterische zie je ook als je gewoon vindt dat het er al met al niet bepaald beter op is geworden met de multiculti en dat je daarom streeft naar minder immigratie. Diezelfde hysterische reactie van racisme. Maar als ik nu echt liever niet in een buurt met allemaal allochtonen wil wonen, gewoon omdat het mijn ding niet is. Waar zijn mijn rechten?

#35 Dante

@29: Ja ongetwijfeld lig je aardig in de kreukels. Waar blijven de positieve bijdragen van de Islam en haar volgelingen aan Nederland waar Geert en ik om vroegen? Weer niets, nada. En kom niet met lekkere wijven en eten aan want dat weten we al. Kom verras ons. Wat is er zo om te juichen?
Ik vind het zelf fantastisch als allochtone vrouwen aan het werk gaan. Waarom moeten die geholpen worden?

#36 Klokwerk

Wat is er mis met lekkere wijven en eten?

Los daarvan, waarom zouden we eigenlijk moeten komen met iets goeds dat die mensen hier gebracht hebben? Goedkope arbeid, dat hebben ze in ieder geval zeker gebracht, daarom zijn ze ooit hier actief naartoe gehaald, die eerste generatie-allochtonen, maar de meeste linkse mensen zijn niet zo blij meer met dat beleid hoor, dus waarom zouden we dat moeten verdedigen?

Verder hebben Geert en zijn volgelingen zitten slapen (Geert natuurlijk doet alsof) want in de jaren 90 zijn de immigratiewetten als zo aangepakt dat de groep mensen waar we het over hebben hierdoor nauwelijks nog groeit. De groep waar zoveel problemen mee is, die is hier al lang. Dus stop eens met die obsessie met migratie en concentreer je op de groep waar het om gaat, want die eeuwige eis om minder immigratie is al lang ingewilligd. Nota bene door Cohen.

Overigens valt er tegen die wet een hoop in te brengen: ook economisch wenselijke immigratie en huwelijksmigratie voor raszuivere Nederlanders wordt erdoor bemoeilijkt, terwijl we feitelijk alleen de meest zielige gevallen opnemen: dat is bepaald geen gezonde instroom. Maar zie dat een Wildersfan maar eens duidelijk te maken.

En ga alsjeblieft niet niet-Wildersstemmers hier verwijten dat het altijd over de islam gaat. Die hysterische obsessie met de islam komt toch echt uit de hoek van Wilders. We mogen het nergens anders meer over hebben. Jeugdproblematiek, vrouwenemancipatie, werkloosheid, armoede, schooluitval: iedere zinnige discussie daarover wordt doodgeknuppeld omdat de Wildersfan het weer liever wil hebben over de islam. Ook uit de hoek van de islam zelf zou het verdomd veel rustiger zijn als er eens niet continu de aandacht op gevestigd zou worden. Vijftien jaar geleden mocht je ook vast niet Mohammed tekenen, maar ik kwam niet op het idee. Nu is het plotseling een probleem omdat niet alleen een stel doorgedraaide terroristen dit niet leuk vinden, maar vooral omdat plotseling iedereen de behoefte schijnt te hebben gekregen Mohammed te tekenen.

En verder heb ik geen idee waar je het over hebt als je zegt dat de islam wordt voorgetrokken, dus verklaar je nader. Als je vindt dat godsdienst in het algemeen nog teveel voorgetrokken wordt, dan kan ik je volgen, maar voor de rest denk ik echt niet dat het terecht is dat je jaloers bent om moslims in onze samenleving. Uit ieder onderzoek blijkt bovendien dat ze zo ongelooflijk gediscrimineerd worden dat ze met gelijke papieren en CV vijftig procent minder kans hebben op een baan en tien keer zo vaak onterecht aangehouden worden door de politie.

Dus waar heb je het over?

#37 Dante

@36: Daar is inderdaad niets mis mee. Over het algemeen mooie vrouwen en lekker eten. Maar verder? Als ik de feiten en de cijfers mag geloven heeft men niet veel positiefs te brengen. Een achterhaald geloof waar we zelf net lekker bezig waren een ander achterhaald geloof van ons af te schudden, komt weer opzetten en dan blijkt het ook nog eens vol van elementen van haat onderdrukking en geweld te zitten waar ons eerder achterhaalde geloof opeens vooruitstrevend lijkt.

Ik heb zelf nooit iemand hierheen gehaald en als ik een en ander mag geloven is men toch vooral zelf gekomen om hier te werken. Ze zijn niet als slaven meegevoerd ofzo. Dus men kwam als gast en verrichtte arbeid. Goedkoop???? Ik denk dat die paar jaartjes arbeid en vervolgens voor velen een leven lang uitkering nogal erg erg duur is geweest. Immers nogal snel kwam destijds een einde aan textiel en waar men werkte als men niet ziek was. Dus ook op dat gebied geen enkel voordeel uit moslimhoek. Eerder nadeel want opeens was er een groeiende groep die “onderhouden” moest worden. Natuurlijk gingen de gasten nooit meer huiswaarts want ja al had men familie en kinderen daar zitten, hand op houden bleek toch lucratiever.
Linkse mensen hoeven helemaal niets te verdedigen. Waarom? Ik vind me zelf soms links en dan weer rechts, dus ik geloof niet zo in dat links, rechts gedoe. Veel PVV stemmers waren ooit ook ‘links’.
Bizar linkse mensen moeten eens ophouden net te doen of wij mensen uit moslimlanden gedwongen hebben hier te werken. En vervolgens houden deze mensen jarenlang de hand op, labbekakken maar wat aan en geen enkele poging ondernemend er hier wat van te maken. Bizar links zou dit niet normaal moeten vinden en niet alle kritiek op deze luilakkerij af doen als abnormaal of racisme.

Ik weet niet wie heeft liggen slapen, maar Geert en ik in ieder geval niet. Immers het aantal moslims is alleen maar toegenomen.

“Sinds 1996 is het aantal moslims in Nederland (officieel) toegenomen van 650.000 tot de huidige 1.040.000.”

En blijft alleen maar verder toenemen. Dus voldoende reden voor Geert en mij om mensen wakker te houden en in te zetten op nul immigratie of remigratie uit moslimlanden. Overigens niet alleen moslimlanden maar een nee tegen kansloze migratie en opvang in de regio. Voor iedereen het beste, maar zie dat bizar links maar eens aan het verstand te brengen.

Dat is niet waar. Een Wildersfan bemerkt helaas dat als je kijkt naar criminaliteit, vrouwonderdrukking, werkloosheid, armoede, schooluitval, je toch vaak uitkomt bij bepaalde groeperingen en dat meer van die groeperingen het bestrijden ervan niet makkelijker wordt. Schijnt zelfs al zo te zijn dat onderwijs over homosexualiteit, holocaust, onderwerpen zijn waar veel leraren tegenop zien. Zal wel niets met multiculti te maken hebben? Echter als je stelt dat er toch bij bepaalde groepen het nodige aan te merken is komt de hysterie weer om de hoek kijken en is het racisme. Dat de Islam natuurlijk een rol speelt in deze problematiek mag ook al niet benoemd worden.

Mohammed tekenen geef ik je de hand want wat interesseert mij nu hoe die vent getekend wordt. Het probleem zit hem echter niet bij de Wildersfan, maar bij mensen die vinden dat iedereen dood moet die hem tekent. Niet alleen die terrorist, maar ook die begripvolle medemoslims.

De Islam schijnt in knuffelland een speciale positie te hebben ingenomen. Meer nog dan andere religies. Behalve de Joodse misschien. Want als ik iets vind van Jehova’s of Katholieken komt er niet meteen iemand aanzetten met racisme, nazi, discriminatie. Als je het echter hebt over de Islam dan regent het Godwins en andere onzin. Dat weet je zelf ook wel.

En natuurlijk ben ik jaloers op moslims. Ik geboren met een geloof dat je als je goed leeft na je dood bij Jezus op schoot mag zitten harp spelen, terwijl Allah er in het hiernamaals een soort hoerenkeet op nahoudt met minstens 72 maagden en wijn en vreten in overvloed…. Daar kan onze God niet tegenop.

Discriminatie? Ja en nee. Natuurlijk niet wenselijk als je enkel om je naam afgewezen wordt, maar ergens snap ik een werkgever ook wel. Jij niet? Zelfde van aanhoudingen. Je bedoelt zeker dat 1 op de 10 onterecht wordt aangehouden? Maar hoe zou dat nu komen? Zeker weer niets te maken dat bepaalde groeperingen vaker delicten plegen?
Ik zie gelukkig ook andere ontwikkelingen. Steeds meer moslims beginnen mooi voor zichzelf. Nu vooral kleinschalig. Het gaat niet lang meer duren of ze worden groter en groter. Ik denk dat ook steeds meer moslims met goede opleidingen een goede baan gaan krijgen. En die doen het op eigen kracht, hebben jou en mij niet nodig om ze zielig te vinden en wonen over een tijdje in een minder multicultibuurt en stemmen PVV omdat ze in de gaten hebben dat dat de enige partij is die integratie in goede banen leidt.
Bizar links, dus niet iedereen die links is en een groot deel van de moslims die extreem racistisch zijn en veel discrimineren, zijn de grootste obstakels als het om integratie gaat.

#38 Jules Vismale

@20: Ik dacht eerst dat je bedoelde: “U zwemt graag?” Maar jij zou toch niet de plaats van Geert Wilders in willen nemen om te gaan zwammen dat de islam zo leuk is en Wilders een fascist? Ik weet nog goed dat hij ooit zodanig verketterd werd dat ik bijna ging geloven dat zijn vijanden juist ontzettend veel hielden van inbrekers, bankrovers, verkrachters, oplichters, politieagenten die gek zijn op bekeuringen uitschrijven, EU-machthebbers, Nederlandse politici, moslimextremisten, radicale imans en talloze anderen die onze maatschappij veel meer schade berokkenen. Van dit soort lui houden is bijna hetzelfde als dat de joden in WO II dachten dat Adolf Hitler een raar mannetje was waar je niettemin mee kon onderhandelen in de hoop dat hij hierdoor geen oorlog en genocide ging bedrijven.
Even nog een eerlijke vraag aan alle anti-Wilders personages op deze site: willen jullie hem gaan vervolgen, uitschelden, aftuigen en hierna vermoorden en denken dat de radicale islamieten jullie daar dankbaar voor zullen zijn? Ik vrees dat zij jullie niet met bloemen, brood, zout, alcohol, cadeau’s enz. gaan overstelpen maar meer met machinegeweren, explosieven en andere wapens!
Het heeft namelijk toch geen enkele zin om met je potentiële aartsvijanden te gaan collaborateren of denken dat je hen lief en aardig maakt door hen te manipuleren. De leden van ‘Die Rote Kapelle’ of het Rode Orkest (een Duitse anti-nazistische verzetsgroep) waarschuwden in Jozef Stalin in WO II geregeld voor de nazi’s maar zij kregen van hem constant nul op het rekest daar deze verschrikkelijke en bolsjewistische massamoordenaar zijn gevaarlijke opponent ook geregeld onderschatte en constant aardig tegen hem wou zijn!

#39 Prediker

Waar blijven de positieve bijdragen van de Islam en haar volgelingen aan Nederland waar Geert en ik om vroegen?

@35 Je kunt net zo goed vragen waar de positieve bijdragen van het Jodendom en haar volgelingen aan Nederland blijven.

Zullen we de Talmoed en Thora dan ook maar verbieden, synagogen sluiten, en Joden gaan deporteren?

O wacht, dat is al eens geprobeerd…

#40 Tinbergen

“En natuurlijk ben ik jaloers op moslims” (37),
Grappig. Hoe stelt u zich dat dan voor; na uw overlijden?

Raar zwart-wit denken; links-rechts. Zo 20-e eeuw.
Nul migratie – enige weet waar de EU (door DC geleid) mee bezig is?
Puppet Schulz, boekhandelaar van beroep, zocht hierover onlangs ruzie met Zwitserland. Oorlogstaal in die richting. Vergelding, handelsboycot, dat soort dingen.

Uit uw betoog verraad niets dat u eingszins bereid bent moslims als volwaardig burgers te willen beschouwen. Feitenvrije hoon, spot, minachting.
Napapagaaien van de geblondeerde roerganger.

Laten we eerst even goed kijken naar dat terrorisme van u. Met krachttermen als ‘bizar’ links e.d. . . . . . Kroegpraat.

Het is niet overdreven om te concluderen dat wij met de torenhoge belastingen die wij braaf/slaafs ophoesten zelf de radicale islam hebben ontwikkeld, bewapend, van youtube platvorm hebben voorzien, de rekrutering regelen, gewonden verzorgen, en dit terrorisme zo in stand houden.
Deze zgn. moslimterrorisme verplaatsen hun fronten – weer heel toevallig? – nauwkeurig precies overeenkomstig met de NAVO-agenda.
Haatprediker GW geeft niet toevallig de slachtoffers de schuld.
Zijn handel in angst is er om de subsidiestroom aan de NAVO dekmantels (IS) te verzekeren en stimuleren.

Het is een heel slim manneke. Een handelsreiziger eigenlijk.
Zwendelaar, in goed Nederlands.

De terreur kan alleen afnemen of ophouden als we het subsidie-infuus onder NAVO-vlag naar IS, Al Qeada, Boko Haram, Gladio, ISIL, AQIM, etc. doorsnijden.

Een paar hints:
ISIS – US Proxy Foot Soldiers: http://rense.com/general96/isisproxy.html

“in het Europees parlement op om hen te voorzien van wapens. Onder luid Europees applaus. Hetzelfde ‘leger’ dat op dat ogenblik zij aan zij vocht met ISIS en Jabhat al Nusra, hen prees en publiek opriep om hen te steunen.”: http://willyvandamme.wordpress.com/category/opinie-buitenland/

“This cover story is the latest in a long propaganda campaign designed to cover up the extensively documented state sponsorship of ISIS and other Al Qaeda franchises by the United States, NATO, and the Persian Gulf monarchies. “ http://www.activistpost.com/2014/06/natos-terror-hordes-in-iraq-pretext-for.html

http://aangirfan.blogspot.nl/2010/10/cias-moslem-friends-from-bin-laden-to.html

No effort has been made to stem the flow of supplies to ISIS from NATO territory.
‘IS’ supply channels through Turkey 2015 Deutsche Welle
“….ISIS forces clearly being armed and supplied by NATO directly, ->” http://landdestroyer.blogspot.nl/2015/07/time-admits-isis-bringing-arms-fighters.html

NAVO dirigeert het hele jaar al IS cellen naar de EU. 28/9-6/11 de grootste aanvalsoefening ooit; 35.000 troepen. Voor de aanval op Rusland. De globalisten gebruiken altijd Europa als toneel voor hun (permanente) Wereldoorlog.
Zoveel mogelijk burgerdoden maken is gewoon nevendoel:
ze doen het zo weer –
“February 13/14 1945: Holocaust over Dresden, Not one military unit, not one anti-aircraft battery was deployed in the city.
One bomb for every 2 people. The temperature in the centre of the city reached 1,600 Centigrade”

Haatpredikers als GW zijn onruststokers om geesten rijp te maken. NAVO z’n illegale oorlogen te laten continueren en het eens vrije Westen een totalitaire staat te maken.

#41 Dante

@39: Wat een slechte slechte vergelijking en dat alleen om … ja waarom eigenlijk?
Maar ja, blijkbaar is er maar weinig goeds te melden over de Islam en gevolg dat je vlucht in de ouderwets befaamde en beproefde methode de Joden maar weer te laten opdraven.

Best bijzonder eigenlijk dat verwijzen naar de Joden. Stel je zou nu met dik een miljoen Joden zitten in Nederland die dezelfde “voordelen” brengen als nu de moslims. En stel je hebt in de gaten dat er steeds meer komen die ook alleen maar “voordelen” meebrengen en benoemt dat?
Waar moet je als bizar links gelovige dan je gelijk halen?

#42 Dante

@40: Ik vind je geweldig. En na mijn dood? Dan ga ik gezellig met Mohammed biertje drinken en achter de wijven aan… één leven monogaam is meer dan genoeg. Wat ga jij na je dood doen?

#43 Prediker

Stel je zou nu met dik een miljoen Joden zitten in Nederland die dezelfde “voordelen” brengen als nu de moslims.

@41 Tja, zo dachten antisemieten dus ook gedurende de 18e, 19e en de eerste helft van de 20e eeuw. We weten allemaal waar dat op is uitgelopen. (Antisemitisme is ouder dan dat, maar daarvoor vooral religieus van aard, dat heeft zich in de moderniteit omontwikkeld tot rassenkwestie).

Dat is dus letterlijk een doodlopende weg in het denken over ‘de ander’.

Maar ja, blijkbaar is er maar weinig goeds te melden over de Islam…

Nou vooruit dan:

Zonder de steun van het Ottomaanse kalifaat aan Nederland in de Tachtigjarige oorlog is het maar de vraag of we niet nog veel langer onder Spaanse overheersing hadden gezeten.

Er heet zelfs een Zeeuws dorpje Turkije als dank voor de steun van het islamitisch kalifaat aan de Nederlandse opstand.

Ook in de oernederlandse notie van religieuze tolerantie vormde de Ottomaanse sultan een voorname inspiratiebron. Willem van Oranje noemt hem expliciet in dat verband.

De geuzen droegen zelfs halve Turkse maantjes met daarop de leuze ‘Liever Turks dan Paaps’. Want de sultan legde wel extra belasting op aan andersgelovigen, maar hij zette mensen tenminste niet op de brandstapel, zoals de katholieken deden. (Heb je nog geleerd op school: Alva, de ‘bloedraad’, ketterverbrandingen).

#44 pow wow

@22

Aha, Dante maakt het onderscheid tussen “mensen” en “islamaanhangers”

Dat is altijd de eerste stap in het denken, die in een latere fase het “ verwijderen” van deze “niet-mensen” legitimeert

“Want weinig mensen zijn blij met de steeds toenemende drommen islamaanhangers”.
Ik neem aan dat die “drommen” islamaanhangers wel blij zijn met de islam anders zouden ze die niet aanhangen, maar ja dat zijn geen mensen he.

#45 Klokwerk

@Dante:

Dit zijn nu juist het soort posten waarbij ik denk: ben je wel goed bij je hoofd zo te redeneren? Want voordat ik je vraag ga beantwoorden ga ik je eerst uitleggen waarom ik het zo’n verkeerde vraag vind.

Wat hebben invaliden ooit voor onze samenleving gedaan? Wat doen ouderen voor onze samenleving? Wat doen kinderen voor onze samenleving?

Je zal zien dat alle van die genoemde groepen een veel grotere kostenpost vormen dan immigranten uit moslimlanden. En toch slaat het ten eerste nergens op om al die mensen over één kam te scheren (er zijn natuurlijk best invalide mensen die economisch heel rendabel zijn), en ten tweede slaat het nergens op een individu aan te spreken en te veroordelen op zijn groepslidmaatschap (bemerk dat iemand die uit Marokkaanse ouders geboren is net zo weinig kan doen aan zijn afkomst als een invalide aan zijn handicap).

Ik hoop dat je nu een beetje begrijpt hoe fout die vraag van je wel niet is.

En daarbij deugt je eigen antwoord ook voor geen kant. Ja, het is waar dat zaken als criminaliteit, schooluitval, werkeloosheid, armoede, een lage opleiding, vrouwenonderdrukking, homohaat, jodenhaat en neiging tot terrorisme onder die groep ongeveer drie tot vier keer zo hoog is als gemiddeld over de hele bevolking.
Maar daarbij is het nog altijd zo dat van die groep tot de crisis (van na de crisis heb ik geen cijfers) 90% gewoon een eigen inkomen had en niet in aanraking kwam met justitie. Dus dat al deze mensen afhankelijk zijn van de sociale zekerheid is een grove leugen, die er bij Wilders-aanhangers nogal makkelijk in gaat.

En daar staat tegenover dat het absolute merendeel van deze problemen die ik boven noem niet door moslims veroorzaakt wordt. Ja, ze komen in die groep drie tot vier keer zoveel voor, maar omdat de autochtonen als groep nu eenmaal acht tot tien keer zo groot is, wordt het merendeel van de ellende nog altijd veroorzaakt door autochtonen.

En daarbij moet jij mij maar eens uitleggen wat bijvoorbeeld werkeloosheid met de islam te maken heeft. Daarvoor naar de islam verwijzen is volslagen kolder en lariekoek.

Dus om te beginnen wordt het probleem door Wilders cs veel groter gemaakt dan hij is, vervolgens wordt voor dit probleem de verkeerde groep aangewezen als enige veroorzaker, om tenslotte de volstrekt verkeerde oorzaak te benoemen.

Het slachtoffer zijn alle mensen die het slachtoffer zijn van deze lastercampagne.

Je vindt het vast niet leuk om te horen, maar het is nu eenmaal zo: wat je schrijft is gewoon discriminatie. Dat mag je in Nederland tegenwoordig absoluut niet meer zeggen. Want in tegenstelling tot wat jij zegt, dat je niet mag klagen over de islam, wat al lang gemeengoed is en je van Wilders tot de PvdA hoort doen, is er één ding dat van nieuw-politiek-correct-Nederland NIET mag, en dat is het woord discriminatie of racisme gebruiken: dat is absoluut verboden.

En dat zorgt ervoor dat racisme en discriminatie welig tieren en iedereen te belazerd is daar wat tegen te doen. Obama hield een prachtige speach over het feit dat mensen met een kleurtje stelselmatig achtergesteld worden, over hoe schadelijk dat is voor de hele samenleving, over hoe dom dat is als je echt problemen wil bestrijden.

Dat is die VS waar wij ons zo verheven boven voelen met onze zogenaamde tolerantie. Wat doet onze premier als hij hoort dat jongeren met een bepaalde achtergrond stelselmatig benadeeld worden in de zoektocht naar banen en door de politie? Hij haalt zijn schouders op en zegt dat die jongens dan maar een beetje beter hun best moeten doen.

Dat IS discriminatie. Hij vergoeilijkt het. De premier.

Wat denk je nu dat dat doet met de integratie die we allemaal zo graag willen? Die mensen krijgen de boodschap: je kan je best doen, maar een beloning daarvoor kan je toch niet verwachten. Je bent nu eenmaal van een bepaalde kleur, we vinden ook dat je van een of ander geloof bent, dus je ligt er continu naast. Leef er maar mee.

Een beetje een slechte aanmoediging voor iemand om zijn best te doen he? Als je iemand wilt uitlokken je een middelvinger te geven, dan moet je vooral zo doorgaan.

En wat die bespottelijke jaloezie op moslims betreft: niets houdt je tegen hetzelfde te gaan geloven. Waar ik natuurlijk naar verwees is dat je bepaald niet jaloers hoeft te zijn op hun maatschappelijke situatie.

Wilders van de firma list en bedrog spint er overigens wel garen bij. Hij weet dat hoe groter die verschillen, hoe meer steun. Hij heeft zijn koffers met geld uit Israël en wellicht tegenwoordig ook uit Rusland, zoals zijn Franse vriendinnetje, en lacht zich een vouw in zijn broek om zijn eigen domme achterban die er al jaren met open ogen inloopt.

Slaap zacht gozer.

#46 Henk van S tot S

Uit het gebedenboek van de aanhangers van de Wilderskerk zoals Dante:
Geef ons heden ons dagelijks portie islamhaat
En breng ons niet in verzoeking om humaan te zijn
;-)

#47 JANC

@45: Dat antwoord, het zou een eigen post verdienen op deze site. Het zal je veel kliks bezorgen van een bepaalde roze site. Maar dat makt het niet minder waar.

#48 pow wow

@35
Positieve bijdragen van moslims?

Bij alle grote infrastructuurwerken en bouwprojecten in de late twintigste eeuw waren het moslims die hierbij het meeste, het rotse en het gevaarlijkste werk deden, zonder er rijk van te worden.
Dat ondertussen de werkeloosheid toeneemt en de welvaart daalt daar zijn zij niet de schuld maar het slachtoffer van.

De schuld moet je hogerop zoeken, bij de graaiers die crisissen veroorzaken waar ze zelf beter van worden, en die maar wat blij zijn als mensen onderling verdeeld worden( door wilders en zijn soort) zodat ze niet in eenheid een overmacht kunnen vormen tegen hun democratie- en milieu ondermijnende graaitaktieken.

#49 Klokwerk

@Pow Wow: Maar al te waar. Wilders cs speelt de slachtoffers uit elkaar, om de daders uit de picture te houden.

@Janc: Dank. Ik ben op dit moment echter druk met van alles dus het verdwijnt even het archief in, maar dergelijke stukjes komen nog wel eens gerecycled terug.

#50 Anton

Orde der Tempeliers:
#leden: 1, maar misschien wel 3
# terroristische aanvallen: 1
# aantal doden: 77

Islam:
# leden: ca 1.300.000.000
# terroristische aanvallen: ca 60 per week (ca. 12.000 na Breivik)
# doden: Ca 550 per week (110.000 na Breivik)

Linkse logica: we gaan ons druk maken om Tempeliers.

#51 Klokwerk

@Anton: Als jij denkt dat linkse mensen zich niet druk maken om terroristiche aanslagen door moslims dan vraag ik me af in welk konijnenhol je de afgelopen tijd hebt doorgebracht.

Maar ik kan het me inderdaad voorstellen dat jij het niet leuk vindt dat er ook waakzaam wordt gereageerd als iemand een keer een kleine honderd pubers uitmoordt, verwijzend naar jouw knuffelgang.

#52 Joop

Daar is Anton met zijn stropoppen.

Hij maakt precies de fout waar ‘links’ op wijst.

Hij maakt namelijk al de ‘leden’ 1.300.000 ook verantwoordelijk.

Dat zal wel rechtse logica zijn.

#53 Klokwerk

Ik vergat nog een opmerking van Dante:

“en stemmen PVV omdat ze in de gaten hebben dat dat de enige partij is die integratie in goede banen leidt”

Noem één ding waarmee de PVV de integratie in goede banen leidt.

PVV staat integratie juist in de weg en bevordert actief de segregatie.

#54 Henk van S tot S

@50:
Voor de R.K. kun je ook een aardig lijstje opmaken.
Massale moordpartij op de Kartharen.
Massale moordpartijen op de oorspronkelijke bewoners Amerika.
Inquisitie enz. enz.
De overige/latere stromingen van de christelijke kerk hielden ook wel van een oorlogje.

#55 pow wow

@50
Als je dan toch zo van cijfertjes houd dan vind ik, doorgerekend naar het aantal slachtoffers per aanhanger
77/1 = 77 tegen 110.000/1.300.000.000= 0.00008 die tempelier een stuk alarmerender.
Maw je hebt maar een kleine vijftienhonderd van dat soort nodig om het aantal slachtoffers van de meer dan een miljard moslims te evenaren.

Het is natuurlijk maar een onzinng spel met cijfertjes maar het pleit wel het overgrote deel van de moslims vrij van moordlust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*